FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op woensdag 28 december is in sporthal De Maten het 46e Tafeltennistoernooi voor leerlingen van de basisscholen in de gemeente Kampen gehouden. We begonnen vanmorgen even na negenen en om even voor half vier was de laatste finale gespeeld. Hierna volgen de prijswinnaars en nog een enkel woord.

Meisjes 9 jaar: 1e Maaike van Gelder, 2e Nova Schuurman en 3e Ebrar Aydin,

Meisjes 10 jaar: 1e Senna Wolters van de Weij, 2e Eline Boomsma, 3e Charlotte Krol en 4e Noor Kolenmijn

Meisjes 11 jaar: 1e Anthe Koolstra, 2e Jantine Selles, 3e Iris Steen Redeker en 4e Lluna Vinke

Meisjes 12 jaar: 1e Loïs Hofstede, 2e Nathalie Palland en 3e Chantal Oostbeek

Jongens 9 jaar: 1e Hendrik Kwakkel, 2e Remco Vriend, 3e Ties Verlind en 4e Daniël Haveman

Jongens 10 jaar: 1e Lund Renkema, 2e Jens Rill, 3e Vincent Kleppe en 4e Gerben van Gelder

Jongens 11 jaar: 1e Rick van der Kolk, 2e Gerrit Kwakkel, 3e Sebastiaan van der Kolk en 4e Joost Lok

Jongens 12 jaar: 1e Jesse Roorda, 2e Joralt Riezebos en 3e Sem Knip

NTTB klasse: 1e Yoram Eysbroek en 2e Luuk Plette

Winnaar van de Jan Spijker Beker voor het aanstormend talent is Maaike van Gelder en de winnaar van de Henk Krans Beker werd Hendrik Kwakkel. Maaike en Hendrik zijn de jongste deelnemers in de leeftijdscategorie 8 en 9 jaar.

De school “Het Stroomdal” werd evenals vorig jaar winnaar van de schoolbeker. De 2e plaats werd dit jaar opgeëist door de “Eben Haëzerschool” uit IJsselmuiden.

Mocht je aan het toernooi hebben meegedaan en enthousiast zijn (geworden) over tafeltennis, dan ben je van harte welkom bij Kampenion op woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. Dan is er namelijk een speciale trainingsgroep voor beginnende tafeltennissers. Je mag eerst een keer of 3 a 4 komen sfeer proeven voordat je de vraag wordt gesteld of je lid wilt worden of niet.

De organisatie kijkt over het algemeen tevreden terug op het toernooi. In tegenstelling tot de afgelopen jaren werd het Tafeltennistoernooi op één dag gehouden. Met een deelnemersaantal van rond de 65 is dat ook goed mogelijk. Wel was het nog even zoeken. Hier en daar liep het toernooi wat uit waardoor sommige spelers - en hun ouders - moesten wachten. Volgend jaar wordt daar wat beter op ingespeeld en wordt iets meer tijd genomen voor een leeftijdscategorie.

Verder blijft de organisatie het teleurstellend vinden - vooral voor de leerlingen zelf - dat sommige scholen niet of nauwelijks medewerking verlenen. Zo kwam het voor dat een school meldde dat de leerlingen geen belangstelling hadden, terwijl de organisatie door (ouders van) leerlingen van diezelfde school werden benaderd met de vraag of zij nog konden meedoen. Een andere school liet binnen anderhalve dag weten geen tijd te hebben om aan het verzoek van de organisatie te voldoen.
Kennelijk zijn leerkrachten nog steeds in de veronderstelling dat er van hen het nodige wordt verwacht. Maar het enige wat hoeft te gebeuren, is dat in de desbetreffende schoolklassen wordt gevraagd of leerlingen belangstelling hebben om mee te doen en zo ja het incasseren van een bijdrage van 1 euro. De rest is een taak voor - de organisatie en vrijwilligers van - Kampenion. De organisatie denkt er dan ook over om volgend jaar in een plaatselijk weekblad iets meer aandacht te besteden aan het Tafeltennistoernooi en daarbij dan ook te vermelden dat leerlingen zich via e-mail kunnen opgeven in het geval de school geen medewerking wil verlenen.

Maar over het algemeen overheerst toch het goede gevoel. De organisatie is tevreden als de spelers plezier hebben. En dat was - op een enkeling na - zeker het geval.

Namens de vereniging Kampenion bedank ik alle spelers voor hun sportieve deelname, de ouders voor hun geduld, de vrijwilligers voor het begeleiden van het toernooi en het tellen van de wedstrijden en de organisatie - Henny Boxman en Alice Ringenier - voor hun onmisbare bijdrage! Op naar naar de 47e editie!

Namens het wedstrijdsecretariaat van Kampenion,
Jan Ringenier

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar