FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 1 november kwamen alle zeven jeugdteams in actie. Team 1 versloeg in een leuke wedstrijd nummer laatst Summa/Red Stars 1, terwijl team 2 voor de tweede opeenvolgende maal tot winst kwam. De broederstrijd tussen team 3 en 4 werd verrassend door team 4 gewonnen. Team 5 verloor onverwacht (ruim) van Heino 1 en ook de teams 6 en 7 leden nederlagen. De balans was dan ook negatief: driemaal winst en viermaal verlies.

 


Lan A Kampenion 1  - Summa/Red Stars 1     8 2
Jordy ten Have 3, Robin Lieftink 2, Gertjan Wessels 2 en dubbel 1

Na het teleurstellende verlies van vorige week 7 3 tegen Flash 1 moest team 1 er zaterdagmiddag tegen nummer laatst Summa/Red Stars 1 weer staan. Dit om te voorkomen dat het seizoen na een prima start als een nachtkaars zou uitgaan. Een liefst ruime overwinning zou dan ook heel welkom zijn.

Team 1 speelde met Jordy (a), Robin (b) en Gertjan (c). Tegenstander Summa/Red Stars speelde met E. Cruijsberg (x), T. Thijssen (y) en R. Helmer (z).

In de eerste partij maakten Jordy en Cruijsberg er een spannende wedstrijd van die dan ook over de volle vijf games ging. Verloor Jordy dit seizoen de nodige vijfpitters, ditmaal bleef hij met 13 11 aan de goede kant van de score: 1- 0. Daarna speelde Robin tegen Thijssen die in de eerste ontmoeting te sterk was voor alle Kampenionners die toen overigens nog zonder Robin speelden. Robin verloor de eerste game, maar daarna won hij drie games op rij en het was vooral zijn sterk blok die hem op de been hield: 2 - 0. Tegenstander Thijssen heeft namelijk een forehand om van te watertanden, al wil hij die forehand wel uit vrijwel alle posities slaan. In de derde partij had Gertjan niet veel moeite met Helmer die in ieder geval deze middag van een duidelijk minder kaliber bleek dan zijn teamgenoten. Gertjan won simpel met 3 0 en bracht daarmee zijn team op een 3 0 voorsprong.
Het dubbel was niet hoogstaand en zelden spectaculair, maar Gertjan en Jordy pakten tegen het duo Cruijsberg/Thijssen met 3 1 wel een belangrijk punt: 4 0.
Cruijsberg wilde kennelijk zo lang mogelijk van de hal in Kampen genieten, want ook in zijn tweede partij tegen Robin kwam hij tot een vijfpitter. Helaas voor Robin en team 1 viel de beslissende game nipt in het voordeel uit van Cruijsberg (11 13): 4 1. In de zesde partij had ook Jordy slechts drie games nodig tegen Helmer. De eerste twee games gingen nog moeizaam tweemaal 11 9 maar in de derde game was Jordy los: 11 3. Daarmee was de tussenstand 5 1. Gertjan en Thijssen maakten er weer een spannende partij van. Na 7 11, 13 11, 9 11 en 11 9 stond het 2 2 en zagen wij opnieuw een beslissende vijfde game. Hierin was Gertjan met 12 10 het gelukkigst: 6 1. Robin had tegen Helmer ook de volle vijf games nodig. In de beslissende vijfde game bleek Robin het sterkst: 11 6. Daarmee zette hij zijn team op een 7 1 voorsprong. Het wordt eentonig, maar ook de negende partij moest in vijf games worden beslist. Die partij ging tussen Gertjan en Cruijsberg. Hoe kan het ook anders, want Cruijsberg had het immers al prima naar zijn zin achter de tafel. Wist Gertjan de vorige partij nog nipt te winnen, ditmaal moest hij zich met 9 11 in de beslissende game gewonnen geven: 7 2. In de laatste partij van de middag leek Jordy op een simpele overwinning af te stevenen tegen forehandboy Thijssen: 11 6 en 11 - 7. Maar laatstgenoemde kwam sterk terug via 6 11 en 10 12. In de beslissende vijfde game maakte Thijssen net wat teveel fouten waardoor Jordy alsnog met 11 6 de partij uit het vuur sleepte. Team 1 won de ontmoeting met Summa/Red Stars 1 dus met 8 2. Zes van de tien partijen gingen over de volle vijf games en vier daarvan werden gewonnen.
Al met al een leuke wedstrijd waarin team 1 de sympathieke tegenstander definitief op afstand zette.
Team 1 gaat nu met Flash 1 uitmaken wie als vierde en wie als vijfde eindigt.
As. zaterdag onderneemt team 1 met Paul Kamstra als chauffeur en coach de verre uitwedstrijd naar Delta Middelburg 1.


Hoofdkl. Entac 4   - Kampenion 2      4 6
Niels Alberts 3, Nick Kuipers 2 en dubbel 1; (inv) Jentine Ringenier 0

Team 2 kende een teleurstellende eerste seizoenshelft, maar het behaalde vorige week met een 6 4 overwinning op Gelvandria 1 een bevredigend resultaat. Vandaag speelde het in Enschedé tegen Entac 4. Team 2 speelde opnieuw een goede wedstrijd en het won voor de tweede opvolgende maal toch wel enigszins onverwacht met 6 4. Onverwacht omdat de thuiswedstrijd destijds ruim met 2 8 verloren ging en team 2 bovendien met Jentine als invalster (voor zus Anja) op stap ging.  Niels bleef knap ongeslagen en Nick pakte twee punten. Beiden wonnen samen ook het dubbel. Jentine bleef zonder zege. Hopelijk is Niels door de wedstrijden van vrijdagavond en zaterdagmorgen tot het inzicht gekomen dat hij best goed kan tafeltennissen als hij niet TE doldriest aanvalt, maar meer met het koppie speelt. Een compliment aan Niels is hier op zijn plaats. Klasse Niels; dat mag ook wel eens worden gezegd . Nick lijkt er na een tijdje experimenteren met het materiaal eindelijk uit te zijn; vandaag resulteerde dat in twee overwinningen. Jentine speelde niet slecht, maar kwam net wat te kort. Overigens speelde ook Entac 4 met een invaller. Team 2 heeft door dit resultaat weer uitzicht op een betere eindklassering. Komende zaterdag komt de sterke koploper Swift (D) 1 op bezoek in sporthal 'De Maten'.


1e klasse Kampenion 3  - Kampenion 4      4 6
Team 3: Chiel ten Brinke 2, Robin Makkink 1 en Danny Visscher 1
Team 4: Mattias Beimers 2, Cristian van Eeden 2, Pascal Bruins 1 en dubbel 1

Natuurlijk is het niet echt leuk: een wedstrijd tussen twee teams van dezelfde vereniging. En dat geldt ook voor de wedstrijd tussen Kampenion 3 en 4. Team 3 presteert dit seizoen prima en heeft voorlopig de beste papieren in de 1e klasse voor de titel. Team 4 presteert ook goed en staat voorlopig vierde.
Vandaag speelden beide teams een vreemde wedstrijd. Team 3 pakte heel soepel (drie maal 3 0) een 3 0 voorsprong en het leek op een grote overwinning af te stevenen. Na zes partijen stond het nog 4 2, maar vervolgens pakte team 3 geen punt meer. Het is moeilijk te zeggen of de spelers van team 3 nu zo matig stonden te spelen of de spelers van team 4 zo verrassend sterk. Feit is dat team 4 met 4 6 team 3 de eerste nederlaag van het seizoen toebracht. Voor team 4 is dat een goede overwinning het lijkt zich daarmee in veilige haven te hebben gespeeld maar voor team 3 is het een zeer teleurstellend resultaat in de strijd om de titel. Ik wil mijn complimenten maken aan Mattias en Cristian. Mattias was vandaag sterk op dreef. Meestal lijkt hij door zijn karakteristieke backhandspel in het nadeel te zijn, vandaag liet hij echter zien dat hij met dat spel zo dwingend kan spelen dat het een wapen kan zijn. Danny en toch ook Chiel hadden nauwelijks tot geen kans. Cristian verloor in de openingspartij kansloos van Chiel, maar stond er vervolgens tegen Robin en Danny. Pascal kwam er tegen Danny en Chiel nauwelijks aan te pas, maar tegen Robin won hij een vijfpitter. Aan de kant van team 3 won Chiel vrij eenvoudig van Cristian en Pascal, maar moest hij het afleggen tegen Mattias. Robin startte juist met een goede overwinning op Mattias, maar verloor daarna van Cristian en Pascal. Danny tenslotte verloor voor het eerst dit seizoen meer dan één partij in een wedstrijd. Tegen Pascal ging het nog prima, maar tegen Mattias en Cristian ging hij er kansloos af. Een vreemde wedstrijd dus. Hopelijk weet team 3 volgende week de goede draad weer op te pakken en houdt team 4 de stijgende lijn vast in de uitwedstrijd bij Hoonhorst 2.
Team 3 speelt komende zaterdag ook een belangrijke (uit)wedstrijd, namelijk die in Nunspeet tegen Leogang 1.


2e klasse Kampenion 5  - Heino 1       3 7
Guido Wessels 2 en Gert-Jan de Lange 1; Jos Bosch  0

Bij team 5 is de productie wat tot stilstand gekomen. Verloor het vorige week met 3 7 van koploper Drost Wezep 1, zaterdagmiddag bleek Heino 1 met diezelfde cijfers te sterk. Heino is een team met de zeer sterke T. van den Eijkel die nog steeds op 100% stond en de gemiddelde 2e klassers M. Krisman en N. Pham. De bezoekers boekten een ruime 3 7 overwinning en eigenlijk valt daar niets op af te dingen. Slechts één partij ging over de volledige games: Gert-Jan (heel knap) tegen vd Eijkel. Helaas wist Gert-Jan een 2 1 voorsprong niet vast te houden. Tegenstander vd Eijkel kwam sterk terug en sleepte de partij er alsnog uit. Guido pakte twee punten en Gert-Jan één. Jos kwam vandaag niet tot scoren. Door de tegenvallende resultaten in de laatste twee wedstrijden én het feit dat DTV 84 2 wel een behoorlijk aantal punten pakte o.a. door tweemaal tegen nummer laatst Hoonhorst 3 te spelen staat team 5 zomaar op een degradatieplaats. Het heeft overigens nog wel een inhaalwedstrijd te goed. Maar het wordt wel zaak om de komende wedstrijden punten te pakken.
As. zaterdag gaat team 5 op bezoek bij Hoonhorst 3.


3e klasse Bultman/Smash 70 3 - Kampenion 6      10 0
Henk Boerman 0, Albert Hoeve 0 en Renate Scheper 0

Team 6 moest op bezoek bij de ongenaakbare koploper Bultman/Smash 70 3. En dat dat team ongenaakbaar (koploper) is, bewees het ook deze zaterdagmiddag. Team 6 kreeg geen enkele kans om ook maar één puntje mee uit Hattem terug te nemen. Het verloor met 10 0. Maar als de tegenstander zo sterk is en je hebt je best gedaan, dan kun je jezelf niets verwijten. Team 6 heeft nu de sterkste tegenstanders gehad en kan hopelijk nog wat puntjes pakken in de thuiswedstrijden tegen Heino 2 en Tafeltennis Zwolle 7.
Komende zaterdag ontvangt team 6 Heino 2.


5e klasse Kampenion 7  - Leogang 4       3 7
Niek ten Brinke 2 en Mark Steenstra 1; Matthieu vd Berg 0

Team 7 ontving zaterdagmiddag een concurrent in de strijd om de tweede plaats: Leogang 4. En Leogang 4 is een team dat uit meisjes bestaat. Team 7 ging prima van start en het nam een 2 0 voorsprong via overwinningen van Niek en Mark. Maar toen was de koek ook zo ongeveer op, want de meisjes uit Nunspeet wonnen zeven partijen op rij. Twee daarvan over de volle vijf games. In de laatste partij maakte Niek de eindstand wat draaglijker: 3 7. Niek pakte dus twee punten en Mark één. Matthieu bleef zonder zege. Door deze nederlaag lijkt plaats twee voor team 7 onhaalbaar en moet het zich richten op plaats 3. Maar &&. ook plaats 3 is een mooie klassering voor team 7.
As. zaterdag speelt team 7 thuis tegen het sterke Vined 2.


De tweede speelronde van de tweede seizoenshelft zit er al weer op. De competitie komt zo langzamerhand in de beslissende fase. Voor de teams 2, 3 en 5 staat er nog het nodige op het spel. Team 2 en 5 strijden tegen degradatie en team 3 strijdt om de titel. Niet dat de andere teams nergens meer om spelen, maar de afstand tot de bovenste of degradatieplaats is daar wat groter. We blijven alle teams volgen.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion