FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


CameraZOOM 20160109190041493
Op vrijdag 8 en zaterdag 9 januari werden bij Kampenion de Clubkampioenschappen voor de senioren georganiseerd. Op vrijdag stond het dubbelspel op het programma en op zaterdag het enkelspel. Met 36 deelnemers aan het enkelspel werd er een record gevestigd voor wat betreft het aantal deelnemers bij de Clubkampioenschappen senioren van Kampenion. Zij werden op rating onderverdeeld in drie sterkteklassen: 15 spelers met een rating van 370 of hoger in de A-klasse, 13 deelnemers met een rating lager dan 370 en van 270 of hoger in de B-klasse en 8 deelnemers met een rating lager dan 270 in de C-klasse. Aan het dubbelspel namen 14 koppels deel, eveneens verdeeld over drie sterkteklassen waarbij de gemiddelde rating de sterkte van het dubbel bepaalde: 6 dubbels in de A-klasse, 5 in de B-klasse en 3 in de C-klasse. Om het aantal wedstrijden voor de C-klasse wat op te schroeven, namen de C-duo's ook deel in de B-klasse. De onderlinge resultaten tussen de C-dubbels waren echter doorslaggevend voor de eindstand in deze klasse.
 
Dubbelspel
In de C-klasse werden Robbert en Jomar zonder al te veel problemen clubdubbelkampioen. Heel onverwacht was dat niet; zij hadden met afstand de hoogste gemiddelde rating, maar kwamen net onder de 270 terecht. Gerard en Alice behaalden de tweede plaats door te winnen van het duo Alies/Jantiene. De B-klasse werd een eenvoudige prooi voor Julian en Freek; zij verloren slechts twee games en wezen in de 'finale' het als eerste geplaatste duo Simon en Gerard P. met 3-0 naar de tweede positie. Als derde eindigden de clubdubbelkampioenen van vorig jaar in de B-poule: Nick en Danny V. In de A-klasse waren Ivan en Gert-Jan favoriet en Ton en Robin outsiders. In de eerste vier wedstrijden kwamen Gert-Jan/Ivan dan ook niet in de problemen, terwijl Ton en Robin het hier en daar erg lastig hadden. Zo kwamen zij in de vijfde game op ruime achterstand tegen Sebastian en Wim, maar wisten de game en de wedstrijd uiteindelijk met 13-11 te winnen. In de 'finale' tegen Ivan en Gert-Jan wisten Ton en Robin echter voor een kleine verrassing te zorgen: zij kwamen sterk terug na een 2-0 achterstand en wisten met 2-3 beslag te leggen op de clubtitel!
 
C-klasse
In het enkelspel was de C-klasse wat groter dan in het dubbelspel: de 8 deelnemers speelden een achtkamp. Henny - die al vele C-titels op zak heeft - was dit jaar wederom als eerste geplaatst en daarmee één van de favorieten voor de eindzege. Maar tegen het jeugdige geweld van o.a. Jomar en Martijn kon Henny het ditmaal niet meer bolwerken. Ook Alies - die sinds afgelopen seizoen bij Kampenion speelt - was voor Henny een maatje te groot. Uiteindelijk eindigde Jantiene als 8e, Rense als 7e, Alice als 6e, Gerard W. als 5e en Henny als 4e. In de 'strijd om de knikkers' was Martijn Alies te slim af en eindigde als 2e. Beiden moesten echter Jomar de hand schudden, die daarmee knap de eerste plaats in de C-poule behaalde. Alies eindigde als 3e.
 
B-klasse
In de B-klasse waren er twee poules: een zeskamp en een zevenkamp. Van beide poules gingen de nummers 1 en 2 door naar de kruisfinales. In de eerste B-poule speelde Harm 'een paar lekkere potjes', zo gaf hij zelf aan. Dat leidde niet tot winst, maar daar zal Harm niet wakker van gelegen hebben. Een plaatsje hoger dan Harm eindigde Danny V. met 2 overwinningen. Hans werd 5e in de poule met 3 punten, waarvan één gescoord tegen de latere poulewinnaar. 4e werd Jelmer met evenveel punten als Hans, maar een beter onderling resultaat. Ook de nummers 2 en 3 eindigden met evenveel overwinningen, namelijk 4. Jan R. won echter van Marijke en eindigde daardoor als 2e, waarmee hij de halve finale bereikte. Simon behaalde met 5 overwinningen de poulewinst. In de tweede B-klasse was het iets minder spannend: Jan B., Danny B. en Freek eindigden in die volgorde met 1 overwinning op onderling resultaat als 4e, 5e en 6e; zij wisten alleen van elkaar te winnen. Guido pakte 3 overwinningen, maar dat was net tekort voor een halve finale plek. Thomas met 4 overwinningen en de ongeslagen Wim lukten dat wel. Uiteindelijk behaalden beide poulewinnaars ook de finale: Wim rekende in vieren met Jan af en Simon had het moeilijk tegen Thomas, maar trok na vijf games toch aan het langste eind. In een spannende strijd om de derde plaats wist Thomas met 3-1 van Jan te winnen. In de finale waren de games ook spannend, maar bleef Wim steeds net aan de goede kant van de score: met 8-11, 9-11 en 9-11 kroonde hij zich voor het tweede jaar op rij tot clubkampioen van de B-klasse!
 
A-klasse
In de A-klasse waren er eveneens twee poules: een achtkamp en een zevenkamp. In de eerste poule begon Julian met twee goede wedstrijden, maar dolf uiteindelijk tweemaal nipt in vijven het onderspit tegen Bas en Jeroen. Hij eindigde als 5e in de poule met overwinningen op Dick en Sebastian, die in deze volgorde als 6e en 7e eindigden; Dick won van Sebastian en beiden verloren de rest van hun partijen. Bas behaalde de 4e plaats; hij kwam ruim tekort tegen de sterkste drie spelers in de poule. Robin kwam op zijn beurt weer ruim tekort tegen Jeroen, die hem met driemaal 11-5 alle hoeken van de tafel liet zien en daarmee de halve finale behaalde. Gert-Jan kwam niet in de problemen in de poule en eindigde op de eerste plaats. In de tweede poule waren Ivan en Ton zwaar favoriet voor de bovenste twee posities. Ivan had echter last van fysieke ongemakken, maar naar mate het toernooi vorderde leek het steeds beter te gaan. Hij hengelde knap de overwinningen bij elkaar en was in de poulefinale los: na 2-0 en 2-2 wist hij met 3-2 van Ton te winnen. Ton - die vrij eenvoudig de rest van zijn partijen won - eindigde als 2e. Ralph - als 6e geplaatst in de poule - eindigde met 5 overwinningen op een 3e plaats, gevolgd door Gerben (4x winst), Gertjan (3x winst), Nick (2x winst), Bertin (1x winst) en Hans. In de eerste halve finale kwam Jeroen tegen Ivan met 0-2 voor, maar Ivan vocht zich netjes terug en wist de partij met 9-11 in de vijfde game te winnen. Ton nam revanche op Gert-Jan in de andere halve finale na de verloren finale van vorig jaar: hij won met 3-1. Gert-Jan - vorig jaar clubkampioen - eindigde nog wel als derde door met 3-1 van Jeroen te winnen. Hij mag gaan strijden voor de Adrie Weymer trofee, samen met de nummer 3 uit de B-klasse Thomas Niemeijer en de nummer 3 van de Jeugd A-klasse, die aankomende zaterdag bekend wordt. In de finale kwam Ivan wederom met 0-2 achter, maar hij gaf niet op met een goed resultaat als gevolg: met zijn vijfde 3-2 overwinning van de dag behaalde Ivan zeer knap en voor de eerste maal het clubkampioenschap senioren!
 
Onderstaand alle eindstanden van de poules en vervolgwedstrijden en geheel rechtsonder een overzicht van alle prijswinnaars. Binnenkort volgen nog de foto's van de prijsuitreiking.
 
CK Senioren 2016 v3
 
Ralph

 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar