Nazomer 1966. Terwijl The Beatles net hun laatste concert hebben gegeven, hun nummer 'Yellow Submarine' op nummer 1 staat en Johan Cruijf zijn debuut heeft gemaakt in het Nederlands Elftal, gaat de aandacht in de parochie in Kampen uit naar iets heel anders: de oprichting van een tafeltennisvereniging. Want - zo luidt de tekst in het parochieblad - "er schijnen diverse mensen te zijn, dames en heren, jongens en meisjes, die gaarne de ping-pong-sport beoefenen of willen gaan beoefenen." Enige tijd later - op zaterdag 24 september 1966 rond de klok van 16.00 uur - is de oprichting van 'ping-pong-club Kampenion' een feit!ft

Nazomer 2016. Terwijl Justin Bieber helaas niet net zijn laatste concert heeft gegeven maar wel op nummer 1 staat en de Olympische Spelen net achter de rug zijn, gaat de aandacht bij Kampenion uit naar iets heel anders: het 50-jarig jubileum van Kampenion. Want - zo luidt de tekst in de verstuurde e-mail aan leden, oudleden en instanties - "wij willen dit graag vieren met iedereen die nu of vroeger bij Kampenion betrokken is (geweest)." Enige tijd later - op zaterdag 15 oktober 2016 rond de klok van 12.00 uur - wordt er gestart met de viering van dit heuglijke feit!

Met 42 leden en oudleden - onderverdeeld in een A- t/m F-klasse - wordt de feestdag gestart met datgene waar het bij Kampenion vooral om draait: tafeltennissen! Met een eenvoudige opzet van zes zevenkampen - door een tussentijdse aan- en afmelding omgebouwd tot vier zevenkampen, een zeskamp en een achtkamp - wordt er door de deelnemers enthoustiast en sportief deelgenomen aan dit toernooi. De winst is niet zo belangrijk, het plezier des te meer. Toch worden de zes winnaars aan het eind nog even in het zonnetje gezet: Ivan Hollander, Wim Tillema, Danny Bruins, Jan Beks/Roderik van Braak, George Hermeler en Gerard Regterschot bleken de sterkste in hun klasse.

Ondertussen was de volgens de medewerker van het Chinese restaurant aan de andere kant van de lijn 'zeer, zeer grote bestelling' geplaatst en werd rond 18.15 uur gestart met de Chinese maaltijd. Die mocht natuurlijk niet ontbreken gezien de immense populariteit van onze balsport aldaar. Natuurlijk hadden we ook voor 'Fish and Chips' kunnen kiezen - tafeltennis is immers in Engeland uitgevonden - maar dat houden we even in gedachten voor het volgende jubileum.

Rond de klok van 19.30 uur had de pers zich verzameld in de zaal van Kampenion en kon het officiële gedeelte van de receptie - die al een half uurtje onderweg was - gaan beginnen. Na een mooie toespraak van het dienstdoende bestuurslid van de dag - die opmerkte dat zowel leden als oudleden hadden bijgedragen aan daar waar Kampenion nu staat - werd het woord gegeven aan wethouder Geert Meijering. Naast het 50-jarig jubileum stond namelijk de huldiging van Gerben Last op het programma, die op de afgelopen Paralympische Spelen een zilveren medaille in het enkelspel behaalde. Na de felicitaties en cadeau's van zowel de wethouder als Kampenion in ontvangst te hebben genomen én zo'n 100 maal door de pers op de foto te zijn gezet, bedankte Gerben een ieder in zijn toespraak. Daarna werd het woord gegeven aan Sven Kaptein, die namens de Afdeling Oost Kampenion feliciteerde met het 50-jarig bestaan en Kampenion als voorbeeld noemde voor vele andere vereniging in het behoud van (jeugd)leden. Tot slot stond een videopresentatie op muziek op het programma, die in de link onderaan dit bericht te zien is voor degenen die niet aanwezig waren of de presentatie nogmaals willen bekijken.

Na de receptie - die zich uitgestrekt had tot ongeveer 20.30 uur - werd gestart met de feestavond. Met vooral 'gouwe ouwe' werden de deelnemers opperbest vermaakt. Zo tegen het eind van de avond druppelden de deelnemers - en vooral zij die nog een ritje voor de boeg hadden - langzaam naar buiten. De jeugdigen - en ook een aantal 'oudere jeugdigen' - bleven nog wat langer hangen in de feeststemming. Maar toen echt de allerlaatste bitterbal op was - en zij die aanwezig waren begrijpen dat dit een prestatie van formaat was - werd de muziek 'weggefade', doofden de lichten en sloeg de deur voor de laatste keer deze dag in het slot. Hoera, hoera, Kampenion 50 jaar!