FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op vrijdag 8 mei werden in Dalfsen twee play-offwedstrijden gehouden in de strijd om promotie naar de Hoofdklasse: Smash-In 1 Emmeloord 1 en Kampenion 1 GTC 1. De beide kampioenen wisten te zegevieren. Het was gezellig druk in de accommodatie van het jubilerende DTV 84. Felicitaties aan DTV 84 met het 25-jarig jubileum.

 


Allereerst werd er geloot wie thuis en uit speelde; Kampenion lootte uit. Namens Kampenion speelden Ton Ringenier (x), Dick Hoekman (y) en Gerben Wolterink (z). GTC plaatste Wouter Beuzenberg (a), Dick Smit (b) en Pieter Beuzenberg (c) achter de tafel.

De eerste partij ging tussen Ton en Wouter. Ton behaalde een degelijke zege: 3 1. Daarmee zette hij Kampenion op 0 1.

De beurt was toen aan Dick en Dick. Dit werd een vreemde partij. De Kamper Dick had onverwacht winstkansen. Hij wist er een vijfde game uit te slepen waarin hij zelfs een 9 5 voorsprong nam. Maar toen speelde Dick Smit zijn beste punten om de game en de partij er alsnog uit te slepen: 1 1.

Gerben moest daarna zien af te rekenen met Pieter, die dit seizoen het batje na een aantal jaren weer heeft opgepakt. Gerben leek op een eenvoudige zege af te stevenen; hij nam een 2 0 voorsprong. Maar op dat moment ging het mis. Pieter pakte de derde en vierde game. In de vijfde game nam hij een 6 2 voorsprong, maar toen stond Gerben op. Hij gaf nog maar één puntje af en won de game met 7 11 waarmee hij zijn team weer op voorsprong zette: 1 2.

Vooraf was al duidelijk dat het dubbel een heel belangrijk punt zou opleveren. Bij GTC ging men er terecht vanuit dat Dick en Wouter prima kansen zouden hebben tegen het duo Gerben/Ton. De eerste game leken zij eenvoudig binnen te slepen. Zij stonden constant op voorsprong en op een gegeven moment zelfs drie punten. Maar Gerben en Ton vochten zich terug en sleepten de game er nog uit. Ook de tweede game ging naar Kampenion en toen zag je het heilige vuur een beetje doven bij Dick en Wouter. De derde game was minder spannend dan de eerste twee en ook die ging naar Gerben en Ton. Daarmee behaalden zij een even knappe als belangrijke zege: 1 3.

Die tik kwam hard aan bij GTC. Iedereen die de krachtsverhoudingen kende en een beetje kon rekenen, wist op dit moment al dat het nu een heel lastige opgave zou worden voor GTC.
Na het dubbel kwamen de beide kopmannen achter de tafel: Dick en Ton. De situatie was duidelijk: Dick moest winnen en Ton mocht winnen. Dat zag je ook terug in de wedstrijd. Dick speelde ietwat geforceerd, af en toe wat opgefokt. Ton speelde relaxter. Ton speelde het spelletje goed; hij hield Dick vaak op het midden. Of het kwam doordat Ton wat meer ontspannen speelde, zullen we nooit weten, maar feit was dat Ton de nodige mazzelballen mee had. Dit tot ongenoegen van Dick. En daar ga je natuurlijk niet beter van spelen; ik heb er zelf ook enige ervaring mee. Ton pakte een 0 2 voorsprong en had ook in de derde game de beste papieren. Toch kwam Dick nog eenmaal sterk terug tot 7 7, maar het was Ton die de game wist te winnen: 1 4.

Als het dubbel al niet de Vorentscheidung had opgeleverd, dan was het wel de overwinning van Ton op Dick. En ook dit zag je aan de lichaamstaal bij GTC. Wouter moest aantreden tegen Gerben, maar je zag al dat hij er eigenlijk niet meer in geloofde. Toen Gerben al snel een ruime voorsprong nam in de eerste game, was de partij feitelijk al gespeeld. Wouter kwam bijna niet door de backspin van Gerben en toen Gerben aanvallend ook nog eens goed doorkwam, was de partij snel afgelopen. Gerben won eenvoudig met 0 3 en bracht zijn team op 1 5.

Het was toen aan Dick om tegen Pieter het beslissende zesde punt op het wedstrijdformulier te krijgen. Dick speelde een moeizame partij. Hij won de eerste game nipt, maar verloor de tweede en de derde. Ook de vierde game was spannend en die ging op het nippertje naar Dick. In de beslissende game stond Dick vrijwel de hele game op achterstand en Pieter had ook de beste papieren voor de winst. Maar Dick is Dick. Hij is niet zo snel van zijn stuk te krijgen. Dick sleepte de game er nog uit en bracht zijn team daarmee op 1 6.

De wedstrijd was daarmee gespeeld. Kampenion stond als (eerste) finalist vast. Op voorhand was Kampenion misschien licht favoriet, maar niemand had kunnen vermoeden dat de overwinning zo eenvoudig tot stand zou komen. Natuurlijk, we zagen wat (onverwachte) hangpartijen: Pieter Gerben en Pieter Dick. Maar we zagen ook onverwacht gladde overwinningen: het dubbel, Dick Ton en Wouter Gerben. Natuurlijk was een aantal Kampenionners - ik schat zo rond of iets boven de twintig - hier getuige van. En daarnaast waren er ook de nodige supporters aanwezig die zowel Smash-In als Kampenion een warm hart toedragen. Daarover later nog iets meer.
Al met een natuurlijk een verdiende overwinning voor Dick, Gerben en Ton. Nogmaals proficiat!

Het wachten was toen op het eind van de wedstrijd tussen Smash-In 1 en Emmeloord 1. De stand was 4 3 voor Smash-In toen de wedstrijd van Kampenion was afgelopen. Rik Weijs (1), Arnaud van de Sluis  (1), Maarten Kroes (1) en het dubbel (1) hadden voor die vier punten gezorgd. Bij Emmeloord scoorden Hans Vlig (2) en Richard Stolwijk (1). Robin Lieftink stond nog op nul .
In partij acht bracht Richard Stolwijk de partijen weer in evenwicht door Maarten met 3 1 opzij te zetten. Wat een spanning. De beurt was vervolgens aan Hans Vlig en Arnaud van de Sluis. Omdat beide spelers in de competitie eenmaal van elkaar hadden gewonnen en verloren, was het zeker geen uitgemaakte zaak wie zou winnen. Het werd een mooie partij waarin Arnaud prima op de been bleef. Na een hoogstaande wedstrijd won Arnaud met 3 0. Volgens insiders stond de zege van Smash-In daarmee vast. Niettemin versloeg Rik daarna in de laatste partij Robin Lieftink, zodat Smash-In de polderderby met 6 4 won.

En dus gaat de finale op vrijdag 15 mei tussen Kampenion 1 en Smash-In 1. Dat is een heel speciale wedstrijd, omdat er vriendschapsbanden lopen tussen spelers en supporters van beide verenigingen. Heel apart. Een van beide teams speelt het volgend seizoen in de Hoofdklasse. Op vrijdag 15 mei as. weten we meer.

Inmiddels heeft wedstrijdsecretaris senioren Ralph Trip de Kampenionners al weer digitaal opgeroepen om Kampenion 1 komende vrijdag weer aan te moedigen. In ondersteun die oproep van harte. Een aantal chauffeurs is daarbij natuurlijk wel zo prettig.

Het was weer gezellig in Dalfsen. Mede namens de spelers van Kampenion 1 bedank ik alle vrijwilligers van DTV 84 die zich deze avond en tijdens de voorbereiding daarop hebben ingezet! Klasse!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion