FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 28 november werd de laatste competitieronde van de najaarscompetitie gespeeld. Zes van de zeven teams kwamen in actie en alleen voor de teams 2, 3 en 5 stond nog wat op het spel. Team 2 had minstens net zoveel punten nodig als concurrent Gelvandria om niet als laatste te eindigen, team 3 had drie punten nodig tegen directe concurrent TT Zwolle 3 om de titel veilig te stellen en team 5 had evenveel punten nodig tegen directe concurrent DTV 84 2 om zich te handhaven. Dit liep allemaal goed af. De balans was positief: viermaal winst en tweemaal verlies.

 


Landelijk A Kampenion 1 - ATC (N) 1 2 8
Robin Lieftink 1 en Gertjan Wessels 1; Jordy ten Have 0

Team 1 stond voor de moeilijke taak om tegen de aanstaand kampioen ATC uit Nijmegen een paar punten mee te snoepen. Het speelde weer met Gertjan (a), Jordy (b) en Robin (c). ATC verscheen achter de tafel met R. Hilgers (x), D. Heijmen (y) en M. Spithoven (z).

Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van. Gertjan, Jordy en Robin boden goed tegenstand, maar kwamen in de finales van de partijen meestal net te kort. Dat is overigens geen schande. ATC is immers de kampioen en is dan ook niet zomaar een tegenstander.

De eerste partij van de middag ging naar Kampenion. Gertjan versloeg op het nippertje R. Hilgers met 12 10 in de vijfde game. Daarna gingen zeven partijen op rij naar de gasten uit Nijmegen; zes partijen in vier en één partij in vijf games. In de negende partij wist ook Robin Hilgers met te verslaan en wel met 3 1. Het slotakkoord was weer voor ATC; Gertjan verloor in de laatste partij van D. Heijmen waardoor de eindstand 2 8 werd.

ATC had vijf punten nodig om de titel op eigen kracht veilig te stellen en dat lukte dus ruimschoots. De Nijmegenaren spelen komend seizoen samen met HTC in de kampioensklasse. Met Bit.nl uit Ede gaan zij daar proberen de eer van het Oosten zo goed mogelijk te verdedigen en wij wensen hen daarbij veel succes.

Doordat Flash onverwacht (ruim) bij Delta/Middelburg wist te winnen (3 7), is team 1 alsnog op de vijfde plaats geëindigd. Niet dat dit iets is om wakker van te liggen, maar jammer is het wel. Team 1 bivakkeerde vrijwel het hele seizoen op de vierde plaats en in mijn ogen verdiende het ook om als vierde te eindigen. Maar ja, als Middelburg het in de laatste wedstrijd laat liggen, dan houdt het op.

Gertjan, Ivan, Jordy en Robin kunnen terugkijken op een vrij goed seizoen. Alle vier debuteerden op het hoogste niveau en zij kwamen gezamenlijk tot een score van bijna vier punten per wedstrijd. Zoals bekend kon Ivan maar drie wedstrijden meespelen tot hij geblesseerd raakte. Met Robin werd een prima oplossing gevonden; niet alleen qua resultaat, maar ook qua persoon. Robin past namelijk prima in het team. Wat dat betreft is het ook niet verwonderlijk dat Robin heeft aangegeven komend seizoen graag nog in jeugdteam 1 te blijven spelen. Gertjan, Ivan en Jordy hebben Robin er komend seizoen ook graag bij, ook al betekent dit dat zij niet alle wedstrijden kunnen spelen.

Mede namens Kampenion 1 bedank ik Robin nogmaals dat hij ons dit seizoen uit de brand heeft geholpen. Fijn dat dit kon.


Hoofdkl. Trias 2 - Kampenion 2 7 3
Niels Alberts 2 en Nick Kuipers 1; Anja Ringenier 0

Team 2 stond vooraf voorlaatste en had 1 puntje voorsprong op Gelvandria 1 dat nummer 4 TT Zwolle 2 ontmoette. Vooraf is er contact geweest met de goede buur uit Zwolle en heb ik hen veel succes gewenst en de hoop uitgesproken dat zij in Apeldoorn een grote overwinning zouden behalen op Gelvandria. Tussen de middag kreeg ik bericht van speler Herman van Ommen dat de Zwollenaren met 2 8 hadden gewonnen. Ik heb hem hartelijk bedankt voor de medewerking en het bericht. Het woord of beter de daad was nu aan team 2. Het moest uit bij Trias 2 twee punten halen om als voorlaatste te eindigen. Die opdracht vervulde het al snel, want na twee partijen stond het 0 2. Niels en Nick wonnen beiden hun eerste wedstrijd. Hoera! Die voorsprong kon team 2 echter niet vasthouden, want uiteindelijk verloor het met 7 3. Alleen Niels de laatste weken goed op dreef wist nog een puntje te pakken. Niels scoorde vandaag tweemaal en Nick eenmaal. Anja bleef opnieuw zonder zege. Anja ervaarde ook zaterdag weer dat je het zonder training niet red op dit niveau. De vijfde plaats geeft in ieder geval het recht om weer een plaats in de Hoofdklasse aan te vragen. En het lijkt wel haast zeker dat die aanvraag wordt gehonoreerd. Nick en Niels kwamen dit seizoen beiden nog tot een score van rond de 50%. Met een gemiddelde 1e klasser daarbij moet het mogelijk zijn om weer in de Hoofdklasse uit te komen. Met dank aan TT Zwolle 2 onder het motto een goede buur is beter dan een verre vriend .


1e klasse Kampenion 3 - TT Zwolle 3 9 1
Robin Makkink 3, Danny Visscher 3, Chiel ten Brinke 2 en dubbel 1

Team 3 had in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen directe concurrent TT Zwolle 3 nog drie punten nodig om de titel veilig te stellen. Marcel Makkink, die het team vaak begeleidt, kon er bij de laatste wedstrijd helaas niet bij zijn. Daarom coachten ondergetekende en Sebastiaan Doorn (vanaf 15.00 uur) ditmaal het team.

Normaal gesproken is het natuurlijk geen onmogelijke opgave om drie punten te pakken, maar toch stonden de bekkies wat strak. En dan is zo n eerste partij natuurlijk heel belangrijk. Daarvan leken Danny en tegenstander Ignaat van der Meulen overtuigd. Het werd een heel spannende partij met wisselende kansen. Na drie games stond het 1 2 voor van der Meulen, maar Danny geeft zich nooit gewonnen. Door wat meer naar diens mindere backhand te spelen en zelf af en toe wat meer het initiatief te pakken, wist hij de partij nog te kantelen. Danny won alsnog met 3 2 en bracht daarmee de belangrijke 1 0 op het scorebord en wedstrijdformulier. Daarna was het de beurt aan Robin en tegenstander Sake Elfring. Als opdracht had ik Robin meegegeven om gecontroleerd aan te vallen en niet TE snel het punt te willen maken. Dat kwam er vrij aardig uit. In de eerste drie games (2 1 voor) waren beide spelers aan elkaar gewaagd, maar in de vierde game was Robin los : 11 - 3. Zo stond het dus 2 0 en had team 3 nog één puntje nodig om de titel binnen te halen. Het was aan Chiel om dat te doen en wel tegen Jos Bredewold. Jos had onvoldoende antwoord op de backspin van Chiel. Bovendien wisselt hij dat af en toe af met een bolle topspin. Heel lastig voor een tegenstander. Chiel kwam dan ook geen moment in de problemen en won met 3 0. De titel en promotie naar de Hoofdklasse was daarmee veilig gesteld. Natuurlijk werd coach Marcel via een Sms je op de hoogte gebracht. De Zwollenaren feliciteerden de kampioenen heel sportief en ook de Kampenionners maakten van de gelegenheid gebruik om Chiel, Danny en Robin te feliciteren. Daarna pakten de spelers de draad weer op. Maar je kon zien dat bij de spelers van TT Zwolle 3 er iets geknakt was, terwijl de Kampenaren juist vrijer gingen spelen. Team 3 liep uit naar een 6 0 voorsprong via zeges in het dubbel (Chiel/Danny op Elfring/Van der Meulen), Robin op Van der Meulen en Danny op Bredewold. Daarna wist Elfring het eerste puntje voor zijn team te behalen. Via een heel agressief spelletje, liet hij Chiel geen moment in zijn vertrouwde spel komen. Chiel verloor dan ook vrij kansloos al wist hij nog wel een game te pakken. Daarna speelden Robin en Bredewold een heel spannende partij, de spannendste van de middag. Daar leek het in het begin overigens niet op, want Robin pakte gedecideerd een 2 0 voorsprong. Maar Bredewold kwam sterk terug via tweemaal 11 13. Ook de vijfde game was spannend en uiteindelijk was Robin de gelukkigste: 11 9. De laatste twee partijen gingen vrij overtuigend naar team 3. Eerst herstelde Chiel zich van zijn nederlaag tegen Elfring door Van der Meulen in vier games te verslaan. En in de laatste partij was Danny eveneens in vier games te sterk voor Elfring.

Team 3 behaalde dus een zeer ruime 9 1 overwinning op concurrent TT Zwolle 3 en liet daarmee zien dat het de terechte kampioen is in de 1e klasse. Het behaalde in tien wedstrijden 74 punten, het won negen maal en het verloor slechts eenmaal (met 4 6 van team 4). Danny en Robin bleven zaterdag dus ongeslagen en Chiel pakte twee punten. Het negende punt pakten Chiel en Danny in het dubbel. Er zit nog steeds vooruitgang in de spelers. Ik ben dan ook benieuwd hoe Chiel, Danny en Robin zich komend seizoen staande weten te houden in de Hoofdklasse. Maar goed, eerst nog even nagenieten. Nogmaals proficiat.


1e klasse Kampenion 4 - Fitacc Emmeloord 1 6 4
Pascal Bruins 2, Cristian van Eeden 2, Mattias Beimers 1 en dubbel 1

In diezelfde 1e klasse speelde team 4 (vierde) speelde tegen nummer 5 Fitacc Emmeloord 1. Het had nog één puntje nodig om de polderbewoners onder zich te houden. Mattias wilde zijn wedstrijden redelijk snel achter elkaar spelen, omdat hij eerder weg moest. Emmeloord werkte daar zonder problemen aan mee. Mattias verloor zijn eerste twee partijen en toen Pascal vervolgens ook van de sterkste Emmeloorder speler Daan de Jong verloor, stond het zo maar 0 3. Maar team 4 schrikt dit seizoen niet zo snel ergens van. Het kwam ijzersterk terug. Mattias won zijn laatste partij en van de resterende zes partijen gingen er liefst vijf naar team 4. Alleen Cristian moest zich net als zijn teamgenoten gewonnen geven tegen Daan de Jong. En dus boekte team 4 een keurige 6 4 overwinning en stelde het de vierde plaats ruimschoots en definitief veilig. Een prima prestatie van Cristian, Jentine, Mattias en Pascal. Met twee spelers die vorig seizoen 3e klas speelden (Cristian en Pascal), één speler die 2e klas speelde (Mattias) en één 1e klasser (Jentine) leverde team 4 een knappe prestatie. Weliswaar is het niveau van de 1e klasse ongeveer vergelijkbaar met dat van de 2e klasse van het vorig seizoen, maar dan nog. Cristian en Pascal pakten zaterdag beiden twee punten en wonnen samen ook het dubbel. Mattias Beimers scoorde eenmaal. Wat mij betreft moet de fraaie vierde plaats ongeveer net zo hoog worden aangeslagen als de titel van team 3.


2e klasse Kampenion 5 - DTV 84 2 8 2
Jos Bosch 3, Gert-Jan de Lange 2, Guido Wessels 2 en dubbel 1

Team 5 (vierde) speelde tegen nummer 5 DTV 84 2 en het had nog drie punten nodig om het 2e klasserschap te verlengen. Dit bleek geen probleem, want na het dubbel stond het al 3 1. Jos die steeds beter gaat spelen en Guido wonnen hun eerste enkelpartij, terwijl Gert-Jan zich na een goede partij gewonnen moest geven tegen de sterkste DTV-speler: N. Boerman. Het dubbel werd een prooi voor Gert-Jan en Jos. En dus was de missie al na vier partijen volbracht. Maar alle zes spelers bleven er in de resterende partijen vol voor gaan en zo hoort het ook. Gert-Jan, Guido en Jos wisten de 3 1 voorsprong nog uit te breiden tot 8 2. Jos Bosch bleef knap ongeslagen en Gert-Jan de Lange en Guido Wessels wonnen ieder tweemaal. Het dubbel ging als vermeld naar Gert-Jan en Jos. Door dit resultaat en de 6 4 nederlaag van Vined 1 bij Heino 1 - eindigde team 5 nog als derde. Dat had ik twee wedstrijden geleden niet durven denken. De 2e klasse bleek dit seizoen toch vrij sterk waarin de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Onze spelers zijn nog heerlijk jong en moeten dan ook nog forse vooruitgang kunnen maken. Volgend seizoen moeten de boys om de bovenste plaatsen moeten kunnen meespelen.


3e klasse Kampenion 6 was vrij.

Zoals ik vorige week al aangaf, is team 6 als vierde geëindigd in een poule van vijf. Op onderling resultaat hield het TT Zwolle 7 onder zich. Het handhaaft zich in de 3e klasse en Albert, Henk en Renate moeten volgend seizoen laten zien dat zij zich hebben verbeterd gedurende dit seizoen.


5e klasse Drost Wezep 5 - Kampenion 7 4 6
Niek ten Brinke 3 en Mark Steenstra 3; Matthieu vd Berg 0

Team 7 besloot de competitie met een uitwedstrijd bij nummer laatst Drost Wezep 5. In deze wedstrijd lieten Mark en Niek zien inmiddels tot de wat betere 5e klassers te behoren. Matthieu is nog niet zover, maar heeft zich dit seizoen wel behoorlijk verbeterd. Dat vertaalt zich misschien nog niet direct in de behaalde winstpartijen, maar in de games pakt Matthieu meer en meer punten. En dan heb je het gewoon goed gedaan. Mark en Niek bleven ongeslagen, terwijl Matthieu niet tot scoren kwam. Omdat ook het dubbel verloren ging, won team 7 nipt met 4 6. Team 7 eindigt daarmee op een vierde plaats, omdat de wedstrijd TT Zwolle 11 Vined 2 niet meer wordt gespeeld. Het kan terugkijken op een goed seizoen waarin Ben-Jan vrijwel halverwege helaas moest afhaken vanwege inspanningsmigraine. Gelukkig bleken Bertin Bos en Danny Bruins bereid het team in noodgevallen uit de brand te helpen, wat overigens slechts eenmaal nodig was.

 

De competitie zit er dus op. Als wedstrijdsecretaris jeugd ben ik tevreden over dit seizoen. Eigenlijk presteerde alleen team 2 beneden de mogelijkheden en mijn verwachting, maar de grootste reden daarvan is bekend. Gelukkig wist het nog als voorlaatste te eindigen waardoor het de verwachting is dat via een aanvraag het verblijf in de Hoofdklasse kan worden verlengd. Team 1 speelde een vrij goed seizoen. Team 3 behaalde overtuigend de titel in de 1e klasse en in diezelfde klasse handhaafde team 4 zich opvallend gemakkelijk. Team 5 stond er toen het er moest staan en eindigde alsnog als derde. Team 6 speelde als verwacht een moeizaam seizoen maar het wist niettemin een team onder zich te houden. Team 7 tenslotte draaide goed mee en eindigde als vierde. Goede berichten dus. Op naar het volgend seizoen dat pas in de eerste week van februari 2009 van start gaat.

 

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion