FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 22 november kwamen alle zeven jeugdteams in actie. De teams 3, 4, 5 en 6 deden goede zaken en team 2 leeft nog. Nederlagen waren er voor team 1 en 7. De balans was positief: driemaal winst, tweemaal gelijk en tweemaal verlies.

 


Lan A  HTC 1    - Kampenion 1    8 2
Jordy ten Have 1 en Gertjan Wessels 1; Robin Lieftink 0

Voor het 1e jeugdteam staat er niet zoveel meer op het spel. Het staat vierde en de kans is klein dat in die klassering nog verandering komt. Natuurlijk betekent dit niet dat de spelers er niet meer voor gaan. Immers, je speelt toch voor de eer? En verder is het toch een voorrecht om landelijk A te kunnen spelen? Vandaag stond de uitwedstrijd tegen het sterke HTC in Hoofddorp op het programma. Dat team staat al vrijwel het hele seizoen tweede en ook daarin komt geen verandering meer.
Team 1 speelde opnieuw met Jordy ten Have, Robin Lieftink en Gertjan Wessels. Ivan Hollander is inmiddels vrijwel helemaal hersteld, maar hij kiest er heel verstandig voor om dit seizoen alleen nog in de seniorencompetitie uit te komen.
Team 1 bood prima tegenspel, maar het kon niet voorkomen dat HTC uiteindelijk een ruime zege behaalde: 8 2. En dat terwijl het na vijf partijen 3 2 stond. Dat Gertjan, Jordy en Robin prima tegenspel boden, blijkt wel uit het feit dat geen enkele partij in drie games werd gespeeld; zeven partijen gingen over vier games en drie over de volle vijf. Gertjan en Jordy wonnen beiden van Avraam. Robin kwam niet tot scoren; hij verloor twee partijen in vijven. Bij HTC bleven Hodge en Lai zonder verlies.
Komende zaterdag sluit team 1 de competitie in landelijk A af met een thuiswedstrijd tegen aanstaand kampioen ATC 1 uit Nijmegen.


Hoofdkl. Kampenion 2  - Tafeltennis Zwolle 2   5 5
Niels Alberts 2, Nick Kuipers 2 en dubbel 1; Anja Ringenier 0

Voor team 2 staat er nog wel het nodige op het spel. Het moet namelijk in de laatste twee wedstrijden voldoende punten halen om degradatie te ontlopen. Zaterdag kwam buur Tafeltennis Zwolle 2 op bezoek en die wedstrijd zou winst moeten opleveren om nog kansen te behouden. Team 2 startte prima. Bij Zwolle speelde de sterke Janninka Kin in plaats van de minst sterke speler van het team: Jeroen Achterberg. En dat scheelt toch wel een slokje op een glaasje sportdrank. De andere spelers aan Zwolse kant waren Herman van Ommen en Kaz Waanders.
Toch stond het na twee partijen 2 0 voor team 2. Nick bleek niet geïmponeerd door de aanwezigheid van Janninka. Door zoveel mogelijk snelle en contraralley s te vermijden, wist Nick de partij in vijven binnen te slepen. Daarna leek Niels op een snelle 3 0 tegen Herman af te stevenen. Bij 12 10, 11 9 en 10 4 had Niels de nodige matchpoints, maar die waren aan hem niet besteed. Hij verloor nog met 10 12. Toen ook de 4e game naar Herman ging, werd het wat onrustig aan Kamper kant. De 5e game kon ook alle kanten op. Op het moment dat Herman aan het langste eind leek te trekken, kwam Niels weer bij zijn positieven en won hij alsnog met 14 12. Anja verloor in de derde partij met 1 3 van Kaz. Zij heeft onvoldoende ritme en speelt op dit moment eigenlijk een alles of niets spelletje . Maar ook daarvoor heb je ritme nodig om meer ballen raak te slaan dan fout.
In het vervolg van de wedstrijd bleef team 2 lange tijd aan de goede kant van de score. Via overwinningen in het dubbel (Nick/Niels) en Nick en Niels ieder eenmaal in het enkelspel, stond het na acht partijen 5 3. Maar het slotakkoord was voor de Zwollenaren. Eerst verloor Anja het damesonderonsje van Janninka en in de laatste partij vond Nick niet het juiste antwoord op de lange noppen van Herman. En dus eindigde de wedstrijd in 5 5.
De andere concurrent Gelvandria verloor met 6 4 van Entac 4 en dat betekent dat de stand onderaan met nog één wedstrijd te gaan   als volgt is:
 4) Tafeltennis Zwolle 2  9 39
 5) Kampenion 2               9 36
 6) Gelvandria 1               9 35
As. zaterdag ontmoeten Tafeltennis Zwolle 2 en Gelvandria elkaar in Zwolle, terwijl team 2 in Twello op bezoek gaat bij het op de tweede plaats staande Trias 2. En dan te bedenken dat het onderlinge resultaat tussen team 2 en Gelvandria gelijk is; beide teams wonnen eenmaal met 6 4 van elkaar. Het meest gunstigst onder de gegeven omstandigheden is dat Zwolle ruim wint van Gelvandria en dat team 2 een aantal puntjes mee snoept tegen Trias 2. Een vijfde plaats levert weliswaar ook degradatie op, maar biedt via een aanvraag nog kansen op een langer verblijf in de Hoofdklasse.


1e klasse Fitacc Emmeloord 1 - Kampenion 3    2 8
Danny Visscher 3, Chiel ten Brinke 2, Robin Makkink 2 en dubbel 1

Op één matige wedstrijd tegen team 4 na blijft team 3 dit seizoen goed presteren. Afgelopen zaterdag ging team 3 op bezoek bij Fitacc Emmeloord 1 voor de return van vorige week. Toen won team 3 met 10 0 van het met twee spelers acterende polderbewoners. Dat waren ook nog eens de twee minst sterke spelers van het team. Zaterdag was Emmeloord compleet en deden de twee sterkste spelers mee: Daan de Jong en Tim de Olde. R. Hooijman was de derde speler.
Team 3 trad zoals gebruikelijk aan met Chiel, Danny en Robin.
De boys speelden een prima wedstrijd. De eerste partij van de morgen ging naar Emmeloord; Chiel moest zijn meerdere erkennen in Daan. Maar vervolgens pakte team 3 vier punten op rij. Danny (tegen Tim) en Robin (tegen Hooijman) boekten eenvoudige overwinningen. En ook het dubbel werd een prooi voor team 3; Chiel en Danny versloegen Daan en Tim met 3 1. In de vijfde partij won Chiel in vieren van Tim.
Robin sloeg in zijn partij de zesde van de wedstrijd tegen Daan prima van zich af, maar hij kon niet voorkomen dat Daan in de beslissende vijfde game aan het langste eind trok. De partijen zeven, acht en negen gingen weer vrij eenvoudig naar team 3 waardoor het een 2 7 voorsprong nam. In de laatste partij verschenen de nog ongeslagen spelers achter de tafel: Daan en Danny. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd. Daan nam een 2 1 voorsprong, maar Danny geeft nooit op. De 4e en 5e game trok hij met 7 11 naar zich toe waarmee hij een prima 2 8 overwinning op het wedstrijdformulier deed verschijnen. Concurrent Tafeltennis Zwolle 3 won weliswaar met 0 10 bij Hoonhorst 2, maar as. zaterdag heeft team 3 in de onderlinge wedstrijd in de eigen sporthal De Maten aan drie punten genoeg om de titel veilig te stellen. Dat mag toch niet meer mis gaan. As. zaterdag komt concurrent Tafeltennis Zwolle 3 dus op bezoek.


1e klasse Kampenion 4  - Leogang 1     6 4
Pascal Bruins 2, Cristian van Eeden 2, Mattias Beimers 1 en dubbel 1

Schreef ik hiervoor dat team 3 dit seizoen goed presteert, datzelfde moet ik over team 4 schrijven. Als je als zesde team en mogelijk degradatiekandidaat de competitie in de 1e klasse ingaat en je je in de achtste speelronde al veilig speelt, dan doe je het meer dan goed. Team 4 (vierde) zaterdag ontving het op de derde plaats staande Leogang 1 uit Nunspeet dat vier punten meer had verzameld. En ook nu speelde team 4 een goede wedstrijd, al wisten de boys het niet af te maken. Cristian, Mattias en Pascal pakten een prachtige 6 1 voorsprong en het wachten was op de genadeklap waardoor team 4 zelfs de derde plaats van tegenstander Leogang zou overnemen. Maar de genadeklap bleef uit. Cristian, Mattias en Pascal verloren allen hun laatste enkelpartij waardoor het alsnog 6 4 werd. Natuurlijk is dit een knappe overwinning, maar er had dus nog ietsje meer ingezeten. Maar goed, het feit dat ik al enigszins kritisch ben op een 6 4 overwinning op Leogang, geeft al aan hoe team 4 zich dit seizoen heeft ontwikkeld. Team 4 eindigt dit seizoen tenminste als vierde. Petje af!
As. zaterdag sluit team 4 het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Fitacc Emmeloord 1.


2e klasse Vined 1   - Kampenion 5    2 8
Jos Bosch 3, Guido Wessels 3, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1

Net als voor team 3 zijn ook voor team 5 de wedstrijden 9 en 10 heel belangrijk. Helaas niet in de strijd om de titel, maar om handhaving. Het had een voorsprong van slechts één puntje op het op een degradatieplaats staande DTV 84 2. Team 5 ging zaterdag op bezoek bij Vined 1 in Heerde en het had geluk: aan Heerder kant deed namelijk de sterke J. Vorstelman niet mee. Dat scheelt een slokje op een flesje sportdrank. Vorstelman hield Vined in zijn eentje zo ongeveer bij de eerste drie dit seizoen. Team 5 pakte zaterdag dan ook een ruime overwinning: 2 8. Niet dat de winst in de partijen eenvoudig tot stand kwam, maar het verschil in kwaliteit en techniek gaf wel vaak de doorslag. Guido en Jos bleven ongeslagen, terwijl Gert-Jan slechts één partij wist te winnen. Maar hij pakte met Jos wel het belangrijke dubbel. Doordat concurrent DTV 84 2 met 7 3 verloor bij Heino 1, heeft team 5 nu een voorsprong van zes punten op de Dalfsenaren. As. zaterdag komt DTV 84 2 op bezoek in Kampen. Team 5 heeft dan aan drie punten genoeg om zich definitief in veilige haven te spelen. Overigens staat team 5 door de ruime overwinning in Heerde nu naast Vined 2 en is het onderlinge resultaat nu in het voordeel van team 5. En Vined gaat zaterdag op bezoek in Heino. Kortom, team 5 moet het nu op eigen kracht kunnen redden.


3e klasse Kampenion 6  - Tafeltennis Zwolle 7   5 5
Henk Boerman 2, Albert Hoeve 2 en Renate Scheper 1

Team 6 en tegenstander Tafeltennis Zwolle maken een heel moeilijk seizoen door. De drie andere tegenstanders in de poule zijn duidelijk te sterk en eigenlijk zijn alleen de onderlinge wedstrijden spannend. Beide teams kwamen tot 13 punten in zeven wedstrijden. Vandaag zouden zij dan ook onderling uitmaken wie dit seizoen als laatste en wie als voorlaatste eindigt. Het werd een leuke wedstrijd waarin geen van de zes spelers ongeslagen bleef. Het begin was voor de Zwollenaren en ook het eind. Het pakte namelijk een 0 2 voorsprong en het kwam van een 5 3 achterstand terug tot 5 5. Bij team 6 pakten Albert en Henk ieder twee punten en Renate één. Kampenion 6 en Tafeltennis Zwolle 7 eindigden daarmee gezamenlijk op 18 punten uit acht wedstrijden. Maar omdat team 6 in Zwolle met 3 7 won, eindigt het op de vierde plaats. Maar in deze poule die dus uit slechts vijf teams bestaat degradeert dit seizoen geen enkel team. Hopelijk hebben de zes spelers van afgelopen zaterdag dit seizoen veel geleerd en weten zij komend seizoen wat beter mee te draaien. We gaan het volgen. Team 6 speelde zaterdag de laatste wedstrijd en komt as. zaterdag dus niet meer in actie.


5e klasse Hoonhorst 4  - Kampenion 7    8 2
Niek ten Brinke 2; Matthieu vd Berg 0 en Mark Steenstra 0

Team 7 ging zaterdag op bezoek bij Hoonhorst 4 dat gedurende het seizoen steeds betere resultaten is gaan boeken. Dat de tegenstander sterker is geworden, bleek ook afgelopen zaterdag. Team 7 leed namelijk een vrij kansloze 8 2 nederlaag. Alleen Niek (tweemaal) wist tot scoren te komen. Mark en Matthieu bleven puntloos. Jammer, maar niets aan te doen. As. zaterdag sluit team 7 de competitie af met een uitwedstrijd bij Drost Wezep 5. Met de juiste instelling moet team 7 de competitie winnend kunnen afsluiten.


Al met al was het toch wel een vrij succesvolle zaterdag voor de jeugdteams van Kampenion. Team 2 leeft nog, team 3 heeft de titelkansen in eigen hand gehouden en team 4 blijft goed presteren. Team 5 heeft handhaving in eigen hand genomen en team 6 heeft via een gelijkspel voorkomen dat het deze competitie als laatste eindigt. Team 1 en 7 tenslotte leden (ruime) nederlagen. Komende zaterdag wordt de laatste competitieronde gespeeld. Dan meld ik mij weer.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion