FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Voor  Kampenion 1 en 2 ging de competitie een week eerder van start dan voor de andere teams, namelijk op zaterdag 9 september.
Beide teams liepen tegen een nederlaag aan.


Kampenion 1

-

De Treffers (R) 1

2 8

Landelijk A

Arnaud 1 en Ton 1; Paul 0


Lang werd uitgekeken naar het debuut van Kampenion 1 op het hoogste niveau in de jongenscompetitie: landelijk A. Zowel door de spelers zelf als door anderen binnen de vereniging. Alhoewel dat laatste niet was af te meten aan het aantal belangstellenden.

Kampenion speelde met Arnaud van der Sluis (a), Paul Kamstra (b) en Ton Ringenier (c).

Bij de gasten verschenen Lasr van Egmond (x), Rens Pleijster (y) en Max Hogenboom (z) achter de tafel.


De 1e wedstrijd ging tussen Arnaud en Van Egmond. Van Egmond is een verdediger met lange noppen die heel veel terugbrengt. En dus is het zaak om tegen zo n speler dwingend, maar geduldig, te spelen. En het valt niet mee om dit vier of vijf games vol te houden. Arnaud was in de eerste game te gretig, maar in de games erna was hij bijna gelijkwaardig. Toch ging de zege naar Van Egmond met 1 3: 0 1. In de 2e partij gaf Paul goed partij aan Pleijster. Helaas kwam ook hij net te kort. Hij verloor eveneens met 1 3: 0 2. Ton ontmoette vervolgens Hogenboom, op papier de kopman bij De Treffers. In drie van de vier games was er nauwelijks krachtsverschil, maar ook hier ging de zege met 1 3 naar Hogeboom: 0 3.

In het dubbel kwamen Arnaud en Paul te kort tegen Hogenboom en Pleijster: 0 3: 0 4.

Na het dubbel speelde Paul bij vlagen vrij aardig tegen verdediger Van Egmond, maar toch wist hij niet voldoende of de juiste wapens te vinden: 0 3 waardoor de tussenstand 0 5 werd.


Met deze tussenstand hadden vooraf weinigen rekening gehouden. Niet dat werd verwacht dat direct een (ruime) overwinning zou worden verhaald, maar toch.


In de 6e partij ontmoette Arnaud kopman Hogenboom. Het werd een leuke partij waarin Arnaud winstkansen had. Helaas bleek Hogenboom in de beslissende vijfde game te sterk: 0 6.

In de 7e partij wist Ton tegen de jonge Pleijster dan eindelijk de hatelijke nul van het wedstrijdformulier te halen. De eerste game ging nog verloren maar de drie volgende wist Ton te winnen. Het spel was weliswaar nog voor verbetering vatbaar, maar wist te winnen door Pleijster te overpoweren .

De volgende twee partijen gingen met 0 3 naar De Treffers. Eerst was Hogenboom duidelijk te sterk voor Paul en daarna moest ook Ton het antwoord schuldig blijven op het spel van Van Egmond. En dus werd de tussenstand 1 8.

In de laatste partij van de middag ontmoette Arnaud Pleijster. De partij leek veel op zijn tweede partij met dit verschil dat hij nu in de vijfde game duidelijk te sterk was voor zijn tegenstander: 2 8.


Wat mij persoonlijk opviel deze middag was dat de tegenstanders kort serveerden waardoor de Kamper spelers gingen twijfelen tussen de bal direct aanpakken of de bal rustig terug leggen . De Kamper spelers serveerden (te) lang en dus kwamen zij direct onder druk te staan. Verder speelden de spelers van De Treffers met uitzondering van de verdediger natuurlijk- een hoger tempo en was het voetenwerk beter verzorgd. Begrijp me goed, dit is geen schande. Vorig seizoen was het verschil tussen beide teams twee klassen. De Treffers speelde Kampioensklasse en Kampenion Landelijk B. De spelers en de trainer Simon was als coach aanwezig- weten waaraan moet worden gewerkt. En daarbij is ook de factor tijd een extra tegenstander. Immers, Kampenion zal er snel moeten staan om een rol van betekenis te kunnen spelen. En dat was toch de doelstelling vooraf.

Op zaterdag 16 september gaat Kampenion op bezoek bij Red Stars in Venray.


Trias 2

-

Kampenion 2

6 4

Hoofdklasse

Gertjan 2, Jordy 1 en Roeland 1 (uit 2)


Ook team 2 begon op zaterdag 9 september aan de competitie en wel met een uitwedstrijd tegen Trias 2 in Twello. Het zou een lastige morgen worden in Twello. Het begin was nog goed. Roeland versloeg zijn tegenstander Halm in vier games. Maar daarna ging liefst vijf partijen op rij naar Trias en nog vrij ruim ook. Eerst verloor Jordy van Draaijer (1 3) en daarna Gertjan van een speler wiens naam onleesbaar in op het wedstrijdformulier (0 3). En ook het dubbel ging met 0 3 verloren. En toen Roeland in de vijfde partij met 3 0 van Draaijer verloor en ook nog eens geblesseerd raakte, leek team 2 voor een kansloze missie te staan. Maar gelukkig wisten de boys de 5 1 achterstand nog een wat draaglijker aanzien te geven.

Gertjan bleek met 3 0 te sterk voor Halm, maar Jordy verloor met 1 3 van meneer onleesbaar . Daarna pakte Gertjan knap zijn tweede zege door Draaijer met 3 0 te verslaan. Helaas kon Roeland in zijn derde partij niet aantreden waardoor dit punt naar Trias ging. Maar in de laatste partij wist Jordy op hangen en wurgen van Halm te winnen. Het werd een vijfpitter waarin Jordy na 13 15 de gelukkigste bleek. Daarmee kwam de eindstand op 6 4 voor Trias 2.

Al met al een toch ietwat tegenvallend resultaat. Al moet ik de spelers mijn complimenten maken dat zij zich nog hebben weten terug te knokken, mede dankzij Gertjan. Verder is het te hopen dat de blessure van Roeland blijkt mee te vallen. Gelukkig heeft team 2 komende zaterdag geen competitieverplichtingen.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion