FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 28 januari is de jeugdcompetitie weer van start gegaan. Acht teams kwamen in actie en zij deden dat over het algemeen overtuigend; vijfmaal was er winst, tweemaal werd gelijkgespeeld en eenmaal werd verloren. Een goede start dus; zeker als we nagaan dat een aantal teams op een hoger niveau speelde of zelfs debuteerde. De teams 4, 8 en 10 waren de eerste wedstrijd vrij en de wedstrijd van welpenteam 11 tegen Hoonhorst 5 werd uitgesteld.

Kampenion 1 - DTTC 78 1  9 1 (Landelijk B)
Paul 3, Ton 3, Daan 2 en dubbel 1
Team 1 is de competitie zeer overtuigend gestart. Het bezoekende DTTC 78 1 uit Appingedam een oude bekende- werd met de veelzeggende cijfers 9 1 teruggewezen. Natuurlijk, de tegenstander is afkomstig uit landelijk C en de sterkste speler (Mark Scheeres) deed niet mee, maar dat neemt niet weg dat de eerste klap een paar euro waard is. Zo was het goed om te zien dat Paul (vorig seizoen ook landelijk C) in zijn eerste wedstrijd op dit niveau ongeslagen bleef en dat Ton zijn normale niveau begint te benaderen. Eigenlijk was het alleen jammer dat Daan problemen had met zijn batje waardoor hij niet voluit kon gaan. Al met al een prima overwinning voor team 1. Volgende week speelt het in Enschedé tegen Entac 1.

Kampenion 2 - Vitesse 1  6 4 (Hoofdklasse)
Erwin L. 3, Roeland 2 en Gertjan 1
Team 2 kan terugkijken op een goed debuut in de Hoofdklasse; de wedstrijd tegen Vitesse 1 uit Hengelo leverde een nipte overwinning op: 6 - 4. Roeland en Gertjan die beiden op dit niveau debuteerden- toonden tegen de nummer drie van vorig seizoen aan goed te kunnen meekomen en dat geeft vertrouwen voor het vervolg van het seizoen. Erwin was nog niet in goede doen, maar bleef op routine overeind. Verloor hij in landelijk C regelmatig in vijven, nu won hij twee vijfpitters . Verder was het goed om te zien dat de boys al een team vormen. En dat is minstens zo belangrijk. Ook de niet-spelende Jordy was van de partij, Volgende week gaat team 2 op bezoek in Dalfsen om daar tegen oude bekende DTV 84 2 te spelen.

Inmiddels kwam ik er achter dat het team van Vitesse qua samenstelling volledig afwijkt van het team dat vorig seizoen als derde eindigde in de Hoofdklasse. Het huidige team 1 speelde vorig seizoen in de 1e klasse van de regio Twente. En dus moet de overwinning van Kampenion 2 in een ander perspectief worden geplaatst (JR).

Kampenion 3 - Flits 3  2 8 (1e klasse)
Karsten 1 en Martijn 1; Bram 0
Team 3 leed een geflatteerde 2 8 nederlaag tegen Flits 3 uit Zwolle. Na het dubbel stond het 2 2 en niets wees er op dat team 3 ruim zou verliezen. Toch gebeurde dat al kwam die nederlaag ongelukkig tot stand. Liefst vier van de resterende zes partijen gingen namelijk in vijven verloren. Heel sneu en heel jammer. Een uitslag van 4 6 zou de verhoudingen iets beter hebben weergegeven. Maar ja, daar koop je niks voor. Martijn (heel knap tegen Post-Hospers) en Karsten pakten ieder een puntje. Volgende week gaat team 3 op bezoek bij Smash 70 3 in Hattem.

Kampenion 5 - Staphorst 3  9 1 (3e klasse)
Erwin G. 3, Ibrahim 3, Laurens Tr. 2 en dubbel 1
Team 5 is de competitie overtuigend van start gegaan. Het bezoekende en op dit niveau debuterende- Staphorst 3 werd met 9 1 verslagen. De spelers van team 5 hadden duidelijk meer in huis dan hun tegenstanders. Bij een stand van 9 0 verloor Laurens de enige partij van de middag. Erwin en Ibrahim bleven over het algemeen eenvoudig overeind. Volgende week gaat team 5 op bezoek bij Effect 1 in Mariënheem. Die tegenstander moet hoger worden ingeschat.

Batfighters 3 - Kampenion 6  3 7 (3e klasse)
Frank 3, Stefan A. 2, Umit 1 en dubbel 1
Ook team 6 kan terugkijken op een goede start. De spelers debuteren in de 3e klasse en als je dan in Elburg met 3 7 de eerste uitwedstrijd wint, dan heb je het prima gedaan. Frank bleef ongeslagen, Stefan haalde twee punten en Umit snoepte één puntje mee. Het zevende punt behaalden Frank en Stefan in het dubbel. Heel netjes. Volgende week ontvangt team 6 Leogang SL 5 uit Nunspeet.

Kampenion 7 - Smash-In 1  9 1 (4e klasse)
Anja 3, Jentine 3, Joyce 2 en dubbel 1
De dames van team 7 wisten ook al te overtuigen in hun eerste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander Smash-In 1 uit Ens werd met 9 1 teruggewezen en dat is een knappe prestatie. Immers vijf van de zes spelers kwamen vorig seizoen uit in een 5e klasteam dat op heel overtuigende wijze de titel in zijn poule pakte, namelijk Anja, Joyce en de drie spelers van Smash-In. En als je dan nagaat dat van de zes partijen tussen deze vijf er vijf door Anja en Joyce zijn gewonnen, dan is dat knap. Alleen Joyce verloor een partij. Aangezien Jentine net als zus Anja- ongeslagen bleef en de gezusters ook het dubbel wonnen, is de uitslag 9 1 verklaard. Heel netjes. Volgende week gaan de dames op bezoek bij Flits 8 in Zwolle.

Robaard Hasselt 1 - Kampenion 9  5 5 (5e klasse)
Silas 2, Jeroen 1, Rijk 1 en dubbel 1
Het debuut van Jeroen, Rijk en Silas in de 5e klasse is goed verlopen. De youngsters van team 9 bleven prima overeind en hielden tegenstander Robaard Hasselt 1 op een gelijkspel: 5 5. Silas pakte twee punten en Jeroen en Rijk ieder één. Het vijfde punt behaalden Rijk en Silas in het dubbel. De start moet de boys vertrouwen geven voor de rest van het seizoen. Volgende week ontvangt team 9 Hoonhorst 4 in sporthal De Maten .

Kampenion 12 - Leogang SL 10 5  5 (welp-/pupilklasse)
Guido 3, Bas 1 en Laurens Te. 1
Bas, Guido en Laurens hebben als team 12 hun debuut gemaakt als competitiespeler. Na de Regiokampioenschappen en de vriendschappelijke wedstrijd met de andere welpen en de ook debuterende spelers van team 10 van Kampenion, kwamen zij nu dus in actie in de competitie. En de start was veelbelovend. Tegenstander Leogang SL 10 uit Nunspeet werd heel knap op een gelijkspel gehouden: 5 5. Leuk is verder dat alle spelers direct tot winst kwamen: Bas en Laurens pakten ieder één puntje en Guido bleef doodleuk ongeslagen. Heel knap. Volgende week gaat team 12 op bezoek in Zwolle bij Be Quick 62 3.

Goede resultaten dus van de jeugdteams die in actie kwamen. En het was dan ook weer goed toeven in sporthal De Maten . Het was er weer gezellig druk met zes wedstrijden. De kop is er dus weer af. Als wedstrijdsecretaris JEUGD ben ik zeer tevreden over de eerste verrichtingen van de Kampenionners.
Tot volgende week.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion