FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De jeugdteams van Kampenion blijven het goed doen in de competitie. Natuurlijk is er hier en daar wel eens een ietwat tegenvallende uitslag te noteren, maar over het geheel genomen presteren de teams goed. Niet alleen qua resultaat, maar ook qua spel. En dat is eigenlijk nog belangrijker. Ook al denken de spelers daar zelf op zo'n moment (na een verliespartij) vaak anders over. Verder -en dat heeft er zijdelings mee te maken- gaat het uiteindelijk om de teamprestatie en niet om de individuele resultaten. De teamuitslagen vind je immers in de standen terug en niet de individuele. Team 8 was vrij op deze zaterdag de 25ste september.

Team 1 (Gert en Rick Kwast en Ton) speelde de eerste uitwedstrijd van het seizoen in Landelijk C  in Noord Holland. Spirit 1 uit Oudkarspel was de tegenstander. Spirit had de eerste wedstrijd met 7 - 3 verloren van DTTC '78, maar één van de drie spelers -Wilko Zuidersma- won zijn drie partijen. Team 1 was dus gewaarschuwd. Na een reis van ruim twee uur kwam men in Oudkarspel aan. Na te hebben ingespeeld, beet Rick het spits af. Rick gaf zijn tegenstander Wouter Wijker geen enkele kans: 0 - 1. Daarna wilde Ton tegen B. Davidson niet voor Rick onderdoen en dat lukte prima: 0 - 2. Gert trof vervolgens de eerder genoemde Zuidersma en hoewel hij prima partij gaf, kon hij Zuidersma niet van de overwinning afhouden: 1 - 2. Hierna volgende het -altijd belangrijke- dubbel. Namens Kampenion dubbelden Rick en Ton. Werd de eerste game nog 'weggegeven', de andere games gingen naar Kampenion: 1 - 3.
Rick -deze middag prima op dreef- versloeg vervolgens Davidson met 3 - 0 en bracht de tussenstand op 1 - 4. Gert leek die voorsprong verder te gaan uitbreiden, want tegen Wijker pakte hij de eerste twee games. Daarna ging het echter toch nog mis, want Wijker pakte de games 3, 4 en 5 nadat Gert in de beslissende game nog een aantal punten voorsprong had. Dit zou echter het laatste punt zijn dat Spirit die middag pakte. Ton versloeg eerst Spiritkopman Zuidersma in een spannende partij met 2 - 3 en vervolgens pakte Gert -eveneens in vijven- zijn eerste overwinning door Davidson te verslaan. Rick won ook zijn derde wedstrijd in drieën en daarvan werd kopman Zuidersma het slachtoffer. Rick stond geweldig te ballen. 'Het was genieten' aldus aanvoerder Ton. Ton pakte daarna ook zijn derde overwinning door Wijker met 0 - 3 het nakijken te geven.
Kortom, een prima teamprestatie van de boys. Coach Simon was dan ook goed te spreken. Een uitslag van 8 - 2 is bijzonder netjes. Dit omdat de krachtsverschillen tussen de teams vooraf als niet groot werden ingeschat. Door dit resultaat bezet team 1 na twee wedstrijden de 1ste plaats.

Team 2 (Arnaud, Erwin Landman en Paul) staat in de Hoofdklasse weer met beide benen op de grond. Vooraf had ik geluiden gehoord dat tegenstander Entac 2 wel 'even' met grote cijfers terug naar Enschedé zou worden gestuurd, maar &&&.. het liep toch ietsje anders. Voor diegenen die het (misschien) nog niet weten, wedstrijden worden niet op MSN of in de kantine beslist, maar achter de tafeltennistafel.
Wat zich deze middag afspeelde op wedstrijdtafel 1 heb ik nog niet vaak gezien in mijn 'tafeltennisleven'.
Erwin startte namens team 2. Na vier games stond het 2 - 2. In de vijfde game toonde tegenstander Raats zich de sterkste; 0 - 1. Het was aan Arnaud om de partijen weer in evenwicht te brengen. Lange tijd leek dat ook te gebeuren, maar hij liet tegenstander Becker ontsnappen (2 - 3); 0 - 2. Toen vervolgens ook Paul in vijf games verloor van Vermeer; 0 - 4, moest ik terugdenken aan de wedstrijd van team 1 vorige week tegen Dokkum, maar &&&&. het werd nu zelfs nog erger. Arnaud en Paul verloren namelijk (ook) het dubbel na vier games waardoor Entac uitliep naar 0 - 4. Arnaud pakte in de vijfde partij tegen Raats een 2 - 0 voorsprong, maar gaf de partij alsnog uit handen: 0 - 5. Erwin kopieerde die 'prestatie' door tegen Vermeer hetzelfde te doen, namelijk verliezen in vijf games na een 2 - 0 voorsprong: 0 - 6.
De kopjes gingen naar beneden. Ik heb echt even op de boys moeten inpraten. Inpeperen dat (bijvoorbeeld) 3 - 7 altijd nog beter is dan 'pak-em-beet' 1 - 9. Gelukkig drongen die woorden tot de boys door. De laatste vier punten gingen naar team 2. Eerst versloeg Paul tegenstander Becker in vier games: 1 - 6. Vervolgens was Arnaud in drie games te sterk voor Vermeer: 2 - 6. Paul pakte daarna zijn tweede overwinning door Raats in vier games te verslaan: 3 - 6. En tenslotte won Erwin de laatste partij van deze middag; tegenstander Becker werd met 3 - 1 verslagen, zodat de einduitslag 4 - 6 werd en de schade beperkt bleef. Ik hoop dat de boys nu wakker geschud zijn en dat zij voor het vervolg van het seizoen lering trekken uit de wedstrijd tegen Entac. Dan heeft het toch nog zijn nut gehad.  En ach, je kunt het ook zo bekijken: van de 6 partijen die werden verloren, had team 2 er 5 kunnen winnen. En de 4 winstpartijen werden overtuigend gewonnen. De uitslag 4 - 6 is dan ook geflatteerd. Voor hetzelfde geld was het bijvoorbeeld 6 - 4 voor team 2 geworden. Team 2 blijft koploper, maar zal volgende week de concurrent(en) zien naderen als het zelf vrij is. Gelukkig spelen die concurrenten -Entac 2 en Smash 1- dan tegen elkaar. Die week erna speelt team 2 bij Smash in Losser. Team 2 heeft alles nog in eigen hand.

Team 3 (Gertjan, Robbert en Roeland) bleef ook in de derde wedstrijd in de 1ste klasse ongeslagen. Het sterke DTV '84 3 werd knap op een 5 - 5 gelijkspel gehouden. Liefst zes van de tien partijen moesten in vijf games worden beslist en daarvan gingen er vier naar team 3. Ditmaal was Gertjan de gevierde man bij team 3; hij bleef heel knap ongeslagen. Robbert en Roeland pakte ieder één punt. Met een beetje geluk had er zelfs nog iets meer ingezeten. Het is goed om te zien dat de boys het niveau in de 1ste klasse vanaf de eerste wedstrijd goed aan blijken te kunnen. Dat is een prettige constatering. Voorlopig staat team 1 brutaal op de 1ste plaats.

Team 4 (Bram, Gert en Karsten) herstelde zich in de 2de klasse prima van de (nipte) nederlaag tegen titelkandidaat nr. 1 Batfighters vorige week; in Zwolle was het met 2 - 8 te sterk voor Flits 5. Gert en Karsten bleven ongeslagen en Bram pakte één puntje. Samen met Karsten pakte hij ook het dubbel. Gert toonde karakter door twee van zijn drie partijen in vijf games te winnen na met 2 - 1 te hebben achter gestaan. Karsten had minder moeite met zijn tegenstanders. Bram speelde ongelukkig en voelde zich verre van happy deze middag. Maar niet getreurd; het gaat uiteindelijk om de teamprestatie (zie de inleiding). Als wekelijks twee van de drie spelers er staan en de derde één puntje meepakt, dan doe je mee als team. Voorlopig bezet team 4 de 2de plaats.

Team 5 (Jordy, Laurens en Martijn) was zaterdagmiddag gastheer van het sterke Be Quick '62 1. Ook hier was het scoreverloop ietwat merkwaardig; via 2 - 0 en 2 - 6 werd het uiteindelijk 4 - 6. Jordy pakte twee punten en Laurens en Martijn ieder één. Tegenspeler Al-Abbassie was voor de drie spelers van team 5 te sterk, maar dat is geen schande. Voorlopig pakt team 5 zijn puntjes mee en dat is knap. Voor het seizoen waren de verwachtingen niet al te hoog (in ieder geval bij mij niet), maar tot nu toe presteert het goed en staat het op een keurige 3de plaats. Als het wekelijks punten blijft meesprokkelen en af en toe een overwinning boekt, moet het twee teams onder zich kunnen houden.

Team 6 (Frank, Nick en Stefan Alteveer) ging net als team 4 naar Zwolle om daar tegen een team van Flits te spelen, namelijk team 7. En net als team 4 beëindigde het de wedstrijd als winnend team: 3 - 7. Net als vorige week tegen Batfighters bleef Nick ongeslagen. Frank pakte twee punten en Stefan één. Het zevende punt bracht het dubbel Frank / Stefan binnen. Daarmee laat team 6 (inderdaad) zien dat het een woordje kan meespreken in poule C van de 4de klasse. Alleen de eerste wedstrijd tegen Leogang SL ging verloren, maar de beide andere wedstrijden leverden winst op met de cijfers 7 - 3. Na drie wedstrijden staat het op de 3de plaats.

Team 7 (Eline, Mattias en Michael) kwam pas voor de tweede keer in actie. Tegenstander was Leogang SL 9 uit Nunspeet. En ook dit team uit Nunspeet liet zien dat de jeugdteams uit Nunspeet in de lift zitten. Team 7 verloor met 3 - 7 en veel meer zat er eigenlijk ook niet in. Mattias en Michael pakten ieder een puntje.  Alleen Mattias had nog een extra puntje kunnen pakken; hij verloor de laatste partij van de middag met 9 - 11 in de vijfde game. Al met al mogen de spelers van team 7 niet ontevreden zijn over de uitslag. Ik denk dat het deze competitie een kwestie is van punten sprokkelen en veel leren. Team 7 staat laatste.

Team 8 was vrij en staat op een mooie 2de plaats.

Team 9 (Hans, Niels en invaller Danny) ontmoette Swifterbant 3 in sporthal 'De Maten'. Omdat derde speler Willem (ook) vanmiddag verhinderd was, moest weer een invaller worden gezocht. Danny (welpenteam 10) was graag bereid om in te vallen. Hans en Niels lieten zien dat team 9 (inderdaad) kan meespelen om de eerste plaats. Beiden bleven ongeslagen en staan na drie wedstrijden nog steeds op 100%; heel netjes. Danny stond in de eerste partij stijf van de spanning. Maar daarna ging hij steeds beter spelen en wist hij zelfs in zijn derde partij van de middag een puntje mee te snoepen. Omdat ook het dubbel naar team 9 ging (Hans / Niels), werd de uitslag 8 - 2. Daarmee staat team 9 op een fraaie 2de plaats.

Team 10 (Anja, Erwin Genuït en Jeroen) speelde zijn tweede wedstrijd in Ens tegen Smash-In 2. Na de ruime overwinning in de eerste wedstrijd tegen Swifterbant (9 - 1) moest het in een andere samenstelling proberen tot winst te komen. Toen had Erwin Danny en Michel als teamgenoten en ditmaal Anja en Jeroen.
Welnu, team 10 kwam inderdaad tot winst. Het werd uiteindelijk 4 - 6. Erwin toonde opnieuw aan een heel goed niveau te hebben en de meeste slagen al aardig te beheersen; hij won opnieuw zijn drie partijen. Anja pakte in haar eerste competitiewedstrijd heel knap twee punten. Jeroen (nog steeds maar 9 jaar oud) kwam vandaag nog niet tot winst, maar hij ging wel steeds beter spelen. En samen met Erwin pakte hij het dubbel.
Team 10 staat daarmee keurig op de 3de plaats al heeft het een wedstrijd minder gespeeld dan de nummers 1 en 2.

De balans van zaterdag 25 september: 5x winst, 1x gelijk en 3x verlies.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion