Op zaterdag 10 september ging de jeugdcompetitie van start. Dat wil zeggen, voor de teams 3 t/m 12 die in de regiocompetitie uitkomen. De landelijke teams (1 en 2) komen volgende week voor het eerst in actie. Van de tien teams die in actie kwamen, behaalden er zeven een overwinning. De meeste aandacht ging natuurlijk uit naar de 'broedertwist' tussen team 3 en team 4.

Kampenion 4 - Kampenion 3 0 - 10 (1e klasse)
Bram 0, Karsten 0 en Robbert 0
Gertjan 3, Jordy 3, Roeland 3 en dubbel 1
Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, had team 3 het in het begin van de wedstrijd heel moeilijk tegen team 4. Karsten dreef Roeland bijna tot wanhoop; de laatste ontsnapte met 9 - 11 in de 5e game. En Bram nam met gedurfd aanvallend spel een 2 - 0 voorsprong tegen Gertjan die lange tijd te passief speelde. Door alle schroom van zich af te gooien, wist Gertjan de partij nog te doen kantelen en met 2 - 3 alsnog naar zich toe te trekken.
De andere partijen waren minder spannend. Uiteindelijk werd het dus een maximale overwinning voor team 3. Je kon zien dat de spelers van team 3 in het nieuwe seizoen meer uurtjes hadden getafeltennist dan die van team 4. Dat betaalde zich uiteindelijk uit!

Vined 4 - Kampenion 5 1 - 9 (3e klasse)
Ivan 3, Martijn 3 en Nick 3
Team 5 wil zich dit seizoen mengen in de titelstrijd. Daarom deed het in Heerde goede zaken door team 1 van Vined met 1 - 9 te verslaan. Alleen het dubbelspel werd verloren. Alle drie de spelers speelden één 'hangpartij', maar wisten die partij wel uit het vuur te slepen. Dat is een prettige constatering.

Kampenion 6 - Drost Wezep 2 6 - 4 (3e klasse)
Laurens 3, Erwin G. 1, Mattias 1 en dubbel 1
Team 6 is de competitie goed van start gegaan. Het vooraf sterker ingeschatte Drost Wezep 2 werd met 6 - 4 verslagen. Laurens liet zien al de nodige ervaring op dit niveau te hebben; hij bleef eenvoudig op de been. Erwin liet heel fraaie dingen zien al leverden die fraaie ballen niet altijd punten op. Maar Erwin komt er wel. Mattias pakte net als Erwin één puntje.

DTV '84 8 - Kampenion 7 1 - 9 (4e klasse)
Frank 3, (invaller) Hans 3, Stefan A. 2 en dubbel 1
Ook team 7 is de competitie prima gestart. In Dalfsen won het met 1 - 9 van DTV '84 7. Hans, die inviel voor Eline (verstuikte enkel), liet geen enkel punt liggen. En datzelfde deed Frank. Stefan moest zich bij een stand van 0 - 9 echter gewonnen geven. Al met al een prachtige overwinning.

Leogang SL 6 - Kampenion 8 2 - 8 (4e klasse)
Niels 3, Michael 2, Umit 2 en dubbel 1
Het wordt eentonig, maar ook team 8 is de competitie overtuigend van start gegaan. In Nunspeet won het met duidelijke cijfers van Leogang SL 6: 2 - 8. Niels, de speler die na de vakantie de meeste tafeltennis in de benen -eh pardon armen- heeft, bleef ongeslagen. De zege is een mooie opsteker voor team 8.

Kampenion 9 - DTV '84 7 4 - 6 (4e klasse)
Christiaan 1, Hans 1, Stefan K. 1 en dubbel 1
Team 9 wist het lastige DTV '84 7 vier punten af te snoepen. Dat is netjes. Bovendien gaf het vertoonde spel reden tot optimisme. Alle spelers pakten één puntje. Zo spelend moet team 9 tenminste één team achter zich kunnen houden in een poule van de 4e klasse.

Vined 4 - Kampenion 10 2 - 8 (5e klasse)
Anja 3, Joyce 3, Chiel 2 en dubbel 1
Team 10 gaf -net als team 5- in Heerde zijn visitekaartje af. Team 4 van Vined werd met 2 - 8 teruggewezen. De debutanten Joyce en Chiel lieten zien direct heel goed mee te kunnen op dit niveau, maar dat is niet echt verrassend. Net als Joyce bleef ook Anja ongeslagen.

Kampenion 11 - DTV '84 9 1 - 9 (5e klasse)
Harmen 1, Aart 0 en Renate 0
Team 11 leed een ruime nederlaag tegen DTV '84 9, maar dat is geen schande. Aart en Harmen maakten vandaag hun debuut en zij sloegen direct een leuk balletje mee. Harmen wist zelfs het enige puntje te pakken. Renate haalde nog niet haar normale niveau. Het was net of ze moeite had met de verantwoordelijkheid als aanvoerder van het team en de enige die al competitie-ervaring heeft. Maar dat is nergens voor nodig, Renate. Volgende week beter!

Hoonhorst 6 - Kampenion 12 1 - 9 (welp-/pupilklasse)
Rijk 3, Silas 3, Jeroen 2 en dubbel 1
Ons welpenteam is de competitie zeer overtuigend gestart. Daarmee geven Jeroen, Rijk en Silas aan in ieder geval hoger te willen eindigen dat het vorig seizoen toen dit team laatste werd. Onze 9- en 10 jarigen hebben laten zien veel vooruitgang te hebben geboekt in één seizoen. En dat is een prettige constatering.

Al met al dus een succesvolle zaterdag voor de jeugdteams van Kampenion.
Het merkwaardige is dat voor zaterdag 17 september as. al de returnwedstrijden van zaterdag 10 september op het programma staan. Dan heb ik het over de teams 3 t/m 12. Team 1 en 2 spelen dan hun eerste competitiewedstrijd 'in den vreemde'. Team 1 gaat in Houten op bezoek bij HTTC 1 en team 2 in Gaanderen bij Odion 1.
Tot volgende week!

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion