Bij de jeugd was er een volledig programma in het Paasweekeinde. Alle acht teams van Kampenion kwamen op zaterdag 11 april in actie. Met drie overwinningen, één gelijkspel en vier nederlagen viel de balans net negatief uit. Meest in het oog springende uitslag was de 4 6 overwinning van team 7 bij koploper en as. kampioen Leogang 3. Team 5 kwam net één puntje te kort om deze zaterdag al het kampioenschap binnen te halen.

 


Land A Kampenion 1  - A-Merk 1       4 6
Ivan Hollander 2, Jordy ten Have 1 en Robin Lieftink 1

Team 1 speelde zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dit hield automatisch in dat Jordy en Robin hun laatste thuiswedstrijd bij de jeugd speelden. Team 1 moest zich zien te herstellen van de ruime 1 9 nederlaag van vorige week tegen Elan 1. Tegenstander was A-Merk 1 uit Oosterblokker, de nog enig overgebleven concurrent van Elan.
Team 1 speelde met Robin (a), Ivan (b) en Jordy (c). A-Merk plaatste H.D. Heldring, D. de Jager en R. Molenaar achter de tafeltennistafel.

Robin en Heldring openden het tafeltennisbal. Het krachtsverschil was niet groot, maar toch moest Robin zich met 1 3 gewonnen geven: 0 1. In de tweede partij nam Ivan het op tegen De Jager. De wedstrijd leek in een snelle 0 3 nederlaag te eindigen, maar na 0 2 richtte Ivan zich op; hij won de games 3 en 4 overtuigend. In de beslissende game kon het alle kanten, maar uiteindelijk bleek Ivan het gelukkigst (13 11): 1 1. Jordy nam het vervolgens op tegen Molenaar, die in tegenstelling tot zijn beide teamgenoten dit seizoen weinig punten pakt. Toch is het zeker geen slechte speler. Jordy kwam moeizaam op gang, maar herstelde zich bijtijds en won met 3 1: 2 1.
Het dubbel werd een prooi voor het duo Heldring/De Jager dat net wat minder fouten maakte dan het dubbel Ivan/Robin: 2 2.
Na het dubbel speelde Ivan tegen Heldring. Beide spelers ontliepen elkaar nauwelijks iets, maar toch verloor Ivan met 0 3. Dat is typisch tafeltennis. Ga maar na, de gamestanden waren: 9 11, 11 13 en 10 12. Heldring bracht zijn team dus weer op voorsprong: 2 3. Robin had daarna niet al te veel moeite met Molenaar: 11 7, 11 8 en 11 5: 3 3. Jordy en De Jager speelden vervolgens een wisselvallige partij waarbij games ruim werden gewonnen. Het was De Jager die met 1 3 won: 3 4. Ivan ging vervolgens bijna de boot in tegen Molenaar. Hij kwam 0 1 en 1 2 achter, maar wist zich tijdig te herpakken. De vierde en vijfde game gingen overtuigend naar Ivan: 4 4. In de negende partij was Jordy prima op dreef tegen de sterke Heldring. De partij kon na een ruim verloren 1e game beide kanten opvallen, maar helaas voor Jordy en Kampenion ging de partij naar Heldring: 4 5. Toch kan Jordy terugkijken op een prima gespeelde partij. In de laatste wedstrijd speelde Robin tegen De Jager. De eerste en tweede game verloor Robin kansloos, maar daarna wist hij zich te herstellen en won hij de derde game overtuigend. De vierde game ging gelijk op, maar het was De Jager die de game en daarmee ook de partij naar zich toetrok: 4 6.

Al met al een goede wedstrijd van team 1 tegen een sterke tegenstander. Team 1 sloot zijn laatste thuiswedstrijd dan ook waardig af. Nog twee uitwedstrijden en dan zit het seizoen erop.

Jammer was het dat er na afloop geen gelegenheid werd geboden om even rustig uit te zweten, te douchen en wat te drinken en eten. Zo ga je niet met spelers om en zeker niet met gasten. Ik bied dan ook hoewel ik er part noch deel aan heb vanaf deze plaats mijn excuses aan aan de spelers en coach van A-Merk. Als je bedenkt dat onze spelers en begeleider na afloop van de uitwedstrijd in Oosterblokker een Chinese maaltijd kregen aangeboden, dan moet je je toch de ogen uit de kop schamen voor de situatie in de thuiswedstrijd? Laat ik het verder hier maar bij laten.

Team 1 speelt as. zaterdag in Harkstede tegen Messchendorp Pallet 1, één van de concurrenten voor de 3e plaats.


Hoofdkl. TT Zwolle 3   - Kampenion 2      6 4
Chiel ten Brinke 2 en Danny Visscher 2; Robin Makkink 0

Team 2 ging op bezoek bij TT Zwolle 3. Beide teams moeten aan het eind van dit seizoen vrijwel zeker een stapje terug doen. Was team 2 vorig seizoen tweemaal te sterk voor deze tegenstander, in deze competitie waren de rollen omgekeerd. Net als in de eerste wedstrijd trokken de Zwollenaren namelijk aan het langste eind: 6 4. Chiel en Danny pakten beiden weliswaar twee punten, maar Robin wist daar helaas niets aan toe te voegen. Robin legt nu eenmaal meer risico in zijn spel dan zijn teamgenoten en dit seizoen pakt dat vaak net verkeerd uit. Maar ik ben ervan overtuigd dat het er een keer uitkomt en hopelijk ook voor Robin zelf komt dat moment snel. Chiel en Danny pakken regelmatig hun puntjes mee en vooral Chiel draait een goed seizoen.
Komende zaterdag speelt team 2 al zijn laatste competitiewedstrijd, uit bij Swift (D) 2.


Hoofdkl. TT. Zwolle 2   - Kampenion 3      5 5
Niels Alberts 2, Nick Kuipers 2 en Pascal Bruins 1

Voor team 3 zijn de kansen op handhaving wat groter dan voor team 2. Ook team 3 staat vierde, maar de achterstand op nummer 3 Effekt 74 1 bedroeg drie punten. Wel is het zo dat het onderling resultaat in het voordeel is van de concurrent waardoor team 3 dus in de resterende drie wedstrijden drie punten moet zien goed te maken. Vandaag zou het lastig zijn om iets goed te maken, want team 2 moest op bezoek bij nummer 2 TT Zwolle 2, terwijl Effekt 74 nummer laatst Wijk 16 2 ontving.
Team 3 speelde een goede wedstrijd en de spelers lieten dat het met de mentaliteit wel goed zit. Vijf partijen moesten in een vijfde game worden beslist en daarvan gingen er vier naar team 3. Na zes partijen leek team 3 zelfs op een overwinning af te stevenen: 2 4. Maar zover kwam het niet. De drie volgende partijen gingen namelijk naar TT Zwolle. Pascal stelde vervolgens tegen A. Tiekink heel knap het gelijkspel veilig: 5 5. Nick en Niels wonnen ieder tweemaal en Pascal voegde daar dus één puntje aan toe. Omdat concurrent Effekt 74 met 4 6 bleek te hebben verloren van Wijk 16 2, is team 2 deze zaterdag toch onverwacht nog een puntje ingelopen. Het kan nog steeds.
As. zaterdag gaat team 3 in Hengelo op bezoek bij Vitesse 35 1.


1e klasse Kampenion 4  - Trias 2       8 2
Mattias Beimers 2, Anja Ringenier 2 en dubbel 1; Jentine Ringenier 0 (allen uit 2 partijen)

Team 4 ontving nummer laatst Trias 2 uit Twello. Helaas verscheen de tegenstander met slechts twee spelers. Natuurlijk begin je dan als team met een 3 0 voorsprong aan de wedstrijd, maar je speelt toch liever drie wedstrijden als speler? Van de zeven wedstrijden die wel werden gespeeld, gingen er vijf naar team 4. Anja en Mattias wonnen hun beide enkelpartijen en Jentine verloor die. Anja en Jentine pakten samen ook het dubbel waardoor team 4 de wedstrijd met 8 2 won. Na deze ruime overwinning komt zelfs plaats 2 nog weer in beeld.
Komende zaterdag speelt team 4 opnieuw thuis; dan komt Bultman/Smash 70 3 op bezoek.


2e klasse Kampenion 5  - TT Zwolle 4       8 2
Guido Wessels 3, Jos Bosch 2, Gert-Jan de Lange 2 en dubbel 1

Team 5 had zaterdag al een kleine kans op het kampioenschap als het met 9 1 zou weten te winnen van nummer 2 TT Zwolle 4. Maar natuurlijk hield vooraf daar niemand echt rekening mee. Beide teams maakten er in ieder geval een leuke wedstrijd van. Na het dubbel stond het 3 1 en toen Gert-Jan in de 5e partij na een 2 0 voorsprong ook nog eens verloor van J. Veldman, leek het zelfs een spannend middagje te gaan worden. Maar zie, in de resterende vijf partijen stond team 5 geen punt meer af waardoor het nog uitliep naar een ruime 8 2 overwinning. Guido was deze middag uitstekend op dreef en bleef eenvoudig ongeslagen. Gert-Jan en Jos wonnen beiden twee partijen. Het achtste punt kwam op naam van het dubbel Gert-Jan/Guido. Team 5 heeft nog twee puntjes nodig om op eigen kracht de titel veilig te stellen. En heeft daarvoor nog twee speelrondes de tijd.
As. zaterdag ontvangt team 5 de dames van Hoonhorst 3.


3e klasse Kampenion 6  - Heino 3       4 6
Henk Boerman 2, Albert Hoeve 1 en Renate Scheper 1

Team 6 ontving het vrij sterke Heino 3 en ook hier maakten beide teams er een echte, mooie wedstrijd van. Na het dubbel stond het 2 2. Ook na het dubbel bleef het spannend, maar het was Heino dat in de beslissende momenten wist door te drukken. Er werden namelijk nog drie vijfpitters gespeeld en al die partijen gingen in de beslissende game overtuigend naar de bezoekers. Heino 3 won dan ook verdiend met 4 6. Henk (2), Albert (1) en Renate (1) pakten de punten voor team 6. Al met al een goed gespeelde wedstrijd van team 6.
As. zaterdag ontvangt team 6 Bultman/Smash 70 4.


4e klasse Leogang 3   - Kampenion 7      4 6
Bertin Bos 3, Niek ten Brinke 2 en dubbel 1; Lars van Dijk 0

Team 7 ging op bezoek bij de ongeslagen koploper Leogang 3 in Nunspeet. Dat team had dit seizoen alle wedstrijden met 7 3 of 8 2 gewonnen. Maar de boys van team 7 bleken niet onder de indruk. Na het dubbel stond het doodleuk 1 3. Na het dubbel kwam de koploper sterk terug, maar bij een 4 4 stand gingen de laatste twee partijen weer naar team 7. En dus boekte team 7 een verrassende, maar verdiende, zege op Leogang 3. Bertin bleef weer ongeslagen en haalde daarmee B. Smienk van zijn 100% af. In de thuiswedstrijd verloor Bertin nog nipt. Ook Niek pakte keurig twee punten en samen wonnen zij ook het dubbel. Lars kwam niet tot winst, maar als ik zo naar het wedstrijdformulier kijk is het zeker niet van tafel geslagen. Daarmee pakte team 7 zes belangrijke punten in de spannende strijd tegen degradatie. Daarvoor komen namelijk de nummers 2, 3, 4 en 5 alle nog in aanmerking.
Komende zaterdag gaat team 7 op bezoek bij Swift (D) 7.


Wp-klasse TT Zwolle 19   - Kampenion 8      8 2
Bram Verbeek 1 en dubbel 1; Matthieu vd Berg 0 en Richard Koetschruyter 0

Team 8 ging zonder kopman Danny bezoek bij TT Zwolle 19, één van de twee titelkandidaten. Helaas heb ik geen wedstrijdformulier ontvangen. Maar in NAS zag in bij de competitiegegevens dat team 8 met 8 2 heeft verloren. Bram pakte als enige een puntje in het enkelspel en het twee puntje pakte team 8 in het dubbel. Matthieu en Richard kwamen niet tot winst. Een ruime nederlaag dus voor team 8. Het staat vijfde, maar toch heeft het nog steeds op een gemiddelde van ruim vier punten per wedstrijd. En dat is netjes voor een team dat voor driekwart uit debutanten bestaat. Team 8 sluit het seizoen af met twee thuiswedstrijden.
As. zaterdag komt eerst Swift (D) 9 uit Deventer op bezoek.


Ook nu heb ik weer leuke dingen gezien in sporthal De Maten. Zowel van de jeugdspelers van Kampenion als van de tegenstanders. De wedstrijden verliepen ook weer in een goede sfeer. Jammer was het dus dat er na afloop geen gelegenheid was om even met elkaar na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion