FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 14 maart kwamen alle acht jeugdteams in actie. Het werd een succesvolle zaterdag, want liefst zes teams wisten te winnen. Twee teams leden een nederlaag. Een duidelijk positieve balans dus ditmaal. Opvallend was dat de wedstrijden van de acht seniorenteams deze week exact dezelfde balans te zien gaven.

 


Land. A Kampenion 1   - Messchendorp Pallet 1   8 2
Ivan Hollander 3, Robin Lieftink 2, Gertjan Wessels 2 en dubbel 1

Team 1 presteert wisselvallig dit seizoen. En die wisselvalligheid moet eruit wil het meedoen om de bovenste plaatsen. Zaterdag ontving het Messchendorp Pallet 1 uit Harkstede. Dat team had vooraf vier punten meer verzameld.
Team 1 speelde met Robin (a), Ivan (b) en Gertjan (c). Messchendorp Pallet bracht de volgende spelers achter de tafel: B. Heeres (x), B. Jansema (y) en T. Kuijer (z).

Robin beet namens team 1 de spits af tegen B. Heeres. Het werd een spannende partij waarin Heeres met 8 11 in de vijfde game het gelukkigst was: 0 1. In de tweede partij trof Ivan in B. Jansema een verdediger die met lange noppen op de backhand speelt. Ivan speelde een geweldige partij. Met 11 5 en 11 2 walste hij over Jansema heen. In de derde game kwam hij met 1 5 achter, maar hij herpakte zich prima en won alsnog met 14 12 waarmee hij de stand op 1 1 bracht. Gertjan speelde daarna tegen T. Kuijer. Hij speelde een degelijke partij en bracht team 1 op voorsprong: 2 1. Het dubbel was zeer spannend. Ivan en Robin speelden tegen Heeres en Kuijer. Via 5 11, 11 9, 11 5 en 13 15 stond het op een gegeven moment 2 2. In de beslissende game trokken Ivan en Robin de game en daarmee ook de partij met 11 - 5 naar zich toe: 3 1.

Ivan versloeg daarna B. Heeres met 3 0. Ook al was in de tweede en de derde game het verschil slechts twee punten, je had geen moment het idee dat Ivan de wedstrijd uit handen zou geven: 4 1. Robin boekte vervolgens een overtuigende zege op T. Kuijer. De gamestanden 11 4, 11 2 en 11 8 zeggen wat dat betreft alles. Robin bracht daarmee de stand op 5 1. Daarna moest Gertjan aantreden tegen B. Jansema. En ook al beweert Gertjan van niet, ik had het idee dat hij eigenlijk al met achterstand aan de wedstrijd begon; een mentale achterstand welteverstaan. Gertjan deed zijn best, maar hij had moeite om het antwoord te vinden op het materiaal en spel van Jansema. En als hij het al vond, dan wist hij dit niet lang genoeg vol te houden. Natuurlijk is dit een constatering en geen verwijt. Gertjan verloor met 1 3: 5 2. Ivan speelde zijn laatste partij tegen T. Kuijer. Hoewel het ietsje moeizamer ging dan in zijn eerste beide partijen hij verloor zelfs een game ! kwam hij eigenlijk geen moment in de problemen. Hij won met 3 1 en bracht zijn team op een 6 2 voorsprong. Gertjan speelde vervolgens tegen B. Heeres. De eerste game verliep heel voorspoedig: 11 4. In de tweede game waren de beide spelers aan elkaar gewaagd. Daarbij maakte Heeres een wat opgefokte en gefrustreerde indruk. Toen hij de game met 11 13 aan Gertjan moest laten, nam zijn coach hem uit de wedstrijd nadat Heeres een schop tegen de tafel had gegeven. Daardoor won Gertjan de partij zonder zich verder te hoeven inspannen: 7 2. Een dapper besluit van de coach dat je niet teveel ziet in tafeltennisland. In de laatste partij van de middag trof Robin verdediger B. Jansema. Net als Gertjan mist ook Robin de echte wapens om zo n partij eenvoudig naar zich toe te trekken (zoals Ivan die wel heeft). Ook dat is slechts een constatering. Maar Robin is een taaie speler. Je moet hem om in voetbaltermen te spreken vier keer voorbij om hem echt kwijt te zijn. Robin en Jansema maakten er een heel spannende partij van waarin Robin de gelukkigste was. Via 6 11, 11 9, 10 12, 12 10 en 11 9 met een geluksballetje in één van de laatste punten bepaalde Robin de eindstand op 8 2.

Zo behaalde team 1 een onverwacht ruime overwinning en doet het weer mee. Het staat voorlopig twee, overigens op afstand van koploper A-Merk. De spelers kunnen terugkijken op een goede wedstrijd waarin zij over het algemeen mentaal op de been bleven. Chapeau!
As. zaterdag speelt team 1 opnieuw thuis; dan komt Reflex (S) uit Scheemda op bezoek.


Hoofdkl. Kampenion 2   - Swift (D) 1     6 4
Danny Visscher 3, Chiel ten Brinke 2 en dubbel 1; Robin Makkink 0

Team 2 moest tegen het hooggeplaatste Swift (D) 1 uit Deventer zien wat van het zelfvertrouwen van het begin van dit seizoen terug te krijgen. En dan is het natuurlijk jammer als Robin tijdens het inspelen last krijgt van duizeligheid. Heel vervelend. Het begin was vrij aardig. Na het dubbel stond het 2 2. Danny won zijn eerste enkelpartij tegen Kaz Kempen en pakte samen met Chiel ook het belangrijke dubbel. Chiel (kansloos tegen kopman Mink Kempen) en Robin (nipt verlies tegen K. Op de Beke) verloren hun eerste partij.  Na het dubbel ging het prima met team 2. Chiel dreef zowel letterlijk als figuurlijk tegenstander Kaz Kempen tot razernij. Als de coach van Messchendorp Pallet 1 de coach van Swift (D) 2 was geweest (zie het verslag van team 1 hiervoor), dan had de jongste Kempen volgens mij geen wedstrijd uitgespeeld. Danny versloeg in de zesde partij Op de Beke nipt in vijven. En dus stond het zo maar 4 2. Robin bood vervolgens Mink Kempen prima tegenspel, maar kwam helaas net te kort. Daarna werden twee wedstrijden tegelijkertijd gespeeld: Chiel tegen Op de Beke en Robin tegen Kaz Kempen. Chiel sleepte zijn partij er in vijven uit, terwijl bij Robin de krachten langzaam maar zeker wegvloeiden. Toch bleef hij knokken voor een beter resultaat. Helaas lukte het Robin net niet om nog een vijfde game eruit te slepen. Met de partij tussen de deze dag nog ongeslagen spelers Danny en Mink Kempen nog te spelen, stond het 5 4 voor team 2. En dat was al een knappe prestatie. Toen Danny de laatste wedstrijd ook nog van de deze competitie nog ongeslagen Mink Kempen wist te winnen, werd de tevredenheid nóg groter. De verschillen waren klein in die laatste partij. Met 10 12, 11 9, 11 9 en 11 9 was Danny de gelukkigste. Danny bleef deze middag mentaal overeind en nam daarmee revanche voor eerdere wedstrijden van dit seizoen toen hij regelmatig de indruk wekte: het wordt niks, want het mag gewoon niet . Bravo! Ook Chiel speelde een sterke wedstrijd. Uiterlijk onbewogen bleef hij zijn eigen ding doen en dat pakte - net als vorige week tegen Hoonhorst 1 - goed uit. Een Robin in goede doen had normaal gesproken een puntje meegepakt. Jammer, maar niets aan te doen. Gelukkig stonden zijn beide teamgenoten deze middag op. Team 2 staat voorlopig vierde, wat dit seizoen een ondankbare plaats is.
Team 2 gaat zaterdag op bezoek bij koploper De Brug 1 in Apeldoorn.


Hoofdkl. Kampenion 3   - Vitesse 35 1     7 3
Nick Kuipers 3, Niels Alberts 2, Pascal Bruins 1 en dubbel 1

Team 3, laatste, ontving de nummer voorlaatst: Vitesse 35 uit Hengelo. Mede omdat er dit seizoen drie teams degraderen uit iedere poule in de Hoofdklasse, was het voor beide teams zaak een liefst ruime overwinning te behalen. De opening was voor Vitesse; de geroutineerde D. Reijns was een maatje te groot voor Pascal. Dat is natuurlijk geen schande. Nick (nipt tegen Kolthoff) en Niels (eenvoudig tegen Vos) bogen de 0 1 achterstand om in een 2 1 voorsprong. En in het dubbel waren Niels en Pascal sterk op dreef tegen Kolthoff en Reijns. Zij stonden geen game af en zetten hun team op 3 1. Nick was vervolgens de gelukkigste tegen Reijns; met 14 12 in de vijfde game sleepte hij de partij er voor de bekende poorten uit. Pascal vergrootte de voorsprong door Vos vrij gedecideerd met 3 1 terug te wijzen. Niels wilde niet achterblijven en versloeg Kolthoff in vieren. Ja en toen Nick met 3 0 van Vos won, stond er zo maar 7 1 op het scorebord. Helaas voor team 3 verloor Niels nipt van Reijns; nu was het Reijns die met 10 12 won in de vijfde game. En in de laatste partij verloor Pascal in drieën van Kolthoff. Maar net als Nick en Niels kan ook Pascal terugkijken op een goede wedstrijd deze zaterdag. Team 3 staat nu vierde. Een plaats die normaal gesproken handhaving betekent. Maar dit seizoen dus niet.
As. zaterdag gaat team 3 op bezoek bij streekgenoot Bultman/Smash 70 2 in Hattem.


1e klasse Bultman/Smash 70 3  - Kampenion 4     3 7
Mattias Beimers 2, Cristian van Eeden 2, Jentine Ringenier 2 en dubbel 1

Team 4 komt steeds beter op dreef. Het had de pech het seizoen te moeten openen tegen de naar nu blijkt titelkandidaat nummer 1: Gelvandria 1. Maar daarna volgde al snel het herstel. Zaterdag trok team 4 de goede lijn in Hattem door. Vooraf had het drie punten minder verzameld dan de Hattemers, maar het behaalde een keurige 3 7 overwinning. Cristian, Jentine en Mattias wonnen ieder tweemaal en het zevende punt kwam op naam van het dubbel Cristian/Mattias. Team 4 staat nu derde met twee puntjes achterstand op Swift (D) 3.
En dat team komt as. zaterdag op bezoek in Kampen.


2e klasse Hoonhorst 3   - Kampenion 5     3 7
Gert-Jan de Lange 3, Jos Bosch 2 en Guido Wessels 2

Team 5 is tot nu toe niet te verslaan dit seizoen. En afgelopen zaterdag ging het op bezoek bij Hoonhorst 3. Vorige week had ik Gert-Jan en Guido al gewaarschuwd : denk eraan, jullie krijgen drie meisjes tegenover jullie die graag contra spelen en dat is anders dan jullie meestal gewend zijn. Of die woorden geholpen hebben? Ik durf het niet te zeggen. Wel is het zo dat het na het dubbel 2 2 stond. Guido werd in de openingspartij van zijn 100% gehaald door D. Braam. Gert-Jan (tegen M. Zwakenberg) en Jos (tegen A. Damman) wonnen hun enkelpartijen, maar het dubbel liep niet, aldus Gert-Jan. Gert-Jan en Jos moesten de dames Braam en Zwakenberg feliciteren. Maar in de resterende zes partijen stond team 5 nog slechts één puntje af. D. Braam was ook te sterk voor Jos. De andere vijf partijen leverden winst op, al had Guido daar tegen A. Damman nog wel een vijfpitter voor nodig. Gert-Jan bleef keurig ongeslagen en Guido en Jos wonnen beiden tweemaal. Een 3 7 overwinning dus. Door deze overwinning en de resultaten in de beide andere wedstrijden (tweemaal 5 5) is de positie van team 5 riant. Het staat vier punten voor op TT Zwolle 4, dat al een wedstrijd meer speelde, en zeven punten op Robaard Hasselt 1.
Datzelfde Robaard Hasselt 1 komt zaterdag op bezoek.


3e klasse Bultman/Smash 70 4 - Kampenion 6     8 2
Henk Boerman 1 en Albert Hoeve 1; Renate Scheper 0

Net als team 4 ging ook team 6 op bezoek in Hattem; het speelde tegen Bultman/Smash 70 4. Dat team is één van de titelkandidaten, terwijl team 6 op een degradatieplaats staat. Team 6 prima tegenspel, maar zag dat helaas niet of nauwelijks in het puntenaantal terug. Het verloor namelijk met 8 2. Team 6 speelde vijf vijfpitters waarvan het er slechts één winnend wist af te sluiten. Alleen Albert en Henk wonnen een partij. Renate bleef puntloos; zij verloor twee partijen in vijven. Qua niveau speelt team 6 beter mee dan het vorig seizoen. Het is nu nog wachten op het moment dat dit zich in punten gaat vertalen. Voorlopig staat team 6 op plaats vijf en is er een gaatje naar plaats vier.
As. zaterdag ontvangt team 6 nummer laatst TT Zwolle 8.


4e klasse Kampenion 7   - Swift (D) 7     3 7
Bertin Bos 3; Lars van Dijk 0 en Mark Steenstra 0

Ook team 7 heeft het moeilijk. Eigenlijk moet ik zeggen: drie van de vier spelers hebben het moeilijk. Lars, Mark en Niek komen nog wat te kort, terwijl Bertin regelmatig met speels gemak zijn partijen wint. Zo snel kan het gaan als je wat aanleg hebt en naast de training regelmatig in de hal een balletje komt slaan. Deze zaterdag was het niet anders. Team 7 verloor met 3 7 en het was Bertin die de volledige productie voor zijn rekening nam. Hij won zijn drie partijen met 3 0. Het dubbel verloor hij nipt met Mark; 7 11 in de vijfde game. Diezelfde Mark had in zijn laatste partij nog korte tijd uitzicht op winst; hij kwam na 0 2 terug tot 2 - 2 maar had helaas hij zijn kruit verschoten in de vijfde game. Lars kwam ook niet tot winst, maar hij bood prima tegenspel en winst zelfs in twee partijen een game te winnen. Voor Lars geldt dat het natuurlijk niet meevalt om je debuut te moeten maken in de 4e klasse.
Komende zaterdag speelt team 7 in Deventer tegen Wijk 16 4.


Wp-klasse Swift (D) 9   - Kampenion 8     4 6
Danny Bruins 3, Matthieu vd Berg 2 en dubbel 1; Richard Koetschruyter 0

Team 8 speelde zaterdag al in Deventer, maar dan bij Swift (D) 9. Bij Swift stond de jonge L. Diamant nog op 100% en zou dat na de wedstrijd nog zo zijn? Team 8 speelde een goede wedstrijd in Deventer. Het startte goed en had na het dubbel een voorsprong: 1 3. En ook in de volgende partijen wist het die marge van twee punten vast te houden. Danny bleef heel knap ongeslagen en Matthieu won tweemaal. Samen wonnen zij ook het dubbel. Richard, die nog kort lid is, kwam niet tot een overwinning. Danny wist dus L. Diamant van haar 100% te halen. En ook Matthieu wist het tot een vijfpitter tegen haar te schoppen . Al met al een prima overwinning voor team 8. Het speelt overigens in een wel erg spannende poule. Er staan drie teams op kop met 25 punten uit 4 wedstrijden. Daar achter staat een team op 21 punten en daar weer achter vinden we team 8 terug met 20 punten. In de laatste wedstrijd van de heenronde speelt team 8 tegen nummer laatst DTV 84 5 en spelen de nummers 1 t/m 4 tegen elkaar. Alsof Hitchkock zelf het script geschreven heeft.
Zoals gemeld: as. zaterdag gaat team 8 in Dalfsen op bezoek bij DTV 84 5.


Een prima zaterdag dus voor de jeugdteams van Kampenion. En dat terwijl het zeker niet zo was dat de teams tegen de kleintjes speelden. Nee, laten we het positief bekijken: het niveau van onze spelers mocht er zijn. Het is nu zaak om niet te lang na te genieten en volgende week en de weken erna (minstens) hetzelfde te brengen. Wie weet wat er dan nog in het tafeltennisvat zit.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion