Op zaterdag 28 maart kwamen zeven van de acht teams in actie; team 7 was vrij. Opvallend deze zaterdag waren de ruime winst van team 2 in de uitwedstrijd bij Blauw-Wit 1 en de maximale thuisnederlaag van team 8 tegen Torenstad 7. Met driemaal winst, eenmaal gelijk en driemaal verlies was de balans in evenwicht.

 


Land. A Wijk 16 1   - Kampenion 1     3 7
Robin Lieftink 3, Jordy ten Have 2 en Ivan Hollander 2

Team 1 wilde in Deventer revanche nemen voor de (onnodige maar verdiende) 4 6 nederlaag in de openingswedstrijd van dit seizoen. Onder leiding van coach Johan Lieftink speelde het een goede wedstrijd en bleef het prima op de been. De eerste drie enkelpartijen leverden alle winst op. Het dubbel (Ivan/Robin) ging nipt in vijven verloren. Maar daarna pakten eerst Jordy en vervolgens Robin weer winst en dus stond het zomaar 1 5. Ivan verloor daarna met 11 9 in de vijfde game van Tim Sinninghe waarna Robin de gelukkigste was tegen Jarne Draaijer. In de achtste partij moest ook Jordy het afleggen tegen Sinninghe, maar het slotakkoord was voor Robin die Wietse van der Mei ook weer in vijven nipt de baas bleef. Robin bleef voor de tweede opeenvolgende maal ongeslagen en Ivan en Jordy pakten ieder twee punten. Zowel Ivan als Jordy liet mij weten veel te hebben gehad aan de coaching van Johan. Dat is heel mooi om te horen Jammer dat Johan zo n druk bezet man is; anders &&&.. Johan bedankt!
Omdat koploper A-Merk met 7 3 verloor bij Elan 1 en Messchendorp Pallet de maximale winst behaalde tegen Reflex (S), staan de nummers 1 t/m 4 na deze speelronde dicht bij elkaar en is de spanning dus terug.
As. zaterdag komt Elan 1 uit Baarn op bezoek in sporthal De Maten; de jongens zijn gewaarschuwd.


Hoofdkl. Blauw-Wit 1   - Kampenion 2     2 8
Danny Visscher 3, Chiel ten Brinke 2, Robin Makkink en dubbel 1

Voor team 2 (vierde) was het zaak om punten te pakken in de pittige strijd om degradatie te ontlopen. Van de zes teams degraderen er als al eerder aangegeven liefst drie. Dat is natuurlijk jammer, want onder normale omstandigheden hadden de drie prima kansen om zich dit seizoen te handhaven. Die opgave is nu veel zwaarder. Zaterdag speelde het in Almelo tegen nummer laatst Blauw-Wit waarvan het in de eerste wedstrijd met 7 3 wist te winnen. Team 2 speelde een prima wedstrijd. Lange tijd leek het zelfs op weg naar een maximale overwinning, maar bij een 0 8 voorsprong moest team 2 de twee laatste partijen aan Blauw-Wit laten. Danny Visscher bleef ongeslagen en Chiel ten Brinke en Robin Makkink pakten ieder twee punten. Ook het dubbel leverde winst op. Een prachtige overwinning voor team 2.
Komende zaterdag was team 2 normaal gesproken vrij geweest (de wedstrijd tegen Hoonhorst 1 is namelijk al eerder gespeeld), maar op verzoek van tegenstander De Brug wordt dan al de op papier laatste wedstrijd van het seizoen in sporthal De Maten gespeeld.


Hoofdkl. Effekt 74 1   - Kampenion 3     
Niels Alberts 2, Nick Kuipers 2 en Pascal Bruins 1

Voor team 3 geldt hetzelfde als voor team 2; het staat vierde en het moet de nodige punten pakken om degradatie te ontlopen. Het ging in Wierden op bezoek bij Effekt 74 1 en dat is eigenlijk de grootste concurrent in die strijd om handhaving. De eerste wedstrijd eindigde in een 4 6 nederlaag na een 1 6 tussenstand. Vandaag deelden beide teams de punten en daar mag Effekt 74 het meest gelukkig mee zijn, want aan Kamper kant lieten twee spelers een partij uit handen glippen. Niels Alberts en Nick Kuipers pakten ieder twee punten en Pascal Bruins één. Heel jammer dat team 2 die twee bonuspunten niet wist te verzilveren, want bij een 3 7 overwinning was de achterstand op deze tegenstander nog maar één puntje geweest. Nu moet het in de resterende vier wedstrijden zes punten zien goed te maken. En dat is een lastige opgave.
Team 3 ontvangt as. zaterdag Wijk 16 2 uit Deventer.


1e klasse Kampenion 4   - Gelvandria 1     1 9
Anja Ringenier 1; Mattias Beimers 0 en Jentine Ringenier 0

Team 4 ontving de ongenaakbare koploper Gelvandria 1 uit Apeldoorn. Dat team kwam dit seizoen vijfmaal in actie en even zo vaak behaalde het een 9 1 overwinning. Wat zou het vanmiddag worden? Helaas was Cristian ziek en dus moest Jentine aan de bak. De tegenstanders lieten zien waarom zij ruim bovenaan staan. Weliswaar ziet het spel van de Apeldoorners er niet heel gepolijst uit, maar zij zijn bijna niet te verslaan. Zeker niet in de 1e klasse. De uitslag werd hoe kan het ook anders 1 9. Alleen Anja wist een puntje te pakken. Jentine en Mattias kwamen niet in de buurt van een overwinning. Alleen het dubbel had nog winst kunnen opleveren. De zussen Anja en Jentine namen een 2 1 voorsprong, maar wisten die helaas niet vast te houden.
As. zaterdag gaat team 4 in de torenstad op bezoek bij Torenstad 1.


2e klasse Kampenion 5   - Bosman Wezep 3    7 3
Gert-Jan de Lange 3, Guido Wessels 3 en (inv.) Bertin Bos 1

Bij team 5 is het zo onderhand niet meer de vraag OF het kampioen wordt, maar WANNEER. Soms lijkt het zo gemakkelijk te gaan dat er nonchalance in het spel kruipt. Zo ook deze zaterdag in de wedstrijd tegen debutant Bosman Wezep 3. Jos was verhinderd en Bertin viel voor hem in. Na drie enkelpartijen stond het gewoon 3 0. Zowel Guido als Gert-Jan als Bertin wonnen hun eerste enkelpartij. Dat Bertin dat deed, was heel knap. Hij speelde namelijk twee klassen hoger dan hij in zijn eigen team doet. Maar met Bertin staan we zo onderhand nergens meer van te kijken. Het dubbel Gert-Jan/Guido verloor toch wel enigszins verrassend van Heijdens/Van der Zedde. Daarna wonnen Gert-Jan (eenvoudig) en Guido (onnodig moeizaam) hun enkelpartijen, zodat het 5 1 stond. Bertin verloor vervolgens met 0 3 van Jordi Heijdens, maar in iedere game bedroeg het verschil slechts twee punten en alle games haalden een verlenging. Gert-Jan had in de achtste partij weinig moeite met Eljakim Doorneweerd. In partij negen speelde Bertin tegen Ezra van der Zedde. Laatstgenoemde won met 1 3, maar ook nu bood Bertin prima tegenstand. Het was aan Guido om de 7 3 op het formulier te doen verschijnen. Maar Guido werkte niet erg mee. Of kwam het door tegenstander Jordi Heijdens? Hoe dan ook, het werd een moeizame partij waarin Guido niet zijn beste tafeltennis liet zien. Uiteindelijk won hij nipt met 11 9 in de vijfde game. Het werd dus inderdaad 7 3, een goede uitslag, zeker gezien de afwezigheid van Jos. Bertin bedankt!
Komende zaterdag gaat team 5 in Dalfsen op bezoek bij het lastig te bespelen DTV 84 2.


3e klasse Kampenion 6   - Gelvandria 3     3 7
Henk Boerman 2 en Renate Scheper 1; (inv.) Niek ten Brinke 0

Team 6 ontving Gelvandria 3, één van de concurrenten in de strijd om handhaving. Maar datzelfde Gelvandria had al wel behoorlijk wat meer punten verzameld. De start was prima. Eerst was Renate in drie games te sterk voor N. Wisse en daarna versloeg Henk in vijven E. Flapper. Niek ten Brinke die voor de zieke Albert inviel verloor vervolgens van de sterkste Apeldoorner D. van Eldik. In het dubbel kwamen Renate en Henk net tekort tegen Flapper en Wisse en dus was de stand weer in evenwicht. Henk zette zijn team weer op een voorsprong via een 3 1 overwinning op Wisse, maar daarna was de Kamper koek op. Alle resterende partijen gingen naar Gelvandria. Alleen Henk was in zijn partij tegen de sterke Van Eldik nog dicht bij een overwinning. Een verdiende nederlaag dus, waar het overigens in het begin niet naar uitzag.
As. zaterdag gaat team 6 in Zwolle op bezoek bij koploper TT Zwolle 5.


4e klasse Kampenion 7 was vrij

Team 7 speelt volgende week thuis tegen TT Zwolle 11.


Wp-klasse Kampenion 8   - Torenstad 7     0 10
Matthieu vd Berg 0, Richard 0 en Bram Verbeek 0

Team 8 ontving met Torenstad 7 één van de koplopers in poule A van de welp-/pupilklasse. En het moest de klus zonder kopman Danny zien te klaren. Dit bleek teveel gevraagd. Sterker nog, Bram, Matthieu en Richard wisten geen wedstrijd te winnen. En een zege voor één van de drie zat er ook geen moment in. Een terecht 0 10 nederlaag dus. Maar dat kan gebeuren. De spelers hoeven zichzelf niets te verwijten. De meisjes van Torenstad waren gewoon te sterk. Complimenten aan de tegenstanders.
Komende zaterdag speelt team 8 de uitwedstrijd tegen TT Zwolle 17.


Goede overwinningen voor de teams 1, 2 en 5 dus en ruime nederlagen voor de teams 4, 6 en 8. Team 3 hield het op een gelijkspel. Opvallend was het dat de beste resultaten buitenshuis werd gehaald waarbij team 5 de positieve uitzondering vormt. De overige thuisteams verloren van sterke tegenstanders. En dat is nooit een schande. Volgende week zijn er weer nieuwe kansen. Ik houd je op de hoogte.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion