FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Bij de jeugd was er op zaterdag 18 april opnieuw een volledig programma voor de teams van Kampenion. Het was al weer de voorlaatste competitieronde in de jeugdcompetitie. Team 5 behaalde de titel na een moeizame overwinning op de sterk spelende dames van Hoonhorst 3. Verder was er winst voor de teams 1, 2, 7 en 8. Vooral de ruime winst van team 2 mag opmerkelijk worden genoemd. Team 3 deelde in Hengelo de punten met Vitesse 35 1 en de teams 4 en 6 liepen tegen nederlagen aan. En dus was de balans positief: vijfmaal winst, eenmaal gelijk en tweemaal verlies.

 


Land. A Messchendorp Pallet 1 - Kampenion 1      6 4
Ivan Hollander 2, Robin Lieftink 2 en Gertjan Wessels 2

In de groep waarin team 1 uitkomt, spelen Elan 1 en A-Merk 1 om de titel. Daar achter gaan Messchendorp Pallet 1, Wijk 16 1 en Kampenion 1 uitmaken wie als derde, vierde en vijfde eindigen.
Deze zaterdag ontmoetten Messchendorp Pallet en Kampenion elkaar in Harkstede.
Messchendorp speelde met Thomas Kuijer (a), Bram Heeres (b) en Borach Jansema (c). Team 1 speelde met Robin Lieftink (x), Gertjan Wessels (y) en Ivan Hollander (z).

De start was duidelijk voor Kampenion, want na de eerste drie enkelpartijen stond het 0 3. En op die tussenstand viel niets af te dingen. Robin was na een vrij spannende partij de baas over Kuijer, Gertjan won met driemaal van 9 11 van Heeres en Ivan vond net als in de thuiswedstrijd het juiste antwoord op het materiaal en spel van Jansema. Maar daarna ging het allemaal wat moeizamer. Het dubbel verloren Gertjan en Robin vrij kansloos van Heeres en Kuijer. Robin bracht het verschil weer op drie via een nipte overwinning op Heeres: 1 - 4. Ivan moest zich in vijven gewonnen geven tegen Kuijer, maar Gertjan bleek weer te sterk voor Jansema waardoor op het wedstrijdformulier nog steeds een voorsprong van drie punten stond: 2 5. Ivan vergrootte die voorsprong zelfs nog na een overtuigende zege op Heeres. Maar helaas gingen de beide laatste partijen nipt naar Messchendorp. Robin verloor nipt in vijven van verdediger Jansema en Gertjan overkwam hetzelfde tegen Kuijer waardoor de eindstand 4 6 werd.
Al met al een goed resultaat waarbij er dus zelfs nog iets meer in had gezeten.
Door de nipte zege neemt team 1 de derde plaats (op onderling resultaat) over van Messchendorp Pallet 1.
Komende zaterdag sluit team 1 de competitie af met een uitwedstrijd tegen Reflex (S) 1 in Scheemda.


Hoofdkl. Swift (D) 2   - Kampenion 2      2 8
Robin Makkink 3, Danny Visscher 3 en Chiel ten Brinke 2

Team 2 speelde in Deventer tegen Swift (D) 2. Aan het begin van de wedstrijd zat het mee en dan zie je dat de spelers best aardig kunnen meekomen in de Hoofdklasse. Het zat mee omdat bij de Deventenaren kopman Mink Kempen opnieuw niet meedeed én omdat de beide eerste enkelpartijen met 9 11 in de vijfde game gewonnen werden door respectievelijk Chiel en Danny. Zo stond team 2 dus met 0 2 voor waar het ook met 2 0 had kunnen achter staan. Robin versloeg vervolgens na een moeizame start invaller T. Hergelink waardoor het 0 3 stond. Het dubbel ging verloren en Chiel legde het daarna in vijven af tegen Kaz Kempen waardoor de tussenstand ineens 2 3 werd. Maar in de resterende vijf partijen stond team 2 geen punt meer af waardoor het uitliep naar 2 8. Danny en Robin bleven ongeslagen en Chiel won tweemaal. Voor team 2 zit het seizoen er nu al op; het speelde de laatste wedstrijd tegen (kampioen) De Brug 1 al op zaterdag 4 april. Door de onverwacht ruime overwinning heeft het zelfs nog een kansje om zich te handhaven. Als Swift (D) 2 as. zaterdag drie punten of minder haalt in de uitwedstrijd tegen Hoonhorst 1, dan eindigt team 2 als derde. De hoop is dus gevestigd op de dames van Hoonhorst.


Hoofdkl. Vitesse 35 1   - Kampenion 3      5 5
Nick Kuipers 3 en Niels Alberts 2;  Pascal Bruins 0

Ook team 3 strijdt nog voor handhaving en dat doet het samen met Effekt 74 1. Het speelde zaterdag in Hengelo tegen Vitesse 35 1. De start was duidelijk voor de tegenstanders. Na het dubbel stond het 3 1.  Alleen Nick wist namelijk zijn enkelpartij te winnen. Toen Pascal vervolgens kansloos was tegen kopman D. Reijns, pakten zich donkere wolken samen boven de hoofden van de Kampenaren. Maar zie, team 3 bleef knokken voor een beter resultaat. En zo hoort het natuurlijk ook. Niels, Nick en opnieuw Niels wonnen hun volgende partijen en brachten beide partijen weer in evenwicht. In de negende partij was Pascal sterk op dreef tegen de lastige Kolthoff, maar helaas moest hij met 8 11 in de 5e game het hoofd buigen. Nick stelde in de laatste partij het gelijkspel veilig via een vrij eenvoudige zege op Philippus. Concurrent Effekt 74 verloopt nipt van kampioen Bultman/Smash 70 2 waardoor team 3 nog één puntje achter staat. Omdat echter het onderlinge resultaat in het voordeel is van Effekt 74, moet team 3 in de laatste wedstrijd twee punten meer halen dan de concurrent. Dat is een lastige, maar niet onmogelijke opgave. Zelf ontvangt het kampioen Bultman/Smash 70 2, terwijl Effekt 74 1 op bezoek gaat bij nummer 2 TT Zwolle 2. En zo is net als vorig seizoen een team met Nick en Niels opnieuw afhankelijk van een team van TT Zwolle in de laatste wedstrijd van de competitie. Dat kan nog een spannende laatste competitieronde worden waarbij Effekt 74 natuurlijk de beste papieren heeft om zich te handhaven.
As. zaterdag ontvangt team 3 dus Bultman/Smash 70 2


1e klasse Kampenion 4  - Bultman/Smash 70 3     3 7
Cristian van Eeden 2 en Anja Ringenier 1; Mattias Beimers 0

Er is een spreekwoord dat luidt: wat goed is, komt snel . Daar moest ik aan denken toen ik de wedstrijd tussen team 4 en Bultman/Smash 70 3 zag. De Hattemers speelde met twee spelers van 13 jaar en één van 11, terwijl team 4 speelde met Mattias (17), Cristian (16) en Anja (15). De uitwedstrijd in Hattem leverde met 3 7 nog winst op, maar de thuiswedstrijd ging zaterdag met dezelfde cijfers naar de bezoekers. Alleen Cristian (2) en Anja (1) kwamen tot winst. Weliswaar gingen drie van de vier vijfpitters verloren, maar je had toch mogen verwachten dat de wat meer ervaren spelers die spannende partijen naar zich zouden toetrekken. Juist het omgekeerde gebeurde. En dus verloor team 4 terecht met 3 7. Daardoor blijft Bultman/Smash 70 tweede en heeft het de voorsprong uitgebreid tot vijf punten op team 4 dat weer twee punten meer heeft verzameld dan Swift (D) 3. Volgende week gaan de Hattemers op bezoek bij de ongenaakbare kampioen Gelvandria 1 in Apeldoorn.
Team 4 speelt dan in Deventer tegen Swift (D) 3.


2e klasse Kampenion 5  - Hoonhorst 3       7 3
Gert-Jan de Lange 3, Guido Wessels 2, Jos Bosch 1 en dubbel 1

Team 5 kon zaterdag de titel op eigen kracht veilig stellen als het twee punten pakte tegen Hoonhorst 3. Natuurlijk twijfelde vooraf niemand eraan of het zou lukken, maar de dames van Hoonhorst wilden dat moment terecht zo lang mogelijk uitstellen.
Guido kwam in de openingspartij tegen S. Zernitz met 0 2 achter en daarop viel weinig af te dingen. Maar hij vocht zich knap terug en won de derde en vierde game. De beslissende games was erg spannend met matchpoints over en weer. Uiteindelijk bleek Zernitz het gelukkigst, maar die zege was zeker niet onverdiend te noemen.
De partij van Jos tegen A. Damman leek wel een kopie van de vorige. Ook Jos kwam met 0 2 achter en ook hij vocht zich terug tot 2 2. Maar ook nu ging de beslissende game met twee punten verschil naar Hoonhorst. En dus stond het zo maar 0 2.
Ik kan niet zeggen dat Guido en Jos bol stonden van de spanning. Nee, de dames Zernitz en Damman stonden gewoon prima te spelen.
Gert-Jan bracht team 5 terug in de wedstrijd door vrij eenvoudig van M. Zwakenberg te winnen. En samen met Guido ging hij proberen in het dubbel de titel veilig te stellen. En dat lukte. Gert-Jan en Guido versloegen het duo Damman/Zernitz. Daardoor werd het niet alleen 2 2, maar werd team 5 eveneens kampioen. Na de felicitaties de dames en begeleiders van Hoonhorst bijna voorop werd de wedstrijd voortgezet.
Jos ondervond ook de sterke tegenstand van S. Zernitz. De eerste game ging overtuigend naar Zernitz. Daarna was Jos vrijwel gelijkwaardig, maar de winst ging in vieren naar Hoonhorst: 2 3.
Guido versloeg vervolgens M. Zwakenberg, maar wist eigenlijk pas in de vierde game echt afstand te nemen. Gert-Jan bracht team 5 voor het eerst op voorsprong na een keurig 3 1 zege op A. Damman.
Jos en M. Zwakenberg waren beiden nog puntloos en maakten onderling uit wie op nul zou blijven staan. Jos won dit duel vrij overtuigend en bracht zijn team daarmee op een 5 3 voorsprong.
Gert-Jan speelde opnieuw sterk tegen de lastige S. Zernitz. Via een knappe 3 0 zege bleef hij niet alleen keurig ongeslagen, maar vergrootte hij de voorsprong tot 6 3.
In de laatste partij speelde Guido tegen A. Damman. Na een moeizame start trok Guido de partij uiteindelijk in vieren naar zich toe: 7 3.
Al met al hebben wij met elkaar een goede wedstrijd gezien. Het is voor mij onbegrijpelijk dat Hoonhorst 3 zo laag staat. Zeker als je nagaat dat het team D. Braam nog had thuis gelaten. Alleen M. Zwakenberg komt met alle respect ietsje tekort.
Hoonhorst 3 en Bosman Wezep 3 gedeeld vierde en vijfde hebben nu evenveel punten verzameld en gaan as. zaterdag in Wezep uitmaken wie degradeert. In theorie kunnen beide teams nog degraderen als de andere concurrent Robaard Hasselt 1 zou weten te stunten tegen &&&&. Kampenion 5. Maar natuurlijk vervullen de boys hun sportieve plicht. Zo hoort het toch?
Komende zaterdag speelt team 5 dus in Hasselt tegen Robaard Hasselt 1.


3e klasse Kampenion 6  - Bultman/Smash 70 4     2 8
Albert Hoeve 1 en Renate Scheper 1; Henk Boerman 0

Team 6 ontving het sterke Bultman/Smash 70 4 uit Hattem. Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van. We hebben een aantal spannende partijen gezien, maar toch stond het aan het eind van de middag wel 2 8. Dit is geflatteerd, want zo groot was het krachtsverschil niet. Vier partijen moesten in vijf games worden beslist en daarvan gingen er vier naar de bezoekers. Renate speelde zelfs al haar drie partijen in vijven. Gelukkig wist zij haar laatste vijfpitter te winnen. Niks ten nadele van tegenstander J. van Halm, maar het zou wel erg sneu zijn geweest als Renate al haar drie partijen in vijven had verloren. Het andere winstpuntje kwam op naam van Albert die dame J. van Es wist te verslaan. Henk kwam deze middag niet tot winst. Ik blijf herhalen dat team 6 weliswaar op een degradatieplaats gaat eindigen dit seizoen, maar dat de spelers steeds beter gaan spelen. Het niveau blijft stijgen. En dat is goed om te zien.
Team 6 besluit het seizoen komende zaterdag met een uitwedstrijd bij nummer laatst TT Zwolle 8.


4e klasse Swift (D) 6   - Kampenion 7      4 6
Bertin Bos 3, Lars van Dijk 2 en dubbel 1; Mark Steenstra 0

De poule waarin team 7 uitkomt, is een heel spannende. Weliswaar stond al vrij snel vast welk team kampioen zou worden (Leogang 3), maar de andere vier teams ontlopen elkaar vrijwel niets. En dat is ook na zaterdag nog het geval. Team 6 stond tot zaterdag samen met tegenstander Swift (D) 6 op een gedeeld 4e en 5e plaats. De thuiswedstrijd ging destijds met 3 7 verloren.
Na het dubbel stond het 2 2. Bertin (1) en het dubbel (1) tekenden voor de Kamper score. Lars en Mark (zeer nipt) verloren hun eerste enkelpartij.
Na het dubbel zette Bertin zijn team weer op voorsprong, maar Mark verloor ook zijn tweede partij: 3 3.
Lars wist vervolgens te verrassen door zijn team op voorsprong te zetten; hij kwam sterk terug na een 2 1 achterstand. Toen Mark ook zijn laatste partij verloor, was de stand weer gelijk: 4 4. Bertin zorgde er vervolgens voor dat team 7 in ieder geval niet verloor: 4 - 5. Hij gaf zijn tegenstander geen enkele kans. Lars had kennelijk de smaak van winst te pakken, want in de laatste partij van de middag zegevierde hij voor de tweede maal; dit maal met 3 1. Dat is heel knap. Zo won team 7 deze belangrijke wedstrijd met 4 6 van concurrent Swift (D) 6. En omdat TT Zwolle 11 met slechts 4 6 van kampioen Leogang 3 verloor, is de stand nu als volgt:
 1. Leogang 3        8 54
 2. Kampenion 7  7 33
 3. TT Zwolle 11   7 32
 4. Swift (D) 6       7 31
 5. Wijk 16 4         7 30
En in de laatste speelronde ontvangt team 7 Wijk 16 4 en speelt TT Zwolle 11 thuis tegen Swift (D) 6. Waarom schiet mij nu spontaan de naam Hitchcock te binnen?


Wp-klasse Kampenion 8  - Swift (D) 9       6 4
Danny Bruins 3, Matthieu vd Berg 1, Bram Verbeek 1 en dubbel 1

Team 8 ontving het meisjesteam Swift (D) 9 uit Deventer. En de zes spelers maakten er een leuke wedstrijd van.  Zeker als je nagaat dat de dames uit Deventer tussen de 7 (!) en 10 jaren jong zijn. Maar zij lieten zien al een leuk balletje te slaan. Prachtig om te zien.
Na het dubbel stond het 2 2. Kopman Danny won zijn eerste enkelpartij van J. Schut, maar Bram en Matthieu verloren van de sterke L. Diamant en I. Timmerman. Het dubbel werd een prooi voor Bram en Danny. Na het dubbel trok team 8 de winst uiteindelijk naar zich toe: 6 4. Danny bleef opnieuw ongeslagen en Bram en Matthieu wonnen ieder eenmaal. Nogmaals, het was een heel leuke wedstrijd. En die dames uit Deventer komen er wel! Maar ook de Kamper boys lieten zien dat we niet over de toekomst van Kampenion hoeven te wanhopen.


Het was dus al met al prettig toeven in sporthal De Maten. We hebben weer leuke dingen gezien. Wat wil je nog meer?  Volgende week staat voor de jeugdteams van Kampenion de laatste competitieronde op het programma. Ik praat je dan voor de laatste maal dit seizoen bij.

Tenslotte wil ik in het bijzonder Paul Kamstra (chauffeur) en Simon van der Woude (beschikbaar stellen auto) bedanken die het mogelijk maakten dat jeugdteam 1 de wedstrijd tegen Messchendorp Pallet in Harkstede kon spelen. Hartelijk dank !!!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion