In de jeugdcompetitie werd op zaterdag 15 november een beperkt inhaalprogramma gespeeld. Twee teams van Kampenion kwamen in actie: de teams 3 en 5. Beide teams kwamen tot winst; team 3 heel eenvoudig en team 5 heel moeizaam. Niettemin waren het twee heel belangrijke zeges.

 


1e klasse Kampenion 3  - Fitacc Emmeloord 1    10 0
Chiel ten Brinke 2, Robin Makkink 2, Danny Visscher 2 (allen uit twee partijen) en dubbel 1;

Team 3 had al een aantal weken een wedstrijd in te halen. Hierdoor voerde het tot vandaag de ranglijst niet aan waar het had wel de minste verliespunten in de 1e klasse had. Zaterdag kon team 3 dan eindelijk de stap naar plaats 1 maken. Hiervoor moest het tenminste drie punten pakken tegen het op de vijfde plaats staande Fitacc Emmeloord 1. Het was nog even de vraag of de wedstrijd wel zou doorgaan, want om 14.00 uur was het team van Fitacc Emmeloord nog niet aanwezig. Maar gelukkig kwamen de Emmeloorders na een telefoontje alsnog naar Kampen. Jammer was het dat zij met slechts twee spelers verschenen. Natuurlijk start je dan wel met een 3 0 voorsprong, maar qua spel is het niet leuk.  De zeven partijen die wel werden gespeeld, verliepen voor team 3 heel soepel. Alleen de laatste partij die van Chiel tegen Rengers was heel moeizaam, maar leverde uiteindelijk toch winst op.

Danny en Robin kwamen deze middag geen moment in de problemen. Het was prettig om te zien dat Robin beter stond te spelen dan in de laatste weken; er zat meer rust en overleg in zijn spel. Houd dit vast, Robin! Team 3 pakte dus de maximale winst: 10 0. Daarmee deed het prima zaken; het pakt niet alleen de eerste plaats, maar het staat nu ook liefst acht punten voor op nummer twee Tafeltennis Zwolle 3 en dat met nog slechts twee wedstrijden te spelen. Dat kan bijna niet meer mis gaan, hoewel de Zwollenaren in de laatste wedstrijd nog naar Kampen komen. Komende zaterdag speelt team 3 de returnwedstrijd van deze zaterdag in Emmeloord.


2e klasse Kampenion 5  - Hoonhorst 3     6 4
Jos Bosch 2, Gert-Jan de Lange 2 en Guido Wessels 2

Team 5 is de laatste weken in degradatiegevaar geraakt. Zelf pakte het te weinig punten, terwijl de voornaamste concurrent voor de veilige 4e plaats DTV 84 2 juist wel punten begon te pakken. Dit had tot gevolg dat team 5 vijfde stond met vijf punten achterstand op de Dalfsenaren. Team 5 had nog een wel een wedstrijd in te halen en dat gebeurde dus deze zaterdag. Tegenstander was het op de laatste plaats staande Hoonhorst 3. Vorige week deelden beide teams in Hoonhorst de punten. Toen bleek L. Zwakenberg niet te verslaan en pakte A. Damman twee punten. Zaterdag leken de dames uit Hoonhorst op een zege af te stevenen, want zij namen een 1 3 voorsprong. Guido verloor van L. Zwakenberg die dus vorige week ook al ongeslagen bleef. Daarna verloor Gert-Jan heel nipt van A. Damman. Jos bracht team 5 terug in de wedstrijd na een eenvoudige zege op M. Zwakenberg, maar het dubbel ging opnieuw nipt verloren waardoor de dames uit Hoonhorst een 1 3 voorsprong pakten. Team 5 kwam echter sterk terug. Eerst was Gert-Jan in een prima partij te sterk voor L. Zwakenberg; daarmee pakte hij een heel belangrijk en een niet verwacht punt voor zijn team. Guido was vervolgens te sterk voor M. Zwakenberg en bracht daarmee zijn team daarmee weer langszij. Jos moest daarna zijn meerdere erkennen in A. Damman waardoor de dames weer een voorsprong pakten: 3 4. Ongeveer op dat moment ging Ton Ringenier zich met het team bemoeien. Met zijn aanwijzingen speelden Gert-Jan (tegen M. Zwakenberg), Jos (tegen L. Zwakenberg) en Guido (tegen A. Damman) zich naar knappe overwinningen.

Achteraf kun je je natuurlijk afvragen hoe de wedstrijd zou zijn verlopen als Ton zich eerder met het team had bemoeid. Maar dat is nakaarten en daar koop je niets voor. Laten we het positief bekijken: team 5 wist een 1 3 achterstand knap om te buigen in een 6 4 overwinning. Gert-Jan, Guido en Jos pakten ieder twee zeges. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft team 5 één puntje voorsprong op DTV 84 2 en op de laatste speeldag komt dat team naar sporthal De Maten . Een spannend slot van de competitie dus. Komende week gaat team 5 eerst in Heerde op bezoek bij Vined 1, terwijl DTV 84 2 in Wezep tegen koploper Drost Wezep 2 speelt.


Twee heel nuttige overwinningen voor de teams 3 en 5 tijdens de inhaalronde. Hopelijk weten beide teams de zeges een positief vervolg te geven in de twee resterende competitiewedstrijden. Volgende week meld ik me weer na een volledig programma.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion