FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook op zaterdag 8 november kwamen alle zeven jeugdteams in actie. Het werd voor Kampenion een weinig succesvolle zaterdag. Slechts twee overwinningen konden worden bijgeschreven, namelijk voor de teams 3 en 4. Team 5 deelde de punten in Hoonhorst en de teams 1, 2, 6 en 7 leden nederlagen. Dit alles leverde een negatieve balans op: tweemaal winst, eenmaal gelijk en viermaal verlies.


Lan A Delta/Middelburg 1 - Kampenion 1     6 4
Gertjan Wessels 2, Robin Lieftink 1 en dubbel 1; Jordy ten Have 0

Team 1 speelde zaterdag de verste uitwedstrijd van het seizoen, namelijk die tegen Delta/Middelburg in de Zeeuwse provinciehoofdstad. Het vergde nogal wat actie om ervoor te zorgen dan het team in Middelburg kon spelen. De moeder van Ivan die stond ingeroosterd om te rijden was verhinderd. Dit was overigens al geruime tijd geleden doorgegeven, maar het kostte nogal wat tijd en inspanning om een vervangend chauffeur te vinden. De afstand heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Immers, een team naar Middelburg rijden is iets anders dan naar Zwolle of Dalfsen. Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen. Paul Kamstra reed het team in de auto van Henny Boxman. Mijn dank gaat dan ook naar beiden uit.

Team 1 had de lange reis kennelijk goed verteerd, want het startte goed. Na het dubbel stond het met 1 3 voor via zeges van Robin, Gertjan en het dubbel Gertjan/Jordy. Helaas was daarmee de Kamper koek ook al bijna op, want in de resterende zes partijen wist alleen Gertjan nog een punt te pakken. En als ik het wedstrijdformulier zo bekijk, dan zat er ook niet veel meer in. Alleen de laatste partij had nog naar team 1 kunnen gaan, want Jordy verloor die met 9 11 in de vijfde game. Een 6 4 nederlaag dus voor team 1. Dat lijkt op zich geen slecht resultaat, maar de waarheid gebiedt te zeggen dat de sterkste Middelburger speler Marinissen alleen in het dubbel mee speelde. En dus had team 1 eigenlijk één of twee punten meer moeten (kunnen) pakken.
Doordat de nummers 5 (Flash 1) en 6 (Summa/Red Stars 1) elkaar in Eindhoven op een gelijkspel hielden, veranderde er niet zoveel in de stand. Team 1 moet plaats 4 kunnen vasthouden. Niet dat dit aan het eind iets oplevert, maar het is toch een aardige prestatie.
Komende zaterdag is er geen regulier competitieprogramma. De week erop speelt het in Hoofddorp tegen nummer twee HTC 1.


Hoofdkl. Kampenion 2    -    Swift (D) 1     3 7
Nick Kuipers 2 en Niels Alberts 1; Anja Ringenier 0

Team 2 speelde tot nu toe een aardige tweede seizoenshelft met twee overwinningen van 6 4. Zaterdag kwam koploper Swift 1 uit Deventer op bezoek en dus was het zaak om een paar puntje mee te snoepen. Dat snoepen stokte bij drie punten. Nick Kuipers won tweemaal en Niels Alberts eenmaal. Vooral Nick stond prima te spelen en maakte het zelfs talent Bas Hergelink (12 jaar) behoorlijk lastig. Laatstgenoemde is één van de betere spelers in zijn leeftijdscategorie en voor hem is het dan ook noodzakelijk dat zijn team op een hoger plan gaat spelen. Maar dat gaat ongetwijfeld gebeuren. Anja Ringenier bleef helaas opnieuw puntloos. Door dit resultaat blijft team 2 in de gevarenzone en moet het in de resterende twee wedstrijden nog vol aan de bak om op een veilige 4e plaats te eindigen.
Zaterdag over een week ontvangt team 2 buurman Tafeltennis Zwolle 2. Dat wordt een belangrijke wedstrijd.


1e klasse Leogang 1     -     Kampenion 3     3 7
Danny Visscher 2, Chiel ten Brinke 1 en dubbel 1; Robin Makkink 0 (allen uit twee partijen)

Team 3 speelde een belangrijke wedstrijd in Nunspeet tegen Leogang 1. Vooraf stonden beide teams met evenveel punten op een tweede en derde plaats, maar tegenstander Leogang had daarvoor een wedstrijd meer nodig. Team 3 trof het qua punten dat de tegenstander slechts twee spelers achter de tafel bracht; het begon dus met een 0 3 voorsprong aan de wedstrijd. Van de zeven partijen die wel werden gespeeld, gingen er vier naar team 3 en drie naar de tegenstander. En dus won team 3 met 3 7. Al met al zeven belangrijke punten in de strijd om de titel. Danny bleef ongeslagen in de twee partijen, Chiel won en verloor een partij terwijl Robin beide enkelpartijen verloor. Het zevende punt kwam uit het dubbel. Komende zaterdag speelt team 3 de inhaalwedstrijd tegen Fitacc Emmeloord in de eigen hal. Dan moet het de stap naar plaats 1 kunnen maken.


1e klasse Hoonhorst 2     -     Kampenion 4     1 9
Mattias Beimers 3, Cristian van Eeden 3, Pascal Bruins 2 en dubbel 1

Team 4 speelde de wedstrijd in Hoonhorst tegen nummer laatst Hoonhorst 2. Winst zou betekenen dat team 4 het verblijf in de 1e klasse vrijwel veilig zou stellen. Welnu, team 4 slaagde glansrijk. Het won de wedstrijd met liefst 1 9. Wie had voor het seizoen kunnen denken dat team 4 in de achtste speelronde zich al zou handhaven? Ik niet; daar ben ik eerlijk in. Cristian en Mattias bleven heel knap ongeslagen en Pascal die het wat lastiger heeft tegen contraspelers pakte twee punten. Cristian en Mattias wonnen samen ook het dubbel. Een prima overwinning voor team 4. Door de ruime overwinning is het nu al zeker dat het ook komend seizoen in de 1e klasse speelt. Complimenten aan alle spelers dat zij mij dit seizoen positief hebben weten te verrassen. Team 4 kan de competitie vrijuit uitspelen.
Zaterdag over een week ontvangt team 4 Leogang 1.


2e klasse Hoonhorst 3     -     Kampenion 5     5 5
Guido Wessels 2, Jos Bosch 1, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1

Ook team 5 speelde in Hoonhorst en wel tegen Hoonhorst 3. En ook dat team van Hoonhorst stond laatste. Voor team 5 was het dan ook zaak om een ruime overwinning te halen, want DTV 84 2 een  concurrent voor de veilige vijfde plaats pakt de laatste weken aardig wat punten. Helaas slaagde team 5 niet in die opzet. Sterker nog, het wist zelfs niet te winnen. Beide teams deelde de punten. En als ik correspondent Gerard Wessels goed heb begrepen, zat er ook niet meer in. Guido pakte voor de zoveelste maal dit seizoen twee punten en Gert-Jan en Jos ieder één. Ook het dubbel ging mee naar Kampen. De spelers van team 5 moeten alle zeilen bijzetten om degradatie te ontlopen. Het staat vijf punten achter op het eerder genoemde DTV 84 2, maar het heeft nog een inhaalwedstrijd tegen opnieuw Hoonhorst 3 voor de boeg.
Komende zaterdag speelt team 5 de inhaalwedstrijd tegen Hoonhorst 3 in sporthal De Maten. Die wedstrijd moet winst opleveren om de kansen in eigen hand te houden.


3e klasse Kampenion 6     -     Heino 2     3 7
Albert Hoeve 2 en (inv) Bertin Bos 1; Renate Scheper 0

Team 6 ontving afgelopen zaterdag Heino 2, een team dat op een derde plaats staat. De nummers 1 en 2 staan voor dat team veraf en de nummer 4 en 5 evenzo. Team 6 stond laatste en het moe(s)t proberen in de laatste twee thuiswedstrijden nog wat puntjes bij elkaar te slaan. Omdat Henk vrijdagmiddag afbelde, moest een invaller worden gezocht. Daarom deed ik een beroep op Bertin, die sinds een aantal wedstrijden reserve staat bij team 7. En gelukkig wilde en kon Bertin wel. Ja en als je dan nagaat dat hij doodleuk ook even een partijtje meepakt in de 3e klasse, dan is dat bijzonder knap. Albert voegde hier twee punten aan toe en Renate bleef helaas puntloos. Toch stond zij best goed te spelen. Maar 3e klas is nu eenmaal voor de spelers van team 6 behoorlijk aanpoten.  Team 6 leed dus een 3 7 nederlaag.
Zaterdag over een week speelt team 6 de laatste wedstrijd van het seizoen; dan komt Tafeltennis Zwolle 7 op bezoek. Deze beide teams gaan uitmaken wie als laatste en voorlaatste eindigt.


5e klasse Kampenion 7     -     Vined 2     4 6
Mark Steenstra 2, Matthieu vd Berg 1 en Niek ten Brinke 1

Team 7 moest zaterdag thuis aantreden tegen koploper Vined 2 uit Heerde. Uit werd met 7 3 verloren en wat zou het vandaag worden? Welnu, team 7 wist de schade te beperken: 4 6. Mark pakte twee punten en Matthieu (keurig) en Niek ieder één. Een keurige uitslag voor team 7. En leuk dat Matthieu zijn tweede partij van de competitie won. Ik heb het al vaker aangegeven: de aanhouder wint. Gewoon je best blijven doen op de trainingen en tijdens de wedstrijden. Dan komt het best goed. Team 7 speelt dit seizoen nog twee uitwedstrijden.
Zaterdag over een week speelt het bij Hoonhorst 4.


Slechts twee overwinningen dus op deze zaterdag. Toch heb ik leuke dingen gezien. Het hangt natuurlijk ook van het programma af hoe de resultaten er uitzien. Je kunt wel zeven overwinningen behalen, maar als alle teams tegen een nummer laatst spelen, dan zegt dat niet zoveel. Volgende week is er dus een bescheiden inhaalprogramma; de teams 3 en 5 spelen dan thuiswedstrijden. Daarvan doe ik komend weekend weer verslag.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion