FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 11 oktober kwamen zes van de zeven jeugdteams in actie. De teams 1 en 2 leden (vrij) ruime nederlagen. Team 3 won de topper in Zwolle en team 4 verloor nipt in Emmeloord. Team 5 deelde de punten in Dalfsen en team7 boekte een ruime overwinning op Drost Wezep 5. Team 6 was vrij. De balans: tweemaal winst, eenmaal gelijk en driemaal verlies. Komende zaterdag is er geen jeugdcompetitie.

 


Lan A ATC Nijmegen 1  - Kampenion 1      8 2
Gertjan Wessels 1 en Robin Lieftink 1; Jordy ten Have 0

Team 1 speelde zaterdagmiddag in Nijmegen tegen koploper ATC. Dat team won tot nu toe driemaal met 9 1 en verloor in Middelburg met 6 4 van Delta/Middelburg. Een lastige opgave dus voor team 1. In de praktijk bleek dat ook. Team 1 kwam niet verder dan twee gewonnen punten; ATC was met 8 2 duidelijk te sterk. Alleen Gertjan Wessels en Robin Lieftink - heel netjes - wisten een puntje mee te pakken. Vijf partijen gingen in straight sets verloren. Dat geeft de kracht van ATC goed weer. Gezien de eerdere resultaten van ATC is de 8 2 nederlaag geen schande. Halverwege de competitie staat team 1 vierde en dat is een terechte klassering als we de resultaten van de eerste competitiehelft in ogenschouw nemen. Team 1 verloor van de nummers 1 (ATC), 2 (HTC) en 3 (Middelburg), speelde gelijk tegen nummer 5 (Flash) en won van nummer laatst (Summa/Red Stars). Al met al mogen we niet ontevreden zijn met de verrichtingen van team 1 in Landelijk A en de klassering.


Hoofdkl. Kampenion 1  - Trias 2       3 7
Niels Alberts 1, Nick Kuipers 1 en Anja Ringenier 1

Voor team 2 dat al drie uitwedstrijden afwerkte was het zaak om punten te gaan pakken, want na vier wedstrijden stond het voorlopig laatste. Zaterdag kwam Trias 2 uit Twello op bezoek. Team 2 wist ook deze middag geen potten te breken en het kwam niet verder dan een 3 7 nederlaag. Alle Kamper spelers wonnen van dezelfde Triasspeler. Team 2 blijft door dit resultaat laatste. Het zal nog vol aan de bak moeten om die laatste plaats te verlaten, te meer omdat concurrent Tafeltennis Zwolle 2 profiteerde van het feit dat tegenstander Gelvandria met slechts twee spelers aantrad; 6 - 4 winst.


1e klasse Tafeltennis Zwolle 3 - Kampenion 3      4 - 6
Danny Visscher 3, Chiel ten Brinke 2 en Robin Makkink 1

Voor team 3 stond de topper op het programma bij concurrent Tafeltennis Zwolle 3. Na vier speelrondes lijken deze twee teams te gaan uitmaken wie kampioen wordt en promoveert naar de Hoofdklasse. De start was voor de Zwollenaren, want na het dubbel stond het 3 1. Maar na het dubbel kwam team 3 op stoom en stond het nog maar één puntje af. Team 3 won deze belangrijke wedstrijd dus met 4 6 en het doet daarmee goede zaken. Danny Visscher bleef knap ongeslagen, Chiel ten Brinke won tweemaal en Robin Makkink eenmaal.


1e klasse Fitacc Emmeloord 1 - Kampenion 4      6 4
Pascal Bruins 2, Mattias Beimers 1 en Cristian van Eeden 1

Team 4 ging s morgens op bezoek bij Fitacc Emmeloord 1 en ook hier stond het na het dubbel 3 1 voor de thuisclub. En die voorsprong stond aan het eind ook op het wedstrijdformulier. Team 4 verloor dus nipt met 6 4, maar het snoepte toch weer vier punten mee. Pascal pakte twee punten en Cristian en Mattias ieder één.


2e klasse DTV 84 2   - Kampenion 5      5 5
Guido Wessels 2, Jos Bosch 1, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1

Je hebt soms van die wedstrijden &&& en DTV 84 2 Kampenion 5 was er zo één. DTV 84 2 speelde in de sterkste opstelling en dat heeft team 5 geweten. Werd op voorhand wellicht een ruime overwinning verwacht, het moest alle zeilen bijzetten om een 5 5 gelijkspel uit het vuur te slepen. Waarom dit een bijzondere wedstrijd was? Liefst acht van de tien wedstrijden gingen over de volle vijf games. En vijf van die acht partijen gingen naar team 5. Het moet dus een mooie wedstrijd zijn geweest daar in Dalfsen. Guido won tweemaal en Gert-Jan en Jos ieder eenmaal. Het dubbel werd hoe kan het ook anders in vijven gewonnen door Gert-Jan en Guido.


3e klasse Kampenion 6 was vrij.

5e klasse Kampenion 7  - Drost Wezep 5      8 2
Bertin Bos 3, Niek ten Brinke 3, Matthieu vd Berg 1 en dubbel 1

Ben-Jan speelt in principe dit seizoen niet meer vanwege inspanningsmigraine. En ja, als dan ook Mark niet kan meedoen vanwege ziekte, dan wordt het een lastig verhaal. Gelukkig bleek Bertin Bos bereid om in noodgevallen mee te doen. En zaterdag was dus zo n noodgeval . En dus maakte Bertin zijn debuut en hoe. Hij hoefde in zijn drie partijen maar één game af te staan. Dit verraste mij eigenlijk niet, want ik had hem al een paar keer aardig zien beuken toen hij stond vrij te spelen. Oh ja, Bertin is het neefje van ons aller Ralph Trip; misschien verklaart dit iets!!! Niek ten Brinke won ook zijn drie enkelpartijen en Matthieu van den Berg kwam vandaag ook eenmaal tot scoren. En dat is heel leuk voor Matthieu. Het achtste punt kwam op naam van het dubbel: Bertin en Niek. Al met al een mooie en ruime overwinning voor team 7: 8 2.


De competitie is nu halverwege en dus kan voorzichtig aan een inschatting worden gemaakt van de mogelijkheden van de teams. Team 1 staat vierde en dat lijkt dit seizoen ook het maximaal haalbare. Team 2 staat laatste en moet alles in het werk stellen om die plaats te verlaten. Team 3 heeft de minste verliespunten in de 1e klasse en lijkt de belangrijkste kandidaat voor de titel. Team 4 heeft in diezelfde 1e klasse twee teams onder zich en ligt dus op schema. Team 5 draait in de middenmoot mee in de 2e klasse en het kan wellicht nog de aansluiting vinden met de bovenste plaatsen; het heeft namelijk nog een inhaalwedstrijd voor de boeg. Team 6 heeft in de 3e klasse A in een poule van vijf nog een team onder zich en dat moet zo kunnen blijven. Team 7 tenslotte presteert goed in de 5e klasse; het staat op een fraaie gedeeld tweede/derde plaats.
Komende zaterdag is er geen competitie. Dan nemen Danny, Guido, Pascal en Robin deel aan het Ranglijst C-toernooi in Hoorn. Ik hoop jullie daar komend weekend over te kunnen berichten.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion