FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 7 februari ging de jeugdcompetitie dan eindelijk van start. Zeven van de acht jeugdteams kwamen in actie. De prestaties vielen over het algemeen nog niet mee. En dat terwijl de meeste spelers toch een goede voorbereiding hadden gehad tijdens de Clubkampioenschappen een week geleden. De balans is duidelijk negatief: tweemaal winst en vijfmaal verlies.

 

 


Land. A Kampenion 1  - Wijk 16 1         4 6
Ivan Hollander 3 en dubbel 1; Robin Lieftink 0 en Jordy ten Have 0

Team 1 opende de competitie tegen provinciegenoot Wijk 16 1. De tegenstander is eigenlijk bij toeval in de landelijk A terechtgekomen. Het eindigde het afgelopen seizoen als derde in een groep van landelijk B en had eigenlijk op een goed geluk een aanvraag voor landelijk A ingediend. Door het afhaken van een team in landelijk A, kreeg Wijk 16 een plaats toegewezen.
Team 1 startte de wedstrijd met Robin Lieftink (a), Ivan Hollander (b) en Jordy ten Have (c). Wijk 16 speelde met Tim Sinninghe (x), Jarne Draaijer (y) en Wietse van der Mei (z).

Zou de eindklassering van de tegenstander er bij de spelers van team 1 onbewust voor hebben gezorgd dat zij de wedstrijd te licht opnamen? Het zou kunnen. Trouwens, ook ik had verwacht zo eerlijk ben ik dan ook wel weer dat team 1 als winnaar achter de tafel vandaan zou komen, maar het tegendeel bleek waar. De Deventenaren wonnen verdiend met 4 6. Ten opzichte van de vorige keer dat beide teams elkaar troffen twee seizoenen geleden zijn de spelers van Wijk 16 gegroeid.

Aan Kamper kant was er ook een speler die liet zien te zijn gegroeid en dat was Ivan. Hij bleef heel knap ongeslagen en ook het vertoonde spel geeft veel vertrouwen voor de nabije toekomst. Klasse. Robin verloor zijn eerste partij nipt, maar de beide andere wedstrijden gingen ruimer verloren. Datzelfde geldt voor Jordy. Na zijn eerste partij verlies in vijven wist hij zelfs geen game meer te pakken. Ik miste op dat moment een beetje de Jordy van een paar jaar geleden. Die ging altijd door totdat het laatste punt was geslagen. Het vierde punt voor team 1 pakten Ivan en Robin samen in het dubbel. Zij versloegen het duo Draaijer/Van der Mei met 11 9 in de vijfde game. Qua speelstijl passen Ivan en Robin prima bij elkaar. Zij voelden elkaar al goed aan, terwijl het de eerste keer was dat zij samen dubbelden.
Al met al dus een valse start voor team 1. Ik hoop dat team 1 in de komende wedstrijden laat zien dat die valse start niet meer dan een schoonheidsfoutje was.
As. zaterdag gaat team 1 in Baarn op bezoek bij Elan 1.

 


Hoofdkl. Kampenion 2  - Blauw-Wit 1        7 3
Robin Makkink 3, Chiel ten Brinke 2, Danny Visscher 1 en dubbel 1

Team 2 de kampioen in de 1e klasse van het afgelopen seizoen debuteerde zaterdag in de Hoofdklasse met een thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit 1 uit Almelo. En team 2 ging prima van start. Chiel, Robin en Danny wonnen allen hun eerste enkelpartij en Danny en Robin pakten samen ook het dubbel. En toen Robin ook zijn tweede partij won, stond het zomaar 5 0. Wat een weelde en wat een onverwachte tussenstand. Op dat moment kwam Blauw-Wit wat beter in de wedstrijd. Het wist van de laatste vijf partijen er nog drie te winnen waardoor de uitslag 7 3 in het voordeel van team 2 werd. Een mooie overwinning. Aan Kamper kant speelde Robin een puike wedstrijd en hij trok daarmee de goede lijn van de Clubkampioenschappen door. Klasse! Probeer dit vast te houden. Chiel pakte netjes twee punten mee en Danny moest duidelijk wennen aan het feit dat hij in de Hoofdklasse meer partijen verliest. Hij werd wat negatief naar zichzelf toe en dat is nergens voor nodig. Natuurlijk is het niet leuk als je zelf twee partijen verliest, maar uiteindelijk gaat het om de teamprestatie en het verbeteren van je niveau. De teamprestatie was prima en door het hogere niveau word je op je tekortkomingen gewezen en leer je waaraan je moet werken. Coach Marcel wijst daar de spelers ook op. Een prima competitiestart voor team 2 dus!
Komende zaterdag gaat team 2 op bezoek bij streekgenoot Hoonhorst 1.

 


Hoofdkl. Kampenion 3  - Effekt 74 1         4 6
Niels Alberts 1, Pascal Bruins 1, Nick Kuipers 1 en dubbel 1

Het was vreemd om te zien, maar de wedstrijd van team 3 verliep vrijwel het tegenovergestelde van die van team 2. Nick, Niels en Pascal verloren allen hun eerste enkelpartij en daarna sleepten Nick en Niels het dubbel eruit; tussenstand 1 3. Vervolgens verloren de Kampenaren allen ook hun tweede partij waardoor het op een gegeven moment 1 6 stond. Herinneringen aan het afgelopen seizoen kwam boven toen (toen nog) team 2 een matige eerste competitiehelft afwerkte. Maar gelukkig wierpen de Kamper spelers niet de handdoek. Niels, Pascal en Nick wisten allen vrij overtuigend hun laatste partij te winnen waardoor zij de stand met 4 6 een draaglijker aanzien gaven. Er had meer in gezeten, maar in een aantal partijen zat het net niet mee. Klasse dat de spelers bleven knokken en het was mooi om te zien dat Pascal het niveau prima aankon. Keurig Pascal!
As. zaterdag speelt team 3 in Deventer tegen Wijk 16 2.

 


De jeugdcompetitie in de afdeling Oost is gewijzigd. Speelden de teams t/m het vorig seizoen nog in drie Regio s: Twente, IJsselstreek en Zwolle, nu is er één afdelingscompetitie. Natuurlijk wordt nog wel zoveel mogelijk rekening gehouden met reisafstanden en reistijden. Maar de strakke indeling in regio s is verleden tijd. Op de eerste competitiedag valt op dat drie teams van Kampenion tegen teams uit de voormalige Regio IJsselstreek in actie kwamen; tweemaal tegen Gelvandria in Apeldoorn en eenmaal tegen Torenstad in Zutphen.

 


1e klasse Gelvandria 1  - Kampenion 4        9 1
Cristian van Eeden 1; Mattias Beimers 0 en Jentine Ringenier 0

Team 4 ging bij Gelvandria 1 in Apeldoorn op bezoek. Dat team degradeerde het afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse. Deze zaterdag was het een maatje te groot voor team 4. Het was met 9 1 duidelijk te sterk. Alleen Cristian van Eeden wist een puntje te pakken. Mattias Beimers en Jentine Ringenier bleven zonder zege. Zo n ruime nederlaag hadden we met elkaar niet verwacht. Maar goed.
As. zaterdag speelt team 4 niet; de wedstrijd van as. zaterdag tegen Torenstad 1 is verplaatst naar zaterdag 21 februari as.

 


2e klasse Bosman Wezep 3  - Kampenion 5        1 9
Gert-Jan de Lange 3, Guido Wessels 3, Jos Bosch 2 en dubbel 1

Team 5 is dit seizoen titelkandidaat in de 2e klasse A. Dat is geen grootspraak, maar op basis van de eindrangschikking van het afgelopen seizoen is dit een reële doelstelling. Tegen debutant Bosman Wezep 3 ging team 5 prima van start. Het behaalde prima 1 9 overwinning. Gert-Jan de Lange en Guido Wessels bleven ongeslagen en Jos Bosch pakte twee punten. Het dubbel werd een prooi voor Gert-Jan en Jos.
Komende zaterdag ontvangt team 5 een oude bekende: DTV 84 2.

 


3e klasse Gelvandria 3  - Kampenion 6        6 4
Albert Hoeve 2, Renate Scheper 1 en (inv) Bertin Bos 1

Team 6 ging net als team 4 op bezoek bij een team van Gelvandria, namelijk team 3. Helaas had Henk Boerman zich de avond ervoor afgemeld. Maar gelukkig wilde Bertin Bos wel invallen. Team 6 speelde een aardige wedstrijd; het verloor nipt met 6 4. Natuurlijk weet ik nog niet hoe deze uitslag moet worden ingeschat, want ik ken de kracht van Gelvandria 3 nog niet. Albert Hoeve pakte twee punten en Renate en invaller Bertin ieder één. Jammer genoeg gingen het dubbel en de laatste partij van Bertin nipt in vijven verloren.
Team 6 speelt as. zaterdag een thuiswedstrijd tegen TT Zwolle 5.

 


4e klasse Kampenion 7 was vrij.

Op zaterdag 14 februari gaat team 7 op bezoek bij TT Zwolle 11.

 


Wp-klasse Torenstad 7  - Kampenion 8        7 3
Danny Bruins 3; Mattias vd Berg 0 en Richard 0

Team 8 speelde zijn eerste competitiewedstrijd tegen Torenstad 7 in Zutphen en het deed dat met twee debutanten: Danny Bruins en Richard.  De spelers boden goed tegenstand, maar moesten de winst als team aan Torenstad laten. Danny maakte wel een bijzonder knap debuut; hij bleef namelijk doodleuk ongeslagen. Richard wist nog geen game te winnen, maar pakte wel de nodige punten in de games. Matthieu kwam ook niet tot winst en dat is toch wel wat onverwacht. Misschien volgende week beter.
Dan komt namelijk TT Zwolle 17 op bezoek.

Al met al had ik zelf iets meer verwacht van de eerste competitieronde. En dan vooral van de teams 1, 3 en 4. Maar ik heb het al vaker aangegeven wedstrijden worden niet achter een PC beslist, maar achter de tafeltennistafel. En gelukkig maar. Komende zaterdag zijn er al weer nieuwe kansen. Tot dan!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion