FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Komende weekend worden in Helmond de Nederlandse Kampioenschappen (NK) voor jeugdspelers met een A- (zondag) en B-licentie (zaterdag) gehouden. Namens Kampenion en zichzelf natuurlijk doen as. zaterdag drie jeugdspelers mee.

 


Deze drie spelers zijn:

  1. Jordy ten Have; jongens junioren B
    2. Anja Ringenier; meisjes kadetten B en
    3. Ivan Hollander; jongens kadetten B

Jordy ten Have behaalde (pas) een B-licentie in febrauri van dit jaar, toen hij heel overtuigend  het Ranglijst C-toernooi van Nijmegen op zijn naam wist te schrijven. Vorig seizoen liep hij de B-licentie op een haar na mis, toen hij een percentage van 66 in landelijk C behaalde, waar 70% nodig was. Omdat het veel moeilijker is om op latere leeftijd nog een B-licentie te behalen, maakt het de prestatie van Jordy des te groter.

Anja Ringenier behaalde al op heel jonge leeftijd een B-licentie en wel op basis van haar competitieresultaten. Als meisje scoorde zij al vroeg vrij hoge percentages in de jongenscompetitie en dan kan het hard gaan.

Ivan Hollander behaalde ook al vrij vroeg goede resultaten in de competitie, maar voor een jongen liggen de licentie-eisen vanzelfsprekend hoger dan voor een meisje. Maar na een prima seizoen in de najaarscompetitie 2007 in de Hoofdklasse waarin Ivan een percentage van 78 behaalde, verdiende hij de B-licentie. Een percentage van 70 was daarvoor als kadet voldoende.

Alle drie nemen voor het eerst deel aan de NK. De verwachtingen zijn dan ook niet al te hoog gespannen. Het is vooral zaak om lekker te ballen en een mooie ervaring op te doen. Die ervaring kunnen de spelers dan weer meenemen naar andere toernooien en de volgende competitie.

Kampenion gaat zaterdagmorgen met twee auto s richting Helmond. Aangezien Ivan en Jordy hun eerste wedstrijd al om 9.30 uur moeten spelen, wordt om ongeveer 7.00 uur vanaf sporthal De Maten vertrokken.

Aardig om te melden is nog dat de ttv Stiphout voor de 25ste (!) maal de NK voor jeugdspelers verzorgt. Dit zal overigens nu ook voor de laatste maal zijn. Waardering, respect en dank daarvoor.

Komend weekend volgt een kort verslag van de verrichtingen van Anja, Ivan en Jordy op het NK.


Jan Ringenier
Wedstrijdsecretariaat JEUGD
Kampenion