FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Natuurlijk waren op zaterdag 19 april vrijwel alle ogen gericht op team 1 dat in Deventer de titel kon pakken tegen Wijk 16 1. Andere ogen waaronder die van mijzelf volgden echter de verrichtingen van de teams 4, 5 en 7 in de thuiswedstrijden. Alleen de teams 1 en 2 wisten te winnen; team 1 stelde daarmee de titel veilig. De balans was negatief: tweemaal winst, tweemaal gelijk en driemaal verlies.

 


LanB  7928  zat 19 apr  Wijk 16 1  - Kampenion 1     3- 7 
Jordy ten Have 3, Ton Ringenier 3 en Ivan Hollander 1

Team 1 had in Deventer 5 punten nodig om onafhankelijk van de uitslag van concurrent GTTC 2 tegen NOAD 1 kampioen te worden. Team 1 speelde met Ton Ringenier, Ivan Hollander en Jordy ten Have; Gertjan Wessels viel uit. Team 1 pakte de 5 punten al vrij snel. Ton, Ivan en Jordy wisten alle hun eerste enkelpartij te winnen: 0 - 3. Het dubbel ging naar de Deventenaren (1 3), maar daarna zette Ton team 1 op 1 4. Het was Jordy die het vijfde punt wist binnen te halen. Uiteindelijk werd het nog 3 7. Jordy ten Have en Ton Ringenier die zijn laatste wedstrijd bij de jeugd speelde bleven ongeslagen. Ivan pakte één puntje. En dus behaalt Kampenion 1 precies twee jaren nadat voor het eerst in de clubgeschiedenis de titel in landelijk B pakte, voor de tweede maal het kampioenschap in landelijk B. Een prachtige prestatie. Binnen de vereniging heeft vooraf niemand met de mogelijkheid rekening gehouden dat een tweede kans zich zo snel zou aandienen. Team beëindigde het seizoen dus als eerste. Meer informatie over team 1 en het behaalde kampioenschap vind je in een afzonderlijk bericht.


Hfdkl  128  zat 19 apr  Twekkelerveld 2 - Kampenion 2     3- 7 
Nick Kuipers 3, Niels Alberts 2, Anja Ringenier 1 en dubbel 1

Team 2 slot de competitie af met een uitwedstrijd tegen Twekkelerveld 2 in Enschedé. Nick Kuipers, Niels Alberts en Anja Ringenier behaalden een keurige 3 7 overwinning en dat is zelfs ietsje beter dan in de thuiswedstrijd, toen het 6 4 werd. Nick bleef ongeslagen, Niels pakte twee punten en Anja één. Nick en Niels pakten samen ook het dubbel. Door dit resultaat en de nederlaag van Gelvandria bij Entac 4 eindigde team 2 nog op de derde plaats. Entac 4 en Tafeltennis Zwolle 2 waren dit seizoen te sterk, maar ik ben ervan overtuigd dat de verschillen kleiner hadden kunnen zijn. Het is nu zaak om het hoofd even leeg te maken om fris de nieuwe competitie in te kunnen gaan. Normaal gesproken moet team 2 om de bovenste plaatsen kunnen meedoen, zeker nu Nick zich heeft ontpopt tot één van de betere Hoofdklassers. Het is aan Anja en Niels om een procent of 20 beter te presteren dan dit seizoen. Dan liggen er mogelijkheden.


1      113  zat  8 maa  DTV '84 2  - Kampenion 3     6- 4      
Erwin Genuït 3 en Robin Makkink 1; Jentine Ringenier 0

Team 3 (laatste) speelde in Dalfsen tegen DTV 84 2 met als inzet de plaatsen 4 en 5. Team 3 moest tenminste 6 punten pakken om niet als laatste te eindigen. Het slaagde er niet in om de laatste plaats aan de tegenstander over te doen; het verloor namelijk met 6 4. Erwin Genuït die zijn laatste wedstrijd speelde bleef keurig ongeslagen. Jammer dat Erwin stopt, want hij was toch degene die de aansluiting met team 2 zou kunnen bewerkstelligen. Maar goed, als je geen plezier meer in het spelletje hebt, dan houdt het op. Erwin, het ga je goed; en wie weet zien we je nog eens terug bij Kampenion. Hier vierde punt kwam op naam van invaller Robin Makkink en dat is netjes. Jentine Ringenier bleef puntloos en dat is toch een tegenvaller. Team 3 eindigt dus als vijfde en laatste, maar omdat de poule slechts vijf teams telde en er bovendien geen teams uit de Hoofdklasse terugkomen in de Regio Zwolle, degradeert het niet.


2      229  zat 19 apr  Kampenion 4  - Hoonhorst 2      3- 7     
Danny Visscher 2 en Mattias Beimers 1; Robin Makkink 0

Team 4 had nog 1 puntje nodig om klassenbehoud veilig te stellen. Het slaagde daarin, maar daar is dan ook bijna alles mee gezegd. Team 4 leed een 3 7 nederlaag en dat is toch wel teleurstellend. Het feit dat Hoonhorst 2 met de sterke Marieke vd Kamp (Hoonhorst 3) aantrad, doet hier niets aan af. Danny deed wat van hem verwacht mocht worden; hij pakte twee punten. Ook Mattias voldeed met één puntje aan de verwachtingen. Robin bleef puntloos, maar had toch zeker één en misschien wel twee punten moeten pakken. Opvallend was het dat hij tegen de sterke Marieke weer zijn beste partij speelde. Maar je moet er natuurlijk ook tegen de met alle respect mindere spelers staan. Team 4 beëindigt de competitie als vierde. Het heeft evenveel punten als Fitacc Emmeloord 1, maar het onderlinge resultaat is nipt in het nadeel van team 4: 9 tegen 11 sets.


3. b   430  zat 19 apr  Kampenion 5  - Heino 1      5- 5      
Pascal Bruins 2, Gert-Jan de Lange 1, Guido Wessels 1 en dubbel 1

Team 5 (derde) speelde tegen nummer 2 Heino 1 dat vooraf één puntje meer had verzameld. Na afloop was dat nog steeds zo en dus is de wedstrijd in een gelijkspel geëindigd. Aan Heinose kant bleek vd Eijkel te sterk. Voor de rest hielden de spelers elkaar aardig in evenwicht. Pascal Bruins pakte twee punten en Gert-Jan de Lange en Guido Wessels ieder één. Samen wonnen beide laatstgenoemden ook het dubbel na een spannende partij. Door dit resultaat en de 7 3 overwinning van Vined 1 is dat team de lachende derde . Dat team werd tweede achter kampioen Drost Wezep 2, maar net voor Heino 1 en Kampenion 5 dat dus vierde werd.


4. b   629  zat 19 apr  Bultman/Smash '70 6 - Kampenion 6     5- 5      
Henk Boerman  Renate Scheper  Bas Hartman  dubbel
(nog) geen persoonlijke resultaten bekend.

Team 6 ging op bezoek bij kampioen Bultman/Smash 70 6. Voor beide teams stond er niet veel meer op het spel. Smash 70 6 was vorige week al kampioen geworden en team 6 verzekerde zich vorige week van een langer verblijf in de 4e klasse. Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van en deelden de punten. Dat is voor team 6 een prima resultaat. Team 6 eindigt daardoor definitief als vierde. En dat is keurig.


5. a   729  zat 19 apr  Kampenion 7  - Tafeltennis Zwolle 11    2- 8      
Mark Steenstra 2; Matthieu vd Berg 0 en Ben-Jan Smit 0

Team 7 sloot de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Tafeltennis Zwolle 11. Tijdens de wedstrijd bleek dat de Zwolse spelers net wat verder zijn dan die van team 7. Maar dat is helemaal niet erg. Ben-Jan, Mark en Matthieu kwamen aardig mee, maar kwamen net te kort. Zij verweerden zich echter dapper. Dat komt helemaal goed met hen. Mark wist vandaag zelfs twee partijen te winnen. Ben-Jan en Matthieu bleven zonder zege. Team 7 is dit seizoen als zesde en laatste geëindigd, maar de spelers hebben veel geleerd. Deze ervaring nemen zij mee naar de volgende competitie. Geloof me, volgend seizoen gaat het al beter.


De voorjaarscompetitie 2007/2008 is geschiedenis. Een gedenkwaardig seizoen natuurlijk, omdat team 1 de titel pakte in landelijk B. De andere teams hebben redelijk tot goed gepresteerd. Een aantal teams was vrij hoog ingedeeld als gevolg van de erfenis van vorig seizoen, toen een aantal spelers stopte. Hierdoor moesten spelers worden doorgeschoven. Hoewel twee teams als laatste eindigden (team 3 en 7), is er geen enkel team gedegradeerd. Al met al ben ik dan ook tevreden over de verrichtingen van de jeugdteams.

    
Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion