FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 16 januari werden - een week na de Clubkampioenschappen voor de senioren - de Clubkampioenschappen voor de jeugd georganiseerd. Waar er bij de senioren een record aantal deelnemers was, daar viel het totale aantal aanmeldingen bij de jeugd (in vergelijking met voorgaande jaren én het totaal aantal jeugdleden van Kampenion) een beetje tegen. Toch waren de eerste zeven teams goed vertegenwoordigd: van de 22 spelers namer er slechts 4 niet en dus 18 wel deel. In totaal deden er 19 spelers mee aan het enkelspel en 16 spelers (8 dubbels) aan het dubbelspel. De 5 spelers die Landelijk B en C speelden, kwamen uit in de A-klasse. De 8 jeugdleden die Hoofdklasse t/m 3e klasse speelden, werden ingedeeld in de B-klasse. En de 6 deelnemers die in de 4e klasse of op een lager niveau uitkwamen, speelden in de C-klasse. In het dubbelspel waren er alleen een A-klasse en een B-klasse. Omdat er slechts twee A-duo's waren, werden alle 8 dubbels ingedeeld in een achtkamp. De nummers 1 en 2 van deze achtkamp kregen de prijzen voor de A-klasse. De onderlinge uitslagen tussen de B-dubbels werden overgenomen op een zeskamp. De eindstand van deze zeskamp was bepalend voor de eindstand in de B-klasse.P1160563
 
P1160522
 
Enkelspel
Het toernooi ving rond 11.30 uur aan met het enkelspel. Alle klassen speelden 'best of five', dus om 3 gewonnen games. Uitzondering hierop was de A-klasse: hierin werd 'best of seven', dus om 4 gewonnen games gespeeld, vooral om de speelduur wat te verlengen.
 
C-klasse
In de C-klasse was er van spanning weinig sprake: van de 15 partijen werden er 12 met 3-0 beslist en de overige 3 partijen kenden een score van 3-1. Alle wedstrijden werden dan ook gewonnen 'volgens plaatsing', met uitzondering van de wedstrijd tussen de als eerste geplaatste Marinus en de als vierde geplaatste Matthijs: laatstgenoemde zegevierde met 0-3. Uiteindelijk had dit geen invloed op de eindstand: Marinus Zagt behaalde de titel en Dinant van den Heuvel werd - met gelijk aantal punten maar door een onderling verlies tegen Marinus - tweede. Jannick van den Broek wist Matthijs Lambregtse met 3-0 te verslaan en behaalde de 3e plaats. Luuk Regterschot werd 5e; hij was een maatje te groot voor Robin Sagel, die 6e werd.
 
B-klasse
In de B-klasse was het meer spannend. In de eerste ronden viel dat nog wat tegen, want daarin troffen de favorieten de lager geplaatste spelers. Toch lieten de favorieten hier en daar een game liggen en in een enkel geval twee, maar uiteindelijk bleven t/m de vierde ronde de vier favorieten ongeslagen en de vier lager geplaatste spelers puntloos. Hierna werd het allemaal wat spannender en verrassender. Zo wist de als 8e geplaatste Jarno de als 5e geplaatste Bert met 2-3 te verslaan en was de als 7e geplaatste Rik met 1-3 te sterk voor de als 6e geplaatste Jasper. Roelard en Simone - als 1e en 2e geplaatst - zetten in de vijfde ronde de eerste stap naar een 'finaleplaats' door respectievelijk Marco en Jomar te verslaan met 3-1. Toen zij in zesde ronde wederom beiden wisten te winnen - ditmaal allebei met 3-2 - was het zeker dat er een heuse finale zou komen tussen Roelard en Simone en dat Marco en Jomar tegen elkaar bepaalden wie er met de 3e prijs vandoor ging. Ondertussen bleven de vier lager geplaatste spelers - ondanks dat zij geen kans meer hadden op de prijzen - er vol voor gaan. Jasper herpakte zich na de nederlaag tegen Rik en wist zowel Jarno als Bert te verslaan. En zowel Bert als Jarno boekten in de 6e en 7e ronde een overwinning op Rik. Uiteindelijk werd Jasper Lambregtse met 2 punten 5e en eindigde Jarno van den Heuvel - met eveneens 2 punten - al 6e. Bert Beks en Rik ten Caat werden in deze volgorde en met 1 punt 7e en 8e. In de strijd om de 3e en 4e plaats nam Jomar Schilder nog wel een 0-1 voorsprong, maar moest hij uiteindelijk de overwinning en de derde prijs met 3-1 laten aan Marco Antonides. Roelard en Simone maakten er een lange en spannende finale van. Simone kwam eenvoudig met 0-1 voor, maar Roelard trok de stand met een nipte 11-9 winst gelijk. De derde game ging weer eenvoudig naar Simone en in de vierde game had zij een aantal matchpoints, maar die wist ze niet te verzilveren: de game ging wederom met klein verschil (14-12) naar Roelard. In de beslissende game nam Simone weer een ruime voorsprong, maar in het slot van de game wist Roelard toch weer bijna aan te haken. Op de stand 9-10 haalde Simone Lieftink de trekker echter definitief over en werd daarmee Clubkampioen in de B-klasse! Roelard Bos eindigde als tweede.
 
A-klasse
De A-klasse bestond uit 5 spelers die zowel afgelopen als aankomend seizoen in de Landelijke jeugdcompetitie gaan uitkomen. Vooraf zou je lange en mooie wedstrijden waarin het niveau dicht bij elkaar ligt verwachten. Maar achteraf moeten we helaas tot een heel andere conclusie komen. Bertin startte de wedstrijden met zijn gezicht op half 3 's nachts en dat kwam zijn niveau niet ten goede. In de openingspartij was Thomas met 4-1 te sterk en in de partij daarna kwam Wim met 3-1 voor. Bertin leek zich echter te herpakken en trok de stand gelijk tot 3-3. Tot dusver waren alle games met 2 of 3 punten verschil beslist en dat was in de laatste game niet anders. Toen op 8-9 in het voordeel van Wim Bertin een makkelijke hoge bal kreeg, leek het slot van de wedstrijd dan ook erg spannend te gaan worden. Zover kwam het niet: met een misser van jewelste waar Bertin nog regelmatig nachtmerries van zal hebben, werd het 8-10 en vervolgens ook 8-11 voor Wim. In de derde ronde was het minder spannend: tegen Julian had Bertin geen kans en verloor hij met 4-0. In de laatste ronde was ook nog eens de lager geplaatste Danny met 4-1 te sterk, waardoor Bertin als 5e eindigde. Danny had het daarvoor niet veel beter gedaan, maar in tegenstelling tot Bertin was Danny als laatste en vijfde geplaatst. Met twee gewonnen games tegen Wim, enkele spannende games tegen Julian en Thomas en een overwinning op Bertin, kan Danny dan ook tevreden terugkijken. Thomas speelde eveneens een prima toernooi. Zoals gezegd wist hij zowel van Danny als van Bertin te winnen. Meer zat er ook niet in: Wim was met 4-0 te sterk en tegen Julian bleef het bij gamewinst: 4-1 voor Julian. Thomas eindigde daarmee op de 3e plaats. De laatste wedstrijd van de middag - en tevens de finale - ging dus tussen de tot dan toe ongeslagen Julian en Wim. Voor Julian - die alleen een game tegen Thomas morste - was de weg naar de finale iets eenvoudiger dan voor Wim, die een spannende wedstrijd tegen Bertin speelde en het lastig had tegen Danny. Datzelfde beeld kwam in de finale naar voren: met speels gemak liet Julian Wim in geen enkele game meer dan 7 punten halen, waardoor hij met een 4-0  zege overtuigend het Clubkampioenschap bij de jeugd behaalde! Wim eindigde - net als een jaar eerder - op de tweede plaats.
 
P1160389
 
Dubbelspel
Na het enkelspel was rond 15.00 uur het dubbelspel aan de beurt. Alle 8 dubbels werden ingedeeld in de gecombineerde A/B-poule. In het gehele dubbeltoernooi werd 'gewoon' 'best of five' gespeeld.
 
A/B-klasse
In de gecombineerde A/B-klasse waren de dubbels Julian/Bertin en Thomas/Danny (allemaal landelijke spelers) de grote favorieten voor de twee prijzen in de A-klasse. Voor de eerste twee prijzen in de B-klasse waren de 1e klassers Simone/Jomar en Roelard/Bert favoriet. In de B-klasse was er ook nog een derde prijs: het dubbel Jasper/Rik (3e klasse) en de broertjes Jarno en Dinant van den Heuvel (1e en 3e klasse aankomend seizoen) leken daarvoor de voornaamste kanshebbers. Verder namen nog de duo's Marinus/Matthijs (3e/4e klasse) en Jannick/Luuk (3e/4e klasse) deel. De verwachtingen kwamen inderdaad uit. De laatstgenoemde twee dubbels hadden begrijpelijk niet zoveel in te brengen tegen de hoger geplaatste dubbels. In de onderlinge partij behaalden Marinus en Matthijs de 7e plaats en dus eindigden Jannick en Luuk als 8e. Jasper/Rik en Jarno/Dinant waren op hun beurt nog een maatje te klein voor de vier sterkste dubbels. In een leuke onderlinge wedstrijd trokken Jarno en Dinant uiteindelijk met een 0-3 overwinning verdiend aan het langste eind en behaalden de 3e prijs van de B-klasse. Jasper en Rik eindigden als vierde. Het wordt wat eentonig, maar de dubbels Simone/Jomar hadden op hun beurt weinig in te brengen tegen de A-dubbels. Wel mochten zij onderling uitmaken wie winst in de B-klasse zou pakken. Met de 0-3 overwinning beslechtten Roelard en Bert deze wedstrijd in hun voordeel en werden daarmee Clubdubbelkampioen in de B-klasse! Simone en Jomar eindigden op de tweede plaats. De dubbels Julian/Bertin en Thomas/Danny kenden in de eerste zes ronden weinig moeite met hun tegenstanders. De 3-2 overwinningen die zij regelmatig behaalden doen anders vermoeden, maar dat had vooral te maken met hun 'speelde benadering' van de wedstrijden. In de slotwedstrijd gingen beide dubbels er echter vol voor, waarbij team 1 spelers Julian en Bertin toch wel de favorieten waren en team 2 spelers Thomas en Danny de outsiders. Of het lag aan dat Bertin zijn gezicht niet van half 3 af kon krijgen, dat Julian nog steeds in een speelse bui was, dat Danny/Thomas zoveel geleerd hadden (volgens een ene J.R.) in seniorteam 6 óf misschien dat Danny/Thomas voor exact de 318e keer met elkaar dubbelden, we zullen het nooit weten. Wat we wel weten, is dat Danny en Thomas na vier games er drie gewonnen hadden en zich daarmee kroonden tot Clubdubbelkampioenen jeugd 2016! Voor Julian en Bertin eindigde het avontuur op de 2e plaats.
 
P1160563
 
Adrie Weymer trofee
De Clubkampioenschappen voor de jeugd en senioren lijken voorbij, maar toch is dat nog niet helemaal het geval: er wordt nog gespeeld voor de Adrie Weymer trofee. Adrie Weymer was geruime tijd geleden lid van Kampenion en van de huidige leden heeft waarschijnlijk vrijwel niemand hem gekend. In het jaar dat Adrie derde werd bij de Clubkampioenschappen, overleed hij. Wanneer dat precies was en waaraan Adrie overleden is, is niet geheel duidelijk. Volgens het ene verhaal was het een verkeersongeluk, maar volgens weer een ander verhaal kreeg Adrie een hartstilstand tijdens het voetballen. Hoe dan ook, bij Kampenion is het traditie dat de nummers 3 van de senioren A- en B-klasse en de nummer 3 van de jeugd A-klasse in een driekamp tegen elkaar strijden om de Adrie Weymer trofee. Uniek feit dit jaar is echter dat Thomas Niemeijer zowel 3e bij de jeugd A-klasse als 3e bij de senioren B-klasse is geworden. Hij mag het dus in een direct duel tegen Gert-Jan de Lange opnemen, die 3e werd in de A-klasse bij de senioren. Deze wedstrijd wordt aankomende dinsdag gespeeld; daarna zijn de Clubkampioenschappen 2016 definitief geschiedenis.
 
Onderstaand alle eindstanden van de poules en een overzicht van alle prijswinnaars. Binnenkort volgt nog een selectie van de 568(!) gemaakte foto's.
 
CK JEUGD 2016
 
Ralph

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar