FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 27 september kwamen zes van de zeven jeugdteams in actie. Team 1 liep tegen de eerste nederlaag aan, terwijl team 4 de eerste overwinning behaalde. De balans was negatief; de zes teams wisten tweemaal te winnen en daar tegenover stonden vier nederlagen.

 


Lan A Kampenion 1   - Delta Middelburg 1     3 7
Gertjan Wessels 2 en dubbel 1; Jordy ten Have 0 en Ivan Hollander 0

Team 1, dat tot vandaag derde stond, ontving nummer 4 Delta Middelburg 1. De tegenstanders hadden dus een verre reis in de benen. Het was voor team 1 zaak om minimaal een gelijkspel te behalen om Middelburg op afstand te houden. En dan heb ik het natuurlijk over de afstand in de stand in de competitie.
Team 1 en tegenstander Delta Middelburg 1 schotelden ons een aantrekkelijke wedstrijd voor. Middelburg speelde met W. Marinissen (x), P. Vroomen (y) en K. Davidse (z). Verder speelde het vierde teamlid B. Meesters in het dubbelspel mee. In de landelijke competitie is dit toegestaan, maar voor ons was het voor het eerst dat we hiermee te maken kregen.
Bij team 1 speelde Jordy als a, Gertjan als b en Ivan als c.

In de eerste partij ondervond Jordy de kracht van Marinissen. Hoewel Jordy goed tegenspel bood, kon hij niet voorkomen dat hij er in straight sets afging: 0 1.
Gertjan trof hierna Vroomen en beide spelers maakten er een leuke partij van. De eerste game ging naar Vroomen, maar de volgende drie games wist Gertjan te winnen. Breekpunt was de derde game die Gertjan nipt met 12 10 naar zicht toetrok: 1 1.
Daarna was het de beurt aan de twee linkshandige spelers: Ivan en Davidse. Dit werd een mooie partij waarin beide spelers speelden om te winnen. Davidse heeft een heel lastige service die moeilijk goed terug te brengen is. Een vijfde game moest uiteindelijk de beslissing brengen. En daarin kon Ivan helaas een voorsprong van twee punten net niet vasthouden; hij verloor de game met 9 11: 1 2.
In het dubbel stelden Gertjan en Jordy na een verloren eerste game snel orde op zaken; zij wezen Meesters en Marinissen met 3 1 terug: 2 2.
Na het dubbel moest Gertjan aantreden tegen de sterke Marinissen. En het verging Gertjan ongeveer hetzelfde als Jordy. Hij kwam aardig mee, maar niet meer dan dat. Ook hij verloor in drie sets. Marinissen verstaat de kunst om korte services van de tegenstander weg te vegen . Heel knap. Dan adviseer je de jongens om kort te serveren, omdat de tegenstander de bal anders direct aanpakt en dan kom je op zaterdag 27 september Marinissen tegen. Complimenten aan deze Zeeuw! Hij bracht zijn team daarmee weer op voorsprong: 2 3.
Jordy stond voor de taak zijn team tegen Davidse weer langszij te brengen. De start was echter duidelijk voor Davidse. Jordy kreeg diens lastige service niet (voldoende) onder controle en hij verloor de eerste en tweede game. Maar in de derde en vierde game speelde Jordy op gevoel, dus zonder na te denken. En die beide games won hij overtuigend. Ja en dan is het niet onlogisch dat je in de vijfde game weer meer gaat nadenken, zeker als je dit seizoen al een aantal vijfpitters hebt verloren. Davidse profiteerde en sleepte de partij er nog uit: 2 4.
In de zevende partij trof Ivan Vroomen. Ook deze partij ging vrij gelijk op. De eerste game ging nog naar Ivan, maar de tweede, derde en vierde waren voor Vroomen die daarmee de voorsprong van zijn team vergrootte: 2 5.
Gertjan wist team 1 weer enigszins terug te brengen in de wedstrijd door tegenstander Davidse met 3 1 te verslaan. Gertjan presteert voorlopig prima in landelijk A. Hij vindt het heerlijk om tegenstanders te ontmoeten die met veel snelheid spelen. Zijn blok en af en toe ook overname kan hij dan heerlijk in stelling brengen. Zaterdag won hij heel knap twee partijen; 3 5.
En toen vervolgens Ivan de eerste game tegen de sterke Marinissen wist te winnen, gloorde er toch weer hoop bij de Kampenaren. Helaas kon Ivan het hoge niveau niet de hele partij volhouden. Of schakelde Marinissen wellicht nog een tandje bij? Dat zou ook maar zo kunnen. Feit is dat hij drie games op rijd wist te winnen waardoor de nederlaag voor team 1 vaststond: 3 6.
In de laatste partij wist Jordy de stand geen draaglijker aanzien te geven. Tegenstander Vroomen bleek met 1 3 te sterk; 3 7.

Maar de boys moeten niet bij de pakken neer gaan zitten. Zij hebben verloren van een tegenstander die beter was en zij hebben hun huid zo duur mogelijk verkocht. Van dit soort wedstrijden leer je het nodige. Dit neem je mee in je rugzak. Complimenten aan de tegenstanders uit Middelburg!
As. zaterdag ontvangt team 1 HTC 1 uit Hoofddorp, dat tot afgelopen zaterdag koploper was.


Hoofdkl. Swift (D) 1    - Kampenion 2     7 3
Niels Alberts 1, Nick Kuipers 1 en Anja Ringenier 1

Team 2, dat een teleurstellende competitiestart kent, moest zaterdag op bezoek bij koploper Swift (D) 1 uit Deventer. En dat zijn natuurlijk geen prettige wedstrijden als je team nog niet lekker draait. Team 2 speelde een redelijke wedstrijd en wist drie punten mee te snoepen. Anja, Nick en Niels wonnen allen van dezelfde Deventer speler. Na drie wedstrijden staat team 2 met Tafeltennis Zwolle 2 op de gedeelde 5e en 6e plaats. En as. zaterdag gaat team 2 bij die tegenstander op bezoek.


1e klasse Kampenion 3   - Leogang 1       7 3
Chiel ten Brinke 3, Danny Visscher 3 en dubbel 1; Robin Makkink 0

Team 3 is koploper in de 1e klasse en het ontving vandaag Leogang 1, de kampioen uit de 2e klasse van het afgelopen seizoen. Toen verloren Danny en Robin (met Laurens en Mattias) als team 4 thuis met 2 8 om de uitwedstrijd met 6 4 te winnen. Dit seizoen spelen Danny en Robin met Chiel in team 3. In de breedte is dit team sterker. En dat bleek afgelopen zaterdag nog eens. Hoewel Robin een tegenvallende dag qua punten had, vingen Chiel en Danny dat prima op. Robin bleef puntloos, maar Chiel en Danny wonnen samen alle overige te winnen punten waardoor team 3 toch een prima overwinning boekte.
Robin speelt nu eenmaal met meer risico dan Chiel en Danny. Dat gaat regelmatig goed, maar soms gaat het ook verkeerd. Zeker als je je gaat opwinden over de eigen gemaakte fouten. Niet over inzitten, Robin. As. zaterdag krijg je al weer de kans op revanche.
Dan komt Fitacc Emmeloord 1 op bezoek in sporthal De Maten.


1e klasse Kampenion 4   - Hoonhorst 2      8 2
Cristian van Eeden 3, Mattias Beimers 2, Pascal Bruins 2 en dubbel 1

Team 4 stond tot afgelopen zaterdag in diezelfde 1e klasse onderaan en voor dit team is het wekelijks punten sprokkelen. Dat wisten we met elkaar vooraf. Zaterdag kwam Hoonhorst 2 op bezoek. En dat was voor team 4 de juiste tegenstander op het juiste moment. Zeker toen bleek dat Hoonhorst 2 zonder de sterke N. maar met invaller L. Zwakenberg speelde. Team 4 won de eerste partij, de tweede en de derde. En dat ging zo maar door. Bij een 7 0 voorsprong verloor Mattias de eerste partij voor team 4; invalster L. Zwakenberg bleek te sterk. Maar knap dat Mattias twee partijen wist te winnen. Vervolgens verloor ook Pascal zijn derde partij van de middag tegen A. Hurink na met 2 0 te hebben voorgestaan. Maar dat kan gebeuren. In de laatste partij won Cristian van S. Zernitz waardoor hij knap ongeslagen bleef. Door de belangrijke en duidelijke 8 2 overwinning doet team 4 weer mee en is het van de laatste plaats af.
As. zaterdag gaat team 4 in Nunspeet op bezoek bij Leogang 1.


2e klasse Kampenion 5   - Hoonhorst 3      uitg.

De wedstrijd is uitgesteld tot 15 november as., omdat drie van de vier spelers van de tegenstander een week in Parijs verblijven.
As. zaterdag komt Vined 1 op bezoek in sporthal De Maten.


3e klasse Heino 2    - Kampenion 6      8 2
Albert Hoeve 1 en Renate Scheper 1; Henk Boerman 0

Team 6 speelde een uitwedstrijd bij het sterke Heino 2. Het leed een ruime nederlaag: 8 2, maar pakte daarmee wel de eerste punten van deze competitie. Albert en Renate wisten ieder een puntje te pakken. Henk bleef nog zonder zege. Komende zaterdag gaat team 6 op bezoek bij Tafeltennis Zwolle 7.


5e klasse Vined 2    - Kampenion 7      7 3
Niek ten Brinke 2 en Ben-Jan Smit 1; Matthieu vd Berg 0

Team 7 verloor in Heerde met 7 3 van koploper Vined 2. Niek pakte knap twee punten en Ben-Jan snoepte één puntje mee. Matthieu wist niet te winnen, maar pakte wel behoorlijk wat punten in de gemas. Team 7 ontvangt as. zaterdag Hoonhorst 4.


Het was deze zaterdag weer genieten geblazen in sporthal De Maten. Niet alleen van de eigen teams, maar ook van de tegenstanders. En dan vooral van Delta Middelburg. Maar natuurlijk lieten ook de eigen spelers leuke dingen zien. Ik heb me in ieder geval geen moment verveeld.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion