FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 19 februari kwamen negen van de elf teams in actie. De teams 5 en 9 waren vrij. Ook nu sloeg de balans weer positief door: maar liefst zesmaal winst en slechts driemaal verlies was de oogst van deze zaterdagmiddag. De twee landelijke teams kwamen tot winst. En datzelfde geldt voor de teams 3, 4, 6 en 8.

Team 1 (Gert Kwast, Rick Kwast en Ton Ringenier) speelde in de landelijke competitie B thuis tegen GTTC Groesbeek 1 dat laatste stond met vier punten uit twee wedstrijden. Team 1 stond twee plaatsen hoger en had vier punten meer verzameld. Het was zaak om een overwinning neer te zetten en liefst een ruime om wat afstand te nemen van de plaatsen 5 en 6 die normaal gesproken aan het eind van het seizoen degradatie betekenen.
Team 1 speelde in de volgende opstelling: a) Ton, b) Rick en c) Gert.
GTTC speelde met F. Ariëns (x), B. Cillesen (y) en C. Wevers (z).
Team 1 begon de wedstrijd overtuigend. Na drie enkelpartijen stond het 3 0. Ton versloeg Ariëns met 3 0 en Rick en Gert versloegen respectievelijk Cillesen en Wevers met 3 1. Een prima start dus.
Het dubbel leverde een nieuwigheidje op. Voor het eerst sinds tijden dubbelde Ton niet, maar verschenen Gert en Rick samen achter de tafel. Rick wilde graag een keer dubbelen en Ton die vrijwel altijd met Gert dubbelt- stond zijn plekkie graag af.
Het werd een spannende en hoogstaande partij die de tweeling uiteindelijk met 3 2 wist te winnen; dit na een 1 2 achterstand.
Na het dubbel ging het allemaal wat moeizamer. Rick versloeg Ariëns weliswaar nog in vier games, maar Ton kwam tegen Wevers niet in zijn spel; zeker in het begin niet. Met 5 11 en 6 11 leek Wevers op een gemakkelijke overwinning af te stevenen. De derde game stond er een andere Ton (11 3), maar in de vierde game sloop er toch weer twijfel in Tons spel. Toch won hij die nipt met 11 9. In de vijfde game sleept de service en de forehandspin hem er doorheen en zo werd het dus toch nog 6 0.
Daarna moest Gert het opnemen tegen Cillesen. Ook dit werd een heel spannende wedstrijd. En ook hier stond het na vier games 2 2. Ditmaal trok Kampenion via Gert aan het kortste eind en zo wist Cillesen de hatelijke nul van het wedstrijdformulier te spelen.
Ook in zijn derde partij bleef Rick ongeslagen en ook nu had hij vier games nodig. Tegenstander Wevers bleef weliswaar goed in het spoor, maar moest het toch afleggen. Gelukkig volgde Gert het goede voorbeeld van zijn broer. Hij versloeg Ariëns met 3 1 en zo stond een tussenstand van 8 1 op het wedstrijdformulier. Het was nu aan Ton om het feest compleet te maken. Maar Ton was deze middag niet in vorm en een overwinning was dus vooraf geen uitgemaakte zaak. Ook nu haalde Ton niet zijn normale niveau; na drie games stond het 1 2 voor Cillesen. Maar ook nu sleepten de service en de forehand topspin Ton er weer doorheen waardoor hij de partij nog met 3 2 uit het vuur wist te slepen: 11 9 in de vijfde game. Toch knap om er drie te winnen als je niet lekker speelt. Dat mag ook wel een worden gezegd.
Al met al behaalde team 1 dus een prima 9 1 overwinning. Daarmee zet het tegenstander GTTC op een achterstand van 12 punten terwijl ook de voorsprong op Flits 2 is gegroeid. En &&&& dat was nu net de opzet van deze zaterdagmiddag. Team 1 kan nu wat vrijer spelen. Volgende week gaat team 1 op bezoek bij Torenstad in Zutphen.

Team 2 (Arnaud, Erwin Landman en Paul) ontving in de landelijke competitie C thuis streekgenoot Leogang SL 1 uit Nunspeet. Dat is dan ook de enige keer in de competitie dat de tegenstanders geen onbeschreven bladzijden zijn. De spelers kennen elkaar van de toernooien.
Team 2 speelde in de volgende opstelling: a) Arnaud, b) Paul en c) Erwin.
Leogang SL speelde met B. Vrugt (x), G. Adamian (y) en Ponsteen (z).
De eerste wedstrijd was er één om op het puntje van je stoel te gaan zitten: Arnaud tegen Vrugt. Arnaud probeerde zoveel mogelijk zijn eigen spel te spelen daarbij incalculerend dat hij af en toe fouten zou maken, omdat Vrugt vast is en veel terugbrengt. Arnaud pakte een 2 1 voorsprong en had in de vierde game een aantal matchpunten. Hij wist er echter geen één te verzilveren en verloor met de cijfers 18 20 (!). Wie dacht dat Arnaud een tikkie had gekregen, kwam bedrogen uit. Hij pakte de draad weer op en trok de vijfde game met 11 6 naar zich toe. Dat is een knappe prestatie, want Vrugt stond nog op 100% en verloor vorig seizoen maar twee partijen in Landelijk C.
Ook Paul en Adamian maakten er een spannende partij van. Lange tijd leek Paul (letterlijk) de gelukkigste, want de tweede en derde game won Paul via een netbal na de eerste game te hebben verloren. De vierde game ging weer nipt naar Adamian die vervolgens in de beslissende vijfde game meer afstand wist te nemen: 5 11. De partijen waren weer in evenwicht. Erwin versloeg hierna Ponsteen overtuigend met 3 0 en zette team 2 weer op voorsprong.
Het dubbel is dit seizoen voor team 2 een verhaal apart. Betekende dit vorig seizoen vrijwel altijd puntverlies. Dit seizoen werden de beide dubbels nog gewonnen. En ook vanmiddag speelden Arnaud en Erwin weer een puike partij tegen het sterke koppel Adamian/Vrugt. Beide laatstgenoemden pakten een 1 2 voorsprong, maar zoals eerder dit seizoen lieten Arnaud en Erwin zich niet uit het veld slaan. Eerst sleepten zij de vierde game nog uit het vuur en daarna pakten zij ook de vijfde game. En dus stond het na vier partijen heel knap 3 1.
Na het dubbel speelde Paul tegen Vrugt. Hoewel Paul op zich niet slecht speelde, liep zijn aanval onvoldoende om Vrugt in verlegenheid te brengen. Die laatste won dan ook met 1 3. Daarna bracht Arnaud het verschil weer op twee punten door Ponsteen met 3 0 kansloos te laten. Hij kwam geen moment in de problemen en hij speelde opnieuw een puike partij.
Erwin kwam tegen Adamian geen moment in de wedstrijd, maar dat was vooral de verdienste van zijn tegenstander die een prima wedstrijd speelde. Paul moest proberen tegen Ponsteen het verschil weer op twee punten te brengen. De eerste game ging gemakkelijk. Achteraf gezien misschien wel te gemakkelijk. Want daarna ging het duidelijk moeizamer. Paul moest zelfs een game aan Ponsteen laten. Maar uiteindelijk pakte hij toch de partij met 3 1. Erwin wist hierna het kunststukje van de Regiokampioenschappen tegen Vrugt niet te herhalen. Versloeg hij Vrugt toen heel verrassend met 3 0, nu zat een overwinning er vanaf het begin niet in. Vrugt won vrij simpel met 0 3. Het was nu aan Arnaud om tegen Adamian de eerste overwinning van het seizoen veilig te stellen. Het werd opnieuw een zeer aantrekkelijke wedstrijd tussen twee aanvallend ingestelde spelers. Beide spelers hadden elkaar twee weken geleden ook al ontmoet in de seniorencompetitie en toen won Arnaud met 3 0. Diezelfde cijfers verschenen ook nu op het wedstrijdformulier en dus werd de uitslag 6 - 4. Arnaud bleef daarmee ongeslagen en kan terugkijken op drie sterk gespeelde partijen. Als onze Aart nu niet naast de schoenen gaat lopen, dan gaat hij dit seizoen nog van zich doen spreken. Erwin en Paul moeten beter kunnen en dat is een prettige constatering voor het vervolg van het seizoen. Team 2 houdt de aansluiting. Volgende week gaat team 2 in Veenendaal op bezoek bij SKF 1.

Team 3 (Karsten Nilsen, Roeland Trommel en Gertjan Wessels) ging in de 1ste klasse op bezoek bij Hoonhorst 1. Robbert viel vanmiddag uit en Karsten speelde pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen en maakte vandaag dus zijn debuut in de 1ste klasse.
Karsten nam direct zijn verantwoordelijkheid en begon namens team 1 aan de wedstrijd. Via een 1 - 3 overwinning op Brassien zette hij team 3 op voorsprong. Roeland moest hierna zijn meerdere erkennen in de sterke Zwakenberg en dus stonden de partijen weer in evenwicht. Gertjan wist vervolgens een hangpartij te winnen. Via een 1 2 achterstand trok hij de partij alsnog naar zich toe: 1 2.
Daarna ging het hard. Partij na partij werd gewonnen en ook nog eens overtuigend. Alleen in de laatste wedstrijd had Roeland nog de volle vijf games nodig om Brassien te verslaan. Dat betekent dus een heel ruime overwinning voor team 3: 1 - 9. Via die overwinning van deze zaterdag doet het ineens weer mee om de bovenste plaatsen.

Team 4 (Bram, Gert en Jordy) moest vanmiddag naar Hattem om de sportieve strijd aan te binden met koploper Smash 70 4. Vooraf bedroeg de achterstand vier punten en het was zaak om die achterstand niet verder te laten oplopen in poule B van de 2de klasse. Na de eerste drie enkelpartijen stond het 1 2 in het voordeel van team 4. Gert verloor de openingspartij, maar Jordy en Bram zetten team 4 op voorsprong. Bram en Gert wisten die voorsprong uit te breiden door ook het dubbel te pakken. Toen daarna opnieuw drie enkelpartijen naar team 4 gingen, leek het op een grote overwinning af te stevenen. Achtereenvolgens Gert, Bram en Jordy lieten een 1 6 tussenstand noteren.
Daarna haperde de motor enigszins. Eerst verloor Bram zijn laatste partij en daarna kon ook Gert het niet bolwerken. Gelukkig bleef Jordy ook in zijn derde wedstrijd ongeslagen waardoor team 4 met de cijfers 3 7 wist te winnen en beide teams nu 18 punten uit drie wedstrijden hebben verzameld.

Team 6 (Erwin Genuït, Ivan en Mattias) ging in de 4de klasse op bezoek bij Leogang SL 7. Het was voor team 6 zaak om de draad weer op te pakken na de ruime nederlaag in Elburg. Welnu, team 6 slaagde daar heel aardig in. Via een 2 2 en 3 3 tussenstand werd het uiteindelijk 4 6, vooral omdat de boys van team 6 bij die 3 3 stand drie partijen op rij wisten te winnen. Helaas moest ook Ivan zich in de laatste partij gewonnen geven tegen de kopman van Leogang die deze middag ongeslagen bleef. Maar Erwin, Ivan en Mattias pakten allen twee punten en dat is netjes. Dat biedt perspectief voor het vervolg van dit seizoen.

Team 7 (Hans, Niels en Stefan Alteveer) speelde in Elburg tegen Batfighters 4 in een andere poule in de 4de klasse. Het moest proberen een aantal punten te pakken na de 0 10 nederlaag en de 6 4 overwinning in de eerste twee wedstrijden. Team 7 slaagde daar redelijk in. Na het dubbelspel stond het 3 1 in het voordeel van de Elburgers en die achterstand van twee punten bleef zo ongeveer de hele tijd gehandhaafd. Het werd uiteindelijk dan ook 6 4 voor Batfighters. Stefan pakte twee punten en Hans en Niels ieder één. Team 7 heeft nu 8 punten uit drie wedstrijden en het moet dus oppassen in deze poule van vijf teams waarvan er één degradeert. Volgende week is team 7 vrij.

Team 8 (Eline, Jentine en Michael) ontving vandaag in weer een andere poule in de 4de klasse  Flits 7 uit Zwolle. Team 8 is de competitie gestart met twee gelijke spelen en ik gaf toen al aan dat de eerste overwinning slechts een kwestie van tijd zou zijn. Welnu, die eerste overwinning is een feit en wat voor één. Tegenstander Flits werd naar een maximale nederlaag gespeeld: 10 0. Michael had het in één partij heel moeilijk, maar wist die partij met 11 9 in de vijfde game uit het vuur te slepen. Jentine liet één game liggen, maar alle andere partijen werden in drie games beslist. Eline behoefde zelfs geen enkele game af te staan en dat is  heel netjes. Team 8 heeft nu in drie wedstrijden al 20 punten verzameld en dat is voor dit team een ongekende luxe. Willem kwam dit seizoen nog niet in actie, maar zal volgende week zijn debuut maken in de 4de klasse.

Team 10 (Anja, Michel en Renate) komt uit in de 5de klasse en het ontving een meisjesteam uit Hoonhorst, namelijk het vierde team van die vereniging. Het werd een heel spannende partij. Vijf van de toen partijen moesten in vijf games worden beslist. En het was heel sneu dat Michel al zijn drie partijen heel nipt in vijven verloor. Tegen Flits verloor hij ook al twee partijen in vijven. Kop op, Michel! Renate pakte één puntje en kwam ook in haar beide andere partijen goed mee. Anja pakte twee overwinningen en leek ook haar derde partij te winnen. Helaas wist zij een 2 0 voorsprong niet vast te houden wardoor het niet 4 6, maar 3 7 werd. Toch kan team 10 terugkijken op een goede wedstrijd.

Team 11 (Jeroen, Rijk en Silas) kwam pas voor de tweede maal dit seizoen in actie in de welp-/pupilklasse. Het moest naar Nunspeet om tegen Leogang SL 11 te spelen. Leverde de eerste wedstrijd van het seizoen nog een 0 10 nederlaag op, nu werden de eerste punten gepakt. Het was nog net te weinig om niet te verliezen, maar toch. Een 6 4 nederlaag is niet verkeerd als je je eerste uitwedstrijd speelt. Rijk en Silas wisten ieder twee punten te pakken. Jeroen liet zich wat teveel afleiden door de rommelige situatie om hem heen en wist daardoor geen puntje mee te pakken. Maar goed, de eerste punten zijn binnen. Netjes boys!

Al met al hebben de jeugdteams van Kampenion goede resultaten geboekt. Een aantal teams heeft aangetoond ook dit seizoen weer mee te doen. Dat is prettig om te constateren; zeker als we nagaan dat een aantal teams en / of spelers op een hoger niveau speelt. Luitjes, ik ben trots op jullie.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion