Vorige week zaterdag ging de competitie voor 9 van de 10 jeugdteams van start. De teams 2, 3, 4, 8, 9 en 10 begonnen toen overtuigend. Team 5 verloor nipt en de teams 6 en 7 verloren duidelijk(er). Team 1 had nog geen competitieverplichtingen. Op zaterdag 18 september deden de jeugdteams ook goed van zich spreken. Ditmaal kwamen 8 teams in actie. De balans: 6x winst, 1x gelijk en 1x verlies.

Team 1 (Gert en Rick Kwast en Ton) maakt zijn (r)entree op landelijk niveau na twee seizoenen van afwezigheid. Overigens, van het team dat toen landelijk speelde, is alleen Ton nog over. Gert en Rick Kwast maakten dus hun debuut op landelijk niveau; vandaar dus (r)entree. Alle drie spelers stonden stijf van de spanning in de wedstrijd tegen Dokkum 1 en dat was goed te zien. In de eerste partij kon Rick een 2 0 voorsprong niet vasthouden: 2 - 3. In de tweede partij haalde Ton niet zijn niveau en ook Gert verloor in zijn landelijk debuut onnodig. Daardoor stond het dus zomaar 0 3 en daar had bij Kampenion niemand rekening mee gehouden. Zoals zo vaak bleek het dubbel weer een heel belangrijke partij. Gert en Ton wisten dit punt werkelijk uit het vuur te slepen (3 2). Daarna ging de handrem er enigszins af. Ton en Rick wonnen de partijen 5 en 6 vrij eenvoudig, zodat het 3 3 werd. Daarna kon Gert het net niet bolwerken waardoor de Friezen opnieuw een voorsprong pakten. Gelukkig gingen de boys steeds beter spelen waardoor de achterstand alsnog in een kleine overwinning werd omgebogen: 6 4. Via overtuigende overwinningen van achtereenvolgens Ton, Gert en Rick bleven de boys net aan de goede kant van de score. Jammer was het dat zij niet vanaf het begin het niveau van de laatste partij haalden. Anders was de uitslag zeker 1 of 2 punten hoger uitgevallen. Coach Simon was dan ook niet helemaal tevreden. Maar na een tussenstand van 0 3 had het ook veel slechter kunnen aflopen. Daar mogen we de ogen niet voor sluiten. Gelet op de andere uitslagen in de poule (6 4 en 7 3) lijken de woorden van Simon bewaarheid te worden, namelijk dat het een vrij evenwichtige poule is waarin weinig dikke uitslagen te zien zullen zijn.

Team 2 (Arnaud, Erwin en Paul) gaat heel goed in poule A van de Hoofdklasse. Vorige week werd in Deventer met 2 8 gewonnen van Swift (D) 1 en afgelopen zaterdag speelde het tegen de oude bekende: Swifterbant 1, de concurrent in het afgelopen seizoen om het kampioenschap in de 1ste klasse. Maar waar Kampenion 2 in de breedte sterker is geworden, bleek Swifterbant aan kwaliteit te hebben ingeboet. Onze jongens verpletterden de polderbewoners met maar liefst 0 10. Slechts in twee partijen had de uitslag andersom kunnen zijn, maar voor het overige kwam de overwinning geen moment in gevaar. Team 2 staat na twee wedstrijden op 18 punten en lijkt voorlopig (?) het te kloppen team in deze poule. Volgende week zaterdag komt Entac 2 naar Kampen, een team dat misschien wel als grootste concurrent moet worden ingeschat. Kortom na zaterdag weten we meer. 

Team 3 (Gertjan, Robbert en Roeland) presteert goed in de 1ste klasse. Weliswaar is het niveau in die klasse niet zo hoog als de laatste seizoenen alle teams die nu in de 1ste klasse spelen, speelden het afgelopen seizoen in de 2de klasse- maar toch. Vorige week werd in en tegen Harderwijk gewonnen met 3 7 en nu werd Emmeloord verslagen met 4 6 en dat is netjes, omdat Emmeloord het afgelopen seizoen kampioen werd in de tweede klasse in dezelfde poule als team 3 (dat derde werd). Emmeloord speelde overigens niet in de sterkste opstelling, maar daar kan team 3 natuurlijk weinig aan doen. Voorlopig staat team 3 op 13 punten uit twee wedstrijden en lijkt het erop dat het spelen in de 1ste klas niet tot een seizoen beperkt blijft. Dat zou een goede zaak zijn, want nu kunnen de spelers zich verder (blijven) ontwikkelen. En bovendien blijft de aansluiting met team 1 en 2 gewaarborgd. 

Team 4  (Bram, Gert Bosman en Karsten) debuteert dit seizoen in de 2de klasse en voorlopig presteert ook dit team goed. In de eerste wedstrijd werd DTV 84 4 overtuigend verslagen (8 2) en in de tweede wedstrijd werd de gedoodverfde kampioen Batfighters 1- prima tegenstand geboden. Voor mij is het onbegrijpelijk dat dit team 2de klas moet spelen, omdat het naar mijn mening ook in de 1ste klasse bovenin zou meedraaien. Maar goed. Team 4 wist Batfighters vier punten af te snoepen en dat is een prima prestatie. Team 4 speelde vorig seizoen 3de klas en Batfighters speelde toen 1ste klas (en volgend seizoen ook weer). Voor de boys van team 4 is het zaak om dit seizoen veel te leren om daarna te kunnen oogsten. Want dat voor Bram, Gert en Karsten het plafond niet in de 2de klasse ligt, dat is voor mij wel zeker. 

Team 5 (Jordy, Laurens, Martijn en invaller Stefan Alteveer) is de competitie in een andere poule van de 2de klasse ook goed gestart. En dat is toch wel enigszins verrassend. In de eerste wedstrijd verloren Jordy, Laurens en Martijn nipt van Flits 4 (6 4) en in de tweede wedstrijd speelde het team met Stefan Alteveer (4de klas) als invaller in Heerde tegen Vined 1. Die wedstrijd wonnen de boys overtuigend met 2 8. Martijn was dit weekend afwezig en vierde speler Maarten zit nog in de lappenmand. Zelfs een (kijk)operatie bracht hem geen oplossing voor de knie die telkens op slot schiet. Welke arts heeft de sleutel voor dit probleem? Sterkte Maarten! Voorlopig heeft team 5 12 punten uit twee wedstrijden en draait het dus prima mee.

Team 6 (Frank, Ivan, Nick en Stefan Alteveer) komt uit in de 4de klasse. In de eerste wedstrijd moest het de kracht ervaren van de sterkte van de jeugdafdeling van Leogang SL; tegen team 6 van die vereniging werd met de cijfers 2 - 8 verloren. In die wedstrijd speelden Ivan (2x winst), Frank en Stefan overigens goed. Dat wil ik toch even vermelden. Maar -als gezegd- de jeugdteams van Leogang SL zijn met een enorme opmars bezig. In de tweede wedstrijd boekte team 6 een overwinning op Batfighters 3. Nick, Ivan en Frank versloegen de Elburgers op een manier die veel hoop geeft voor het vervolg van de competitie. 

Team 7 (Eline, Jentine, Mattias en Michael) speelde pas 1x dit seizoen; ook in de 4de klasse. De tweede wedstrijd (tegen Be Quick 62 2) werd uitgesteld. Zo konden de spelers wat langer bijkomen van de uitslag van de eerste wedstrijd. In Hattem verloren Eline, Jentine en Mattias namelijk met 10 0 van een team van Smash 70 uit Hattem. Dat team bleek veel te sterk. Maar dat kan gebeuren. 

Team 8 (Christiaan, Douwe, Stefan Kok en Umit) heeft al leuke resultaten behaald in de 5de klasse. Allereerst versloegen Christiaan, Stefan en Umit tegenstander Wijhe 1 met 7 3. En in de tweede wedstrijd werden de punten broederlijk gedeeld met Be Quick 62 4: 5 5. Toen kwamen Douwe, Stefan en Umit in actie. Kortom, een start die veelbelovend is. Zeker als je nagaat dat Christiaan en Umit voor het eerst competitie spelen. 

Team 9 (Hans, Niels en invaller Erwin Genuit) is een team dat personele problemen heeft. Allereerst liet Willem weten regelmatig op zaterdag te moeten werken en vervolgens liet Ruben Bremer het team eerst op zaterdag 11 september in de steek door niet te verschijnen. Daardoor moesten Hans en Niels met hun tweeën spelen. En in de week erop bedankte Ruben definitief waardoor het wekelijks passen en meten wordt om drie personen achter de tafel te krijgen. Heel teleurstellend en vervelend. Maar, de resultaten lijden er voorlopig niet onder. Eerst versloegen Hans en Niels met hun tweeën- tegenstander Flits 9 met 3 7 !!! Ja, je leest het goed. En in de tweede wedstrijd versloegen zij met invaller Erwin- Vined 4 met de alleszeggende cijfers 0 10. Heel netjes. Met elkaar (team 9, team 10 en ondergetekende) komen we er wel uit dit seizoen. Gelukkig gaat Willem zijn best doen om  ook nog een paar wedstrijden mee te pakken. 

Team 10 (Danny, Erwin en Michel) komt uit in de welp-/pupilklasse en kwam tot nu toe pas 1x in actie. Maar die wedstrijd werd heel overtuigend gewonnen: 9 1. Danny, Erwin en Michel waren duidelijk te sterk voor tegenstander Swifterbant 4. Jeroen kwam nog niet in actie evenals Anja die als reserve aan het team is toegevoegd. Alle vijf spelers debuteren dit seizoen, maar ik moet zeggen dat de spelers al een redelijk tot (heel) goed niveau hebben. Wat kan het hard gaan als je plezier in het spelletje hebt en (gezond) fanatiek bent! Natuurlijk is het na een wedstrijd nog te vroeg om conclusies te trekken. Er speelt al wel wat door mijn hoofd, maar daar kom ik nog wel eens op terug. 

Al met al prima resultaten dus van de jeugdteams van Kampenion. Het is goed om te zien dat na de grote groep van (bijna) 16-jarigen -maar liefst 11 jeugdleden !!!- zich eerst enkele 14- en 13-jarigen hebben aangediend en nu ook al 11- en 10-jarigen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion