FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 4 april verschenen alle acht teams achter de tafeltennistafel. Opvallend waren de ruime thuisnederlaag van team 1 tegen Elan 1 en het gelijkspel voor team 5 dat daarmee voor het eerst dit seizoen niet tot winst kwam. De teams 3, 4 en 7 boekten belangrijke zeges. In totaal kwamen vier teams tot winst, speelde er één gelijk en liepen er drie tegen een nederlaag aan. Een nipte positieve balans dus.

 


Land. A Kampenion 1  - Elan 1        1 9
Gertjan Wessels 1; Ivan Hollander 0 en Jordy ten Have 0

Team 1 heeft in de afgelopen weken een aardige serie neergezet met overwinningen op Messchendorp Pallet 1 (8 2), Reflex (S) 1 (6 4) en Wijk 16 1 (7 3). Omdat koploper A-Merk wat steekjes liet vallen, was de spanning sinds vorige week zaterdag helemaal terug.
Bovenin zag de stand er namelijk als volgt uit:
1. Elan 1   6 37
2. A-Merk  1  6 37
3. Kampenion 1  6 33
4. Messchendorp P. 1 6 32

Afgelopen zaterdag ontving team 1 koploper Elan 1 uit Baarn. Wilde team 1 dit seizoen nog blijven meedoen, dan moest er worden gewonnen. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide teams.
Team 1 speelde met Gertjan (a), Ivan (b) en Jordy (c). Tegenstander Elan bracht I. de Graaf (x), S. Berkhof (y) en T. de Graaf (z) achter de tafel.
En dus beten Gertjan en I. de Graaf de spits af. De eerste drie games waren spannend, maar Gertjan keek wel tegen een achterstand aan: 1 2. Helaas kwam Gertjan in de vierde game niet in de buurt van de winst. I. de Graaf bleek te sterk: 0 1.
De tweede partij was nog spannender. Ivan en S. Berkhof gaven elkaar weinig toe. Ook nu nam de speler van Elan een 1 2 voorsprong, maar in de vierde game was Ivan helemaal los: 11 2. Ook in de beslissende vijfde game lag hij lange tijd op schema. Maar helaas liet hij Berkhof met 10 12 ontsnappen: 0 2.
Het wordt eentonig, maar ook de eerste drie games tussen Jordy en T. de Graaf waren spannend en ook hier stond het 1 2. Helaas voor team 1 trok ook Jordy in de vierde game aan het kortste eind: 0 3.
En toen Gertjan en Jordy ook het dubbel aan de tegenstander (Berkhof/T. de Graaf) moesten laten, werd al wel duidelijk dat een overwinning deze middag heel ver weg was: 0 -4.
Na het dubbel gingen we op dezelfde voet verder. Ivan en I. de Graaf speelden weer drie spannende games en weer stond het 1 2 voor de speler van Elan. De Graaf drukte vervolgens in de vierde game door: 0 5.
In de zesde partij werd die trend eindelijk doorbroken. Ook nu speelden Gertjan en T. de Graaf drie spannende games, maar nu was het Gertjan die een 2 1 voorsprong nam. En nu was hij het die wist door te drukken: 1 5.
Daarna speelde Jordy tegen Berkhof. In deze partij had Jordy geen moment uitzicht op winst. Berkhof toonde zich de sterkste in vier games; 1 6.
Het was toen aan Ivan om de stand wat draaglijker te maken. En daarvan moest dan T. de Graaf het slachtoffer worden. Het werd een vreemde partij. Na vier games stond het 2 2 waarbij beide spelers hun games overtuigend wisten te winnen. De vijfde game ging helaas voor Ivan en team 1 weer ruim naar T. de Graaf: 1 7.
In partij negen ontmoette Jordy I. de Graaf. En ook nu kwam Jordy geen moment in de buurt van een zege. I. de Graaf won vrij eenvoudig met 1 3: 1 8.
Gertjan en S. Berkhof speelden de laatste partij van deze middag. Berkhof leek vrij eenvoudig op een overwinning af te stevenen; hij name namelijk een 0 2 voorsprong. Maar Gertjan vocht zich knap terug in de partij en won de derde en vierde game. Ook de vijfde game was van een goed niveau, maar het was opnieuw Berkhof die aan het langste eind trok: 1 9.

En dus leed team 1 een ruime nederlaag. Een nederlaag die weliswaar wat te hoog uitviel, maar het was wel terecht dat de bezoekers wonnen. Felicitaties daarom aan de bezoekers uit Baarn. Voor team 1 is het seizoen nu eigenlijk gespeeld. Tenminste als het om plaats één gaat. Toch vind ik dat de spelers ervoor moeten blijven gaan.  Net als twee jaren geleden heb ik wel eens het idee dat het al heel snel gewoon wordt gevonden om op het niveau landelijk A te acteren. Maar als je bij Kampenion speelt, is dat niet gewoon. Het is namelijk slechts tweemaal in de clubgeschiedenis voorgekomen dat een team op dit niveau speelt. Geniet er dus van, ook al kun je niet meer voor plaats één spelen!
As. zaterdag ontvangt team 1 A-Merk 1 uit Oosterblokker, dat tweede staat.


Hoofdkl. Kampenion 2  - De Brug 1       3 7
Chiel ten Brinke 2 en (inv) Guido Wessels 1;  Robin Makkink 0

Team 2 speelde op verzoek van tegenstander De Brug 1 deze zaterdag al de wedstrijd van zaterdag 25 april. Op die datum beschikt koploper De Brug namelijk over slechts één speler. Team 2 speelde een moeizame wedstrijd. Vanaf partij één liep het achter de feiten aan en na het dubbel stond het al 0 4. En op die stand viel niets af te dingen als in totaal slechts één game werd gepakt. En dit verschil van vier punten stond aan het eind van de middag nog op het wedstrijdformulier. Chiel (2) en Guido (1), die prima inviel voor de afwezige Danny, wisten vijfpitters te winnen. De andere partijen gingen in drieën verloren. Dus moeten we constateren dat team 2 er het maximale heeft uitgehaald.
Team 2 gaat komende zaterdag op bezoek bij buurman TT Zwolle 3.


Hoofdkl. Kampenion 3  - Wijk 16 2       7 3
Nick Kuipers 3, Niels Alberts 2 en Pascal Bruins 2

Team 3 ontving Wijk 16 2 uit Deventer, een team dat lager op de ranglijst staat. Een overwinning was dan ook noodzakelijk om druk op concurrent Effekt 74 1 te houden of - liever nog - op te voeren. Team 3 speelde een degelijke wedstrijd. Na het dubbel stond het 2 2, maar daarna werd er nog slechts één puntje afgestaan. Team 3 boekte dus een 7 3 overwinning. Nick bleef ongeslagen en Niels en Pascal pakten ieder twee punten. Knap dat Pascal na verlies in de openingspartij zijn beide resterende wedstrijden wist te winnen. Klasse! Nog één tip voor de routiniers Nick en Niels: neem je verantwoordelijkheid als ervaren speler en laat Pascal als tweede of derde spelen. Ik denk dat dit voor hem net iets gemakkelijker kan spelen. En &&&&& elk puntje is belangrijk in de resterende wedstrijden van dit seizoen.
Team 3 speelt komende zaterdag ook bij de buren, maar dan tegen TT Zwolle 2.


1e klasse Torenstad 1   - Kampenion 4      2 8
Cristian van Eeden 3, Anja Ringenier 3 en Jentine Ringenier 2

Team 4 speelde een belangrijke wedstrijd in Zutphen tegen Torenstad 1. Belangrijk, omdat team 4 (vierde) de afgelopen weken de voorsprong op nummer vijf Torenstad terug zag lopen naar vier punten. En plaats vijf betekent aan het eind van het seizoen degradatie. Kennelijk waren de spelers daarvan doordrongen, want zij speelden een geconcentreerde wedstrijd. Na het dubbel stond het nog 2 2, maar daarna kwam team 4 op stoom. Alle zes resterende partijen leverden winst op en dus boekte team 4 een ruime 2 8 overwinning. Daarmee bedraagt de voorsprong ineens weer tien punten. Dat moet genoeg zijn om het verblijf in de 1e klasse te verlengen.
As. zaterdag ontvangt team 4 nummer laatst Trias 2.


2e klasse DTV 84 2   - Kampenion 5      5 5
Guido Wessels 2, Jos Bosch 1, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1

Team 5 was gewaarschuwd. Na een moeizame competitiestart is tegenstander DTV 84 2 de laatste weken aan een goede serie bezig. Het werd in Dalfsen een spannende wedstrijd. Na het dubbel stond het 2 2. Maar daarna gingen de drie volgende enkelpartijen alle naar DTV 84 2 waardoor team 5 zo maar tegen een 5 2 achterstand aankeek. Dat waren de boys dit seizoen nog niet gewend. Gelukkig bleken zij knokken voor een beter resultaat. Eerst versloeg Gert-Jan (nog puntloos) de deze middag nog ongeslagen Casper Roes, daarna sleepte Guido zijn partij tegen de ook nog ongeslagen Arjan van Faassen eruit (8 11 in de vijfde game) en tenslotte bedwong Jos Niels Mulder in de laatste partij van de morgen. En zo werd het toch nog 5 5. De voorsprong van team 5 op nummer twee TT Zwolle 5 bedraagt nu twaalf punten.
En datzelfde TT Zwolle 5 komt as. zaterdag op bezoek in sporthal De Maten .


3e klasse TT Zwolle 5   - Kampenion 6      6 4
Albert Hoeve 2, Henk Boerman 1 en Renate Scheper 1

Team 6 ging zaterdag op bezoek bij het dit seizoen ongenaakbare TT Zwolle 5. Het moest dus proberen een paar puntjes mee te snoepen. En team 6 slaagde daar prima in, want het nam vier punten mee terug naar Kampen. Albert won tweemaal en Henk en Renate ieder eenmaal. En dat is netjes. Daarmee neemt het verder afstand van plaats zes, maar helaas degradeert de nummer vijf ook. Ondanks het bevredigende resultaat is de afstand naar plaats vier nog steeds groot.
Komende zaterdag ontvangt team 6 Heino 3.


4e klasse Kampenion 7  - TT Zwolle 11       6 4
Bertin Bos 3, Niek ten Brinke 2 en Mark Steenstra 1

Team 7 en tegenstander TT Zwolle 11 maakten er in sporthal De Maten een leuke wedstrijd van. Team 7 nam via Bertin een 1 0 voorsprong, maar na het dubbel stond het 1 3. In de resterende zes partijen verloor team 7 (via Mark) nog maar één puntje waardoor het de wedstrijd toch nog wist te winnen: 6 4. Bertin bleef opnieuw ongeslagen. Niels (2) en Mark (1) namen de drie andere punten voor hun rekening. Het blijft spannend in de poule. Niet voor wat betreft plaats 1, maar de nummers 2 t/m 5 staan nog steeds dicht bij elkaar. En aan het eind van het seizoen moet één van deze teams degraderen.
As. zaterdag speelt team 7 in Nunspeet tegen koploper Leogang 3.


Wp-klasse TT Zwolle 17   - Kampenion 8      3 7
Danny Bruins 3, Bram Verbeek 2, Matthieu vd Berg 1 en dubbel 1

Team 8 speelde s middags in Zwolle tegen TT Zwolle 17. Team 8 ging prima van start, want na het dubbel stond het 0 4 in het voordeel van de Kampenaren. En dit verschil van vier punten stond ook aan het eind van de middag op het wedstrijdformulier: 3 7. Danny bleef weer eens ongeslagen, Bram pakte twee punten en Matthieu één. Het dubbel ging heel nipt naar Danny en Matthieu. Een prima overwinning voor team 8. Het team heeft een gemiddelde van bijna vijf punten per wedstrijd en dat is netjes voor een team dat voor driekwart uit debutanten bestaat.
Komende zaterdag speelt team 8 weer in Zwolle, maar dan tegen TT Zwolle 19.

Een nipte positieve balans dus deze zaterdag. En dat met nog drie speelrondes te gaan. De competities gaan de beslissende fase in. Vier teams knokken tegen degradatie: de teams 2, 3, 6 en 7. De teams 2 en 3 vooral door de versterkte degradatie in de Hoofdklasse. En ook de problemen voor team 6 en 7 komen niet helemaal onverwacht. Team 5 is het enige team dat beslag op de titel kan leggen. Die kans is inmiddels vrij groot. De andere teams (1, 4 en 8) eindigen vrijwel zeker als derde of vierde. We blijven het volgen en ik houd je op de hoogte.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion