Op zaterdag 29 april, Koninginnedag , kwam slechts één jeugdteam in actie, namelijk team 1. Het moest naar Nieuwegein om daar tegen het eerste team van de gelijknamige vereniging te spelen. Team 1 wist te winnen en daarmee de ongeslagen status te behouden.

Nieuwegein 1

-

Kampenion 1

3 7

Landelijk B

Daan 3, Arnaud 2, Paul 1 en dubbel 1


In de laatste wedstrijd van het seizoen wist team 1 de ongeslagen status te behouden. Tegen het op de derde plaats staande Nieuwegein werd een knappe 3 7 overwinning geboekt.

Team 1 speelde met Arnaud, Daan en Paul. Ton, die alle wedstrijden nog had gespeeld, kreeg vrijaf om op Koninginnedag zijn andere hobby uit te oefenen: muziek.

Het werd een wedstrijd om des keizers baard zoals dat zo mooi heet. Er stond niets meer op het spel. Kampenion was twee weken geleden al kampioen geworden en Nieuwegein staat het hele seizoen al vast op de derde plaats. Het valt niet voor iedereen mee om zich voor zo n wedstrijd op te laden. De spanning is er af. En eigenlijk speel je alleen nog voor de eer en je percentage. Toch moeten dergelijke wedstrijden ook worden gespeeld en eigenlijk moet je je ook voor die wedstrijden kunnen motiveren.

Daan gaf het goede voorbeeld. Na een aantal weken met vakantie in Italië te hebben verbleven, wees hij team 1 met drie zeges de weg. Arnaud wist redelijk in het spoor te blijven met twee overwinningen. Paul kwam tot één overwinning. Het zevende punt pakten de Kampenionners in het dubbel.

Daarmee kwam een eind aan een gedenkwaardig en historisch seizoen. Een seizoen waarin team 1 in tien wedstrijden tot 76 punten kwam; negenmaal was er winst en slechts eenmaal moest de tegenstander (GTTC 2) een gelijkspel worden toegestaan. Daan (86), Ton (85) en Arnaud (80) scoorden een hoger percentage dan 80 en nemen daarmee respectievelijk de plaatsen 1, 2 en 4 in de percentagelijst van groep 4 van landelijk B in. Paul staat met 62% ietsje lager, maar kan ook terugkijken op een geslaagd seizoen.

Volgend seizoen komt team 1 dus in landelijk A uit, het hoogste niveau in de najaarscompetitie. Het is zaak voor de vier Musketiers om zich goed op het nieuwe seizoen voor te bereiden. Zij moeten er staan als het seizoen medio september weer begint. En wie weet waar team 1 dan toe in staat is.

Op vrijdag 5 mei as. vanaf 18.30 uur speelt meisjesteam Kampenion 7 in sporthal De Maten de kampioenswedstrijd tegen DTV 84 6, ook een meisjesteam. Team 7 heeft aan twee punten voldoende om de titel binnen te halen. Weet het minder punten te pakken, dan is tegenstander DTV 84 6 kampioen. Supporters en belangstellenden zijn van harte welkom om Joyce Boerman, Anja Ringenier en Jentine Ringenier te steunen. Volgende week een verslag van deze wedstrijd.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion