Op zaterdag 28 februari kwamen alle acht teams in actie. Vier daarvan speelden tegen een team van buurman TT Zwolle; driemaal in Kampen en eenmaal in Zwolle. Deze wedstrijd binnen een wedstrijd werd door Zwolle gewonnen met 3 1. Opvallend daarbij was het dat al deze wedstrijden in 3 7 eindigden voor het bezoekende team. De totale balans was deze zaterdag ruim negatief: tweemaal winst en zesmaal verlies.

 


Lan A  A-Merk 1   - Kampenion 1      8 2
Ivan Hollander 1 en Gertjan Wessels 1; Jordy ten Have 0

Team 1 (derde) ging op bezoek bij nummer 2 A-Merk in Oosterblokker. Het verschil vooraf bedroeg twee punten. Wilde team 1 blijven meedoen, dan moest er worden gewonnen. Team 1 speelde met Ivan (X), Jordy (y) en Gertjan (z). A-Merk plaatste H. Heldring (a), R. Molenaar (b) en D. de Jager (c) achter de tafel.
Om direct maar met de deur in de sporthal te vallen: team 1 leed een vrij kansloze nederlaag. Het begin was daarbij doorslaggevend. Van de eerste vier partijen moesten er drie in een vijfde game worden beslist. En al die partijen gingen verloren. En dus stond het 4 0 waar het bijvoorbeeld ook 2 2 had kunnen staan. Dan krijg je toch een tikkie als team. Ivan wist vervolgens de vijfde partij (tegen Molenaar) nog wel te winnen, maar team 1 speelde toen al een verloren wedstrijd. In de resterende partijen wist alleen Gertjan (ook tegen Molenaar) nog een partij te pakken. Zo leed team 1 een ruime 8 2 nederlaag en kan het normaal gesproken een topklassering uit het hoofd zetten. Voorlopig moet het eerst proberen terug te keren naar de basis: lekker ballen en je eigen ding proberen te doen. En dan maar zien waar het dit seizoen eindigt. Het is zaak om te blijven genieten (en leren) van het spelen op dit niveau. Want die ervaring neem je toch maar mooi mee in je rugzak. Heel leuk om te vermelden is nog dat de 'Kamper delegatie' na afloop werd uitgenodigd om een Chinese maaltijd te gebruiken. Een bijzonder sympathiek gebaar van de gastheren - in dubbel opzicht - uit Oosterblokker. Natuurlijk werd de uitnodiging dankbaar aanvaard.
Komende zaterdag is team 1 vrij. De week erop ontvangt het Messchendorp Pallet 1.


Hoofdkl. Kampenion 2  - TT Zwolle 3       3 7
(inv) Guido Wessels 2 en Robin Makkink 1; Danny Visscher 0

Team 2 (vierde) ontving nummer laatst TT Zwolle 3. Het verschil bedroeg vooraf slechts twee punten in het voordeel van team 2. Voor beide teams was het dus zaak de wedstrijd winnend af te sluiten. Bij team 2 was Chiel ziek; voor hem viel Guido (team 5) in. Ook coach Marcel moest de wedstrijd wegens ziekte aan zich voorbij laten gaan. Zou dit hebben meegespeeld in de koppies van de spelers? Team 2 startte de wedstrijd stroef. Robin (tegen Sake Elfring) en Danny (tegen Ignaat van der Meulen) verloren hun eerste partij vrij kansloos in drieën. Maar Guido bracht het team heel netjes terug in de wedstrijd via een 3 1 overwinning op Jos Bredewold. Het dubbel liep ook al niet en zo stond er een niet verwachte 1 3 tussenstand op het wedstrijdformulier. Bij 1 4 deden Robin (tegen Bredewold) en opnieuw Guido (tegen Van der Meulen) wat terug en kon de partij nog alle kanten op. Maar de resterende partijen gingen alle naar TT Zwolle. Alleen Robin had in zijn laatste partij (tegen Van der Meulen) nog winstkansen. Zo kan het gaan: vorig seizoen leverden de twee ontmoetingen met deze tegenstander tweemaal winst op en nu verloor team 2 verdiend. Het is niet anders. Het is zaak om nu de knop om te draaien en eerst maar eens lekker proberen te ballen. De Hoofdklasse is echt geen klasse om tegenop te kijken. Kijk wat dat betreft maar naar Guido die heel knap twee partijen wist te winnen en daarmee aantoonde een hoger niveau aan te kunnen dan de 2e klasse waarin hij met zijn eigen team speelt.
As. zaterdag al ontvangt team 2 Hoonhorst 1; de wedstrijd is op verzoek van de tegenstander naar voren gehaald.


Hoofdkl. Kampenion 3  - TT Zwolle 2       3 7
Nick Kuipers 2 en Niels Alberts 1; Pascal Bruins 0

Team 3, dat gedeeld laatste stond, ontving koploper TT Zwolle 2. Team 3 moest proberen wat puntjes mee te snoepen. Het slaagde daar helaas nauwelijks in. Het begin was nog wel aardig. Na het dubbel stond het 2 2 via o.a. zeges van Niels (op A. Tiekink) en Nick (op K. Waanders). Daarna was de tafeltenniskoek ook vrijwel op. Alleen Nick wist A. Tiekink nog te verslaan. En dus verloor ook team 3 met de cijfers 3 7 van TT Zwolle 2. En dat is te weinig. Nick (2) en Niels (1) pakten de punten. Pascal scoorde niet, maar verloor twee partijen nipt. Ook team 3 speelt een moeizaam seizoen. En ook deze spelers moeten proberen hun eigen spel te spelen. Daar ben je immers het sterkst in?
Zaterdag over een week ontvangt team 3 Vitesse 35 1 uit Hengelo.


1e klasse Trias 2   - Kampenion 4      4 6
Cristian van Eeden 2, Anja Ringenier 2, Mattias Beimers 1 en dubbel 1

Team 4 ging in Twello op bezoek bij nummer laatst Trias 2. Wilde team 4 uit de gevarenzone blijven, dan moest er worden gewonnen. Dit lukte, zij het nipt: 4 6. Na het dubbel stond het 2 2, maar in de resterende partijen trok team 4 de winst naar zich toe. Anja en Cristian pakten twee punten en Mattias één. Het zesde punt wisten Cristian en Mattias er in het dubbel uit te spelen. Team 4 staat nu op een met Swift (D) 3 gedeelde derde plaats.
Zaterdag over een week speelt team 4 opnieuw uit; dan bij Bultman/Smash 70 3 in Hattem.


2e klasse TT Zwolle 4   - Kampenion 5      3 7
Guido Wessels 3, Jos Bosch 2, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1

Team 5 lijkt dit seizoen het enige team dat titelkandidaat is. Zaterdag ging het in Zwolle op bezoek bij TT Zwolle 4 dat (relatief) tweede stond. Het werd een leuke wedstrijd waarin de krachtsverschillen niet groot waren. Vijf partijen moesten in een vijfde game worden beslist. Na het dubbel stond het 2 2, maar daarna gaf team 5 gas en liep het uit naar een 3 7 overwinning. Guido bleef opnieuw ongeslagen. Jos pakte twee punten en Gert-Jan één. Het zevende punten pakten Guido en Jos in het dubbel. Team 5 blijft koploper.
Op zaterdag 14 maart gaat team 5 op bezoek bij het meisjesteam Hoonhorst 3.


3e klasse Heino 3   - Kampenion 6      7 3
Henk Boerman 2 en dubbel 1; Albert Hoeve 0 en Renate Scheper 0

Team 6 speelde s morgens bij Heino 3. Eigenlijk zou ik hier een omgekeerd verhaal kunnen houden als bij team 5. Ook hier was het namelijk een spannende ontmoeting. En ook hier moesten vijf partijen in vijf games worden beslist. Helaas gingen er daarvan vier naar de tegenstander. Uiteindelijk leed team 6 een enigszins geflatteerde 7 3 nederlaag. Alleen Henk wist keurig twee partijen in het enkelspel te winnen. Samen met Renate won hij ook het dubbel. Albert en Renate kwamen niet tot scoren in het enkelspel, al zaten beiden er wel heel dicht bij.
Zaterdag over een week speelt team 6 de uitwedstrijd bij Bultman/Smash 70 4.


4e klasse Kampenion 7  - Leogang 3       3 7
Bertin Bos 2 en dubbel 1; Niek ten Brinke 0 en Lars van Dijk 0

Team 7 ontving koploper Leogang 3 uit Nunspeet. De tegenstanders lieten deze middag zien dat zij terecht aan kop staan. Toch boden Bertin, Lars en Niek goed tegenstand en wisten zij drie punten mee te snoepen. Bertin scoorde tweemaal in het enkelspel en verloor zijn andere partij nipt in vijven (9 11). Het derde punt pakten Bertin en Niek in het dubbel. Niek wist bijna een puntje in het enkelspel te pakken, maar kwam helaas net te kort (11 13 in de vijfde game). Voor Lars was het natuurlijk niet leuk om tegen zo n sterke tegenstander je competitiedebuut te maken. Maar hij liet zien aardig te kunnen meekomen.
Zaterdag over een week ontvangt team 7 Swift (D) 7.


Wp-klasse Kampenion 8  - TT Zwolle 19       3 7
Bram Verbeek 2 en Danny Bruins 1; Richard Koetschruyter 0

De Benjamins van team 8 ontvingen TT Zwolle 19. En als je die jonge gasten ziet spelen, dan is het genieten. De spelers van TT Zwolle met o.a. de nog 7-jarige Mike Ebeling bleken wat verder te zijn dan de Kamper spelers. Maar dat is niet erg. De Zwollenaren wonnen met 3 7. Bram pakte knap twee punten en liet zien een goede wedstrijdmentaliteit te hebben. Danny pakte één puntje. Richard kwam nog te kort, maar dat is helemaal niet erg. Dit seizoen is het lekker ballen en veel leren. Als je wekelijks de trainingen blijft bezoeken, dan zul je zien dat je snel vooruit gaat.
Zaterdag 12 maart as. gaat team 8 in Deventer op bezoek bij Swift (D) 9.


Een tegenvallende zaterdag dus voor de jeugdteams van Kampenion. Tegenover twee overwinningen stonden zes nederlagen. Opvallend was het dat liefst zes van de acht wedstrijden een uitslag van 7 3 op het wedstrijdformulier verscheen. Het is voor de Kamper jeugdspelers zaak om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Daar ga je namelijk niet beter van spelen. Positief blijven en de trainingen blijven bezoeken is de beste remedie.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion