FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Wat opviel op zaterdag 16 februari, is dat drie teams van Kampenion de punten deelden met de tegenstander; de teams 2, 6 en 7. Overwinningen waren er voor de teams 1 en 4, terwijl de teams 3 en 5 nederlagen deelden. En zo was de balans deze zaterdag in evenwicht.  
Lanb  7907  Shot (S) 1 - Kampenion 1                4- 6
Ton Ringenier 2, Gertjan Wessels 2, Jordy ten Have 1 en dubbel 1

Na twee thuiswedstrijden speelde team 1 zaterdagmiddag zijn eerste uitwedstrijd en wel in Soest tegen Shot. Het was s morgens toch even schrikken toen de uitslag van GTTC Groningen 2 Shot (S) 1 van vorige week bekend werd: 4 6 voor de bezoekers. Was Shot nu zo sterk, of hebben wij de kracht van GTTC  wat overschat? Misschien dat dit vandaag duidelijk zou worden. Voor de wedstrijd stond team 1 in ieder geval gedeeld eerste met GTTC Groningen 2. En dat hadden we met elkaar voor het seizoen toch niet verwacht. Wilde team 1 bovenin blijven meedraaien, dan mocht deze wedstrijd niet worden verloren. Welnu, team 1 slaagde daar in. Het won in Soest met nipte cijfers: 4 6. Ton Ringenier en Gertjan Wessels pakten ieder twee punten en Jordy ten Have één. Het dubbel werd een prooi voor Gertjan en Ton. Shot (S) speelde met een invaller en dus werd de vraag over de kracht van GTTC 2 en Shot (S) 1 niet helemaal beantwoord. Team 1 blijft eerste, maar deelt die koppositie nu met NOAD (S) 1. 
Hfdkl  104  Gelvandria 1 - Kampenion 2            5- 5
Nick Kuipers 3, Niels Alberts 1 en Anja Ringenier 1 

Team 2 moest zich in Apeldoorn tegen Gelvandria 1 zien te herstellen van de onnodige thuisnederlaag tegen Entac 4 vorige week. In dat geval zou ook team 2 bovenin blijven meedoen. Team 2 slaagde daar gedeeltelijk in. Het kwam tot een puntendeling met Gelvandria. Nick Kuipers bleef net als vorige week heel keurig ongeslagen. Niels Alberts en Anja Ringenier pakten ieder één puntje. Team 2 blijft meedoen om de bovenste plaatsen. 
1      106  Kampenion 3 - Tafeltennis Zwolle 3   2- 8
Jentine Ringenier 2; Chiel ten Brinke 0 en (inv) Robin Makkink 0

Kopman Erwin had in de aanloop naar zaterdag zijn voet gekneusd en kon daarom niet in actie komen. Gelukkig wilde Robin Makkink wel invallen. In de voorjaarscompetitie 2006/2007 speelde Robin 5e klas en een jaar later speelt hij 2e klas en valt hij in bij team 3 in de 1e klas. Zo snel kan het gaan. Natuurlijk is het jammer als je tegen een medekandidaat in de strijd om de plaatsen 3, 4 en 5 niet in je sterkste opstelling kunt aantreden. Maar daar doe je nu eenmaal niets aan. Chiel, Robin en Jentine vochten voor wat zij waard waren, maar zij kwamen niet verder dan twee puntjes. Jentine kwam viermaal in actie (inclusief het dubbel) en speelde vier vijfpitters. Zij won twee enkelpartijen, verloor er één en verloor met Chiel het dubbel. Ook Robin wist heel knap tegenstander I. van der Meulen een vijfpitter af te dwingen, maar kwam in de beslissende partij helaas net te kort. Toch kan Robin terugkijken op een goede invalbeurt. Team 3 staat voorlopig laatste. 
2      205  Kampenion 4 - Robaard Hasselt 1      7- 3
Danny Visscher 3, Mattias Beimers 2, Laurens Trommel 1 en dubbel 1

In zijn eerste wedstrijd van het seizoen verloor Danny twee partijen, maar sindsdien is hij ongeslagen gebleven. Ook zaterdag was hij weer prima op dreef met goede overwinningen, o.a. op de sterke Hasselter dame G. Visscher. Mattias (2) en Laurens (1) voegden hier in totaal drie punten aan toe, terwijl ook het dubbel (Danny/Mattias) werd gewonnen. En dus boekte team 4 een goede en nuttige 7 3 overwinning. Voorlopig staat team 4 op een gedeeld tweede plaats, op ruime afstand overigens van Leogang 1. 
3. b   406  Vined 1 - Kampenion 5                       6- 4
Pascal Bruins 2, Gert-Jan de Lange 1 en Guido Wessels 1 

Team 5 speelde in Heerde een leuke wedstrijd tegen Vined 1, zo heb ik van chauffeur, leider en correspondent Gerard Wessels vernomen. Het was een gelijkopgaande wedstrijd die Vined 1 uiteindelijk naar zich wist toe te trekken. Via 4 4 werd het 6 4. Bij Vined speelt J. Vorstelman mee die vorig seizoen nog 1e klas speelde. Zo bekeken is de nipte nederlaag een behoorlijk resultaat. Pascal pakte hier twee punten en Gert-Jan en Guido ieder één. Team 5 staat op een gedeeld derde plaats.  
4. b   604  Kampenion 6 - Tafeltennis Zwolle 7 5- 5
Albert Hoeve 3, Renate Scheper 1 en dubbel 1; Henk Boerman 0 

Team 6 ontving Tafeltennis Zwolle 7, een team dat vooraf drie punten meer had verzameld. Dit puntenverschil bleef in stand, want beide teams deelden de punten: 5 5. Bij team 6 bleef Albert heel knap ongeslagen en snoepte Renate één puntje mee. Samen wonnen zij ook het dubbel. Henk was dichtbij een puntje, maar kwam in de beslissende vijfde game tegen Ten Brinke net te kort. Na deze speelronde staat team 6 op de vierde plaats. 
5. a   705  Kampenion 7 - Heino 4                        5- 5
Niek ten Brinke 2, Ben-Jan Smit 2 en Mark Steenstra 1 

Ook team 7 kwam voor het eerst thuis in actie. Tegenstander was Heino 4 dat vooraf één puntje meer had verzameld. En ook hier bleef dat zo, want de wedstrijd eindigde in 5 5. Het was een leuke wedstrijd waarin niemand zonder verlies en niemand zonder winst bleef. Ben-Jan en Niek pakten twee punten en Mark één. Team 7 staat voorlopig op een gedeeld vierde plaats. 

Op zaterdag 23 februari as. wordt in Nijmegen een landelijk C-Ranglijsttoernooi gehouden. In verband daarmee is er geen competitie. Namens Kampenion en zichzelf natuurlijk doen zeven spelers mee: Jordy, Niels, Gertjan, Danny. Pascal, Robin en Guido. Ik hoop hier volgende week wat over te kunnen melden. 

 

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion