FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 14 februari kwamen zeven van de acht jeugdteams in actie. De wedstrijd van team 4 is op verzoek van tegenstander Torenstad 1 verplaatst naar zaterdag 21 februari. De zeven wedstrijden leverden driemaal winst op en driemaal verlies. Een partij eindigde in een gelijkspel.

 


Lan A Elan 1   - Kampenion 1        4 6
Jordy ten Have 2, Robin Lieftink 2 en Gertjan Wessels 2

Team 1 moest zich in Baarn zien te herstellen van de matige seizoensstart van afgelopen week.  En daarvan moest dan Elan 1 het slachtoffer worden.
Elan speelde met S. Berkhof (a), I. de Graaf (b) en R. de Jong (c).
Namens team 1 speelden Gertjan Wessels (x), Jordy ten Have (y) en Robin Lieftink (z).

Team 1 wist zich inderdaad redelijk te herstellen van de onverwachte nederlaag van vorige week. Het boekte een nipte 4 6 overwinning. Namens Elan was I. de Graaf een te groot obstakel; hij bleef ongeslagen en had ook een groot aandeel in de winst in het dubbel. Maar alle overige partijen leverden winst op voor Kampenion. En dus pakten Gertjan, Jordy en Robin ieder twee overwinningen in het enkelspel.
Na twee speelrondes lijkt de verwachting te worden bewaarheid dat er dit seizoen geen enkel team bovenuit steekt en dat het (dus) een leuke competitie wordt.
Komende zaterdag is team 1 vrij. De week erop speelt het in Oosterblokker tegen A-Merk 1.


Hoofdkl. Hoonhorst 1  - Kampenion 2       8 2
Danny Visscher 1 en dubbel 1; Robin Makkink 0 en Chiel ten Brinke 0

Team 2 ging op bezoek bij Hoonhorst 1. Mogelijk waren de verwachtingen na de winst van vorige week vrij hoog gespannen. Mocht dit het geval zijn geweest, dan zijn de spelers inmiddels weer ruw op aarde teruggezet. Team 2 leed namelijk een ruime 8 2 nederlaag. Slechts het dubbel leverde winst en de derde enkelpartij van Danny (bij een 7 1 achterstand). Chiel en Robin kwamen niet tot winst. Een teleurstellende uitslag waarmee het team zich zelf een slechte dienst bewees.
Komende zaterdag is ook team 2 vrij. De week erop ontvangt het buurman TT Zwolle 3.


Hoofdkl. Wijk 16 2   - Kampenion 3      7 3
Niels Alberts 3; Pascal Bruins 0 en (inv) Anja Ringenier 0

Ook team 3 moest een nederlaag incasseren. In Deventer bleek Wijk 16 2 met 7 3 te sterk. Een nederlaag die onnodig (hoog) uitviel. Niet alleen omdat het - met 'dank' aan Nick - onverwacht met Anja als invaller moest aantreden, maar ook omdat zij twee partijen nipt in vijven verloor. Niels wist zich aan de malaise te onttrekken en bleef keurig ongeslagen. Pascal en Anja bleven zonder zege. Door de twee nederlagen moet team 3 oppassen dat het niet al snel in een uitzichtloze positie verkeert.
Ook team 3 is as. zaterdag vrij. De week daarna speelt het een thuiswedstrijd tegen TT Zwolle 2.


1e klasse; de thuiswedstrijd van Kampenion 4 tegen Torenstad 1 isverplaatst naar zaterdag 21 februari as. De week erop gaat team 4 in Twello op bezoek bij Trias 2.


2e klasse Kampenion 5  - DTV 84 2       7 3
Guido Wessels 3, Gert-Jan de Lange 2, Jos Bosch 1 en dubbel 1

Team 5 speelde tegen een oude bekende : DTV 84 2. Beide teams ontmoetten elkaar nog in de laatste speelronde van de vorige competitie. Toen zat voor team 5 alles mee en won het met 9 1. Ditmaal moesten Gert-Jan, Guido en Jos er harder voor knokken. Maar &&&&&.. knokken deden ze. In een gelijkopgaande wedstrijd waren de Kamper spelers in de finales van de partijen net wat gelukkiger of vaster (doorhalen wat NIET van toepassing is). Uiteindelijk won team 5 met 7 3. Guido pakte drie punten, Gert-Jan twee en Jos één. Het zevende punt kwam uit het dubbel: 19 17 in de vijfde game (!).
Team 5 speelt op zaterdag 28 februari in Zwolle de belangrijke uitwedstrijd tegen TT Zwolle 4.


3e klasse Kampenion 6  - TT Zwolle 5       2 8
(inv) Bertin Bos 2; Albert Hoeve 0 en Renate Scheper 0

Bij team 6 liet Henk het opnieuw afweten. Renate, Albert en ondergetekende wachtten tevergeefs. Daarop belden we maar weer met Huize Bos om te vragen of Bertin wellicht weer wilde invallen. s Morgens had hij al met zijn eigen team gespeeld zie hierna maar Bertin wilde best weer spelen. Het werd al snel duidelijk dat TT Zwolle 5 één van de sterkere teams in deze poule is. Het zag er goed uit wat de drie Zwolse spelers lieten zien. De Zwollenaren namen een 0 6 voorsprong na o.a. twee nipte verliesbeurten van Renate en Albert tegen de Zwolse B. Bos. Bij 0 6 deed de Kamper B. Bos (Bertin dus) voor het eerst van zich spreken. In een prachtige partij was hij net te sterk tegen R. Kamer. En bij een 1 7 tussenstand was hij duidelijk te sterk voor de Zwolse B. Bos. Ik geef het toe, het staat wat vreemd: B. Bos B. Bos 1 0, maar goed. In de laatste partij verloor een sterk spelende Renate in vijven van R. Kamer. Aan Zwolse kant was P. Hegeman duidelijk te sterk. Team 6 snoepte dus twee puntjes mee tegen een titelkandidaat.
Ook team 6 komt as. zaterdag niet in actie. De week erop speelt het uit bij Heino 3.


4e klasse TT Zwolle 11  - Kampenion 7       5 5
Bertin Bos 3, Niek ten Brinke 1 en Mark Steenstra 1

Voor team 7 begon de competitie pas afgelopen zaterdag. Het ging s morgens op bezoek bij TT Zwolle 11. Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van. De start was duidelijk voor de Zwollenaren. Zij pakten een 5 1 voorsprong waarbij het Kamper puntje op naam kwam van daar is ie weer Bertin (Bos). Maar de Kampenaren bleven voor een beter resultaat knokken en met succes. Via Bertin, Niek, Mark en opnieuw Bertin werd het uiteindelijk nog 5 5. En dat is knap na een 5 1 achterstand. Dus kunnen we constateren dat de eerste kennismaking met de 4e klasse vrij aardig is verlopen.
Team 7 speelt eveneens pas weer op zaterdag 28 februari as. Dan ontvangt het Leogang 3.


Wp-klasse Kampenion 8  - TT Zwolle 17       8 2
Danny Bruins 2, Matthieu vd Berg 1 en Bram Verbeek 1 (allen uit 2 wedstrijden)

Tenslotte dan het welp-/pupillenteam, team 8. Ook dit team speelde tegen TT Zwolle en wel tegen het 17e team. Onze buren hebben dit seizoen liefst 20 (!) jeugdteams ingeschreven. Wat een aantal. Maar kennelijk levert het af en toe problemen op om de teams compleet achter de tafel te krijgen. Vooral in de voorjaarsvakantie. TT Zwolle 17 verscheen namelijk met slechts twee spelers. De vijf spelers maakten er toch een leuke wedstrijd van. Bij de tegenstander maakt de pas negen jarige J. de Boer een prima indruk. En aan Kamper kant bleek de even oude eh pardon jonge Danny opnieuw heel lastig te verslaan. Maar ook de debuterende Bram ook pas 10 jaar jong liet zien zijn mannetje al te staan. Routinier Matthieu had de pech tegen de sterke J. de Boer te moeten starten, maar hij herstelde zich daarna keurig. Uiteindelijk boekte team 8 een keurige 8 2 overwinning. Danny won zijn beide enkelpartijen, terwijl Bram en Matthieu ieder een partij wonnen en verloren. Aan Zwolse kant won J. de Boer tweemaal en bleef de pas tien geworden Hijlkema nog zonder zege. Het dubbel werd na een mooi pot gewonnen door Danny en Matthieu. Maar het belangrijkste deze middag was dat beide verenigingen nieuwe en talentvolle spelers achter de tafel brachten. Ik heb genoten.
Team 8 is komende zaterdag ook vrij. De week erna speelt het opnieuw thuis en wel tegen TT Zwolle 19.


De buitenstaander denkt wel eens dat er alleen mooi en leuk tafeltennis in sporthal De Maten te zien is als de hoogste jeugdteams thuis spelen. Daar ben ik het nooit mee eens. Want vaak wordt het pure tafeltennis in lagere klassen gespeeld. Daar straalt de spelvreugde van de spelers af. Daar wordt een nederlaag klakkeloos geaccepteerd. Daar glimt men van trots en plezier na een lange ralley. Ook de wedstrijden van team 5 (2e klasse) en team 6 (3e klasse) waren het aanzien meer dan waard. Kortom: ik heb genoten afgelopen zaterdag.
Komend weekend is er dus één inhaalwedstrijd in sporthal De Maten: team 4 Torenstad 1. Verder nemen vier spelers deel aan het ranglijsttoernooi in Nijmegen. Pascal Bruins en Guido Wessels op zaterdag aan het C-toernooi; Ivan Hollander en Robin Makkink op zondag aan het B-toernooi.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion