Op zaterdag 12 april werd al weer de voorlaatste competitieronde gespeeld. Alle zeven teams kwamen in actie en een aantal speelde belangrijke wedstrijden. Team 1 speelde de heel belangrijke wedstrijd tegen de enig overgebleven concurrent GTTC 2 uit Groningen. De wedstrijd eindigde onbeslist. Volgende week moet team 1 in staat worden geacht om de titel veilig te stellen. Team 4 stuntte bij koploper Leogang 1. De balans was deze zaterdag nipt negatief: tweemaal winst, tweemaal gelijk en driemaal verlies.

 


LanB  Kampenion 1  - GTTC Groningen 2   5- 5 
Ton Ringenier 2, Ivan Hollander 1, Gertjan Wessels 1 en dubbel 1

Team 1 stond vandaag voor een heel belangrijke wedstrijd. Het is koploper in groep 1 van landelijk B en het ontving in GTTC Groningen 2 de nog enig overgebleven concurrent. GTTC had vooraf 5 punten achterstand en het vocht voor zijn laatste kans. Als team 1 vandaag de wedstrijd ongeschonden zou doorkomen, kan het de titel vrijwel niet meer ontgaan. Een heel belangrijke wedstrijd dus. Het bijzondere is dat jeugdteam 1 precies twee jaren in de voorlaatste wedstrijd de titel wist te pakken in een groep van landelijk B en de tegenstander heette toen ook GTTC Groningen 2. Meldde ik toen dat jeugdteam 1 een unieke prestatie leverde in de geschiedenis van Kampenion door de titel te pakken in landelijk B en te promoveren naar de hoogste competitieklasse, amper twee jaren later lijkt jeugdteam 1 een tweede deel aan dat geschiedenisboek toe te voegen. Heel bijzonder.

Team 1 speelde met Ton Ringenier, Ivan Hollander en Gertjan Wessels. Tegenstander GTTC 2 met J. Zijlstra, T. vd Meulen en B. Parlevliet. Team 1 speelde zaterdagmiddag een moeizame wedstrijd waarin het met uitzondering van de eerste en de laatste wedstrijd voortdurend achter de feiten aanholde. Via 1 0 werd het 1 2 en 2 2. Daarna was het telkens GTTC 2 dat een voorsprong pakte. Bij 3 4 leek het door te drukken naar een (ruime) overwinning toen Ivan Hollander bij 1 1 in de derde game ruim achter kwam. Hij sleepte de game er nog uit en won vervolgens met 3 1 waardoor het 4 4 stond. Daarna ontsnapte Gertjan Wessels tegen Zijlstra door na 0 2 alsnog met 3 2 te winnen. Het liep dus anders. In de laatste partij liet Ton Ringenier de Groninger kopman vd Meulen na een 2 0 voorsprong ontsnappen waardoor de uitslag 5 5 werd. Ton verloor een partij die hij eigenlijk niet meer mocht verliezen, maar zoiets kan kennelijk gebeuren. Ontsnapte Ton dit seizoen zelf al een paar keer, ditmaal was de Houdinirol voor zijn tegenstander vd Meulen.

Het breekpunt in de wedstrijd was volgens mij de achtste partij. Ivan stond bij een 1 1 tussenstand in de derde game ruim achter. De Benjamin van het team wist die game er toch nog uit te slepen en speelde na wat tactische tips in de vierde game beter en won de heel belangrijke partij waarmee hij team 1 weer naast GTTC 2 bracht. Hoe zou de wedstrijd zijn afgelopen als Ivan die partij had verloren? Had dit dan niet doorgewerkt naar eerst Gertjan en vervolgens ook naar Ton? Het had dan zomaar 3 7 kunnen worden en dan had GTTC 2 als morele winnaar goede papieren gehad voor de titel. Als het dan in de laatste wedstrijd (thuis tegen NOAD) één puntje meer zou pakken dan Kampenion 1 (uit bij Wijk 16), dan zouden de Groningers kampioen zijn. Het liep dus anders. Gertjan sleepte na een 0 2 achterstand zijn partij er ook nog uit waardoor hij team 1 op 5 4 bracht en een gelijkspel veilig stelde. Team 1 heeft nu volgende week in Deventer tegen Wijk 16  aan 5 punten genoeg om op eigen kracht kampioen te worden. Ieder punt dat GTTC 2 thuis tegen NOAD laat liggen, hoeft team 1 minder te halen.


Hfdkl  Kampenion 2  - Tafeltennis Zwolle 2   2- 8 
Nick Kuipers 1 en dubbel 1; Niels Alberts 0 en Anja Ringenier 0

Team 2 ontving de buren uit Zwolle Tafeltennis Zwolle 2 die nog in een titelstrijd verwikkeld zijn met koploper Entac 4. Natuurlijk wilde team 2 zijn sportieve plicht vervullen en de Zwollenaren goed tegenspel bieden. Team 2 bood inderdaad goed tegenstand, maar was ongelukkig. Het pakte slechts twee punten daar waar het vier partijen in vijven verloor. Nick Kuipers pakte één punt in het enkelspel en won samen met Niels Alberts ook het dubbel. Volgende week sluit team 2 de competitie in Enschedé af met een wedstrijd tegen Twekkelerveld 2.


1      Kampenion 3   - Bultman/Smash '70 3   2- 8      
Chiel ten Brinke 1 en Erwin Genuït 1; Jentine Ringenier 0

Team 3 ontving een zeer bekende tegenstander: Bultman/Smash 70 3. Een aantal spelers van beide teams ontmoet elkaar al voor het vierde of vijfde seizoen op rij. Men kent elkaar dan ook door en door. Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van. In een aantal partijen zou je niet zeggen dat het hier om een wedstrijd ging tussen de nummer 2 en de nummer 5. Maar zoals zo vaak weet een hoger geplaatst team dan door te drukken. Team 3 verloor met 2 8; drie van de vier vijfpitters gingen verloren. Toch kunnen Chiel ten Brinke, Erwin Genuït en Jentine Ringenier terugkijken op een goede wedstrijd. Chiel en Erwin pakten ieder een puntje. As. zaterdag sluit team 3 de competitie in Dalfsen af tegen DTV 84 2. Beide teams maken dan uit wie vierde en wie vijfde wordt.


2      Leogang 1   - Kampenion 4    4- 6      
Robin Makkink 3, Mattias Beimers 1, Danny Visscher 1 en dubbel 1

Team 4 ging in Nunspeet op bezoek bij koploper Leogang 1. Dat team had aan vijf punten genoeg om zonder dat het het resultaat van nummer 2 Hoonhorst 3 kende kampioen te worden. Maar team 4 wilde niet aan dat feestje meewerken en terecht. Het speelde een prima wedstrijd. Robin Makkink was ijzersterk op dreef en hij bleef heel knap ongeslagen. Mattias Beimers en Danny Visscher pakten ieder één punt en het zesde punt haalden Danny en Robin binnen na een valse start in de eerste game. De boys van team 4 lieten zien dat zij goed kunnen spelen als het met de instelling en wedstrijdmentaliteit goed zit. Het is nu zaak om de competitie goed af te sluiten in de thuiswedstrijd tegen Hoonhorst 2, de nummer 5 in de stand. Leogang 1 werd overigens toch kampioen, omdat nummer 2 Hoonhorst 3 in Emmeloord niet verder kwam dan 5 - 5; felicitaties aan Leogang 1.


3. b   DTV '84 4   - Kampenion 5    1- 9      
Pascal Bruins 3, Gert-Jan de Lange  3, Jos Bosch 2 en dubbel 1

Team 5 ging s morgens op bezoek bij DTV 84 4. De boys speelden een prima wedstrijd en wezen de tegenstander met duidelijke cijfers terug: 1 9. Pascal Bruins en Gert-Jan de Lange bleven ongeslagen en Jos Bosch won tweemaal. Het negende punt pakten Gert-Jan en Pascal in het dubbel. Achter de as. kampioen Drost Wezep 2 staan Heino 1, Kampenion 5 en Vined 1 heel dicht bij elkaar. Tussen nummer 2 Heino 1 en nummer 4 Vined 1 zitten maar twee punten. Omdat team 5 en Heino 1 as. zaterdag elkaar ontmoeten in sporthal De Maten, zou Vined 1 wel eens de lachende derde kunnen worden. Maar natuurlijk gaan de boys ervoor.


4. b   Kampenion 6   - Heino 3     5- 5      
Albert Hoeve 2, Henk Boerman 1, Bas Hartman 1 en dubbel 1

Team 6 en tegenstander Heino 3 maakten er zaterdagmiddag een leuke wedstrijd van. De teams waren aan elkaar gewaagd. Geen van de zes spelers had een makkie en geen van de zes spelers werd volledig van tafel gemept. En dat betekent dat alle spelers hebben kunnen leren. De wedstrijd eindigde in 5 5, maar dat is geen verrassing na mijn inleiding. Albert Hoeve (2), Henk Boerman (1) en Bas Hartman (1) pakten de punten in het enkelspel. Albert en Bas wisten ook het dubbel eruit te slepen. Met de uitwedstrijd tegen kampioen Bultman/Smash 70 6 nog voor de boeg zal het niet meevallen om de fraaie vierde plaats veilig te stellen.


5. a   Leogang 3   - Kampenion 7    10- 0      
Matthieu vd Berg 0, Niek ten Brinke 0 en Ben-Jan Smit 0

De (wed)strijd tussen Leogang 3 en team 7 was een ongelijke. Maar we praten dan ook over een wedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer 6, tussen een team met vrij geroutineerde speelsters en een team met spelers die nog niet zo lang competitie spelen. Dat het dan 10 0 wordt, is niet zo gek. Leogang 3 werd daarmee kampioen; proficiat. Omdat ik zelf ben mee geweest, weet ik waarover ik praat als ik schrijf dat Matthieu van den Berg, Niek ten Brinke en Ben-Jan Smit hun huid zo duur mogelijk verkocht hebben. De inzet en de juiste wedstrijdinstelling waren aanwezig. Er was teleurstelling over de 0 10 nederlaag, maar dat is logisch. Zo hoort het ook. Jongens, ik ben trots op jullie. Ik bedank vader Ten Brinke en Jos van Rhijn dat zij het team en mij respectievelijk in Nunspeet hebben gebracht en opgehaald.


Zo is de negende speelronde al weer geschiedenis. As. zaterdag is al weer de tiende en laatste speelronde. Dan wordt duidelijk wie er kampioen worden en wie er een stapje terug moeten doen. Bij Kampenion heeft alleen team 1 titelkansen. Team 4 moet nog een paar puntjes pakken om zich definitief in veiligheid te spelen. De andere teams kunnen vrijuit spelen. Volgende week meld ik me weer met een laatste verslag van dit seizoen.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion