FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 15 maart kwamen vijf van de zeven jeugdteams in actie. Vier van die vijf teams leden nederlagen. Alleen team 1 kwam tot winst en het deed daarmee goede zaken in groep 1 van Landelijk B. De balans was deze zaterdag dus negatief: eenmaal winst en viermaal verlies.
LanB Dordrecht 1 - Kampenion 1  2- 8
Ivan Hollander 3, Jordy ten Have 2, Gertjan Wessels 2 en dubbel 1

Team 1, koploper in groep 1 van Landelijk B, ging vandaag op bezoek bij nummer laatst Dordrecht 1. Bij dergelijke wedstrijden is het zaak te waken voor onderschatting, want onderschatting is eigenlijk je grootste tegenstander. Omdat de concurrenten in de groep elkaar deze zaterdag  ontmoetten, kon team 1 goede zaken doen. Welnu, team 1 behaalde een prima overwinning in Dordrecht: 2 8. Het speelde voor de tweede opeenvolgende maal zonder Ton. Gertjan, Ivan en Jordy lieten opnieuw zien dat hen dat prima afgaat. Dat geeft heel veel vertrouwen voor het komend seizoen. Knap was het dat de Benjamin van het team Ivan ongeslagen bleef. Ik gaf het al eerder aan, Ivan blijkt het niveau van landelijk B prima aan te kunnen. Jordy ten Have en Gertjan Wessels pakten ieder twee punten en wonnen samen ook het dubbel. Doordat de andere uitslagen in de groep vrij gunstig waren, heeft team 1 als koploper nu een gat geslagen van zes punten. Daarbij moet natuurlijk wel worden aangetekend dat team 1 als enige al tweemaal tegen zwakke broeder Dordrecht heeft gespeeld. Op zaterdag 29 maart as. ontvangt team 1 het op een gedeeld tweede plaats staande Shot (S) 1.


Hfdkl ENTAC 4  - Kampenion 2  8- 2 
Nick Kuipers 1 en dubbel 1;  Niels Alberts 0 en Anja Ringenier 0

Team 2 ging in Enschedé op bezoek bij koploper Entac 4. De eerste wedstrijd eindigde in een 4 6 nederlaag voor team 2. Met een juiste wedstrijdinstelling moest er een beter resultaat mogelijk zijn. In de praktijk bleek die opgave te zwaar. Thuisploeg Entac 4 was te sterk: 8 2. Niet dat team 2 finaal van tafel werd geslagen vijf partijen gingen in vijven maar de nederlaag was verdiend, al had een 7 3 of 6 4 de verhoudingen beter weergegeven. Maar daar koop je niks voor. Voor team 2 lijkt de derde plaats dit seizoen het hoogst haalbare. Dat is niet slecht, maar vooraf hadden wij er met elkaar misschien toch iets meer van verwacht. Nick pakte als enige een puntje in het enkelspel en hij won samen met Niels ook het dubbelspel. Op zaterdag 29 maart as. komt Gelvandria 1 op bezoek in sporthal De Maten.


2 Kampenion 4 - Fitacc Emmeloord 1  4- 6
Danny Visscher 2, Robin Makkink 1 en dubbel 1;  Laurens Trommel 0

Team 4 ontving Fitacc Emmeloord 1. Bij binnenkomst bleek Emmeloord zonder kopman De Jong te spelen. Nam team 4 daardoor de wedstrijd wat te licht op? Ik weet het niet, maar het zou kunnen. Emmeloord verscheen achter de tafel met drie spelers die vooral op safe spelen en die technisch niet perfect spelen. Als je zelf dan lekker wilt aanvallen, dan kun je je gemakkelijk verslaan. En dat gebeurde dan ook regelmatig. Bij dergelijke wedstrijden is het zaak om op de juiste momenten te komen en soms een balletje rustig terug te leggen om de aanval opnieuw op te bouwen. De Kamper spelers maakten nog wel eens de verkeerde keuzes. Team 4 leed dan ook een onverwachte 4 6 nederlaag. Toch is dit een nederlaag waar de spelers van kunnen leren. Aanvallen is natuurlijk prima, maar het is wel zaak om dat met beleid te doen. Danny pakte twee punten en Robin één. Beiden wonnen samen ook het dubbel. Laurens had te weinig ritme om een puntje mee te pakken. Zaterdag 22 maart as. speelt team 4 de inhaalwedstrijd tegen koploper Leogang 1; plaats van handelen is sporthal De Maten.


3. b Drost Wezep 2 - Kampenion 5  6- 4
Gert-Jan de Lange 2, Jos Bosch 1 en Pascal Bruins 1

Helaas heb ik van deze wedstrijd geen wedstrijdbriefje ontvangen. Kennelijk is het teveel gevraagd dat het briefje óf in de brievenbus van de hal wordt gedaan, óf bij mij thuis wordt bezorgd. Heel jammer. Van de wedstrijdsecretaris van Drost Wezep heb ik begrepen dat Gert-Jan twee punten heeft gepakt en Jos en Pascal ieder één. Het is in ieder geval goed om te constateren dat Gert-Jan eraan komt. De (positieve) aanhouder wint. Op zaterdag 29 maart as. ontvangt team 5 Vined 1.


4. b Kampenion 6 - Tafeltennis Zwolle 6  4- 6
Henk Boerman 2 en Albert Hoeve 2; Bas Hartman 0

Team 6 ontving (virtueel) koploper Tafeltennis Zwolle 6. De uitwedstrijd ging destijds met 9 1 verloren. Het zou deze middag dus waarschijnlijk wel punten sprokkelen worden, zo was de verwachting. Maar dat viel in de praktijk alleszins mee. Sterker nog, team 6 bood prima tegenspel. Albert en Henk wisten bijna de nog 100% spelende Petra Hegeman te verslaan, maar zij ontsnapte tweemaal heel knap na een 0 2 achterstand. Albert en Henk wonnen wel keurig hun twee andere wedstrijden. Bas heeft weer veel geleerd deze middag, maar kwam nog tekort. Maar ook met Bas gaat het goed komen. Het dubbel verloren Albert en Bas met 2 3 na (ook al) met 2 0 te hebben voorgestaan. En dus had deze wedstrijd net zo goed in 5 5 kunnen eindigen. Al met al een goed resultaat van team 6. Op zaterdag 29 maart gaat team 6 in Zwolle op bezoek bij Tafeltennis Zwolle 7.De teams 3 en 7 waren deze zaterdag vrij. Komende zaterdag (22 maart) komen twee teams van Kampenion in actie: team 4 ontvangt koploper Leogang 1 en team 7 speelt de inhaalwedstrijd in Zwolle tegen Tafeltennis Zwolle 11. Volgend weekend meld ik me dan ook weer.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion