FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 5 april kwamen alle zeven jeugdteams in actie. Dit leverde vijfmaal winst op en tweemaal verlies. Team 1 bleef op titelkoers door in Schiedam tegenstander NOAD terug te wijzen. As. zaterdag komt GTTC 2, de nog enig overgebleven concurrent op bezoek.

 


LanB  NOAD (S) 1 -Kampenion 1 3- 7 
Ton Ringenier 3, Jordy ten Have 2, Ivan Hollander 2 en dubbel 1

Team 1 speelde de lastige uitwedstrijd bij NOAD 1 in Schiedam. Lastig omdat dit team thuis nog ongeslagen is en het de sterke Prodanovic in de gelederen heeft. Maar team 1 is dit seizoen niet zo snel bang. Zelf kan het bogen op liefst zes overwinningen en slechts één gelijkspel. Sterker nog, alle uitwedstrijden werden in winst omgezet. Welke goede serie zou er vandaag worden beëindigd? Team 1 speelde met Jordy ten Have, Ivan Hollander en Ton Ringenier. NOAD trad aan met J. de Kruijf. D. Prodanovic en J. van t Wout.
Na het dubbel stond het 2 2. Jordy zette team 1 op voorsprong via een regelmatige zege op De Kruijf. Daarna had Ivan de ondankbare taak om te moeten starten tegen Prodanovic. Hoewel hij prima tegenspel bood, verloor hij in straight sets . Ton zette Kampenion weer op voorsprong via een 1 3 overwinning op Van t Wout. In het dubbel verloren Jordy en Ton met 10 12 in de beslissende vijfde game van De Kruijf en Prodanovic. Na het dubbel kon ook Jordy geen potten breken tegen Prodanovic en dus stond team 1 op achterstand: 2 3. Maar het kwam ijzersterk terug. Ton bracht team 1 weer langszij via een eenvoudige overwinning op De Kruijf. Daarna bleek Ivan te sterk voor Van t Wout en dus was de 2 3 achterstand omgebogen in een 4 3 voorsprong. Toen was het de beurt aan de beide kopmannen: Prodanovic en Ton. De start was duidelijk voor Prodanovic; hij nam een 2 0 voorsprong. Maar Ton legde zich niet bij de nederlaag neer en hij vocht zich terug in de wedstrijd. Hij pakte de derde en vierde game (11 7 en 11 9) en was in de vijfde game helemaal los. Die beslissende game trok Ton met 11 6 naar zich toe, daarmee team 1 op een 4 2 voorsprong brengend. Jordy en Ivan maakten daarna het karwei vakkundig af. Eerst had Jordy niet al te veel moeite met Van t Wout en in de laatste partij van de middag was Ivan met 3 1 de baas over De Kruijf. Zo behaalde team 1 een prima 7 3 overwinning op NOAD 1. Dat is een zege die staat. Concurrent GTTC 2 liep slechts één puntje in; het kwam tegen nummer laatst Dordrecht 1 niet verder dan een 8 2 overwinning . Met nog twee wedstrijden te gaan, heeft team 1 een voorsprong van vijf punten op GTTC 2. En laat nu dat team as. zaterdag op bezoek komen in sporthal De Maten.


Hfdkl  122  zat  5 apr  Effekt '74 1 - Kampenion 2 4- 6 
Nick Kuipers 3, Niels Alberts 1, Anja Ringenier  1 en dubbel 1

Team 2 ging in Wierden op bezoek bij Effekt 74 1, een tegenstander waarvan normaal gesproken moet worden gewonnen. Effekt staat namelijk samen met Twekkelerveld 2 op de gedeeld laatste plaats. Team 2 kwam prima uit de startblokken, want na vijf partijen stond het 4 1 voor. Mogelijk dat dit te maken had met de opstelling van beide teams, want team 2 wist van de resterende vijf partijen er nog maar twee te winnen. En dus boekte het een nipte 4 6 overwinning. Nick Kuipers bleef weer eens ongeslagen. Anja en Niels pakten ieder één puntje en wonnen samen ook het dubbel. As. zaterdag ontvangt team 2 Tafeltennis Zwolle 2.


1      124  zat  5 apr  Swift (D) 1 - Kampenion 3 8- 2      
Chiel ten Brinke 1 en Erwin Genuït 1; Jentine Ringenier 0

Team 3 ging in Deventer op bezoek bij koploper Swift (D) 1 en dus was het zaak om te proberen enkele puntjes mee te snoepen. Team 3 speelde niet slecht, maar kwam niet verder dan twee punten. Chiel ten Brinke en Erwin Genuït wisten er beiden een vijfpitter uit te slepen. Een tweede vijfpitter voor Erwin ging helaas verloren. Jentine kwam niet tot winst. Team 3 moet de punten tegen andere tegenstanders pakken. Komende zaterdag komt Bultman/Smash 70 3 naar Kampen en dat team staat tweede.


2      223  zat  5 apr  Kampenion 4 - Hoonhorst 3 6- 4      
Robin Makkink 2, Danny Visscher 2, Mattias Beimers 1 en dubbel 1

Team 4 ontving het op de tweede plaats staande Hoonhorst 3. Team 4 heeft de punten hard nodig en dan is het dus helemaal niet verkeerd als je die wedstrijd met 6 4 weet te winnen. Talent Marieke vd Kamp van Hoonhorst was te sterk al was Robin Makkink in een van beide kanten hoogstaande wedstrijd dichtbij een overwinning maar van de andere zeven punten wonnen de boys er zes en dat is netjes. Robin Makkink en Danny Visscher pakten ieder twee punten en Mattias Beimers één. Danny en Mattias wonnen samen ook het dubbel. Complimenten aan de spelers van team 4. Ik ben dit seizoen een aantal malen kritisch geweest, maar vandaag waren de spelers op een positieve manier gedreven. As. zaterdag gaat team 4 in Nunspeet op bezoek bij koploper Leogang 1.


3. b   423  zat  5 apr  Tafeltennis Zwolle 5 - Kampenion 5 3- 7      
Pascal Bruins 3, Gert-Jan de Lange 2, Jos Bosch 1 en dubbel 1

Team 5 heeft er in de directe ontmoeting met Tafeltennis Zwolle 5 voor gezorgd dat (tenminste) de vierde plaats werd veiliggesteld. In Zwolle boekte het een keurige 3 7 overwinning. Pascal Bruins bleef ongeslagen, Gert-Jan de Lange pakte twee punten en Jos Bosch één. Het dubbel werd een prooi voor Jos en Pascal. Koploper Drost Wezep 2 is niet meer te achterhalen, maar Heino 1 (tweede) en Vined 1 (derde) zijn nog te achterhalen. Komende zaterdag gaat team 5 in Dalfsen op bezoek bij DTV 84 4.


4. b   624  zat  5 apr  Kampenion 6 - Leogang 2 6- 4      
Henk Boerman 1, Renate Scheper 1 en dubbel 1; Albert Hoeve 0; allen uit 2

Tegenstander Leogang 2 verscheen in sporthal De Maten met slechts twee spelers en dus begon team 6 al met een 3 0 voorsprong aan de wedstrijd. Van de zeven wedstrijden die wel werden gespeeld, gingen er drie naar team 6 en vier naar de tegenstander. Henk Boerman en Renate Scheper wonnen beiden één van de twee partijen. Albert Hoeve had zijn dag niet en versloeg zich op het spel van de beide tegenstanders. Zij brachten heel veel ballen terug zonder zelf veel aan te vallen. En dan moet je heel geconcentreerd en met overleg aanvallen. Anders maak je teveel fouten. En dat gebeurde dan ook regelmatig. Albert won samen met Renate nog wel het dubbel. Komende zaterdag ontvangt team 6 Heino 3.


5. a   723  zat  5 apr  Kampenion 7 - Tafeltennis Zwolle 9 1- 9      
Niek ten Brinke 1; Mark Steenstra 0 en Matthieu vd Berg 0

Team 7 was een maatje te klein voor tegenstander Tafeltennis Zwolle 9. Maar dat is helemaal geen schande. Ik heb het al vaker aangegeven: team 7 speelt dit seizoen vooral om te leren. De resultaten komen wel in een volgend seizoen. Drie van de tien partijen van deze zaterdagmiddag waren spannend en daarvan ging er eentje naar team 7. Niek wist er één partij uit te slepen. Een andere partij van Niek ging in vijven verloren. Ook Mark verloor een partij in vijven. Matthieu wist geen game te winnen, maar hij gaat wel vooruit qua niveau. As. zaterdag gaat team 7 in Nunspeet op bezoek bij Leogang 3.


Speelronde 7 leverde dus een positieve score op. Twee teams (3 en 7) staan op een laatste plaats, maar hoeven niet direct bang te zijn voor degradatie. De andere teams handhaven zich moeiteloos met als positieve uitschieter team 1 dat titelkandidaat nummer 1 is in groep 1 van landelijk B. As. zaterdag ontvangt het de enig overgebleven concurrent GTTC 2 en ik nodig hierbij de Kampenionners uit om as. zaterdagmiddag naar sporthal De Maten te komen. Tot volgende week.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion