FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 21 mei werden in de fraaie accommodatie van Landstede Sportcentrum te Zwolle de Kampioenschappen van de Afdeling Oost JEUGD en SENIOREN gehouden. Namens Kampenion - en zichzelf uiteraard - deden 14 personen mee. Hier volgt een verslag.

De 14 Kampenionners die meededen waren:
Danny Bruins en Thomas Niemeijer (jeugd landelijk), Jomar Schilder (jeugd 1e klasse), Ton Ringenier (heren C), Gert-Jan de Lange, Robin Lieftink, Julian Plette en Jeroen Rotman (heren D), Gerard Palland en Ralph Trip (heren E), Jan Ringenier (heren F), Alies Hendriks en Marco Ilbrink (heren G) en Alice Ringenier (heren H).


’s Morgens werd begonnen met het dubbelspel.
Bij de jeugd wisten Danny en Thomas bij de landelijke spelers (net) niet mee te doen om de prijzen. Jomar lukte dat met ‘gelegenheidspartner’ Tom de Ronde (De Toekomst) wel. Beiden werden keurig 2e bij de spelers uit de 1e klasse. Het feit dat partner Tom het afgelopen seizoen landelijk C heeft gespeeld, is overigens wel een vreemd detail …..

Bij de senioren wisten de koppels Ton / Robin (heren C), Gerard / Jan (heren E) en Alies / Alice (heren G) niet van zich te doen spreken, al mag niet onvermeld blijven dat Alies en Alice als de dames Ringenier werden aangeduid. Beste mensen: 1 Alice Ringenier is voldoende hoor, al is het natuurlijk wel leuk om te constateren dat de ‘beide vrouwen van ondergetekende’ het zo goed met elkaar kunnen vinden !!!

De dubbels Gert-Jan / Jeroen en Julian / Ralph (heren D) presteerden prima en plaatsten zich voor de halve finale. Daar waar iedere Kampenionner verwachtte dat beide koppels het tegen elkaar zouden moeten opnemen in die halve finale, dacht de organisatie daar anders over: Gert-Jan en Jeroen en Julian en Ralph ontliepen elkaar. Achteraf gezien niet zo vervelend, want beide koppels wonnen hun wedstrijd overtuigend.
Zo was er dan een ‘Kamper’ finale met een duidelijk Veluws tintje: Gert-Jan en Jeroen troffen Julian en Ralph. Het werd een mooie wedstrijd. De favorieten GJ en Jeroen wonnen de 1e game overtuigend, maar maakten daarna de fout om wat passiever te gaan spelen. Daar wisten Julian en Ralph wel raad mee; zij pakten de 2e en 3e game. GJ en Jeroen bleken toen ‘wakker geschud’. Zij pakten de draad weer op, namen weer meer risico en trokken de 4e en 5e game naar zich toe. Zo eindigde het koppel Gert-Jan / Jeroen als 1e voor Julian en Ralph die dus 2e werden.

In de loop van de morgen begonnen de enkelpartijen.

Bij de jeugd landelijk deed Thomas van zich spreken. In een poule met de landelijk A spelers Pepijn Bruinink (DTS) en Roy van der Burg (IJsseltop) eindigde hij knap als 1e waardoor hij zich plaatste voor de halve finale. In die halve finale versloeg hij Jennifer Guo (IJsseltop) waarna hij in de finale opnieuw Pepijn Bruinink trof. Die bleek te hebben geleerd van de nipt in de poule gewonnen vijfpitter; Pepijn stond ditmaal geen game af en is dus de terechte winnaar. Thomas werd keurig 2e.
Danny presteerde niet onverdienstelijk, maar hij wist zich niet te plaatsen voor de halve finales.

Bij de heren ging (uiteindelijk) opnieuw de meeste aandacht uit naar de wedstrijden tussen de spelers met een D-licentie. Daarover straks meer.

Alice lag bij heren H een aantal partijen op ‘prijskoers’, maar in het zicht van de haven kwam er plotseling een dichte mist opzetten. Alies en Marco troffen elkaar bij heren G in dezelfde poule. Beiden wisten niet ver(der) in het toernooi te komen. De onderlinge partij werd overigens gewonnen door Alies.

Jan ging bij heren F via een 2e plaats in de poule door naar de volgende ronde, maar vond toen zijn Waterloo tegen Edwin Bouw (NTC Leogang) die na vier nipte games won. Pleister op de wonde is dat Jan achteraf kon zeggen van de uiteindelijke toernooiwinnaar te hebben verloren.

Bij heren E kwamen Gerard en Ralph in actie. Gerard speelde zijn eerste toernooi op dit niveau, was nog niet 100% fit en wist (nog) geen potten te breken. Ralph stond na drie wedstrijden op 3 uit 3, maar verloor daarna met 0 - 3 van Niek Zegers (Trias). Uiteindelijk bleken er drie spelers op 3 uit 4 te zijn geëindigd en na telling bleek Ralph het kind van de rekening te zijn. Helaas !!!

Bij heren D deden liefst vier Kampenionners mee: Robin Lieftink, Gert-Jan de Lange, Julian Plette en Jeroen Rotman. Alle vier wisten de 1e ronde te overleven. Vervolgens werden zij in een tussenronde aan elkaar gekoppeld: Julian - Jeroen en Gert-Jan - Robin. Julian bewees dat zijn zege op Jeroen van een week eerder tijdens de Wezeper Clubkampioenschappen geen incident is geweest. Hoewel Jeroen beter speelde dan vorige week, won Julian verdiend in vier games.
Gert-Jan, die dag tot dan volgens eigen zeggen nog niet echt op dreef, gaf Robin geen kans. De forehand van GJ was splijtend en dodelijk. Robin voelde zich bij tijd en wijle kanonnenvoer. GJ won eenvoudig ‘in straight games’.
Wie nu dacht dat Julian en GJ de finale zouden spelen, hadden het mis. Die tussenronde leverde uiteindelijk namelijk een finale driekamp op: Erik Burgers (De Brug) was de derde speler. Waarom de organisatie gekozen heeft voor drie poules en een tussenronde in plaats van twee (iets ruimere) poules en vervolgens halve finales en een finale was velen niet duidelijk.

Zowel GJ (eenvoudig) als Julian (wat moeizamer) wisten van Erik te winnen waarna beiden de finale binnen een finale tegen elkaar mochten spelen. Waar Julian zich in zijn eerste seniorentoernooi op dit niveau (D-licentie) prima staande wist te houden en meer dan dat, daar moest hij in de finale constateren dat GJ (nog) een maatje te groot was. Waar Julian vaak kiest voor beheerst en gecontroleerd aanvallend spel, daar beheerst GJ over een splijtende forehand. GJ heeft minder ballen nodig om het punt te maken. GJ won de finale overtuigend en verdiend en werd dus 1e, terwijl Julian knap 2e werd. Niettemin kan ook Julian terugkijken op een meer dan prima toernooi. Als je als 14-jarige (!) toch maar aan het seniorentoernooi meedoet, omdat dit meer uitdaging biedt, je je eerste toernooi op dat niveau speelt, Promotie- en Hoofdklassers uitschakelt en als tweede achter Gert-Jan eindigt, dan mag - nee moet - je tevreden zijn. We gaan nog veel van Julian horen, zien en lezen !!!
Gert-Jan freewheelde door de 1e ronde, wat zijn spel niet ten goede kwam. Tegen de verenigingsgenoten Robin en Julian vond hij het juiste spel en stond er geen maat meer op GJ. Zo spelend hoort hij een niveautje hoger thuis, bij heren C.

Bij die heren C kwam Ton in actie. Hij speelde in een 6-kamp met Gerben Otten (3e divisie), Frank Bruggeman (3e divisie), Marcel Kraa (2e divisie), Bas Rekenhorst (Promotieklasse) en Lisette van Es (Hoofdklasse en Eredivisie dames). Bas verving de afwezige Bart van der Zanden.
Ton ondervond dat zo’n toernooitje C nog een niveautje hoger is dan het spelen in de Hoofdklasse. Hij speelde zeker niet slecht, maar het handelingsniveau van de tegenstanders lag hoger. Maar ook Ton is voor sommige spelers een lastige tegenstander. Zo verloor hij nipt van de latere winnaar Gerben en versloeg hij 2e divisie speler Marcel. Tegen Frank was hij kansloos en Lisette trok in een vijfpitter aan het langste eind. Ton moest Bas na vier games feliciteren en dat was teleurstellend. Toch kwam dit toernooi voor hem op een goed moment. Ton weet waaraan hij moet werken. Aardig detail is dat vijf van de zes spelers - alleen Bas niet - komend seizoen in de 3e divisie uitkomen. Dus wie weet komen zij elkaar dan in de competitie weer tegen.

Het was al met al een leuk, nuttig en vrij succesvol toernooi voor de spelers van Kampenion. Alle prijswinnaars nogmaals van harte gefeliciteerd !!! Een woord van dank aan de chauffeurs is op zijn plaats. En uiteraard ook aan de organisatie. Zij was af en toe wat lastig te volgen, maar het feit dat vereniging Smash ’70 het initiatief en de verantwoordelijkheid neemt om een dergelijk groot te organiseren, verdient respect en een compliment! Bij deze.


Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar