Op zaterdag 25 oktober werden de eerste returnwedstrijden gespeeld. Over de hele linie gezien verliepen die returnwedstrijden voor Kampenion teleurstellend, maar dit heeft ook met de sterkte van de tegenstanders te maken. Team 1 verloor onverwacht (ruim) in Eindhoven, team 2 boekte de eerste overwinning van het seizoen en team 3 behaalde een regelmatige zege in Hoonhorst. Team 4 verloor nipt van Tafeltennis Zwolle 3 en team 5 kwam tekort tegen koploper Drost Wezep 2. Team 6 had weinig kans tegen Tafeltennis Zwolle 4 en team 7 tenslotte deelde in Zwolle de punten met Tafeltennis Zwolle 11. De balans is negatief: tweemaal winst, eenmaal gelijk en viermaal verlies.

 


Lan A Flash 1   - Kampenion 1      7 3
Robin Lieftink 2 en dubbel 1; Jordy ten Have 0 en Gertjan Wessels 0

Team 1 (vierde) ging zaterdag in Eindhoven op bezoek bij Flash 1 dat vijfde stond. Team 1 had vooraf een voorsprong van vier punten en de opdracht luidde dan ook: niet verliezen om de voorsprong tenminste in tact te laten. Helaas slaagde team 1 niet in die opzet. Het leed een vrij kansloze 7 3 nederlaag.  Gertjan die thuis ongeslagen bleef -  verloor nu zijn drie partijen en had slechts in één partij winstkansen. Jordy verging het al niet beter; ook hij verloor driemaal vrij kansloos. Robin was het lichtpuntje deze middag. Hij bleef knap overeind met twee winstpartijen en liet daarmee zien zich prima aan de jeugdcompetitie in landelijk A te hebben aangepast. Het derde punt wisten Gertjan en Jordy in het dubbel te pakken.
Door de 7 3 nederlaag hebben Flash en team 1 nu evenveel punten en staat team 1 nu op onderling resultaat vijfde.
Komende zaterdag ontvangt het nummer laatst Summa/Red Stars 1 uit Venray.


Hoofdkl. Kampenion 2  - Gelvandria 1      6 4
Nick Kuipers 3, Niels Alberts 2 en dubbel 1; Anja Ringenier 0

Team 2 maakt een moeizaam seizoen door en staat laatste. Zaterdag kwam nummer 4 Gelvandria op bezoek. Nick en Niels speelden een goede wedstrijd. Samen verloren zij slechts één puntje: Nick bleef ongeslagen en Niels won tweemaal. Beiden wonnen samen ook het dubbel. Anja was helaas opnieuw niet in goede doen. Je kunt niet verwachten dat je zonder training en ritme hetzelfde niveau haalt als toen je nog drie- tot viermaal in de week achter de tafel stond. Als het dan niet loopt, dan ligt het niet aan de sport of aan anderen, maar aan jezelf. Door de overwinning komt team 2 weer in de buurt van de plaatsen 4 en 5.
As. zaterdag gaat team 2 in Enschedé op bezoek bij Entac 4.


1e klasse Hoonhorst 2  - Kampenion 3      3 7
Chiel ten Brinke 2, Robin Makkink 2, Danny Visscher 2 en dubbel 1

Team 3 had vooraf de minste verliespunten in de 1e klasse en het ging zaterdag op bezoek bij nummer laatst Hoonhorst 2. Het was dus vooral  zaak om de tegenstander niet te onderschatten. Welnu, team 3 deed dat ook niet; het boekt met 3 7 een regelmatige zege. Chiel, Danny en Robin wonnen alle drie twee partijen en verloren van Nadine Zwakenberg. Chiel en Robin deden dat met 9 - 11 in de beslissende vijfde game. Kortom, Hoonhorst 2 heeft met 3 - 7 het maximale eruit gehaald. Voor team 3 had er misschien nog iets meer ingezeten. Maar dat telt niet meer. Het blijft in ieder geval de beste papieren houden voor de titel en promotie naar de Hoofdklasse.
Komende zaterdag speelt team 3 de wedstrijd tegen team 4.


1e klasse Kampenion 4  - Tafeltennis Zwolle 3     4 6
Pascal Bruins 2, Cristian van Eeden 1 en Jentine Ringenier 1

In diezelfde 1e klasse ontving team 4 Tafeltennis Zwolle 3, één van de twee concurrenten van team 3. De vraag was dan ook of team 4 team 3 een goede dienst zou kunnen bewijzen. Team 4 slaagde daar aardig in, want het snoepte vier punten mee. Beide teams hielden elkaar lang in evenwicht. Tot en met partij zes gingen de punten om en om naar team 4 en de tegenstander. Het slot was voor Tafeltennis Zwolle 3. Jammer was het dat Jentine in haar tweede partij geblesseerd raakte waardoor zij op halve kracht verder moest en haar derde partij aan zich voorbij moest laten gaan. Pascal, die prima stond te spelen, pakte twee punten en Cristian en Jentine ieder één. Al met al een bevredigend resultaat.
Team 3 is as. zaterdag de eerstvolgende tegenstander.


2e klasse Drost Wezep 2  - Kampenion 5      7 3
Guido Wessels 2 en Jos Bosch 1; Gert-Jan de Lange 0

Team 5 speelde vandaag niet in Wezep tegen koploper Drost Wezep 2, maar in de eigen hal in Kampen. Beide teams kennen elkaar door en door, want zij spelen al een aantal seizoenen in dezelfde klasse. De wedstrijd van vandaag was er voor team 5 één van net niet . De toon werd al in het begin gezet toen Guido (tegen W. van de Schootbrugge) en Gert-Jan (tegen K. Hertsenberg) met twee punten verschil in de vijfde game verloren. Drost Wezep kon hierna wat gemakkelijker speler. Uiteindelijk verloor team 5 met 7 3. Guido scoorde tweemaal en Jos eenmaal. Gert-Jan bleef puntloos. De nederlaag was verdiend, maar er had toch wel iets meer ingezeten.
As. zaterdag ontvangt team 5 Heino 1.


3e klasse Kampenion 6  - Tafeltennis Zwolle 4     1 9
Henk Boerman 1; Albert Hoeve 0 en Renate Scheper 0

Team 6 (vierde) ontving vanmiddag nummer twee Tafeltennis Zwolle 4. De eerste wedstrijd ging destijds kansloos met 10 0 verloren. Vandaag ging het ietsje beter, maar de tegenstander was duidelijk een maatje te groot. Maar dat is geen schande als je tegenstander beter is. Henk wist als enige een puntje te pakken deze middag. Albert en Renate bleven zonder zege. Team 6 moet de punten tegen andere teams pakken.
Komende zaterdag gaat team 6 op bezoek bij koploper Bultman/Smash 70 3; ook dat wordt weer een zware wedstrijd. Gewoon lekker proberen te spelen en veel leren!


5e klasse Tafeltennis Zwolle 11 - Kampenion 7      5 5
Mark Steenstra 3 en Niek ten Brinke 2; Matthieu vd Berg 0

Ook team 7 speelde tegen een team van Tafeltennis Zwolle (team 11), maar deed dat in Zwolle. Team 7 en de tegenstander maakten er een leuke wedstrijd van en deelden uiteindelijk de punten: 5 5. Team 7 kwam tweemaal van een achterstand terug; eerst van 3 1 en aan het slot van 5 3. Mark bleef keurig ongeslagen en Niek pakte twee punten. Matthieu bleef puntloos. Door dit resultaat blijft team 7 in de race om de tweede en derde plaats en dat is heel netjes als we bedenken dat team 7 vorig seizoen kansloos laatste werd.
As. zaterdag ontvangt team 7 een concurrent in die race: Leogang 4.


Over de hele linie gezien was de herstart van de competitie dus ietwat teleurstellend, maar (vooral) de teams 4, 5 en 6 troffen sterke tegenstanders. Incidenteel waren er gelukkig nog wel positieve prestaties te bewonderen. Het is zaak om komende week weer goed te trainen, zodat jullie er volgende week zaterdag weer staan. Veel succes!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion