Op zaterdag 1 maart kwamen zes van de zeven teams in actie. De wedstrijd van team 4 werd uitgesteld, omdat tegenstander Leogang 1 vanwege ziekte en vakantie geen team op de been kon brengen. Team 1 deed goede zaken in de Martinistad en team 2 wist de schade bij de koploper uit onze provinciehoofdstad te beperken. De balans was negatief: tweemaal winst en viermaal verlies.

 


LanB  GTTC Groningen 2       - Kampenion 1               4- 6 
Jordy ten Have 2, Ton Ringenier 2 en Gertjan Wessels 2

Team 1 deelde tot vandaag de koppositie met NOAD uit Schiedam; beide teams hadden 19 punten verzameld. Daarachter stond GTTC Groningen 2 met twee punten minder op de derde plaats. Team 1 moest vandaag op bezoek bij datzelfde GTTC 2. Een lastige tegenstander dus. Voor zover ik weet, heeft een team van Kampenion nog nooit een goed resultaat in de Martinistad weten neer te zetten. Toch moest team 1 in staat worden geacht tenminste een gelijkspel uit Groningen mee terug te nemen. In het team van GTTC behaalt kopman Timothy vd Meulen het leeuwendeel van de punten, maar de andere drie spelers hebben het veel moeilijker. En dat bleek ook deze middag. Team 1 behaalde een kleine overwinning: 4 6. Alle spelers moesten hun meerdere erkennen in Timothy vd Meulen, maar wonnen wel van de andere twee Groninger spelers. Door dit resultaat en de andere uitslagen in de groep staat team 1 nu alleen eerste, al zijn de verschillen erg klein. Komende zaterdag ontvangt team 1 provinciegenoot Wijk 16 1, dat nu gedeeld tweede staat.


Hfdkl  TT Zwolle 2                   - Kampenion 2               6- 4 
Niels Alberts 1, Nick Kuipers 1, Anja Ringenier 1 en dubbel 1

Team 2 ging bij buurman Tafeltennis Zwolle 2 op bezoek, de koploper in deze poule van de Hoofdklasse. Wilde team 2 dat derde staat niet teveel zakken in de stand, dan moest het toch een punt of drie á vier mee terug nemen uit de provinciehoofdstad. Team 2 slaagde daarin; het verloor met 6 4. Alle spelers pakten één puntje. Het begin was duidelijk voor de gastheren. Na vijf partijen was het namelijk 4 1 en ook de zesde partij ging nog verloren. Daarna won team 2 drie partijen op rij. Helaas ging de laatste partij nipt verloren. Maar als alle spelers slechts één partij weten te winnen en je verliest uiteindelijk maar met 4 6, dan mag je niet klagen. Zo zie je maar weer hoe belangrijk zo n dubbel is.
Twekkelerveld 2 komt zaterdag op bezoek in sporthal De Maten.


1      Smash '70 3                      - Kampenion 3               7- 3      
Erwin Genuït 2 en Chiel ten Brinke 1; Jentine Ringenier 0

Team 3 moest op bezoek bij Bultman/Smash 70 3 dat gedeeld koploper was. Een lastige opgave dus. En dat bleek ook. Hoewel de spelers van team 3 prima tegenspel boden, konden zij een nederlaag niet voorkomen: 3 7. Erwin wist keurig twee punten te pakken en Chiel voegde daar netjes een puntje aan toe. Jentine bleef vandaag puntloos, maar heeft wel lekker gespeeld zo vertelde zij me.
Komende zaterdag ontvangt team 3 DTV 84 2; dit is de wedstrijd tussen de nummer laatst en voorlaatst.


2      Kampenion 4                    - Leogang 1                    uitg.      
Robin Makkink  Mattias Beimers  Laurens Trommel  dubbel

Vanwege de combinatie van ziekte en vakantie kon Leogang 1 geen team op de been brengen. Mogelijk wordt de wedstrijd op zaterdag 22 maart as. Ingehaald.
As. zaterdag gaat team 4 voor de tweede maal dit seizoen op bezoek in Hoonhorst, maar nu speelt het tegen Hoonhorst 2.


3. b   Kampenion 5                  - DTV '84 4                     7- 3      
Guido Wessels 3, Jos Bosch 2, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1

Team 5 ontving het op de laatste plaats staande DTV 84 4 en dus was het zaak om een (ruime) overwinning te behalen. Dan zou team 5 in het vervolg van het seizoen gemakkelijker kunnen spelen. De boys slaagden daar redelijk goed in. En als we nagaan dat de tegenstander in de sterkste opstelling verscheen, is het resultaat zelfs prima te noemen. DTV 84 4 telt namelijk twee spelers die al 3e klas speelden en twee spelers die uit de 5e klas komen. Vandaag speelde het met de twee 3e klassers en één (voormalig) 5e klasser. Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van. Guido bleef ongeslagen en Jos die zijn rentree maakte na een operatie pakte knap twee punten. Gert-Jan pakte één puntje. Daar waar Jos een partij nipt in vijven won, verloor hij er één nipt in vijven. Het zevende punt pakten Gert-Jan en Guido in het dubbel. Team 5 draait leuk mee in een aantrekkelijke poule.
Komende zaterdag speelt team 5 in Heino tegen Heino 1.


4. b   Heino 3                            - Kampenion 6               7- 3      
Albert Hoeve 3; Renate Scheper 0 en Bas Hartman 0

Team 6 speelde vandaag al in Heino, maar dan tegen team 3 van die vereniging. Bij team zijn de verschillen onderling nog wat groot. Albert die al ervaring heeft op dit niveau is bijna niet te kloppen, maar zijn teamgenoten die uit de 5e klaas komen, hebben het veel moeilijker. Maar dat is niet erg. Dat komt wel goed. Team 6 verloor met 7 3; alle Kamper punten kwamen op naam van Albert. Bas was in zijn tweede partij van de morgen dichtbij een overwinning, maar verloor met 9 11 in de vijfde game. Maar dat geeft wel aan dat hij er dichtbij zat. Geloof me; ook de teamgenoten van Albert gaan hun puntjes nog we meepakken.
As. zaterdag speelt team 6 pas zijn tweede thuiswedstrijd; tegenstander is dan Bultman/Smash 70 6 uit Hattem.


5. a   Kampenion 7                  - Leogang 3                    1- 9      
Niek ten Brinke 1; Matthieu vd Berg 0 en Ben-Jan Smit 0

Ook de spelers van team 7 hebben het nog moeilijk. Maar ook dat is geen reden voor ongerustheid. We hebben er bewust voor gekozen om het team niet in de welp-/pupilklasse in te delen, maar in de 5e klasse. Daar krijgen de spelers meer tegenstand en daar worden zij beter van. Je leert namelijk meer van een verliespartij dan van een wedstrijd die je met 9 1 wint. Vandaag trof team 7 het sterke Leogang 3, dat volledig uit meisjes bestaat. Ben-Jan, Matthieu en Niek vochten voor wat zij waard waren, maar zagen punt na punt naar de tegenstander gaan. Uiteindelijk wist Niek bij een 0 9 stand zijn partij te winnen en daarmee te voorkomen dat alle punten naar Nunspeet gingen. Jongens, jullie hebben goed gespeeld en geloof me, ook jullie gaan punten pakken. Misschien blijft het dit seizoen nog moeilijk gaan, maar de volgende competitie zijn jullie aan dit niveau gewend.
Komende zaterdag gaat team 7 in Zwolle op bezoek bij Tafeltennis Zwolle 11.


Het is zo verleidelijk om puur naar de resultaten te kijken. Maar dat is korte termijn politiek . Want wat is een 10 0 overwinning waard als je eigenlijk te laag bent ingedeeld? Of is een 3 7 nederlaag nu zo slecht als je team twee spelers telt die vorig seizoen één of twee klassen lager speelden? Het gaat er om dat het niveau van de spelers beter wordt en natuurlijk moeten de spelers plezier in het spelletje blijven houden. Dat is minstens zo belangrijk. En het is juist de kunst om plezier te blijven houden terwijl je vaak verliest. Ik heb deze zaterdag bijvoorbeeld genoten van Matthieu vd Berg (team 7) en M. Kampjes (DTV 84 4). Matthieu speelde in zijn tweede wedstrijd al een stuk beter dan in zijn eerste. En Kampjes kwam vandaag nog net te kort, maar hij heeft wel laten zien dat hij het niveau heeft om snel aan te haken in de 3e klasse. Dat heb ik hem ook laten weten. Volgende week meld ik mij weer.

 

Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion