FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Wie van jullie denkt er nog wel eens terug aan de tijd dat Kampenion zich mengde in de strijd om promotie naar de Hoofdklasse? Die tijd ligt eigenlijk nog niet zo heel ver achter ons. Hoofdrolspelers waren toen met name Hugo Beute, Harmen Kramer en Gerben Wolterink. Ik zou niet durven beweren dat Kampenion zich dit seizoen in die strijd om promotie naar de Hoofdklasse mengt. Maar feit is wel dat Kampenion zich (zo goed als zeker) heeft geplaatst voor de halve finales.

Op vrijdag 20 april worden de laatste competitiewedstrijden gespeeld. In de voorgaande speelronde heeft Kampenion goede zaken gedaan. Hoonhorst 1 -de concurrent voor de tweede plaats- verloor in eigen huis met liefst 2 8 van kampioen Flits 3. Zelf versloeg het Heino 1 met 9 1 waardoor de voorsprong op datzelfde Hoonhorst nu zeven punten bedraagt.
In de laatste speelronde gaat Kampenion op bezoek bij nummer laatst Be Quick 62 2 en Hoonhorst 1 bij nummer 4 Batfighters 1. Normaal gesproken komt de tweede plaats van Kampenion niet meer in gevaar. Vier punten zijn genoeg om op eigen kracht de halve finale veilig te stellen.

De halve finales worden op vrijdag 27 april as. in Heino gespeeld. Daarin is DTV 84 1 de tegenstander. Dat team verdedigde namelijk afgelopen maandag al in de laatste (onderlinge) wedstrijd in Dalfsen met succes een voorsprong van drie punten op Smash-In. DTV 84 won de ontmoeting met 7 - 3. Bas de Vries wist Barteld van Oenen van zijn 100% te halen en dat is niet voor het eerst. Misschien moeten de spelers van Kampenion maar eens een goed gesprek met Bas houden over wat de juiste tactiek tegen Barteld is. Maar vervolgens moet die tactiek natuurlijk nog wel kunnen worden uitgevoerd.

De andere halve finale gaat tussen Flits 3 en Smash-In 1.
Op voorhand zijn DTV 84 1 en Flits 3 de topfavorieten. Beide teams hebben in de competitie aangetoond heel sterk te zijn. Smash-In 1 heeft dat weliswaar ook gedaan, maar in de halve finales (en eventueel ook in de finale) is Rik Weys afwezig. Rik is de tweede speler van het team en is in dergelijke wedstrijden vaak beter op dreef dan kopman Bas de Vries; zeker wanneer die wedstrijden in Heino worden gespeeld. Kampenion heeft in de competitie duidelijk minder gepresteerd dan de andere halve finalisten.
Maar natuurlijk betekent dit niet dat de halve finale door Kampenion schriftelijk wordt afgedaan. De spelers gaan ervoor. Hoewel is nog niet helemaal zeker is in welke opstelling het speelt, ligt het in de lijn der verwachting dat Gerben Wolterink, Ton Ringenier en Arnaud van der Sluis achter de tafel verschijnen. Paul Kamstra zou dan uitvallen.
Tegenstander DTV 84 treedt ongetwijfeld aan met de ijzersterke Barteld van Oenen. Maar wie de tweede en derde speler worden, is afwachten. DTV 84 kan kiezen uit de volgende vier spelers: Cees Lindenburg, Hermen Bollemaat, Jan Jaap Schipper en Ronald Hartholt. Laatstgenoemde speler speelde tegen Smash-In zijn derde wdstrijd van het seizoen. Hij voldeed daarmee aan het minimum vereiste aantal van drie wedstrijden om in de halve finales te mogen spelen. Het zou mij niet verbazen als dit met opzet is gebeurd en dat Ronald daarom in de halve finale ook speelt.

Aardig detail is dat de jongelingen Jan Jaap Schipper, Hermen Bollemaat, Ton Ringenier en Arnaud van der Sluis elkaar vrij goed kennen, omdat zij in de jongenscompetitie en op toernooien regelmatig elkaars tegenstander zijn geweest. De Dalfsenaren trokken daarbij het vaakst aan het langste eind, maar het is zeker geen uitgemaakte zaak dat Schipper en Bollemaat alle punten tegen Ton en Arnaud zouden pakken. Verder is het afwachten of zij het antwoord hebben op het -toch afwijkende - spel van Gerben. Het dubbel is zowel van Dalfser als Kamper kant vrij sterk. Al met al is DTV 84 favoriet, maar een complete walk-over ligt niet in de lijn der verwachting. Natuurlijk is het ook afwachten hoe de jongelingen met de spanning omgaan. Het spelen van een halve finale is namelijk niet te vergelijken met het spelen van een competitiewedstrijd. Wat dat betreft is het dan ook heel nuttig dat die jonge spelers deze ervaring opdoen, zeker naar de toekomst toe.

In het verleden konden de spelers van Kampenion tijdens de halve finales altijd rekenen op een vrij groot aantal (meelevende) supporters. Het zou mooi zijn als dat nu weer het geval zou zijn. Daarom roep ik namens Kampenion 1 een ieder die Kampenion een warm hart toedraagt op om op vrijdag 27 april as. naar Heino te gaan. De Kampenionners hebben inmiddels ook al een mailtje gehad. De wedstrijd begint om 19.45 uur en wordt gespeeld bij de ttv Heino aan de Stationsweg. Laten we er met elkaar een leuke avond van maken.

Jan Ringenier