FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 29 maart kwamen alle zeven jeugdteams in actie. Alleen de teams 1 en 2 wisten tot winst te komen en deden daarmee goede zaken. Viermaal was er verlies, namelijk voor de teams 3, 5, 6 en 7. Team 4 bleef bij de nummer laatst steken op 5 5. De balans is dan ook negatief: tweemaal winst, eenmaal gelijk en viermaal verlies.

 


LanB  Kampenion 1            - Shot (S) 1                   7- 3
Ton Ringenier 3, Gertjan Wessels 2, Ivan Hollander 1 en dubbel 1

Team 1, koploper, ontving zaterdagmiddag Shot (S) 1 uit Soest, een team dat samen met Wijk 16 1 op een gedeelde tweede plaats stond met zes punten achterstand. Het was voor team 1 zaak om het verschil niet kleiner te laten worden en liefst nog wat te vergroten. Welnu, team 1 slaagde daar prima in. Het boekte een keurige 7 3 overwinning op Shot. De spelers aan Kamper kant waren Ton, Ivan en Gertjan. Bij Shot speelden R. Stapels, J. Leppers en S. de Lange.
Beide teams maakten er een mooie en toch ook wel hoogstaande wedstrijd van. Opvallend was het dat bij de tegenstander S. de Lange - die in Soest ongeslagen bleef - ditmaal geen punt wist te pakken. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Via 3 1 werd het 3 2 en 4 3. Het venijn zat echter voor Shot in de staart, want de laatste drie partijen gingen naar Kampenion. Eerst boekte Ivan een mooie overwinning op S. de Lange (3 2). Het was verdiend dat Ivan deze middag nog een punt wist te pakken, want in zijn eerste partij tegen Leppers verloor hij wat ongelukkig met 9 11 in de vijfde game. Tegen Stapels was hij kansloos, maar dat is geen schande want bijna elke bal die Stapels sloeg, veranderde in goud. In de negende partij wist Gertjan diezelfde Stapels in drie games te verschalken. De verschillen waren miniem, maar Gertjan trok telkens aan het langste eind. In de laatste partij van de middag plaatste Ton de slagroom op de taart door Leppers met 3 1 terug te wijzen. Beide spelers waren deze middag tot dat moment nog ongeslagen, maar Ton liet er geen misverstand over bestaan wie van de twee de sterkste was. Leppers speelt aan één kant met lange noppen en kapt veel ballen terug. Maar Ton wist daar wel raad mee. De eerste game was het nog even zoeken, maar daarna was het erop en erover . Ton was deze middag ongenaakbaar en speelde bij de jeugd zijn beste wedstrijd van het seizoen. Gertjan pakte netjes twee punten en Ivan pakte dus keurig een puntje mee. Het zevende punt behaalden Ivan en Ton in het dubbel. Als je nagaat dat beiden samen nog maar een paar partijen gedubbeld hebben, is het ongelooflijk dat zij nu als dubbel al een dergelijk niveau weten te halen.
Door de 7 3 overwinning heeft team 1 naar we mogen aannemen één concurrent voor de titel afgeschud, namelijk de tegenstander van vandaag. En aangezien een tweede concurrent Wijk 16 1 kennelijk een offday had in Groningen (10 0 verlies bij GTTC 2), lijkt GTTC 2 nu ineens de enige concurrent. NOAD 1 boekte namelijk slechts een magere 6 4 overwinning op hekkensluiter Dordrecht 1. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft team 1 een voorsprong van zes punten op GTTC 2, negen punten op NOAD 1 en tien punten op Shot (S) 1. Komende zaterdag gaat team 1 in Schiedam op bezoek bij NOAD 1.


Hfdkl  Kampenion 2           - Gelvandria 1            7- 3
Nick Kuipers 3, Niels Alberts 2, Anja Ringenier 1 en dubbel 1

Team 2 ontving vandaag Gelvandria 1. Beide teams stonden vooraf op een gedeeld derde/vierde plaats met 28 punten uit zes wedstrijden op ruime afstand van Entac 4 en Tafeltennis Zwolle 2. Zou team 2 de negatieve serie weten te doorbreken? Het antwoord is ja , al zag het daar in het begin niet naar uit. De start was namelijk voor de bezoekers uit Apeldoorn: 0 2. Maar daarna herstelde team 2 zich en stond het nog maar één puntje af.  Daardoor behaalde het alsnog een (ruime) overwinning: 7 3. Nick bleef ongeslagen, Niels pakte twee punten en Anja één. Anja en Nick wonnen samen het dubbel. Het zat deze middag eindelijk eens een keer goed met de mentaliteit en dan zie je direct waar dat toe kan leiden. Niels liet eindelijk weer eens wat van zijn vorm van vorig seizoen zien en dat betaalt zich dan meteen uit. Zijn eerste partij verloor hij nog ongelukkig, maar ditmaal liet zij zich daar niet door afleiden. Anja, die baalde dat zij als a op het formulier was gezet, was in haar eerste partij nog niet bij de les, maar daarna knokte zij voor een goed resultaat. Zij verloor een partij in vijven en won haar laatste partij in vijven na een 0 2 achterstand. Misschien dat zij nu haar vijf games complex achter zich kan laten. Nick kwam alleen in zijn tweede partij in de problemen, maar bleef knap overeind. Nick heeft zich dit seizoen weten te ontpoppen tot één van de betere hoofdklassers en dat is knap. Het zevende punt wisten Anja en Nick in het dubbel te pakken. Door deze overwinning staat het nu alleen op de derde plaats en hoeft het niet meer te vrezen voor degradatie. En dat is een prettige wetenschap. As. zaterdag speelt team 2 in Wierden tegen Effekt 74 1.


1      Tafeltennis Zwolle 3  - Kampenion 3          7- 3
Jentine Ringenier 2 en Erwin Genuït 1; Chiel ten Brinke 0

Team 3 ging in Zwolle op bezoek bij Tafeltennis Zwolle 3. En alle zes spelers maakten er een mooie en spannende wedstrijd van. Zes van de tien partijen gingen over de volle vijf games. En die zes partijen werden keurig verdeeld: drie om drie. Jentine wist er daarvan twee te winnen en dat geeft aan dat het met de wedstrijdmentaliteit wel goed zit. Chiel speelde zelfs al zijn partijen in vijven, maar verloor ze helaas alle. Dat betekent overigens niet dat Chiel een slechte wedstrijdmentaliteit heeft. Nee, ik zoek hier de oorzaak in het feit dat Chiel vorig seizoen nog in de 2e klas speelde. Een klasse hoger gaan spannende partijen dan vaak net verloren. Erwin sleepte er één vijfpitter uit en verloor er ook één. Een andere partij van Erwin leverde 0 3 verlies op, net als het dubbel Chiel/Erwin. Al met al hebben Chiel, Erwin en Jentine hun huid duur verkocht. Komende zaterdag gaat team 3 op bezoek bij koploper Swift (D) 1.


2      Robaard Hasselt 1     - Kampenion 4           5- 5
Danny Visscher 3, Mattias Beimers 1 en Robin Makkink 1

Team 4 moest in Hasselt aantreden tegen nummer laatst Robaard Hasselt 1. En dit was een wedstrijd die eigenlijk winst moest opleveren, omdat de concurrentie team 4 de laatste weken heel dicht is genaderd. Helaas bleef de overwinning uit. Naar wat ik heb begrepen, was de sfeer tijdens de wedstrijd niet geweldig. Mogelijk maar dat weet ik niet helemaal zeker dat de enorme gedrevenheid van Danny direct of indirect de aanleiding was. Het is natuurlijk prima om uiting te geven aan je vreugde als je zelf een mooi punt maakt. Maar als je dat ook doet als je tegenstander een fout maakt, of zelfs als je een lucky bal meekrijgt, dan kan dat werken als een rode lap op een stier. Feit is dat team 4 niet verder kwam dan een 5 5 gelijkspel. Diezelfde Danny bleef overigens heel knap ongeslagen, terwijl Mattias en Robin ieder één punt pakten. Door het gelijkspel blijft team 4 in de gevarenzone. As. zaterdag ontvangt het Hoonhorst 3.


3. b   Kampenion 5              - Vined 1                       4- 6
Pascal Bruins 2 en Guido Wessels 2; Gert-Jan de Lange 0

Team 5 ontving zaterdagmiddag het lastige Vined 1. Daarmee zeg ik natuurlijk niets over het karakter van de Heerder spelers, maar over hun spel. Bovendien speelt bij Vined J. Vorstelman mee die vorig seizoen nog rond de 33% in de 1e klasse haalde. Dan heeft hij ook nog eens een wat onorthodox spelletje waarbij hij heel veel ballen terugbrengt. Vorstelman bleef deze middag dan ook ongeslagen en hij had een groot aandeel in de Heerder winst in het dubbel. Van de andere zes partijen wist team 5 er vier te winnen en dat is niet verkeerd. Naast Vorstelman heeft ook M. Doctor een heel apart spelletje dat menige tegenstander tot wanhoop drijft. Er had misschien nog iets meer ingezeten dan de 4 6 als Gert-Jan wat beter op dreef was geweest. Hij kwam deze middag niet in de buurt van een overwinning. Maar dat kan gebeuren. Guido en Pascal pakten ieder twee punten. Zij wonnen van Doctor en vd Esschert, maar verloren dus van Vorstelman. Team 5 blijft vierde, maar moet oppassen dat het niet wordt voorbijgestoken door Tafeltennis Zwolle 5. En dat is volgende week in Zwolle de eerstvolgende tegenstander.


4. b   Tafeltennis Zwolle 7 - Kampenion 6          7- 3
Albert Hoeve 2 en Renate Scheper 1; Bas Hartman 0

Team 6 ging net als team 3 op bezoek bij Tafeltennis Zwolle en wel bij team 7. De start was duidelijk voor de Zwollenaren; na vier partijen stond het 4 0. Maar team 7 bleef knokken voor een beter resultaat. Albert scoorde tegen (4 1), maar daarna gingen er weer drie partijen naar Tafeltennis Zwolle. En dus stond het zomaar 7 1. Het blijven knokken leverde echter nog twee punten op en dus wist team 6 de score wat dragelijker te maken: 7 3. Albert pakte twee punten en Renate één. Bas kwam niet tot winst. Opvallend was het dat aan Zwolse kant niemand ongeslagen bleef. De speler die van Albert won (Dieleman) verloor van Renate en de spelers die van Renate wonnen (Reehoorn en Ten Brinke) verloren van Albert. As. zaterdag ontvangt team 6 Leogang 2.


5. a   Heino 4                          - Kampenion 7           6- 4
Niek ten Brinke 2 en Mark Steenstra 2; Ben-Jan Smit 0

Team 7 speelde in Heino een wedstrijd tegen Heino 4 met als inzet plaats vier. De start was heel ongelukkig voor team 7. De eerste drie enkelpartijen gingen namelijk alle in vijven verloren. En toen ook het dubbel naar Heino 4 ging, stond team 7 zo maar met 4 0 achter. Maar ook hier bleven de spelers knokken voor een beter resultaat. Niek scoorde de 4 1. En uiteindelijk wisten de boys nog drie van de laatste vijf punten te pakken: 6 4. En dat is netjes. Jammer was het dat Ben-Jan vandaag niet tot scoren kwam. Mark en Niek pakten ieder twee punten. Door dit resultaat blijft team 7 laatste. Maar dat is niet het belangrijkste. Zoals ik al eerder aangaf, leren de spelers van team 7 meer in de 5e klasse dan in de welp-/pupilklasse. Jullie zullen zien dat het het volgende seizoen al gemakkelijker gaat. Team 7 ontvangt komende zaterdag Tafeltennis Zwolle 9.


Nog drie wedstrijden en dan zit de competitie er al weer op. Een tussenbalans na zeven wedstrijden levert het volgende beeld op:
* Team 1 is titelkandidaat nummer 1 in landelijk B.
* Team 2 wordt vrijwel zeker derde in de Hoofdklasse.
* Team 3 eindigt als voorlaatste of laatste, maar handhaaft zich in de 1e klasse én omdat het in een poule van vijf speelt én omdat er maximaal één team uit de Hoofdklasse degradeert.
* Team 4 moet nog oppassen voor degradatie uit de 2e klasse.
* Team 5 handhaaft zich moeiteloos in de 3e klasse
* Ook team 6 lijkt het wel te gaan redden in de 4e klasse.
* Team 7 tenslotte beëindigt het seizoen vrijwel zeker als laatste in de 5e klasse, maar de spelers hebben dit seizoen veel geleerd.
Volgende week meld ik mij weer.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion