FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Voor de laatste speelronde was al bekend dat Kampenion 1 zich zou plaatsen voor de play-offs (halve finales zo je wilt) in de 1e klasse. Het was alleen nog de vraag of het dat als kampioen of nummer 2 zou doen. Op vrijdag 24 april stelde het team de titel veilig via een duidelijke overwinning in en tegen Harderwijk: 2 8.

 

Met nog één wedstrijd te gaan, bestond er wat onduidelijkheid over de uitslag van de wedstrijd tussen TT Zwolle 6 en Harderwijk 1 van vrijdag 3 april jl. Had Zwolle de wedstrijd nu met de cijfers 7 3 of 6 4 gewonnen? De websites spraken elkaar tegen. Op de website van de NTTB-Oost stond de uitslag 6 - 4 vermeld, maar op die van TT Zwolle was 7 - 3 te lezen. Jammer en onbegrijpelijk dat dit niet duidelijk was.
De situatie aan kop in de 1e klasse B was na negen speelrondes als volgt:
1. Kampenion 1  9 59
2. Emmeloord 1  9 57
3. TT Zwolle 6  9 49 (of 50)
4. Harderwijk 1  9 47 (of 46)

Hoe dan ook, Kampenion 1 was al zeker van de play-offs, omdat TT Zwolle 6 en Emmeloord 1 elkaar in Zwolle zouden ontmoeten. Daardoor was het uitgesloten dat beide teams Kampenion nog zouden kunnen passeren. Kampenion ging op bezoek bij Harderwijk. Natuurlijk was het wel mogelijk dat Emmeloord Kampenion nog voorbij zou gaan.

Zover kwam het niet. Kampenion speelde in Harderwijk een goede wedstrijd. Jordy ten Have, Dick Hoekman en Ton Ringenier kwamen in actie. Uitvaller Gerben Wolterink werd via de mobiele telefoon op de hoogte gehouden. De spelers waren scherper dan die van Harderwijk: Philip Bouw, Edwin van der Ley en Emmerson Sandy. Aan het eind stond er een mooie 2 8 overwinning op het wedstrijdformulier. Jordy en Ton de beide youngsters van het team bleven keurig ongeslagen en pakten samen ook het dubbel. Routinier Dick voegde daar één puntje aan toe. Achteraf bleek Emmeloord in Zwolle met slechts 4 6 te hebben gewonnen, zodat Kampenion beslag legde op de titel in de 1e klasse B. Proficiat! Pas na de laatste speelronde bleek dat TT Zwolle op vrijdag 3 april jl. daadwerkelijk met 7 3 had gewonnen van Harderwijk 1 waardoor de Zwollenaren er een puntje bij kregen en er bij de Harderwijkers een puntje werd afgetrokken.

Terugkijkend op het seizoen is het toch wel opvallend dat Kampenion in de wedstrijden tegen nummer 2 Emmeloord en nummer 3 TT Zwolle 6 niet tot winst kwam. Die wedstrijden leverden drie (nipte) nederlagen en één gelijkspel op. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat Kampenion in deze vier wedstrijden met óf Gerben óf Ton aantrad naast Dick en Jordy. Nee, Kampenion werd kampioen door met grote(re) cijfers van de kleintjes te winnen en dus niet door goede resultaten te boeken in de onderlinge wedstrijden tegen de concurrentie. Dit voor wat het waard is.

In de andere poule was het een stuk spannender welke teams zich zouden plaatsen voor de play-offs. Nee, niet voor wat betreft plaats 1; Smash-In 1 stond eigenlijk al zo ongeveer als halve finalist vast. Maar voor die andere plek kwamen nog liefst drie teams in aanmerking: TT Zwolle 5 (51 punten), GTC 1 (50 punten) en Bultman/Smash 70 3 (50 punten). In de laatste speelronde stond o.a. de wedstrijd GTC 1 TT Zwolle 5 op het programma. Na een spannende wedstrijd wist GTC de Zwollenaren op donderdagavond met 6 4 te verslaan waardoor GTC tweede stond en TT Zwolle toch wel verrassend was uitgeschakeld. Alleen Bultman/Smash 70 5 kon voor Genemuiden nog roet in het eten gooien. De Hattemers dienden dan met tenminste 4 6 te winnen bij Batfighters in Elburg. Zover kwam het niet, want het team van de twee tweelingen won met 8 2. Omdat Smash-In met ruime cijfers van degradant Vined had gewonnen, eindigde Smash-In 1 als eerste, voor GTC 1.

De halve finales zien er nu als volgt uit:
1. Smash-In 1  - Emmeloord 1
2. Kampenion 1  - GTC 1

Beide wedstrijden hebben een hoog (oud)Kampeniongehalte. Ga maar na, bij Smash-In spelen met Maarten Kroes, Bas de Vries en Rik Weijs drie spelers die het shirt van Kampenion hebben gedragen. Bij Emmeloord is dat Johan Lieftink, terwijl zoon Robin dit seizoen in het eerste jeugdteam van Kampenion speelde. Bij GTC tenslotte hebben zowel Pieter als Wouter Beuzenberg voor Kampenion competitie gespeeld. Dat geeft toch een speciaal tintje aan de halve finales, naast het feit dat het twee derby s zijn.

Over de kansen van Kampenion wil ik niet zoveel kwijt. Er is in tegenstelling tot de afgelopen seizoenen niet echt een team dat er duidelijk bovenuit steekt. Daarbij neem ik in aanmerking dat Emmeloord in de play-offs naar ik heb vernomen zonder de sterke routinier Johan Lieftink moet spelen. Dat scheelt een duidelijke slok op een glaasje sportdrank. Bovendien zijn de wedstrijden in de play-offs altijd bijzondere wedstrijden. Ik heb kopmannen zien 'falen' terwijl 'nummers 3' opstonden. Die wedstrijden zijn niet te vergelijken met een competitiewedstrijd. Immers, het moet tijdens die ene wedstrijd gebeuren! En wat ook meespeelt, is het feit dat de opstelling van de tegenstander voor beide teams onbekend is. En die opstelling kan een tactisch wapen zijn.

De halve finales worden op vrijdag 8 mei as. bij DTV 84 in Dalfsen gespeeld. De aanvang is om 20.00 uur. Het is de bedoeling dat de spelers van Kampenion 1 weer kunnen bogen op massale steun van de Kampenionners. Wil je op vrijdag 8 mei as. mee naar Dalfsen, geef je dan op bij wedstrijdsecretaris Ralph Trip onder het motto: hoe meer zielen, hoe meer steun en (hopelijk)  meer vreugd !!!


Jan Ringenier
wedstrijdscretariaat Kampenion