Op zaterdag 3 november kwamen alle acht jeugdteams in actie. De resultaten waren wisselend. Team 1 liep tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. De team 2, 5 en 7 deden goede zaken en ook team 8 kwam (met twee spelers) tot winst. De balans was in evenwicht: viermaal winst en viermaal verlies.

 

Lan C Kampenion 1                             -       Dokkum 1                                                 4 6

Ton Ringenier 2, Jordy ten Have 1 en Gertjan Wessels 1

Team 1 is sinds vorig weekend koploper en het gaat met streekgenoot Smash 70 2 uitmaken wie dit seizoen kampioen wordt. Vandaag ontving het nummer 3 Dokkum 1 en het was zaak om een overwinning te pakken, want concurrent Smash 70 speelt vandaag tegen de nummer laatst. Welnu, team 1 bewees zichzelf een slechte dienst, want het verloor in eigen huis met 4 6. De nederlaag was onnodig, maar verdiend. De tegenstanders uit Dokkum gingen er helemaal voor en aan Kamper kant miste ik een beetje de juiste wedstrijd instelling. Verder bleken de boys niet in staat om de knop om te draaien, om alles op alles te zetten om de wedstrijd (nog) te doen keren. Verliezen van een betere tegenstander is geen schande, maar verliezen van een tegenstander wiens instelling beter is, is dom. Ton Ringenier liep (net als team 1) tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Hij pakte nog wel twee punten en Gertjan en Jordy ieder één. Team 1 staat nu tweede en over twee weken is het Kampenion 1 Smash 70 2. Dan moet de instelling beter zijn, want anders gaat het seizoen als de bekende nachtkaars uit.


Hoofd Swift (D) 1                                -             Kampenion 2                                        3 7

Niels Alberts 3, Ivan Hollander 2, Roeland Trommel 1 en dubbel 1

Team 2 presteert vrij aardig dit seizoen, al is het wel wat wisselvallig. Toch is het nog niet in degradatiegevaar gekomen dit seizoen en dat lijkt ook niet meer te gaan gebeuren. Wel is het zo dat een aantal teams nog wedstrijden heeft in te halen. Vandaag ging team 2 in Deventer op bezoek bij Swift, een team dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft. Team 2 pakte een keurige 3 7 overwinning in de koekstad en het staat daarmee vaster op de derde plaats. De tweede plaats komt zelfs nog in beeld. Ditmaal was Niels de grote man met drie zeges. Ivan pakte twee punten en Roeland die een ongelukkige middag kende scoorde eenmaal. Het dubbel was een simpele prooi voor Niels en Roeland.

Op zaterdag 17 november gaat team 2 op bezoek bij koploper Trefhoek 1 in Almelo.


1e klas Smash 70 3                            -            Kampenion 3                                        6 4

Anja Ringenier 3 en Erwin Genuït 1; Jentine Ringenier 0

Team 3 ging in Hattem op bezoek bij oude bekende Smash 70 3, een tegenstander die vaak te sterk bleek. Ook vandaag was dat weer het geval, zij het dat het verschil ditmaal minimaal was. Team 3 verloor met 6 4. Anja bleef heel knap ongeslagen en Erwin pakte één puntje. Jentine had in haar eerste partij tegen Arjan Tijssen winstkansen, maar wist die niet te verzilveren. Al met al blijft team 3 toch de nodige punten bij elkaar slaan en heeft het toch een gemiddelde van ruim vier punten per wedstrijd.

Over twee weken ontvangt het Flits/Be Quick 62 2 dat tweede staat.


2e klas Kampenion 4                           -            DTV 84 2                                             4 6

Danny Visscher 2, Mattias Beimers 1 en Chiel ten Brinke 1

Team 4 ontving vandaag DTV 84 2 dat achter de kampioenskandidaten Flits/Be Quick 62 3 en Leogang 1 derde staat. In eerste instantie leek de wedstrijd voor team 4 op een disaster uit te lopen, want de gasten namen een 0 6 voorsprong. En op die voorsprong viel niets af te dingen. Knap was het dat de Kamper boys bleven knokken voor een goed resultaat. Punt voor punt knokten Danny, Chiel en Mattias zich terug en zij wisten de nederlaag uiteindelijk nog te beperken tot 4 6. Complimenten aan de drie om je zo terug te knokken en zo te blijven werken aan een beter resultaat. En dit kunnen aan het eind van het seizoen nog wel eens heel belangrijke punten blijken te zijn. Chapeau jongens!

Komende zaterdag speelt team 4 in sporthal De Maten de inhaalwedstrijd tegen Leogang 1.


3e klas Kampenion 5                           -            DTV 84 3                                            7 3

Robin Makkink 3, Pascal Bruins 2, Guido Wessels 1 en dubbel 1

Team 5 stond voor een heel belangrijke wedstrijd tegen DTV 84 3. Leek in eerste instantie Flits/Be Quick 62 4 de voornaamste concurrent in de strijd tegen degradatie te zijn, de laatste weken zakte DTV 84 3 langzaam maar zeker naar de laagste regionen, terwijl Flits juist punten blijft pakken. Voor de wedstrijd van vandaag hadden beide teams 23 punten in zes wedstrijden verzameld. Daarbij heeft DTV 84 3 een wat zwaarder programma gehad. Voor team 5 was het dus erop of eronder . Robin, Pascal en Guido knokten voor wat zij waard waren. En we hebben dan ook mooie wedstrijden gezien deze middag. Het was team 5 dat aan het langste eind trok: 7 3. En dat is een heel belangrijke overwinning, want team 5 zet de tegenstander nu op een achterstand van vier punten. Robin won voor de derde maal dit seizoen drie partijen. Pascal pakte er twee en Guido één. Het dubbel Pascal/Robin was ook weer goed voor een puntje.

Over twee weken speelt team 5 al de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Smash 70 4.


4e klas Vined 2                                   -            Kampenion 6                                       9 1

Silas den Doop 1, Albert Hoeve 0 en Rijk van Zanten 0

Team 6 ging op zaterdagmorgen in Heerde op bezoek bij Vined 2. En het werd een moeizame morgen in Heerde. De Kampenaren wisten namelijk slechts één puntje mee terug te nemen. Alleen Silas wist te scoren. Albert en Rijk bleven puntloos. En als ik het wedstrijdformulier zo bekijk, dan valt er op de uitslag weinig af te dingen. Alleen de eerste partij van Rijk (tegen vd Esschert) had net zo goed in het voordeel van Rijk kunnen uitvallen. Volgende keer beter, jongens!

Op zaterdag 17 november gaat team 6 in Nunspeet op bezoek bij koploper Leogang 3.


5e klas Kampenion 7                           -            Flits/Be Quick 62 10                             9 1

Jos Bosch 3, Bas Hartman 3, Jeroen Trommel 2 en dubbel 1

Team 7 ontving Flits/Be Quick 62 9 uit Zwolle. De eerste wedstrijd leverde in september een maximale overwinning op voor team 7. En ook vandaag was team 7 daar dichtbij, want het werd 9 1. De enige partij die werd verloren, ging overigens met 0 3 naar Zwolle. En dus was 9 1 het maximaal haalbare. Jeroen tekende voor die enige nederlaag. Bas en Jos bleven keurig ongeslagen. Daarmee kwam zoals dat zo mooi heet een eind aan een negatieve serie van drie nederlagen op rij. Team 7 doet weer mee.

Over twee weken gaat team 7 in Nunspeet op bezoek bij Leogang SL 5.


Wp Flits/Be Quick 62 13                      -            Kampenion 8                                        3 7

Niek ten Brinke 3, Mark Steenstra 3 en dubbel 1 (met 2 spelers gespeeld)

Team 8 kende personele problemen en dat is niet voor het eerst dit seizoen. Dit bedoel ik natuurlijk niet verwijtend, maar slechts constaterend. Wat wilde het geval, Ben-Jan bleek opnieuw last te hebben van migraine en dat ondanks de nieuwe medicijnen. Heel vervelend voor Ben-Jan. Omdat Henk s morgens andere verplichtingen heeft, moesten Mark en Niek met hun tweeën naar Zwolle voor de wedstrijd tegen Flits/Be Quick 62 13. En dat is voor de derde maal dat team 8 met twee spelers op pad moest. Maar Mark en Niek gingen niet bij de pakken neer zitten. Integendeel. Zij wonnen namelijk alle zeven wedstrijden die wel werden gespeeld en dus eindigde de wedstrijd heel netjes in een 3 7 overwinning voor team 8. Team 8 beëindigt het eerste deel van het seizoen daarmee als derde en dat betekent dat het nog drie wedstrijden speelt tegen de nummers 1, 2 en 4, de sterkere teams uit de poule dus. De nummers 5, 6, 7 en 8 spelen ook nog een keer tegen elkaar.

Op dit moment is nog niet bekend tegen wie team 8 op zaterdag 17 november as. speelt.

 

Een wisselvallige zaterdag dus qua resultaten. Maar dat kan natuurlijk gebeuren. Zeker als je als vereniging acht jeugdteams hebt. Ik heb deze zaterdag ook een verschil in wedstrijdinstelling waargenomen bij de verschillende teams. En ook het (on)vermogen om een wedstrijd nog te doen kantelen. Ik hoop dat een ieder hiervan leert en daar zijn of haar voordeel mee doet in de resterende wedstrijden van het seizoen. Komende week ligt de jeugdcompetitie stil. Alleen team 4 speelt de inhaalwedstrijd tegen Leogang 1.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion