Op zaterdag 23 februari werd in Nijmegen een Ranglijst C-toernooi gehouden. Namens Kampenion en zichzelf natuurlijk deden zeven jeugdleden mee. Alle spelers wisten zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Jordy ten Have en Robin Makkink kwamen daarbij nog eens heel ver in het toernooi.

Zoals aangegeven deden zeven Kampenionners mee aan het Ranglijsttoernooi:

* Niels Alberts, Jordy ten Have en Gertjan Wessels bij de junioren

* Danny Visscher bij de kadetten

* Pascal Bruins, Robin Makkink en Guido Wessels bij de pupillen

Heel knap was het dat alle zeven spelers zich wisten te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Helaas leden vijf van de zeven spelers toen direct een nederlaag; bij de junioren waren dat Niels (tegen vd Schootbrugge/Drost Wezep) en Gertjan (tegen Groen/Tafeltennis Zwolle). Bij de kadetten moest Danny zich (tegen Scholte/Amstelveen) gewonnen geven. En ook bij de pupillen sneuvelden twee spelers: Pascal (tegen Geraats/Megacles) en Guido (Makkink/ Kampenion). Ja, je leest het goed. Dan rijd je vijf kwartier naar het zuiden en dan spelen Guido en Robin in de eerste ronde van het hoofdtoernooi tegen elkaar. Robin bleek de sterkste met 3 1.

Robin wist achtereenvolgens Lam (Huizen) en Smit (HBC) te verslaan. In de halve finale trof hij Gundelach (Bit.nl). Beide spelers maakten er een mooie wedstrijd van die pas in de vijfde game werd beslist. Robin serveerde bij 9 9 verkeerd en verloor vervolgens met 9 11. Natuurlijk is dat zonde, maar Robin kan terugkijken op een prima toernooi. Als je in je eerste Ranglijsttoernooi de halve finale weet te behalen, dan is dat heel knap.

Jordy was deze zaterdag bijzonder sterk op dreef. Van correspondent Ton hoorde ik dat hij alleen in de voorronde een game moest afgeven. Jordy versloeg achtereenvolgens Haan (Spirit), Borsboom (Combat), vd Waal (Slagvaardig) Van Baalen (opnieuw Slagvaardig) alle met 3 0 en bereikte zo de halve finale. Daarin trof hij Stroek van Megacles en ook nu liet Jordy er geen twijfel over bestaan wie sterker was: 3 0. En zo bereikte hij heel overtuigend de finale. Daarin was Avdic van Red Stars de tegenstander. En ook Avdic kon het Jordy niet al te moeilijk maken, want ook de finale won Jordy met 3 0! Daarmee leverde een Jordy een bijzonder knappe prestatie. Je zult maar negen wedstrijden spelen op een Ranglijst C-toernooi, het toernooi winnen en slechts één game moeten afstaan.

Door de toernooiwinst behaalde Jordy alsnog een B-licentie. In de afgelopen competitie kwam hij vier procent te kort (66 in plaats van 70% in landeijk C), maar nu heeft Jordy die B-licentie dan op de valreep nog binnen. Op de valreep, want na het voorjaarsseizoen is Jordy junior-af. Dan mag hij geen Ranglijsttoernooien meer spelen. Proficiat Jordy !!!

Jordy heeft nog wel de gelegenheid om op zaterdag 26 april as. In Helmond mee te doen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor B-spelers. Namens Kampenion en zichzelf natuurlijk zouden dan drie spelers kunnen meedoen: Jordy (junior/jongens), Ivan (kadet/jongens) en Anja (kadet/meisjes). En dat is niet gek!

Ik bedank Gerard Wessels en Marcel Makkink dat zij de 'magnificent seven' hebben willen rijden en willen begeleiden. Ook Ton Ringenier bedank ik voor het coachen. Fijn dat dit allemaal weer kon worden geregeld.

Komend weekend is er weer jeugdcompetitie. Dan meld ik mij weer!

 

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion