FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook in de vierde competitieronde - op zaterdag 2 oktober - hebben de jeugdteams goede resultaten geboekt. Het wordt misschien een eentonig verhaal, maar als wedstrijdsecretaris jeugd houd ik wel van die eentonigheid. Team 6 boekte de grootste overwinning (10 - 0), op de voet gevolgd door team 1 en het welp-/pupillenteam 10 die beide met 9 - 1 wonnen.

 Team 1 (Gert en Rick Kwast en Ton) ging in Appingedam op bezoek bij nummer 2 DTTC '78 1 dat vooraf twee punten achterstond. Het was dus vooral zaak om de tegenstander op afstand te houden. Coach Simon koos voor de volgende opstelling: x) Ton, y) Gert en z) Rick.

Dat betekende dus dat Ton de spits moest afbijten tegen E. vd Wal. Ton moest één game inleveren, maar boekte toch een vrij eenvoudige overwinning: 0 - 1. Het was aan Gert om die voorsprong uit te breiden; R. Scheeres moest daarvan het slachtoffer worden. Hoewel hij de games nipt wist te winnen, pakte Gert wel een 0 - 3 zege: 0 - 2. Broer Rick kwam vervolgens in actie tegen M. Scheeres, inderdaad een broer van de tegenstander van Gert. Rick bood in de eerste twee games goed tegenstand, maar moest zich toch met 0 - 3 gewonnen geven: 1 - 2.

Coach Simon had ditmaal besloten dat Gert en Ton zouden dubbelen en dat bleek een prima keuze. Met respectievelijk 5, 7 en 2 tegenpunten was de overtuigende 0 - 3 overwinning een feit: 1 - 3.

Na het dubbel kwam Ton tegen R. Scheeres met 2 - 0 in games achter, maar daarna raakte Ton op dreef. Ging de derde game nog moeizaam, de vierde en vijfde game werden overtuigend gewonnen: 1 - 4. Rick vergrootte die voorsprong naar 1 - 5 door E. vd Wal met 1 - 3 te verslaan. Vervolgens kwam Gert in actie tegen de -op het oog- sterkste DTTC-er: M. Scheeres. Na een bijzonder spannende partij mocht Gert zich uiteindelijk winnaar noemen door de beslissende vijfde game met 9 - 11 naar zich toe te trekken: 1 - 6. In de achtste partij van de middag liet Rick tegenstander R. Scheeres in straight games kansloos: 1 - 7. Nu was het aan Ton om tegen de sterke M. Scheeres in actie te komen en ook dit werd een spannende partij. Ton bleek -net als Gert- de sterkste na vijf games: 1 - 8. Het was nu aan Gert om het slotakkoord te zetten op deze geweldige tafeltennismiddag. E. vd Wal moest daarvan het slachtoffer worden. En Gert slaagde daarin al bood vd Wal taai en goed tegenstand. Ook deze partij ging over de volle vijf games waarbij Gert de beslissende game met 6 - 11 naar zich toe trok: 1 - 9.

Zeker twee zaken vielen op aldus coach Simon: de vier echt spannende partijen gingen alle naar Kampenion; deels door goed spel en deels door geluk. Maar kennelijk dwing je dat dan af. Het tweede dat opviel was dat de spelers van Kampenion uit (nóg) beter lijken te spelen dan thuis. Dat heeft vast met druk te maken. Het is nu aan de boys om ook in de thuiswedstrijden het niveau te halen dat zij in zich hebben. Als zij daarin slagen, dan kunnen we nog een paar leuke jaren tegemoet zien.

Team 1 staat eerste met 23 punten uit 3 wedstrijden. Komende zaterdag is DTV '84 2 de tegenstander in sporthal 'De Maten'. DTV '84 heeft tot nu toe vier punten minder verzameld. Kortom, een heuse topwedstrijd komende zaterdag in landelijk C.


Team 2 en 3 waren beide vrij deze zaterdag.


Team 4 (Bram, Gert Bosman en Karsten) laat dit seizoen zien dat het sterker en sterker wordt. Komende uit de 3de klas laat het wekelijks zien één van de betere teams in de 2de klasse te zijn. Deze zaterdag speelde team 4, dat tweede stond, tegen nummer drie Flits 3 in Zwolle. En team 4 boekte een overtuigende 3 - 7 overwinning. Het heeft de 'pech' dat het is ingedeeld in één poule met het zeer sterke Batfighters 1, anders was het direct al kampioen geworden. Natuurlijk is die missie nu nog niet hopeloos, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Batfighters net wat sterker is. Maar hoe dan ook, team 4 gaat als een speer. Karsten bleef weer ongeslagen, Gert pakte weer twee punten en Bram weer één. Verder is team 4 in het dubbel nog ongeslagen. Team 4 staat tweede met 27 punten uit vier wedstrijden.


Team 5 (Jordy, Laurens en Martijn) trof vanmiddag het sterke Staphorst 1, net als Batfighters een degradant uit de 1ste klasse. Team 5 kwam te kort, maar dat is geen schande. Het was goed om te zien dat de Kamper spelers aanhaakten naarmate de wedstrijd vorderde. Jordy bleek zelfs vanaf het begin dat niveau aan te kunnen. Het blijft verbazingwekkend om te zien hoe snel het kan gaan als je plezier in het tafeltennis hebt, (gezond) fanatiek bent en natuurlijk ook aanleg hebt. Jordy speelt nu pas zijn derde seizoen en staat al boven de 50% in de 2de klas te ballen. Daarmee wil ik teamgenoten Laurens en Martijn overigens niet tekort doen. Laurens wordt 8 oktober nog maar 12 jaar en speelt dus ook al 2de klas. En Martijn, de routinier, speelde lange tijd 5de klas en heeft zich door zijn niet aflatende enthousiasme en positiviteit weten op te werken tot het niveau van 2de klas. Kortom, team 5 presteert naar de mogelijkheden in de 2de klasse. Het staat vijfde met 17 punten uit vier wedstrijden.


Team 6 (Ivan, Nick en Stefan Alteveer) ging in de 4de klasse op bezoek bij Smash '70 7 in Hattem. Het werd een eenvoudige middag voor de boys van team 6: 0 - 10. Alleen Stefan moest één game afgeven en alle andere partijen werden met 0 - 3 gewonnen. Dat zegt genoeg denk ik zo. Team 6 doet het dan ook prima in deze poule van de 4de klasse en ik denk dat het samen met twee teams van Leogang SL (6 en 8) gaat uitmaken wie 1, 2 en 3 worden. En als je bedenkt dat ook de nummer 2 aan het eind van het seizoen promoveert, dan snap je wel dat het spannend wordt. Voorlopig staat team 6 gedeeld tweede met 26 punten uit vier wedstrijden. Komende zaterdag is concurrent Leogang SL 8 de tegenstander in sporthal 'De Maten'. En dat team staat samen met Kampenion 6 op de gedeeld tweede plaats.


Team 7 (Jentine, Mattias en Michael) heeft het moeilijker in een andere poule van de 4de klasse. Vanmiddag kwam het sterke Leogang SL 5 op bezoek en -het wordt eentonig- ook dit team van Leogang SL bleek zeer sterk te zijn. In het enkelspel wist alleen Mattias een puntje mee te snoepen. Jentine was daar dicht bij, maar moest zich in vijf games gewonnen geven. Opvallend was dat zij samen in het dubbel een heel overtuigende overwinning boekten op het Nunspeter dubbel. De uitslag werd dus 2 - 8. Team 7 staat laatste met 5 punten uit drie wedstrijden. Gelukkig degradeert er dit seizoen geen enkel team in de 4de klasse en dus kunnen de spelers van team 7 lekker vrijuit ballen.


Team 8 (Christiaan, Stefan Kok en Umit) blijft het goed doen in de 5de klasse. Ook in de derde wedstrijd bleef het zonder nederlaag. En opvallend is dat telkens een andere speler 'de grote man' is. Ditmaal was dat Umit. Hij won zijn drie partijen waarvan twee in vijven. Stefan pakte twee punten en Christiaan bleef puntloos. Maar samen met Stefan won hij wel het dubbel. Team 8 heeft in drie wedstrijden 18 punten verzameld en staat dus op een gemiddelde van 6 punten per wedstrijd. Het staat daarmee op een goede derde plaats.


Team 9 (Hans, Niels en invaller Danny) had vandaag een belangrijke testcase in poule E van de 5de klasse. Tegenstander was namelijk Leogang SL 11 uit Nunspeet, een team dat uit drie meisjes bestaat. Die meisjes bleken heel behoorlijk te kunnen ballen. Het werd dan ook een spannende wedstrijd. Niels wist twee partijen te winnen en Hans en Danny ieder één. Het dubbel werd een prooi voor Hans en Niels. Danny heeft er nu twee invalbeurten in team 9 opzitten. En hij heeft daar veel van geleerd. Het tempo is er hoger en de tegenstander brengt meer ballen terug. Ik denk dat Danny daar straks profijt van heeft in zijn eigen team 10 dat in de welp-/pupilklasse uitkomt. Team 9 heeft Leogang SL 11 dus op afstand gehouden en blijft tweede. Volgende week wacht koploper Spoolde 2. Dan hoopt Willem zijn eerste wedstrijd te spelen.


Team 10 (Anja, Erwin en Jeroen) speelde in dezelfde opstelling als vorige week tegen Smash-In 2. Ditmaal voerde de 'reis' naar het tafeltennismekka van het damestafeltennis in Overijssel: Hoonhorst. Het wekt dan ook geen verbazing dat het team van tegenstander Hoonhorst 6 uit drie meisjes bestaat en dan ook nog eens in de leeftijd van 7 en 8 jaar (zie ook hierna). Hartstikke goed en complimenten aan Hoonhorst. De meisjes uit Hoonhorst kwamen nog tekort tegen ons team 10. Erwin en Anja wonnen hun partijen in drie games en alleen Jeroen moest zich in één partij gewonnen geven. Samen met Erwin wist hij wel het dubbel te winnen en zo is de uitslag 1 - 9 verklaard. Een prima prestatie van ons welp-/pupillenteam. Inmiddels is al wel duidelijk dat Erwin een echt talent is. Ik kom daar later nog wel eens op terug. Die jongen zal snel op een hoger niveau terug te vinden zijn. Team 10 staat tweede met 24 punten uit drie wedstrijden. Volgende week kom koploper Leogang SL 13 op bezoek dat één puntje meer heeft verzameld. Als het goed is, spelen Danny, Jeroen en Michel dan.


Dan nog iets over het meisjestafeltennis. Het is opvallend dat men in Hoonhorst telkens weer een nieuw 'blik meisjestafeltennissters' opentrekt. Ik heb daar heel veel respect voor. Maar ik heb goede hoop dat het aantal tafeltennissters bij Kampenion ook zal toenemen. Naast Eline en Jentine (team 7) hebben we nu Anja en dan hebben we nog een aantal meisjes dat nog geen competitie speelt: Lisanne Kroes, Renate Scheper, Cindy Kok en Kelly van Mierlo. Ik hoop dat ik niemand vergeet; oeps, ook Imke Schrijer is sinds kort lid. Ik hoop echt dat ook zij binnenkort ervoor zullen kiezen om in competitieverband te gaan tafeltennissen. Want geloof mij, je kijkt misschien heel erg op tegen het spelen van competitie. Maar als je het eenmaal hebt gedaan, dan wil je niet anders meer. Het laatste voorbeeld daarvan is Anja.


De balans van zaterdag 2 oktober: 5x winst, 1x gelijk en 2x verlies.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion