FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 7 maart kwam één jeugdteam in actie. Op verzoek van tegenstander Hoonhorst 1 is de wedstrijd Kampenion 2 - Hoonhorst 1, die oorspronkelijk voor zaterdag 4 april gepland stond, verplaatst naar deze zaterdag. Speelster Marieke van der Kamp doet op 4 april namelijk mee aan een internationaal toernooi.

 


Hoofdklasse Kampenion 2  - Hoonhorst 1    3 7
Chiel ten Brinke 2 en Robin Makkink 1; Danny Visscher 0

Team 2 en Hoonhorst 1 speelden een enigszins vreemde wedstrijd. In de eerste partij was Chiel die in tegenstelling tot eerdere berichten toch aanwezig was kansloos tegen Melissa Broeks. Daarna pakte Danny een 2 0 voorsprong tegen Karin Schrijver. Beide games sleepte hij er in de slotfase uit. Maar in de derde en vierde game was Danny kansloos waardoor Karin terugkwam in de wedstrijd: 2 2. In de beslissende vijfde game kon de partij beide kanten op, maar uiteindelijk was het Karin die de gelukkigste was: 11 13. De partij tussen Robin en Marieke kende een vergelijkbaar verloop. Via goed spel pakte Robin overtuigend een 2 0 voorsprong. De derde game ging nipt naar Marieke. In de vierde game leek Robin de overwinning naar zich toe te trekken; hij pakte een 10 6 voorsprong, maar hij liet Marieke ontsnappen. Via 10 10 werd het nog 10 12. In de vijfde game was Marieke los en trok zij de partij nog naar zich toe. Zo stond het dus 0 3 waar het bijvoorbeeld ook 2 1 had kunnen staan.
In het dubbel boden Danny en Robin goed tegenspel aan Melissa en Marieke, maar zij moesten het hoofd buigen: 1 3. Danny verloor vervolgens in vieren van Melissa Broeks waarbij drie van de vier games met twee punten verschil werden beslist. Bij een 0 5 tussenstand kon team 2 dan eindelijk wat terugdoen. Chiel wist heel knap Marieke van der Kamp te verschalken, zij het met nipte cijfers. Het werd 11 9 in de vijfde game. Robin was daarna de betere over Karin Schrijver waardoor het 2 5 stond. Danny was helaas kansloos tegen Marieke van der Kamp en Robin kwam tekort tegen Melissa Broeks. Vaak stond het blok van Melissa goed tegenover de aanvallende bal van Robin. In de laatste partij maakte Chiel de nederlaag iets draaglijker door Karin Schrijver in vier games te verslaan. Al met al een 3 7 nederlaag.
De twee wedstrijden tegen Hoonhorst leverden slechts vijf punten op en dat is te weinig om met een gerust hart het vervolg van het seizoen tegemoet te gaan. Hoonhorst is namelijk geen topteam in de Hoofdklasse. De spelers moeten terug naar de basis, of beter: de eigen basis. Chiel deed dat vandaag in twee van zijn drie partijen. Niet teveel willen, maar uitgaan van eigen sterke kanten. Bij Chiel zijn dat de sterke backspin, afgewisseld met een bolle topspin. Danny heeft het moeilijk in vergelijking met het afgelopen seizoen. Toen wist hij veel partijen op mentaliteit te winnen. Nu heb ik het idee dat het mentale aspect hem juist minder doet spelen. Bij een achterstand zie je hem te vaak denken: het mag weer niet . Kom op, Danny. Uitgaan van je eigen spel en jezelf niet voorbij hollen. Positief blijven en doorgaan tot het laatste punt. Robin is nog jonger en dat moeten we in ogenschouw nemen bij zijn presteren dit seizoen. Hij wisselt prima partijen af met mindere. Dat is logisch gezien zijn leeftijd. Wel moet hij wat dichter bij de tafel spelen en af en toe accepteren dat de tegenstander een prima punt maakt. Dan komt het allemaal best goed. Is het niet dit seizoen, dan wel een volgend.
Komende zaterdag ontvangt team 2 het sterke Swift (D) 2 uit Deventer.


Jan Ringenier
Wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion