FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 21 maart kwamen opnieuw alle acht jeugdteams in actie. Na het succes van vorige week moesten we deze zaterdag wat inleveren. De acht wedstrijden leverden viermaal winst op en viermaal verlies. Meest in het oog springende uitslagen waren de 9 1 winst van team 5 op ( concurrent ) Robaard Hasselt 1 en de 7 3 overwinning van team 6 op TT Zwolle 8.

 

 

 
Land. A Kampenion 1   - Reflex (S) 1     6 4
Robin Lieftink  3, Jordy ten Have 2 en Gertjan Wessels 1

Na de ruime 8 2 zege van afgelopen week op Messchendorp Pallet 1 heeft team 1 zich opgewerkt naar plaats 2. Weliswaar op ruime achterstand van koploper A-Merk 1, maar toch. Deze zaterdag kwam nummer laatst Reflex (S) 1 uit het Groningse Scheemda op bezoek. De stand is overigens vertekend door het verschil in wedstrijden dat de zes teams hebben gespeeld.
Team 1 speelde met Jordy (a), Gertjan (b) en Robin (c). Reflex speelde met T. Takens (x), J. Hahn (y) en A. Grijseels (z).

Mits de spelers van team 1 geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen en blijven, moest een overwinning tot de mogelijkheden behoren. Jordy startte tegen Takens. Die laatste bleek over een sterke forehand te beschikken. Hoewel Jordy zeker niet kansloos was, moest hij zich toch met 1 - 3 gewonnen geven: 0 1. Gertjan had daarna niet al te veel moeite met Hahn. In straight games versloeg hij zijn tegenstander: 1 1. Robin wist zijn team op voorsprong te zetten. Weliswaar moest hij de derde game aan tegenstander Grijseels laten, maar in de vierde game stond hij geen punt meer af: 2 1.  Het dubbel Gertjan/Jordy loopt niet dit seizoen. En ook nu niet. Leken zij in de derde game bij een 0 2 tussenstand -  lange tijd voor een ommekeer te kunnen zorgen, uiteindelijk trokken Takens en Grijseels de game en daarmee de partij alsnog naar zich toe: 2 2.

Na het dubbel moest ook Gertjan in vieren buigen voor de forehand van Takens. Na een moeizame start Takens won de eerste en twee game ontliepen beide spelers elkaar niet veel, maar het was Takens die wist te winnen: 2 3. Jordy vond daarna juist op tijd het wapen tegen Grijseels. Na een 1 1 tussenstand pakte Jordy de derde en vierde game met respectievelijk 11 3 en 11 8: 3 3. Robin speelde vervolgens tegen Hahn. Net als in zijn eerste partij verloor Robin slechts één game, maar hij kwam geen moment in de problemen: 4 3. In de achtste partij speelden Gertjan en Grijseels geen hoogstaande wedstrijd. Gertjan pakte een 2 1 voorsprong, maar wist die helaas niet vast te houden. Game 4 en 5 gingen naar Grijseels: 4 4. Robin speelde daarna een sterke partij tegen Takens. Hij had vaak het juiste antwoord op de forehand van laatstgenoemde speler. Robin hoefde geen game af te staan: 5 4. Het was toen aan Jordy om de zege veilig te stellen. Dat moest dan tegen Hahn gebeuren. Dit lukte zonder al te veel problemen. Met 11 7, 13 11 en 11 4 trok hij de partij vrij eenvoudig met 3 0 naar zich toe: 6 4.

Bij mij overheerste het gevoel dat er iets meer in had gezeten. Een uitslag van 7 3 behoorde zeker tot de mogelijkheden. Maar ja, je moet het natuurlijk wel even doen. Door de kleine zege blijft team 1 nog tweede op acht punten achterstand van koploper A-Merk 1.
Komende zaterdag gaat team 1 in Deventer op bezoek bij Wijk 16 1.


Hoofdkl. De Brug 1   - Kampenion 2     9 1
Robin Makkink 1; Danny Visscher 0 en (inv) Cristian van Eeden 0

Team 2 ging in Apeldoorn op bezoek bij koploper De Brug 1. En dus was het zaak om een paar punten mee te sprokkelen in de strijd tegen degradatie; er degraderen aan het eind van het seizoen namelijk liefst drie van de zes teams. Dit omdat vanaf komend seizoen de Hoofdklasse nog één poule van acht teams telt. Helaas slaagde team 2 niet in die opzet. Het leed een kansloze nederlaag: 9 1. En er zat ook niet veel meer in. Alleen Robin wist een puntje te pakken. Danny verloor twee vijfpitters en kwam niet tot winst. Ook Cristian die voor Chiel inviel won geen partij. De opgave wordt er voor team 2 niet gemakkelijker na deze zaterdag. Toch moeten de spelers er gewoon voor blijven gaan. Je weet immers maar nooit. Team 2 staat nog vierde, maar heeft daarbij al wel een wedstrijd meer gespeeld.
As. zaterdag speelt team 2 in Almelo tegen Blauw-Wit 1.


Hoofdkl. Bultman/Smash 70 2  - Kampenion 3     7 3
Niels Alberts 2 en Nick Kuipers 1; Pascal Bruins 0

Voor team 3 geldt hetzelfde als voor team 2. Na vier wedstrijden staat het vierde, een plaats die aan het eind van het seizoen degradatie betekent. Zaterdag speelde het in Hattem tegen Bultman/Smash 70 2 dat tweede stond. Team 3 wist drie punten mee te snoepen. En als ik het wedstrijdformulier zo bekijk, zat er ook niet meer in. Alleen de laatste partij van Nick had nog winst kunnen opleveren (3 2 verlies tegen Mensink). Niels scoorde tweemaal en Nick eenmaal. Pascal bleef puntloos, maar dat is tegen dit team geen schande. Ook team 3 moet blijven strijden voor de punten. Het staat nog steeds (gedeeld) vierde, maar de situatie is nog niet hopeloos.
Team 3 gaat zaterdag in Wierden op bezoek bij Effekt 74 1. En laat dat team nu net derde staan. Een belangrijke wedstrijd dus voor team 3.


1e klasse Kampenion 4   - Swift (D) 3     4 6
Anja Ringenier 2, Mattias Beimers 1 en Jentine Ringenier 1

Team 4 en tegenstander Swift (D) 3 ontliepen elkaar vooraf niet veel. Ook in de wedstrijd was het krachtsverschil niet groot. De wedstrijd leek dan ook in 5 5 te eindigen, maar Jentine kon een 2 0 voorsprong helaas niet vasthouden waardoor Swift de wedstrijd met 4 6 wist te winnen. Anja pakte twee punten en Jentine en Mattias ieder één. Door deze uitslag blijft team 4 derde.
As. zaterdag ontvangt team 4 de ongenaakbare koploper Gelvandria 1.


2e klasse Kampenion 5   - Robaard Hasselt 1    9 1
Gert-Jan de Lange 3, Guido Wessels 3, Jos Bosch 2 en dubbel 1

Team 5 is al vanaf wedstrijd één koploper. Het wint wekelijks overtuigend zijn wedstrijden en ziet de andere teams veel punten morsen. Deze zaterdag kwam Robaard Hasselt 1 op bezoek, dat relatief gezien tweede stond. Maar de spelers lieten zien dat zij dit seizoen voor geen enkele tegenstander bang hoeven te zijn. Zij zijn ondanks hun jonge leeftijd veel verder en completer dan de tegenstanders. Zo ook vandaag. Team 5 behaalde een alleszeggende 9 1 overwinning. De boys speelden drie vijfpitters en twee daarvan gingen naar team 5. Alleen Jos moest zich tegen S. Nap gewonnen geven. Gert-Jan en Guido bleven ongeslagen. Team 5 deed dus goede zaken. Het heeft inmiddels een ruime voorsprong opgebouwd.
Komende zaterdag komt Bosman Wezep 3 op bezoek.


3e klasse Kampenion 6   - TT Zwolle 8     7 3
Henk Boerman 3, Albert Hoeve 2 en Renate Scheper 2

Team 6 speelde tegen TT Zwolle 8 de wedstrijd om plaats 5 met wellicht het uitzicht op meer. Vooraf had team 6 een voorsprong van vijf punten op de Zwollenaren. Albert, Henk en Renate speelden een goede wedstrijd waarin zij op een wel heel ruime overwinning leken af te stevenen. Het stond namelijk op een gegeven moment 7 1 waarbij alleen het dubbel verloren ging. In de laatste twee wedstrijden liet team 6 de tegenstander nog wat terugkomen. Eerst Renate en daarna Albert verloren hun laatste enkelpartij. Dat is jammer, want om nog vierde te worden is elk punt belangrijk. Toch kan team 6 terugkijken op een goede wedstrijd.
As. zaterdag speelt team 6 opnieuw thuis en wel tegen Gelvandria 3.


4e klasse Wijk 16 4   - Kampenion 7     6 4
Niek ten Brinke 2,  Lars van Dijk 1 en Mark Steenstra 1

Team 7 ging in Deventer op bezoek bij Wijk 16 4. Het moest het doen zonder kopman Bertin, die uitviel. Iedereen valt zoals het hoort uit op zijn tijd. Maar Lars, Mark en Niek lieten zien dat ook zij punten kunnen pakken. Samen kwamen zij tot vier punten en dus verloor team 7 met 6 4. Niek pakte twee punten en Lars en Mark ieder één. Leuk dat Lars zijn eerste partij in deze competitie wist te winnen. Team 7 staat weliswaar laatste, maar de situatie niet nog niet hopeloos. Er staan drie teams redelijk dicht in de buurt.
Team 7 is komende zaterdag vrij.


Wp-klasse DTV 84 5   - Kampenion 8     4 6
Danny Bruins 3, Matthieu vd Berg 2 en dubbel 1; Richard 0

Team 8 speelde s morgens in Dalfsen tegen DTV 84 5, de nummer laatst. Het pakt al behoorlijk wat punten dit seizoen en het staat niet eens zo ver achter de nummers 1. Nummers 1, want er staan liefst drie teams met evenveel punten op de eerste plaats. Team 8 won in Dalfsen met 4 6. Danny bleef opnieuw ongeslagen en Matthieu pakte twee punten. Samen wonnen zij ook het dubbel. Richard kwam niet tot winst. Richard is nog niet zover als zijn teamgenoten, maar daar moet hij niet zenuwachtig van worden. Team 8 is het seizoen niet ingegaan om kampioen te worden, maar om lekker te ballen en veel te leren. Team 8 staat gedeeld vierde en heeft de bovenste teams nog steeds in het vizier.
Komende zaterdag ontvangt team 8 Torenstad 7.


De competitie is halverwege en dus kan een tussenbalans worden opgemaakt. Die tussenbalans is niet positief. Er verkeren namelijk liefst vier teams in direct degradatiegevaar: de teams 2, 3, 6 en 7. De teams 2 en 3 dus vooral door de versterkte degradatie in de Hoofdklasse. Er is één team dat titelkandidaat nummer 1 is: team 5. De andere teams staan op veilige plaatsen.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion