Ik hoor je al denken: wat een vreemde titel. Maar misschien wordt het waarom je nog wel duidelijk. Op zaterdag 24 november kwamen zeven van de acht jeugdteams in actie. De wedstrijd van team 3 tegen Fitacc Emmeloord 1 is verplaatst naar dinsdagavond 27 november as. De balans was negatief: tweemaal winst, eenmaal gelijk en viermaal verlies. De team 1 en 2 boekten belangrijke overwinningen. De teams 4 en 5 zetten hun strijd tegen degradatie voort.

 

lanC  Messchendorp Pallet 3    - Kampenion 1               3- 7

Ton Ringenier 3, Jordy ten Have 2, Gertjan Wessels 1 en dubbel 1 

Team 1 moe(s)t nog twee heel belangrijke wedstrijden spelen dit seizoen, te beginnen met de uitwedstrijd tegen Messchendorp Pallet 3 uit Harkstede. Het was zaak om een ruime overwinning te boeken om het in de laatste wedstrijd dan in Dalfsen te kunnen afmaken. Concurrent Smash 70 2 ontving vandaag DTV 84 1 en we mochten niet verwachten dat de Hattemers veel punten zouden laten liggen. Team 1 boekte in Harkstede een regelmatige overwinning: 7 - 3. Ton bleef ongeslagen, Jordy pakte twee punten en Gertjan één. Het dubbel was een prooi voor Jordy en Ton. Er zat nog iets meer in, omdat van de drie gespeelde vijfpitters er twee naar de tegenstander gingen. Maar dat kan gebeuren. Omdat concurrent Smash 70 2 met dezelfde cijfers van DTV 84 1 won, heeft team 1 volgende week tegen datzelfde DTV 84 1 aan vier punten genoeg om kampioen te worden. Hoewel die wedstrijd zeker niet mag worden onderschat, is dat geen onmogelijke opgave. Smash '70 2 is al uitgespeeld. 

 h. a  Kampenion 2              - Twekkelerveld 1           7- 3

Ivan Hollander 3, Niels Alberts 3 en dubbel 1; (inv) Jentine Ringenier 0 

Team 2 is de laatste weken naar de top geslopen. Via drie achtereenvolgende eigen 7 3 overwinningen en het moeizaam presteren van de concurrentie doet het ineens mee. Met nog twee wedstrijden te spelen stond het drie punten achter op koploper Trefhoek 1 en daar tussenin staat nog Entac 4. Vandaag troffen de koploper en de nummer 2 elkaar, terwijl Kampenion 2 nummer 4 Twekkelerveld ontving. Via een ruime overwinning zou team 2 nog voor een verrassing kunnen zorgen. Helaas was de start of beter gezegd de aanloop -   vals . Door een misverstand waren van het team slechts twee spelers aanwezig: Ivan en Niels. Ik had te horen en te lezen gekregen dat Roeland (verhinderd) met Niels had geruild, maar Niels bleek ook al met Nick te hebben geruild !!! Tja, dan sta je raar te kijken. Daardoor moest het met een invaller uit team 3 aantreden. Anja was met team 1 naar Harkstede en Erwin was aan het werk. En zo werd een beroep gedaan op Jentine. Ivan en Niels pakten het goed op. Ze begonnen al te zeggen van als we nu alles winnen, dan kan het nog 7 3 worden, of misschien zelfs 8 - 2 . Hoezo positief denken? En dan moest Niels ook nog eens vroeg vertrekken, omdat hij moest werken !!! Een aparte middag dus. Maar psychologisch was het een voordeel dat team 2 niet met twee spelers speelde en daardoor niet met een achterstand van 0 3 aan de wedstrijd moest beginnen. Om het verhaal niet onnodig lang te maken: Ivan en Niels wonnen samen inderdaad al hun partijen. En dat terwijl de tegenstanders (vrij) sterk stonden te spelen. Ook Twekkelerveld heeft namelijk prima resultaten geboekt in de tweede seizoenshelft. Niels had twee vijfpitters nodig en Ivan één. En beiden sleepten een partij voor de bekende poorten weg. In het dubbel waren zij na een aarzelend begin oppermachtig. Jentine speelde in haar eerste partij het best. Zij kwam drie games goed mee, maar toen was de koek op. En dus pakte team 2 toch nog een keurige 7 3 overwinning. Natuurlijk vraag je jezelf dan nog wel even af wat de uitslag was geworden als Nick of Roeland van de partij was geweest, maar goed. Nakaarten heeft nooit zoveel zin. Wedstrijden speel je namelijk altijd met de spelers die er WEL zijn. Als de berichten die zijn binnengekomen juist zijn, heeft Entac 4 met 4 6 gewonnen bij Trefhoek is. Mocht dit waar zijn, dan staan Trefhoek 1, Entac 4 en Kampenion 2 gedrieën bovenaan met 51 punten uit negen wedstrijden en dat met nog één wedstrijd te gaan!

Komende zaterdag ontvangt team 2 Smash 1 uit Losser. Trefhoek 1 gaat dan op bezoek bij Twekkelerveld 1 en Entac 4 gaat in Deventer op bezoek bij Swift (D) 1. Smash en Swift (D) knokken nog om de zekere degradatieplaats 6 te ontlopen. 

 

2     Staphorst 1              - Kampenion 4               5- 5      

Danny Visscher 2, Mattias Beimers 1, (inv) Pascal Bruins 1 en dubbel 1 

Ook team 4 kampte met personele problemen. Chiel en Laurens waren verhinderd en dat betekende dat Danny en Mattias gezelschap kregen van Pascal uit team 5. Die personele problemen kon team 4 eigenlijk niet gebruiken, want het moest vandaag punten pakken tegen nummer laatst Staphorst 1. Dan zou de twee punten achterstand op Hoonhorst 2 namelijk kunnen worden omgebogen in een voorsprong, omdat Hoonhorst koploper Leogang 1 ontving. Danny, Mattias en Pascal knokten voor wat zij waard waren. Zij hadden zelfs lange tijd uitzicht op de overwinning, maar helaas konden zij een 3 5 voorsprong niet verzilveren. Het werd uiteindelijk 5 5. Toch een keurig resultaat voor team 4 in deze samenstelling. Danny pakte twee punten en Mattias en Pascal heel netjes één. Danny en Mattias trokken ook het dubbel naar zich toe. Komende zaterdag wordt duidelijk of team 4 als vierde of als vijfde eindigt. Omdat Hoonhorst 2 met 1 9 klop kreeg van koploper Leogang 1, staat team 4 nu twee punten voor op datzelfde Hoonhorst.

As. zaterdag gaat team 4 in Nunspeet op bezoek bij koploper Leogang 1. Hoonhorst 2 speelt dan bij Flits/Be Quick 62 3 dat nog een kansje heeft op de titel. 

 3. b  Hoonhorst 3              - Kampenion 5               8- 2      

Robin Makkink 1 en dubbel 1; Gert-Jan de Lange 0 en Guido Wessels 0 

Team 5 ging vandaag in Hoonhorst op bezoek bij de ongenaakbare koploper Hoonhorst 3. En dus was het puntjes sprokkelen. Dat sprokkelen stokte al bij twee. Alleen Robin wist in het enkelspel te scoren en samen met Guido pakte hij ook het dubbel. Als ik het wedstrijdbriefje zo bekijk, zat er ook niet meer in. Weliswaar verloor Guido zijn eerste partij met 13 15 in de vijfde game, maar het dubbel werd met 11 9 in de vijfde game gewonnen. De dames van Hoonhorst waren dus een maatje te groot. De concurrent van team 5 DTV 84 3 pakte vier punten en dus staat team 5 met nog één wedstrijd te spelen één puntje (!) op DTV 84 3 voor. Hoezo spannend?

Komende zaterdag gaat team 5 in Wezep op bezoek bij Drost Wezep 2. DTV 84 3 ontvangt dan Hoonhorst 3. 

 4. a  Kampenion 6              - Hoonhorst 5               2- 8

Albert Hoeve 2; Silas den Doop 0 en Rijk van Zanten 0 

Team 6 moest proberen de directe concurrent (Hoonhorst 5) op afstand te houden. Omdat Christiaan een baan heeft op zaterdag, kwamen Albert, Rijk en Silas in actie. Voor Rijk en Silas betekende dit dat zij hun laatste competitiewedstrijd speelden. Het werd een moeizame middag voor team 6 en dan druk ik me eigenlijk nog voorzichtig uit. Een goed resultaat zat er eigenlijk geen moment in. Alleen Albert kwam tot scoren en dan nog eens tweemaal. Rijk en Silas kwamen in het enkelspel niet in de buurt van een overwinning. Alleen in het dubbel hadden zij winstkansen, maar die partij ging met 2 3 verloren. En dus gingen de dames van Hoonhorst met een ruime 2 8 overwinning naar huis en eindigt team 6 als laatste in poule A van de 4e klasse. Heel jammer, want dat was niet nodig geweest. In de eerste vier wedstrijden pakte team 6 18 punten en stond het keurig derde. Maar ja, als je dan in de tweede serie van vier wedstrijden maar drie (!) punten pakt, dan wordt het natuurlijk erg moeilijk. 

 

5. b  Bultman/Smash 70 7      - Kampenion 7               7- 3      

Renate Scheper 2 en Bas Hartman 1; met twee spelers gespeeld. 

Hoofdstuk 2 van het verhaal misverstanden speelde zich bij team 7 af. Ook Jeroen was net als zijn broers Roeland en Laurens afwezig en wij (team 7 en ik) waren in de veronderstelling dat Jeroen wat had geregeld met Jos. Maar je begrijpt het al: ook Jos was verhinderd. En omdat er ook geen invaller kon worden geregeld, moesten Renate en Bas met hun tweeën naar Hattem. Heel sneu! Renate en Bas maakten er het beste van en wisten nog drie puntjes mee terug naar Kampen te nemen. Netjes hoor!

Komende zaterdag sluit team 7 de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Swift 64 2. 

 

wp    Flits/Be Quick 62 11    - Kampenion 8               7- 3 

Mark Steenstra 3, Niek ten Brinke 0 en Ben-Jan Smit 0

Team 8 ging in de voorlaatste competitiewedstrijd op bezoek bij koploper Flits/Be Quick 62 11. En aangezien die wedstrijd s morgens werd gespeeld, moest team 8 dat doen zonder kopman Henk. En dus was het aan Ben-Jan, Mark en Niek om te proberen een enkel puntje mee terug te nemen. Toen ik het wedstrijdbriefje onder ogen kreeg, was ik met stomheid geslagen. Team 8 bleek met 7 3 te hebben verloren en de boys hebben er een echte wedstrijd van weten te maken tegen een koploper die in acht wedstrijden maar zes punten had verloren. Mark bleek zelfs ongeslagen te zijn gebleven. Bijzonder knap tegen drie spelers die respectievelijk slechts één (tweemaal) en twee partijen hadden verloren. Ook Niek was dichtbij een overwinning. Complimenten jongens van team 8!

Team 8 speelt as. zaterdag in sporthal De Maten de laatste wedstrijd tegen Leogang 1.   

 

Een zaterdag dus met een aantal misverstanden. Goede communicatie is heel belangrijk. Denk niet van o, dat zal vast wel geregeld zijn of Pietje zal er wel van uitgaan dat && . Maak goed afspraken met elkaar. En laat a.u.b. niet de wedstrijdsecretaris alle problemen oplossen. Hij kan alleen actie ondernemen als hij van problemen op de hoogte is!!!   

 

Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

Kampenion