FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 20 oktober kwamen zes van de acht teams in actie. Het meest opvallend deze zaterdagmiddag was de eerste overwinning van team 5. Ook opvallend was de uitslag bij de wedstrijd van team 8; het won in Zwolle namelijk met 2 7. De balans was in evenwicht; tegenover drie overwinningen stonden ook drie nederlagen.

 

 

lanC  Kampenion 1                     -                             DTV 84 1                                       7- 3
         Ton Ringenier 3, Jordy ten Have 3 en dubbel 1; Gertjan Wessels 0

Team 1 speelde vandaag tegen streekgenoot DTV 84 1 uit Dalfsen. DTV was de competitie goed gestart, maar de laatste weken sprokkelt het de punten veel moeizamer bij elkaar. Het was aan team 1 om dat zo te houden. Via een goed resultaat zou team 1 de aansluiting houden met een andere streekgenoot: Smash 70 2 uit Hattem. Team 1 slaagde vrij aardig in die opzet. Het won namelijk met 7 3. Jammer was het dat Gertjan een zware week achter de rug had en dat was hem ook goed aan te zien. Hij wist helaas geen potten te breken. Jordy en Ton waren prima op dreef. Beiden bleven ongeslagen en wonnen samen ook het dubbel. Dat laatste ging overigens niet gemakkelijk, want zij moesten een 0 2 achterstand ongedaan maken. Door deze overwinning handhaaft team 1 zich bovenin.
Halverwege het seizoen staat team 1 op een gedeeld eerste plaats.
Zaterdag 27 oktober gaat het in Enschedé op bezoek bij Entac 2.


h. a   Smash 1                           -                            Kampenion 2                                   6- 4
         Niels Alberts 2 en Ivan Hollander 2; (inv) Frank Wijmans 0

Team 2 ging vandaag in Losser op bezoek bij Smash 1. Dat team kwam dit seizoen nog maar tweemaal in actie en dus is de tussenstand vertekend. Nick hoorde midden in de week dat hij het weekend een familie-uitje had. Helaas kon hij Roeland niet bereiken en dus werd Frank (team 3) benaderd. Frank kon en wilde wel spelen. Smash kent één sterke speler, maar de andere twee zijn te pakken . Team 2 nam een 0 2 voorsprong, maar dat kwam mede omdat de sterkste speler (S. Wayenberg) als c stond opgesteld. Via 2 2 en 5 3 werd het uiteindelijk 6 4 voor Smash. Ivan en Niels pakten ieder twee punten. Frank bleef puntloos. Team 2 handhaaft zich in de middenmoot.
Na vijf wedstrijden staat team 2 om en nabij de derde/vierde plaats; de stand is namelijk nogal vertekend, omdat een aantal teams nog wedstrijden heeft in te halen.
Komende zaterdag ontvangt team 2 Entac 4.


1      Kampenion 3                     -                            Hoonhorst 1                                     2- 8
        Anja Ringenier 1 en dubbel 1; Erwin Genuït 0 en Jentine Ringenier 0

Team 3 speelde vandaag tegen de zeer trotse koploper Hoonhorst 1. Dat team zit al een aantal seizoenen dicht tegen directe promotie aan, maar moest telkens aan het eind van het seizoen een ander team voorrang geven. Dit seizoen lijkt dat niet te gebeuren. Het team verdient het om Hoofdklasse te spelen. In de wedstrijd tegen team 3 bleek Hoonhorst op dit moment ook een maatje te groot. Na het dubbel stond het weliswaar 2 2, maar vervolgens stonden de dames uit Hoonhorst geen punt meer af. Anja was de enige die in het enkelspel een puntje wist te pakken. Zij won samen met Erwin ook het dubbel. Jentine en Erwin hadden niet veel kans vanmiddag, al had Erwin in zijn laatste partij tegen Melissa Broeks winstkansen. Verliezen van dit team van Hoonhorst is geen schande. Team 3 moet de punten tegen andere teams pakken.
Halverwege het seizoen staat team 3 op een vijfde plaats.
As. zaterdag ontvangt team 3 Vined 1.


2       Kampenion 4

De wedstrijd van Kampenion 4 tegen Leogang 1 is op verzoek van de tegenstander uitgesteld naar zaterdag 10 november as.
Team 4 staat momenteel op een vierde plaats.
Komende zaterdag speelt team 4 in Zwolle tegen het sterke Flits/Be Quick 62 3.


3. b   Kampenion 5                     -                           Drost Wezep 2                                  6- 4
         Robin Makkink 3, Guido Wessels 2 en Gert-Jan de Lange 1

Team 5 ontving vandaag Drost Wezep 2 dat tweede stond. Zou het vandaag de eerste overwinning van het seizoen pakken? Op voorhand zou je denken van niet. Maar de boys knokten voor wat zij waard waren. Na het dubbel stond het 2 2. Guido verloor zijn eerste partij kansloos en Robin won in straight sets. Gert-Jan pakte zijn eerste overwinning van het seizoen. Het dubbel verloren Gert-Jan en Guido vrij kansloos. Na het dubbel liep team 5 uit naar een 4 2 tussenstand en die marge bleef uiteindelijk ook in tact. En dus pakte team 5 met 6 4 de eerste overwinning van het seizoen. En dat is een knappe prestatie. Natuurlijk is het dan een kleine teleurstelling als concurrent Flits/Be Quick 62 4 met 4 6 bij koploper Smash 70 4 wint, maar we moeten gewoon naar de eigen prestaties blijven kijken. En die geven reden tot optimisme. Het zou best kunnen dat de teams in de poule qua niveau naar elkaar toe kruipen.
Team 5 staat halverwege het seizoen nog steeds laatste, maar heeft aansluiting met DTV 84 3.
Komende zaterdag gaat team 5 in Zwolle op bezoek bij Flits/Be Quick 62 4.


4.a   Kampenion 6

Kampenion 6 was dit weekend vrij.
Halverwege het seizoen staat het op een derde plaats.
Komende zaterdag speelt team 6 in sporthal De Maten tegen Fits/Be Quick 62 6


5. b   Swift '64 2                         -                            Kampenion 7                                  6- 4
         Jos Bosch, Renate Scheper en Jeroen Trommel

Helaas heb ik geen wedstrijdbriefje van team 7 ontvangen. Wel las ik via Swift 64 de uitslag van de wedstrijd. Duidelijk is al wel dat team 7 de koppositie kwijt is aan Smash 70 7.
Halverwege de competitie staat team 7 op een tweede plaats.
As. zaterdag gaat team 7 op bezoek bij Heino 4.


wp    Flits/Be Quick 62 12             -                          Kampenion 8                                   2- 7 
        Henk Boerman 2, Ben-Jan Smit 2 en dubbel 1 (wedstrijd twee tegen twee)

De wedstrijd van team 8 is er weer één met een verhaal. Niek was deze zaterdag verhinderd en Henk kan alleen s middags spelen. Daarom had ik contact met Flits/Be Quick opgenomen met het verzoek om de wedstrijd s middags te spelen, zodat team 8 met drie spelers zou kunnen spelen. Fijn dat Flits/Be Quick wilde meewerken. Maar helaas werd Mark in de nacht van vrijdag op zaterdag ziek en dus moest team 8 alsnog met twee spelers spelen: Ben-Jan en Henk. Moeder Steenstra had op zaterdagmorgen snel en grondig actie ondernomen en geregeld dat vader Steenstra team 8 zou brengen en een oudere zoon team 8 weer zou ophalen. Ook had zij nog geprobeerd of reserve Jelle kon spelen, maar helaas. Chapeau! Omdat ik vond dat Ben-Jan en Henk niet zonder begeleiding in Zwolle konden spelen, ben ik zelf meegegaan. In Zwolle aangekomen bleek ook Flits/Be Quick 62 12 slechts twee spelers achter de tafel te kunnen brengen; twee meisjes. En dus was ik getuige van een wedstrijd van twee tegen twee. En dat betekende dat de uitslag een som van negen te zien zou geven. Om verder kort te gaan, alle gespeelde wedstrijden werden gewonnen door Ben-Jan en Henk. Team 8 won de wedstrijd aldus met 2 7. En dat is netjes. Leuk was het dat de vader en een oom van Henk in Zwolle kwamen kijken en zodoende konden we met hen weer terugrijden.
Team 8 staat halverwege het seizoen stevig op een fraaie derde plaats.
As. zaterdag ontvangt team 8 koploper Flits/Be Quick 62 11.


Al met al weer een zaterdag waarop ik leuke dingen heb gezien. Eerst in Zwolle en later in sporthal De Maten. Natuurlijk kijk je dan ook naar de resultaten, maar ik heb vooral gelet op het niveau en het spel van individuele spelers. En dat mocht er bij een aantal wezen deze zaterdagmiddag. En natuurlijk ook bij de tegenstanders. Tot het volgend weekend!

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion