FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 20 mei werden bij Landstede in Zwolle de kampioenschappen van de afdeling Oost gehouden. Namens Kampenion & friends deden liefst 23 spelers mee: 19 aan het seniorentoernooi en 4 aan het jeugdtoernooi. Dat is een mooi aantal. Maar Kampenion deed niet alleen kwantitatief van zich spreken, ook kwalitatief. Hier volgt een verslag.

 

De deelnemers waren (op volgorde van categorie):
Heren C/D:
Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange, Robin Lieftink, Thomas Niemeijer, Julian Plette, Ton Ringenier en Jeroen Rotman; Jeroen en Julian deden overigens namens Bosman/Wezep mee.

Heren E:
Bertin Bos, Wim Tillema en Ralph Trip

Heren F:
Jan Beks, Simone Lieftink, Gerard Palland en Jan Ringenier

Heren G:
Bert Beks, Henny Bosman, Marco Ilbrink en Gerard Wessels

Jeugd Hoofdklasse:
Roelard Bos, Roderik van Braak en Jomar Schilder

Jeugd 1e klasse:
Rik ten Caat

Heren C/D
Dubbel:
Kampenion & friends hadden hier behoorlijk wat sterke ijzers in het vuur: Gert-Jan/Ivan, Jeroen/Julian, Thomas/Wim en Robin/Ton. Het dubbel Jeroen/Julian plaatste zich niet voor de 2e ronde, o.a. door een verrassende - maar verdiende - nederlaag tegen Thomas en Wim. De dubbels Gert-Jan/Ivan, Robin/Ton en (heel knap) Thomas/Wim wisten zich te plaatsen voor het vervolgtoernooi.
Hier vonden de duo’s Robin/Ton en Thomas/Wim direct hun Waterloo. Gert-Jan en Ivan kwamen wel verder. Zij bereikten zonder al teveel problemen de finale waarin zij het duo Bas von Pickartz/Bart van der Zanden (Trias) troffen. Na een zeer spannende partij leken B&B op de zege af te stevenen; zij namen in de beslissende 5e game namelijk een 6 - 10 voorsprong. Gert-Jan en Ivan gaven zich echter nog niet gewonnen en kwamen punt voor punt dichterbij om uiteindelijk nog met 12 - 10 te winnen. Natuurlijk is het inmiddels niet heel verrassend meer dat GJ en Ivan de finale halen en die ook weten te winnen. Zij behoren immers tot de betere spelers in de afdeling Oost, de eredivisiespelers van Smash ’70 uiteraard buiten beschouwing gelaten. Maar het blijft knap om die finale winnend af te sluiten.

Enkel:
Namens Kampenion & friends deden nogal wat spelers mee in de hoogste categorie: liefst zeven. Van die zeven wisten alleen Jeroen en Thomas de vervolgronde niet te halen, zij het heel nipt. Jeroen werd na het tellen van de punten uitgeschakeld ten faveure van Ivan en Koen Molewijk. Thomas kwam ook al een haar tekort. Hij had een matchpunt tegen Julian, maar wist die niet te benutten. Julian werkte die weg om de hoogstaande partij alsnog met 10 - 12 in de 5e game te winnen. Naast Ivan en Julian gingen ook Gert-Jan, Robin L en Ton door naar de 2e ronde.

Omdat Julian en Robin als 2e in de poule waren geëindigd, moesten zij een tussenronde spelen en inderdaad: tegen elkaar. Julian toonde zich de betere en plaatste zich voor de kwartfinales. In die kwartfinales zagen we de volgende ontmoetingen: Julian - Ton, Ivan - Gerben Otten, Gert-Jan - Koen Molewijk en Janjaap Schipper - Freek Borgman. Julian bleek - toch wel verrassend - duidelijk te sterk voor Ton. Hij won ‘in straight games’. Ivan won heel netjes in vier games van Gerben die al een tijdje landelijk speelt bij De Toekomst en (daarvoor) Blauw-Wit. Gert-Jan rekende af met Koen. Janjaap werd de vierde halve finalist door Freek terug te wijzen.

Julian zette zijn zegetocht voort en bond - opnieuw verrassend - ook Gert-Jan aan de zegekar. Gert-Jan kwam niet verder dan het winnen van de 3e game. Ook nu was de zege van Julian verdiend. In de andere finale vond Ivan niet alleen de juiste tactiek tegen Janjaap, hij wist die ook goed uit te voeren. Met bekeken aanvallend spel versloeg hij Janjaap na drie nipte games.

Zo ging de finale dus tussen Ivan en Julian. Wie dat vooraf had voorspeld, doet er verstandig aan om zijn geluk eens in het casino te beproeven. Beiden maakten er een mooie partij van. Net als in zijn partijen tegen Ton en Gert-Jan wist Julian - vooral in het begin - tegenstander Ivan regelmatig te verrassen. De 1e game ging naar Julian, maar de 2e was voor Ivan. Ook daarna bleven beiden vol op de winst spelen. Het was echter Julian die de 2e en 3e game wist te winnen en zo - voor mij nog steeds verrassend - kampioen van de afdeling Oost werd. Maar die titel is bepaald niet gestolen. Als je achtereenvolgens Ton, Gert-Jan en Ivan van een kampioensteam in de 3e divisie verslaat - en in de poule heel nipt van Gerben Otten verliest - dan ben je de terechte kampioen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Julian komend seizoen in de 3e divisie tot een prima percentage weet te komen. Aan de andere kant, het scheelde dus een haartje of Julian was de poule niet doorgekomen. Hij overleefde een matchpunt tegen jeugdteamgenoot Thomas - ook al Kampenion - en won ‘pas’ na 12 - 10 in de 5e game. Zo kan het gaan. Ook dat is tafeltennis!
Ton omschreef het als volgt: Julian verPLETTErde zijn Kamper tegenstanders …
Nogmaals: Julian kwam voor Bosman/Wezep uit. Ere wie ere toekomt!

Heren E
Dubbel:
Hier deed alleen het duo Bertin/Ralph mee. Maar de twee presteerden prima. Sterker nog, zij legden beslag op de 1e prijs. In de finale waren zij veel te sterk voor de jeugdspelers Sven Jeurissen en Colin Ligt (Swift (D).

Enkel:
In het enkelspel wisten Bertin en Ralph zich niet in de strijd om de prijzen te mengen. Wim kwam alleen in het dubbelspel uit. Hij verdeelde zijn zaterdag keurig de families van Kampenion en Tillema.

Heren F
Dubbel:
In het dubbel had Kampenion drie ijzers in het vuur: Gerard P/Robin, Bert/Jan B en Simone/Jan R. Gerard en Robin sloegen zich overtuigend door het toernooi heen en bereikten vrij eenvoudig de halve finale. Daarin verloren zij enigszins verrassend van Edwin Bouw en Johan Wiebenga (NTC Leogang). Simone en Jan R waren namelijk in de poule nog met 3 - 1 te sterk voor dit Nunspeter duo.

Enkel:
Van de vijf deelnemers - Simone, Gerard, Robin M, Jan B en Jan R - wisten de vier heren de 1e ronde te overleven. Daarna viel eerst de Jantjes om en vervolgens ook Gerard. Jan R en Gerard beiden door Jeffrey Scheres, een jeugdspeler van - jawel - Swift (D). Robin overleefde ronde na ronde om zichzelf uiteindelijk in de finale terug te vinden tegen - inderdaad - Jeffrey Scheres. In een spannende finale kwam Robin keurig van een 0 - 1 en 1 - 2 achterstand terug om uiteindelijk met 3 - 2 te winnen. Een prachtige eindzege voor Robin in zijn tweede tafeltennisleven nadat hij het batje in oktober 2016 uit de mottenballen heeft gehaald.

Heren G/H
Dubbel:
Henny en Gerard W wisten hier geen potten te breken en gelukkig hun batjes ook niet. Marco kwam alleen in het enkelspel uit en Bert deed dus met pa Jan mee bij heren F.

Enkel:
Ook in het enkelspel kwamen Gerard en Henny niet in de buurt van de prijzen en datzelfde geldt voor Marco. Daarbij laat ik dan buiten beschouwing dat Gerard herhaaldelijk langs de tafel met bekers is gelopen. Maar in de persoon van Bert Beks had Kampenion nog een ijzer in het vuur. Bert wist de 1e ronde te overleven en dat overleven duurde maar en duurde maar. Zo bereikte Bert de halve finale waarin hij het moest opnemen tegen Arnold van der Sligte van Effekt ’74 (en voorheen TT Zwolle). Bert won die partij nipt in vijven en bereikte zo heel knap de finale. Tegenstander daar was Joost Geijsen van - al weer - Swift (D). Ook die wedstrijd werd pas na vijf games beslist en … ook ditmaal in het voordeel van Bert. Zo werd Bert heel knap 1e in zijn eerste seniorentoernooi. Petje af !!!

Het jeugdtoernooi verliep minder voorspoedig en succesvol voor Kampenion. In de Hoofdklasse slaagden Jomar, Roderik en Roelard er in het enkelspel niet in om de poule te overleven. Tafeltennistechnisch gezien uiteraard. Ik denk dat zij zelf ook op meer hadden gerekend. Rik was hetzelfde lot beschoren bij de deelnemers uit de 1e klasse. Maar gezien het percentage van Rik in de competitie mocht ook niet worden verwacht dat hij de poule zou overleven.
In het dubbel wist Roderik samen met partner Johan Bosman (inderdaad: Bosman/Wezep) keurig beslag te leggen op de 1e plaats. Zij versloegen in de finale Mees Hulleman en Jordi Mulder van het kampioensteam Swift (D) 3 met 3 - 0. Zo werd het duo Roderik/Johan keurig 1e. Jomar en Roelard wisten geen potten te breken en datzelfde geldt voor Rik en zijn partner Fabian Ernst (De Toekomst).

Een zeer geslaagd en succesvol toernooi dus voor Kampenion & friends. Met name bij de senioren. Ik heb er nog niets van gehoord of gelezen, maar het kan niet anders dan dat Kampenion hoog is geëindigd in de strijd om de verenigingsprijs. Kampenion - en ook Bosman/Wezep - timmert flink aan de weg. Dat is bepaald geen incident, want die kwalitatieve groei is al enige tijd gaande. Dat is geen arrogantie en ook geen grootspraak; sla de eindklasseringen van beide 1e seniorenteams er in de laatste seizoenen maar op na. Waar Kampenion 1 komend seizoen in de 2e divisie uitkomt, daar spelen de (bevriende) buren van Bosman/Wezep straks 3e divisie. Natuurlijk gaan beide teams het het komend seizoen heel moeilijk krijgen. Maar dat is niet erg. Zij kunnen er veel van leren om op dat niveau te mogen spelen!

Ik bedank de chauffeurs, Gerard Palland, Gerard Wessels, Robin Lieftink, Robin Makkink en Jan Beks (scooter) voor het feit dat zij ons deelnemers naar de plek van bestemming en weer terug hebben gebracht. En tenslotte bedank ik Ralph Trip voor de organisatie!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar