FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Vandaag - maandag 30 juni - heeft de NTTB de indeling van de landelijke competitie bekendgemaakt. Natuurlijk heb ik direct bij Landelijk A gezocht naar ons eerste jeugdteam en inderdaad ik vond het terug in groep 4.

 


De afgelopen dagen had ik al regelmatig tevergeefs in mijn mailbox gezocht naar een mail van de NTTB. Maar op maandag 30 juni was het dan zover: het Competitiebulletin met de indelingen van de landelijke competitie was binnen. Voor de tweede maal in de geschiedenis van Kampenion speelt er een jeugdteam op het hoogst mogelijke niveau: landelijk A in de najaarscompetitie.

Jordy ten Have, Ivan Hollander en Gertjan Wessels mogen hun krachten meten met heel sterke spelers. Maar daar doe je het toch allemaal ook voor? Want van sterkere tegenstand wordt je zelf ook weer sterker. Prachtig toch? Een prachtige ervaring waarmee je in de nabije toekomst je voordeel mee kunt doen.

Dat team 1 op een heel hoog niveau acteert, blijkt wel uit de tegenstanders en de af te leggen kilometers. De indeling is als volgt:

  A  HTC 1  (Hoofddorp)   14.00 uur
  B  Middelburg 1   15.00 uur
  C  ATC (N) 1  (Nijmegen)   14.00 uur
  D  Summa Red Stars 1  (Venray)   13.00 uur
  E  Kampenion 1   14.00 uur
  F  Flash 1  (Eindhoven)   13.00 uur

Team 1 start de competitie op zaterdag 13 september as. met een thuiswedstrijd tegen Flash uit Eindhoven.

Nee, ik ga me ditmaal niet bezondigen aan voorspellingen en dergelijke. Ook kijk ik niet wat de resultaten van die teams in het afgelopen seizoen waren. Dat heeft allemaal niet zoveel zin, want de meeste teams zijn gewijzigd.

Wel wil ik even met jullie terugkijken naar twee jaar geleden: najaarscompetitie 2006. Toen speelde voor het eerst een jeugdteam van Kampenion op het hoogste niveau voor jongens: landelijk A. Dat team bestond toen uit Paul Kamstra, Ton Ringenier, Daan Slot en Arnaud van der Sluis. Het team sprokkelde de punten moeizaam bij elkaar en eindigde als laatste met 39 punten uit 10 wedstrijden. De boys met uitzondering van Daan kwamen wat te kort, maar dat was geen schande. Ze hebben er veel van geleerd.
Je moet er sowieso rekening mee houden dat de najaarscompetitie sterker is dan de voorjaarscompetitie. Immers, er is dan geen kampioenspoule en dus spelen alle sterke teams in landelijk A. Dit werkt weer door naar de competities in landelijk B en C, want ook die zijn ook het sterkst in het najaar.

Wat wil ik hiermee zeggen? Ga blanco de competitie, geniet van de tegenstand en het niveau en probeer zoveel mogelijk op te zuigen. Denk vooraf niet van ik wil vierde, derde of zelfs tweede worden . Bekijk het seizoen wedstrijd voor wedstrijd. Halverwege kun je wellicht bekijken om welke plaats je als team kunt spelen. En mocht de vijfde plaats het maximale zijn, dan is dat geen schande. Integendeel. Je behoort als team dan toch maar mooi tot de beste 20 teams van Nederland.
Nee, ik heb niet geschreven dat Kampenion 1 er niet voor zou moeten gaan. Helemaal niet. Ik heb ook niet geschreven dat de spelers een vrijblijvend seizoen moeten ballen. En ook niet dat jullie moeten opkijken tegen de tegenstanders. Dat is nergens voor nodig, want ook zij moeten gewoon naar het toilet. Wat ik heb bedoeld is dat je heel sterke tegenstanders tegenkomt en dat je best partijen kansloos zult verliezen. Maar dat is niet erg. Je leert in de regel meer van verliespartijen dan van eenvoudige overwinningen.

In augustus pakken we de draad van trainingen en dergelijke weer op. Tot dan is het af en toe een balletje slaan en vakantie houden. Geniet ervan.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion