FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 22 januari ging de voorjaarscompetitie 2004/2005 van start. Kampenion neemt daaraan met maar met liefst 11 teams deel. Dat is eenmaal eerder voorgekomen. Van de 11 teams kwamen er gisteren 9 in actie. De wedstrijd van team 2 (tegen DTTC 78) werd uitgesteld tot zaterdag 5 februari en team 11 was vrij. De balans sloeg op deze eerste wedstrijddag positief door: vijfmaal winst, tweemaal gelijk en tweemaal verlies.

Team 1 (Gert en Rick Kwast en Ton) maakte zijn debuut in landelijk B. Het moest direct aantreden tegen één van de voornaamste titelkandidaten: Emmen 1. Dat team werd het afgelopen seizoen vierde in die klasse met een gemiddelde van ruim vier punten per wedstrijd. Het wasgoed te zien dat de spelers van Emmen over het algemeen meer ervaring hadden dan de Kamper spelers. Onze jongens hadden meer kansen nodig om tot scoren te komen en dan is de kans op fouten automatisch ook groter. Dat bleek gisterenmiddag.
De boys werden zeker niet kansloos afgeserveerd , maar op de beslissende moment waren de Emmer spelers doortastender.
De beide Kamper punten kwamen op naam van Ton. Bijna was hij ongeslagen gebleven; in zijn tweede partij namelijk verloor hij met 9 11 in de vijfde game na een incident op 9 9. In een prachtige ralley maakte zo leek het- het winnende punt, maar tijdens de ralley had hij met zijn linkerhand op de tafel geleund en dat mag niet volgens de reglementen. De scheidsrechter (Rick) had het niet waargenomen, maar van de kant bemoeide de begeleiding van Emmen zich ermee en toen gaf de scheidsrechter alsnog een let. Natuurlijk waren de Emmer protesten terecht; sterker nog, het punt had direct naar tegenstander Wegner moeten gaan. Maar aan de andere kant kunt je ook zeggen dat de scheidsrechter beslist. En in dat geval was de kans groot geweest dat Ton de partij had gewonnen. Hoe dan ook, Ton bleek het niveau prima aan te kunnen al speelde hij wisselvallig. Gert en Rick kwamen nog iets te kort. Maar na één wedstrijd (tegen een vrij sterk team) is het natuurlijk nog te vroeg om conclusies te trekken.
Volgende week staat de wedstrijd tegen Flits 2 op het programma. In die wedstrijd zijn de winstkansen groter.

Team 2 kwam nog niet in actie in Landelijk C; de wedstrijd tegen DTTC 78 1 uit Appingedam werd uitgesteld, omdat in Groningen vandaag de Regiokampioenschappen werden gehouden.

Team 3 (Gertjan, Robbert en Roeland) moest in de 1ste klasse naar Harderwijk om daar tegen team 1 aan te treden. Helaas wist men in Harderwijk niet dat de jeugdcompetitie al begon en dus was er enig telefoonverkeer tussen (begeleider) Gerard Wessels, ondergetekende en Edwin van der Ley (wedstrijdsecretaris Harderwijk) nodig om de wedstrijd doorgang te kunnen laten vinden. Uiteindelijk werd de wedstrijd alsnog gespeeld en gelukkig wisten de boys van team 3 ruim te winnen: 2 8. Dat is een prima resultaat, want het afgelopen seizoen werd tweemaal met de cijfers 7 3 gewonnen. Een prima start dus voor teams 3.
Gertjan bleef ongeslagen en Robbert en Roeland pakten ieder twee punten. Het achtste punt haalden Gertjan en Roeland in het dubbel binnen.
Volgende week komt Staphorst 1 op bezoek in sporthal De Maten .

Team 4 (Bram, Gert Bosman en Jordy) ging in de 2de klasse in Zwolle op bezoek bij Be Quick 62 1. Bram en Gert bleken nog niet helemaal klaar te zijn voor de competitie; bovendien had Gert een dropping in de benen. Beiden wisten dan ook slechts eenmaal te winnen. Jordy ging prima van start en hij won zijn drie enkelpartijen. Helaas ging het dubbelspel (Gert/Jordy) nipt verloren. En zo eindigde de wedstrijd in 5 5, ietwat tegenvallend omdat bij Be Quick 62 de sterkste speler (Al-Abbassie) niet meedeed.
Flits 4 is volgende week de tegenstander in sporthal De Maten .

Team 5 (Laurens, Martijn en Nick) moest ook naar Zwolle, maar hier was Flits 5 de tegenstander. De boys van team 5 gaven in de 3de klasse direct hun visitekaartje af, want zij namen alle punten mee terug naar Kampen. Alleen in de eerste partij van de morgen kwam de zege moeizaam tot stand; Martijn bleef tegenstander Michael Bremmers nipt de baas. Hij won met 9 11 in de vijfde game. Alle andere partijen werden relatief eenvoudig gewonnen. En dus bleven Laurens, Martijn en Nick allen ongeslagen; een prima begin dus.
Volgende week ontvangt het DTV 84 4.

Team 6 (Danny, Erwin Genuït en Ivan) kreeg bezoek van Fitacc Emmeloord 3. In de eerste partij verloor Danny vrij kansloos en dus leek het een moeizame middag te gaan worden voor het jeugdige en talentvolle team. Maar dat bleek nogal mee te vallen, want dat was ook meteen het enige punt dat Emmeloord zou pakken. Onze jongens wonnen met maar liefst 9 1. Erwin en Ivan bleven ongeslagen en Danny pakte twee punten. Ook het dubbel was een prooi voor Erwin en Ivan al ging dat heel moeizaam. Toch moeten we niet teveel waarde hechten aan die eerste (ruime) overwinning. Uit een gesprek dat ik met begeleider Leppers had, werd duidelijk dat het team van Emmeloord vorig seizoen in de welp-/pupilklasse uitkwam waar het overtuigend kampioen werd. Het is dan ook vrijwel niet één van de sterkere teams in deze poule van de 4de klasse.
Volgende week gaat team 6 in Elburg op bezoek bij Batfighters 3, één van de sterkere teams in deze poule.

Team 7 (Frank, Hans en Stefan Alteveer) komt in een andere poule in de 4de klasse uit en het ging in Hattem op bezoek bij Bultman/Smash 70 6. Helaas viel er voor onze jongens weinig eer te behalen. Sterker nog, het wist geen enkel punt mee terug te nemen naar Kampen. Waren er dan helemaal geen winstkansen? Jawel; in twee partijen werd in vijf games verloren. Zowel Hans als Frank overkwam dat. Het is zaak om niet te lang bij deze maximale nederlaag stil te blijven staan. Volgende week zijn er nieuwe kansen als Be Quick 62 3 op bezoek komt.

Team 8 (Eline, Jentine en Michael) speelt ook al in de 4de klasse. Het ontving Hoonhorst 3. Lange tijd leek team 8 op een ruime overwinning af te stevenen. Na verlies in de openingspartij (Jentine) werden de vijf volgende wedstrijden alle gewonnen. En dus stond het zomaar 5 1. Helaas kon team 8 die lijn niet doortrekken, want de vier laatste partijen gingen verloren. En dus werd het alsnog 5 5. Toch biedt de wedstrijd van gisterenmiddag perspectief. Eline pakte heel knap twee punten en wist samen met Jentine ook het dubbel te winnen. Jentine en Michael scoorden ieder eenmaal.
Volgende week gaat het net als team 6- op bezoek in Elburg; Batfighters 5 is dan de tegenstander.

Team 9 (Christiaan, Ibrahim en Umit) ontving zaterdagmiddag Vined 4. En de boys boekte in de 5de klasse een overtuigende overwinning: 9 1. Alleen Christiaan moest een partij inleveren, maar alle andere partijen werden gewonnen. Ibrahim en Umit kwamen geen moment in de problemen. Sterker nog, Ibrahim die debuteert- overtuigde zowel tactisch als technisch. Hij heeft duidelijk talent en aanleg.
De (uit)wedstrijd van volgende week tegen Smash-In is uitgesteld tot zaterdag 5 februari, omdat Smash-In op 29 januari niet in de sporthal terechtkan. Omwisselen van de wedstrijd was ook niet mogelijk, omdat volgende week al het maximale aantal van zes teams thuis speelt.

Team 10 (Anja, Renate en Stefan Kok) ging al vroeg op pad naar Effect uit Mariënheem. Team 2 van die vereniging was de tegenstander in de 5de klasse. En onder aanvoering van routinier Stefan wist team 10 de wedstrijd heel knap te winnen: 3 7. Stefan zelf kwam niet in de problemen en bleef dus ongeslagen. Anja pakte heel netjes twee punten en debutante Renate wist ook heel knap een puntje mee te snoepen. En ook in de andere partijen kwam zij goed mee. Een mooie overwinning dus voor team 10.
Volgende week zaterdag komt Flits 10 op bezoek in sporthal De Maten .

Team 11 was vrij.


Al met al dus een hoopvol begin van de nieuwe competitie. Natuurlijk mogen aan de eerste uitslagen nog geen conclusies worden verbonden, maar toch. Volgende week gaan we bekijken wat deze eerste uitslagen waard zijn.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion