Op zaterdag 22 maart kwamen twee jeugdteams van Kampenion in actie. Team 4 ontving koploper Leogang 1 en team 7 ging in Zwolle op bezoek bij Tafeltennis Zwolle 11. Beide wedstrijden leverden een nederlaag op.

 


2 211  zat 22 maa  Kampenion 4         - Leogang 1                     1- 9
Danny Visscher 1; Mattias Beimers  0 en Robin Makkink 0

Team 4 speelde de inhaalwedstrijd tegen koploper Leogang 1. Dat team blijkt dit seizoen voor alle tegenstanders te sterk. Zou dat vanmiddag ook het geval zijn? Die vraag moet na afloop positief worden beantwoord, want Leogang won de ontmoeting met liefst 1 9. Toch waren de verschillen niet zo groot als de uitslag doet vermoeden. Zes partijen gingen over de volle vijf games en vijf daarvan gingen naar de bezoekers. Laten we dit maar het geluk van de koploper noemen, al is het natuurlijk niet alleen geluk. De bezoekers lieten zich niet gek maken en bleven rustig, ook bij een achterstand. Zij speelden met een houding van het komt wel goed en dat gebeurde ook. Maar ja, het speelt natuurlijk gemakkelijker als koploper.
Danny speelde zijn drie partijen in vijven; hij verloor er twee, maar won de laatste. Danny is heel gedreven en dat is positief, maar hij moet er voor oppassen dat hij niet overdrijft. Mattias wist bijna te stunten; in zijn eerste en tweede partij had hij matchpoints, maar helaas wist hij die niet te verzilveren. Robin speelde te onrustig. Hij wil te snel het punt en als het dan even niet wil (zoals hij het graag zou zien), dan heeft hij de neiging negatief naar zichzelf toe te worden. Dat is nergens voor nodig. Het is zaak om het punt op te bouwen. De eerste aanvallende bal hoeft niet met 223 km. per uur te worden geslagen. Een rustige topspin is vaak de juiste keuze waarna de tweede bal vlak kan worden aangevallen. Andersom levert vaak fouten op. En ja, als je je daaraan gaat ergeren, is de kans groot dat je verliest. Natuurlijk is het positief dat de spelers willen aanvallen; daar leer je ook het meest van. Maar dat aanvallen moet wel met overleg gebeuren.
Door de ruime nederlaag moet team 4 oppassen, want het komt nu in de gevarenzone. Het lijkt samen met Robaard Hasselt 1 (laatste), Hoonhorst 2 en Fitacc Emmeloord 1 te gaan uitmaken wie als derde, vierde, vijfde en zesde eindigen. En dat met nog vier wedstrijden te gaan.
Komende zaterdag gaat team 4 op bezoek bij nummer laatst Robaard Hasselt 1. En dat is dus een heel belangrijke wedstrijd.


5. a 714  zat 22 maa  TT Zwolle 11      - Kampenion 7             6- 4
Niek ten Brinke 2, Mark Steenstra 1 en dubbel 1; Matthieu vd Berg 0

Team 7 ging op bezoek bij Tafeltennis Zwolle 11. Deze wedstrijd werd op zaterdag 8 maart jl. uitgesteld wegens het trieste overlijden van jeugdlid Diederik Steunenberg van Tafeltennis Zwolle. Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van. Na het dubbel stond het 2 2 en daarna nam team 7 zelfs een voorsprong. Helaas kon die niet worden vastgehouden. Uiteindelijk won Tafeltennis Zwolle 11 de wedstrijd met 6 4. Toch kan team 7 terugkijken op een goede wedstrijd. Niek pakte twee punten en Mark één. Samen wonnen zij ook het dubbel. Matthieu bleef opnieuw zonder zege, maar hij gaat wel steeds meer punten in de games pakken. Dat betekent dat hij steeds beter gaat spelen. Ga zo door Matthieu. Als je tweemaal in de week achter de tafel staat een training en een wedstrijd dan komt die eerste overwinning er vanzelf. En je kent het spreekwoord: als er één schaap over de dam is, volgen er meer .  Op zaterdag 29 maart as. speelt team 7 in Heino tegen Heino 4.As. zaterdag 29 maart is er weer een volledig programma. Komend weekend meld ik me dus weer.


 
Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion